d797d7a6d799d79c8 - לביבות חצילים צבעוניות – אפוי/מטוגן

לביבות חצילים צבעוניות – אפוי/מטוגן

d797d7a6d799d79c3.jpgחצצציל - לביבות חצילים צבעוניות – אפוי/מטוגן

בגלל שאני אוהבת חצילים נולדו להם לביבות חדשות, חריפות ומפתיעות עם כל ביס.

מצרכים:
2 חצילים
בטטה קטנה
1 יחידה גמבה אדומה
2 שיני שום
פלפלון חריף קצוץ קטנטן (למנוע יתר חריפות תוציאו את הגרעינים)-אפשר לוותר
2 כפות תבלין פטרוזיליה
2 כפות סלט חומוס מכל חברה או כף טחינה גולמית
2 ביצים
1/2 כוס קמח מכל סוג
1/2 כוס פירורי לחם מכל סוג גם מתובל
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
לבשל פרוסות עבות של בטטה 7 דקות ולהשאיר במים עד שתהיינה רכות ואפשר לחתוךפיסות קטנטנות
ל ק ל ף את החצילים ולחתוך גס
לשים את חתיכות החצילים מעורבבות עם קצת שמן בתבנית מרופדת בניר כסף ולאפות עד שקצת משחים והוא רך .אין צורך להפוך. לקרר.
להעביר לקערה ולקצוץ קטן.
לקצוץ את הגמבה לחתיכות קטנות – את השום אפשר לגרר.
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב הכל ביחד.
לטעום ולשפר

להכין קציצות די גדולות (לי יצאו 14 ) . מי שרוצה יכול לטגן על מעט שמן. לא סופג כמעט.
או…
לאפות (חום 180) על ניר אפיה מ ש ו מ ן 20 דקות מכל צד. יוצא מעולההההההה.
תהנו

48 תגובות על “לביבות חצילים צבעוניות – אפוי/מטוגן

  1. וואו נשמע טעים.
    מה התפריט לחג השבועות אצלך פירגה?
    אצלי כמובן יככבו כרגיל המטעמים שלך כמו מאפה הגבינות הסגור, והפוקצ'ות המעולות שלך , ועוגת גבינה.

    חג שמח smile

    • הי רעות
      אנחנו כל שנה נאספים כל השבט….וכל אחד מביא משהו.יש תפריט מראש לכל משפחה מה עליה להביא.
      אם זה פשטידות,מאפים,מתוקים וכו'…… כולם בשלנים כך שכל שנה יש הפתעות וטעמים חדשים.
      אני שמחה שאני עוזרת לכם להכין את החג ממיטב המתכונים של משפחתי.
      תבלו יפה ותהנו
      חג smile שמח

  2. הקציצות ניראות מושלמות, הולכת לקנות חצילים במיידית. :P

    חג שבועות נפלא , חג של ביכורים טובים, חג של הגשמה ויצירה, לך ולבני משפחתך. :P :P :P

    תודה על הכל……………… smile smile smile באהבה רבה, laugh

  3. מתכון מעניין ! האם ניתן לקצוץ הכל במג'מיקס ?
    ובמקום פלפל חריף האם אפשר פפריקה חריפה ?

    • נורית,ממש לא במג'ימקס תקבלי דייסה ואנחנו רוצים בחתיכות קטנטנות.
      אפשר פפריקה ולא הרבה smile

  4. נראה מצוין. מה אפשר לשים במקום בטטה? אצלי בבית לא אוכלים תפוחי אדמה ובטטות?
    תודה ושבת שלום

  5. קציצות טעימות!!!!!!!!!!! גלגלתי בפירורי לחם לפני האפיה ויצא מעולה!

  6. פירגה שכחתי להוסיף קודם, במקום תבלין פטרוזיליה לשים פטרוזיליה קוצוצה – בסדר?

  7. איזה תחליף יש לחומוס…נדמה לי שפעם כתבת על כך אך אני לא זוכרת
    תודה

  8. לא התעצלתי והלכתי לקנות חומוס "קטן"…הקציצות יצאו מעולות
    יישר כח

  9. פירגה יקרה!
    את צודקת , כרגיל!
    הכנתי כמות כפולה: לחצי מהכמות הוספתי 2 קישואים(עשויים כמו החצילים).
    הכל יצא מעולה!
    תודה וחג שמח!

  10. :lol: מתכון ניפלא!!!! מאוד אהבתי ,והכנתי בנוסף…את אותו המירשם עם שינוי קטן, עם חציל קלוי ואהבתי את התוצאה-מומלץ לנסות

    • לבריאות אילה.גם במתכון שלי הוא בתנור, מושחם. חובה.
      את מתכוונת לקלוי מעוך?

  11. היי פירגה, מתכון מדהים, הבת שלי נכנסה לאחרונה לקטע צימחוני ובריא ולכן כל פעם שהיא מגיעה הביתה אני שוברת את הראש מה להכין, השבוע הכנתי את המתכון הזה (האמת שאני חולה על חצילים בכל צורה) ואת המתכון עם הברוקולי ושניהם יצאו מעולה גם הקציצות עדשים טעימות מאוד : ;) :lol: ;) lol: האתר שלך נהדר , כל פעם שאני צריכה להכין משהו מיוחד או שבא לי לחדש אני נכנסת לאתר, וגם סיפרתי לכולם על האתר שלך, כל הכבוד ושיהיו לך חיים נפלאים smile

    • רוניתי תודה לך ותודה ענקית לבת שלך.
      אני אבדוק את המתכונים וארחיב את הקטגוריה אוכל צמחוני.בטוח שיש המון מתכונים מפוזרים באתר.
      נשיקות והמשך טעים לכן.

  12. תודה על מתכון חדשני, נוסף לכל מתכוני החצילים .
    שנה טובה, חתימה טובה וחג שמח :lol:

  13. פירגה בוקר טוב אני זוממת להכין את הקציצות. רק שאלה את חצי כוס הקמח בתוך התערובת לקציצות ולא לציפוי? הבנתי נכון?
    תודה

  14. היי,
    יצא לי וריציה על המתכון שלך: הקמח ללא גלוטן (צליאקית) בנוסף שכחתי את החצילים בתנור ולכן הם לא נכנסו לקציצות אז עשיתי את הקציצות בלי החצילים בלי החריף ובלי פירורי הלחם. יצא נהדר. במחבת על בסיס תרסיס שמן. אהה. את החומוס עשיתי לבד מגרגירי חומוס וטחינה גולמית +מעט שמן , מים לימון ומלח. הבסיס היה המתכון המדהים שלך. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *