(12 מאפינס)
מצרכים לבצק בקערה:
100 גרם חמאה /מחמאה בטמפרטורת החדר
כף חומץ+כפית מים
חלמון ביצה
קצת מלח לטעם
כוס קמח ת ו פ ח ולהכין עוד קמח בצד לזמן לישה
לשים בצק תוך הוספת קמח עד שמקבלים בצק נעים וכדורי
מרפדים בבצק תבניות אישיות מסיליקון . מרפדים עד למעלה
דוקרים במזלג ומשהים שעה במקרר.
אופים את המאפינס בחום 175 כ-10 – 15 דקות עד שיזהיבו קלות .
מקררים ומכינים את המלית.
מצרכים להכנת בלילת הבצלים במחבת:
4 בצלים עם קליפה אדומה פרוסים
כף שמן זית
כף ריבת משמש (מוסיף המון)
כף רוטב צ'ילי
כף חומץ בלסמי
מעט מלח,פלפל שחור לשיפור הטעם הסופי
מטגנים עם מכסה סגור כ-15 דקות ומדי פעם מערבבים .
כשהבצלים מזהיבים מוסיפים 1/4 מיכל שמנת מתוקה מכל סוג.
70 גרם גבינה צהובה מגוררת . אפשר יותר גבינה אבל להתחיל עם 70 גרם . הבלילה צריכה להיות דלילה. לערבב כדקה.
ממלאים כל מאפינס בתערובת הבצלים 3/4 גובה התבניות.(הם תופחים)
אופים כ-25 דקות בחום 175 עד הזהבה.
מגישים חם.
תהנו.
האם ניתן לאפות את המאפינס האלה גם ללא תחתית הבצק?
כלומר להכניס את תערובת הבצל לתבניות סיליקון ?
הי נורית, קחי כל מתכון של פשטידת בצל מהאתר שלי , ותכיני בלי בסיס. בתבניות מאפינס.
בהצלחה
תודה רבה. למתכון הזה, להערה החשובה שניתן להכין ללא בסיס של בצק ( טוב לדיאטה ) ובכלל על כל מתכונייך
אתי
אתי יקרה, חן חן על ה"טיפ" שבוודאי הרבה מהקוראים ישמחו עליו.
תכינו ותהנו