d7a2d7a0d7a7d799d799d7aa1 1 800x600 - עוגה שוקולדית עם קוקוס ותפוזים

עוגה שוקולדית עם קוקוס ותפוזים

d7a2d7a0d7a7d799d799d7aa1 2 800x600 1 - עוגה שוקולדית עם קוקוס ותפוזים

מצטרפת באהבה גדולה לאחיותיה, בקטגוריה עוגות שוקולד .

והפעם, עוגת שוקולד תפוזים שהגיע בניחוחות סתיו.

מצרכים בקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח רגיל
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב.
להוסיף :
כוס מיץ תפוזים טרי מהעונה
כפית מלאה גרודת קליפת תפוז טרי
כוס מים חמימים
חשוב לערבב היטב עד שהבלילה נראית כמו ק ר ם שוקולד ד ל י ל.
לצקת לתבנית עגולה מספר 24 משומנת
לאפות בחום 175 מעלות כ- 30 עד 40 דקות לפי הצורך . לבדוק.

מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד בטעם ת פ ו ז.
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל ומיד לצפות. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר. אפשר לפזר שוקולד מעל.

"טיפ"
אפשר להמיר את כוס אבקת השוקולית לכוס אבקת קקאו ולהוסיף עוד כוס סוכר.
תהנו

129 תגובות על “עוגה שוקולדית עם קוקוס ותפוזים

    • גרודת תפוז זה תמיד החלק הצהוב הכי חיצוני של התפוז, ולהזהר שהלבן המר שמתחתיו לא ישתלב בטעות וימרר את העוגה.

  1. העוגה נראית רכה וטעימה אכין אותה לשבת. אני מאוד אוהבת עוגות שוקולוד. נתקלתי במתכון הזה בהכנה למיקרו. האם יש הבדל? :cool:

    • להכין אחת מהעוגות הכושיות שבקטגוריה עוגות כושיות.המבחר גדול גם לילדים.

  2. פירגה בוקר טוב,
    העוגה נראית סוף הדרך!
    שאלה קטנה- מה שנמצא מעל העוגה זה שוקולד צ'יפס לבן?
    לכמה תבניות אינגליש קייק המתכון יספיק?
    smile

    • עופרה בקר טוב
      ל-2 תבניות ארוכות עדיף אלה מהניר. אבל גם רגילות טוב.
      למעלה זה שוקולדצ'יפס,כן.
      בהצלחה ותעדכני אם השילוב היה לך טעים

  3. היי פירגה בוקר טוב.
    הקישוט של העוגה זה שקדים או אגוזים.
    תודה על החיים שאת עושה לנו קלים laugh

  4. בוקר טוב דליה,

    פיזרת משהו מעל העוגה ולא סיפרת לנו מה זה…? ניחוש: אגוזי לוז?
    שיהיה לך יום מקסים, חיבוקי, מליסנדה.

    • מליסנדה
      כתבתי לפזר שוקולד. אני פיזרתי שוקולדצ'יפס אבל כל אחד יכול לעשות כרצונו.
      יום מתוק

  5. פירגה שלום,

    אני תמיד בעד עוגות על בסיס שמן ולא עתירות חמאה/מרגרינה ועל כך תודה רבה לך!!

    האם ניתן להשתמש באבקת קקאו.. אין לי פשוט שוקולית, אם כן מה יהיה יחס ההמרה??

    תודה מראש,
    איריס

    • איריס שלום
      אם את שמה כוס אבקת קקאו את חייבת להוסיף כוס סוכר —–כלומר 2 כוסות בעוגה.
      כל יתר המרכיבים נשארים כמו שהם.
      בהצלחה ואשמח לחוות דעתך לגבי שילוב הטעמים החדש.
      תודה

      • עם קקאו העוגה יוצאת ממש שחורה כפחם ולא כמו בתמונה.
        כמובן להוסיף ע ו ד כוס סוכר כי הקקאו מר מאד.

  6. יאמי יאמי, עוד כושית טעימה למאגר המתכונים של פירגה בע"מ,
    כבר אמרתי שמתכונייך עוברים בין כל בני המשפחה אצלנו באופן קבוע?
    כל הכבוד המשיכי כך :lol: :lol: :lol:

    • הי מלי,
      אני שמחה שהאתר שלי פופולרי ומתאים להרבה משפחות.
      המשך נפלא ביחד לכולנו
      חיבוק

  7. שלום פירגה יקרה.
    ציינת בציפוי להוסיף 100 גרם שוקולד תפוז – האם יש לך המלצה כי אני לא זוכרת שראיתי כזה שוקולד בסופר. או שאפשר שוקולד מריר רגיל עם גרידת תפוז?
    תודה מראש ובאהבה רבה –
    אורית

    • יש שוקולד כזה ולא פעם ראיתי. אבל אפשר להוסיף מעו גרודת תפוז,אין בעיה.
      באהבה

  8. הי פירגה,
    אחיותיה של עוגה זו מככבות אצלי קבוע, מכל מתכוני עוגות השוקולד שאני מוסיפה למועדפים- אין על העוגה הכושית האולטימטיבית שלך. נתקלתי במספר בלוגריות שאמצו מתכון זה ולא שכחו לציין אותך כמקור.
    אני שמחה על האחות החדשה- הצלחה באפייה אכן בטוחה.

    תודה רבה על המתכונים.

    • אני שמחה כרגיל שהמתכונים שלי אהובים. תמשיכי להכין ולשמח אותי בהודעות כאלה.
      תודה פנינית והמשך טעים ביחד

      • הפעם עשיתי לפי המתכון בדיוק .
        יצא מעולה. ממליצה מאוד.
        תודה שי.

  9. היי נראה ממש יאמי
    האם אפשר ללא התפוזים – מים במקום ושוקולד מריר רגיל
    אני רוצה את המתכון הזה!! :cool:

      • גנט
        76.171.97.13 2011/11/06 בשעה 1:59
        היי פירגה
        אני רוצה להגיב על עוגת השוקולד קוקוס עם הגרידת תפוז
        העוגה פשוט נפלאה היא יצאה ככ רכה בפנים שכמעט התפרקה כשהרמתי אותה ……..אך עדיין נשארה שלמה
        מצוינת והטעם ככ מיוחד
        תודה

  10. היי פירגה. איזה כייף לקבל מתכונים מישראל לפלורידה,כל בוקר אני מייד נגשת למחשב לראות מה המתכון להיום,כייף.
    העוגה נמצאת בתנור ,רציתי לשאול אם זה בסדר שהיא כל כך נוזלית?כמות הנוזלים גדולה יחסית. וגם לדעת אם אני יכולה להשתמש בקוקוס ממותק וקצת לח(ככה מוכרים אותו הארה"ב)או שזה יהיה מתוק מידי? יום נפלא,שרון,פלורידה

    • שרון מפלורידה שלום לך
      הכושיות שלי בבלילה דלילה יחסית לשאר העוגות.
      תאפי כמה שצריך ותבדקי עם סכין לא עם קיסם.

      לא מכירה את הקוקוס.אולי לא יתאים לעוגה.

      בהצלחה ומחכה לשמוע תגובות עליה.
      לילה טוב

  11. היי פירגה, אני רוצה להכין את העוגה לשבת ובמסגרת ה"טיולים" שלי באתר שלך ראיתי שאת לא משתמשת בכוס מידה מהסט שקונים בכל מקום, כזאת שמכילה 250 מ"מ אלא בכוס אחרת. האם זה נכון? אם כן אולי תוכלי לצרף מידה מדויקת של הכוס שלך או צילום שלה כדי שלא אטעה בכמויות לעוגה. תודה.

  12. ערב טוב,
    האם ערבוב החומרים נעשה בעזרת כף או במיקסר? תודה וסוף שבוע מקסים

  13. פירגה יקירה,
    הכנתי אתמול את העוגה, מה אני אגיד לך מהממממממת. כל כך קלה להכנה וכל כך טעימממממממה. הטעם של התפןז מוסיף לה המון, זו עוגת שוקולד תפוז , ומתאימה בדיוק לסתיו. :lol: :P
    התענגנו על העוגה.
    smile

    • אירית ערב טוב
      אני ממש מאושרת שטעים לכם ושהזדהית בטעמים המיוחדים שהוספתי לעוגה.
      נדמה לי שזו תגובה ראשונה על העוגה.יופי,תהנו ושבת שלום

  14. "טיפ" חשוב במיוחד לסידרת הכושיות שלי.

    לערבב עד כלות עד מוות את הבלילה שתיראה ממש כמו קרם שוקולד. לא לקמץ בעירבובים. עירבוב נחרץ,זה הסוד לעוגה מושלמת.
    הבלילה באמת דלילה וכך היא צריכה להיות.

    שווה להניח על העוגה שנראית לך כבר אפויה, ניר כסף ברפיון ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות או כמה שצריך.כמובן לבדוק במהלך האפייה עם סכין.
    בהצלחה

  15. הכנתי העוגה לשבת ויצאה נפלאה!!!!!!!
    אחת הטובות שיש לי מבין עוגות הקוקוס.
    חששתי קצת מהשילוב עם התפוזים אבל יצא first class.
    יישר כח ודמיון :lol:

    • הי נגה
      לדעתי האישית,קטגורית הכושיות זו קטגורית הדגל שלי באתר. כל פעם שאני "יולדת" עוגה חדשה לקטגוריה,אני נרגשת ונהנית מאד.
      בעיקר אני שמחה שאתם משתתפים,מכינים ובסוף גם מחמיאים. זה הנחת וזה הכיף.
      בהחלט נמשיך הלאה לעוד מתכונים טעימים ומיוחדים.

  16. פירגה תודה על המתכונים הטעימים והמוצלחים
    כל עוגות השוקולד שלך נוסו בהצלחה וגם את זאת אכין
    תודה רבה!!!

  17. היי פריגה העוגה ניראת מדהימה אבל יש לי סכרת גבוהה ואני מאוד אוהבת עוגות האם יש לך מתכונים לעוגות ללא סוכר בתחליף וגם מתכונים בריאים של בישולים אודה לך מאוד סיגלי8 האמת שכל המתכונים שלך מעולים

    • סיגלי,חפשי קטגוריה :בלי סוכר

      אבל המתכונים שלי לא במיוחד לחולי סכרת,הם רק עם תחליפי סוכר.
      בריאות.

    • מרינה,כיאה לעוגות הכושיות שלי,בהחלט עוגות מחמאות.
      תהנו ותבלו ושיהיה תמיד בשמחות

  18. פיגה בוקר טוב!
    את העוגה הכנתי ביום שישי שעבר,כשהכנסתי את העוגה הדלילה,חששתי שלא תהיה מוצלחת….
    אך הופתעתי לראות אותה מתיצבת תוך כדי אפיה,{לידיעתך לא מצאתי שוקולד תפוזים,לכן החלפתי בשוקולד מריר+גרידת תפוז}העוגה קצת מתפוררת….והטעם יצא 10 :lol: ….
    בשבת בבוקר כל-כך רציתי לאכול עם כוס קפה…אבל…. כבר לא היתה עוגההההההההההה
    הרבה בריאות לכולם…ולך הרבה תודות על הכלללללללללללללללל smile

    • הי יעלוש,הבלילה בכושיות תמיד נראית דלילה וזה בסדר.
      תהנו מהעוגה. אם יוצקים את השמנת והשוקולד היא לא אמורה להתפורר.
      תהנו ושבת שלום

  19. פירגה יקרה,

    הכנתי כמאפינס אישי יצא מדהים!!!!!!!!!!!!!!

    היום עודה שוב (אחרי יומיים).

    • לפירגה שלום
      ניסיתי את העוגה ופשוט נזרקה לפח העוגה לא נאפתה מפרט לקרום מלמעלה ואז ראו רק קוקוס שרוף העוגה הייתה נוזלית גם לאחר שעת אפיה יש לך מושג למה כי היא נראית מצויינת בתמונה לא צריך יותר מכוס קוקוס? תודה

      • ברור שטעית בהכנה.
        הכמויות מאד מדוייקות.
        לקרוא ולהכין שוב כפי שרשום.לערבב היטב את המסה לקרם כדי שהעוגה תצליח.
        בהצלחה. smile

      • הי כרמית,
        לצערי כמעט ולא מצאתי אותך בתגובות.
        את צריכה לכתוב אחרונה .אחרי כל התגובות שכבר יש.
        להכא,אני לא אוכל להתייחס.
        פשוט תעברי על כל התגובות ותכתבי אחרונה.
        זו אחת העוגות הכי טעימות שלי באתר.
        אין סיכוי שמשהו לא בסדר.
        אישית, הכנתי אותה כ-50 פעמים אם לא יותר.
        אשמח שתכיני ותכתבי תגובה אחרי שתכיני.
        תודה smile

  20. סוף סוף הזדמן לי להכין את העוגה הזאת ( אין כמו שילוב של שוקולד ותפוז) ויצא מדהים, אני בשוק מעצמי שעד עכשיו לא חשבתי להוסיף גרידת תפוז לשוקולד :oops: כי זה כל כך פשוט וכל כך טעים!!!!
    רק דבר אחד, המירקם של העוגה היה ממש רך ולא יציב , בחיתוך העוגה קצת התפרקה לי, למרות שאפיתי כמעט שעה את העוגה עד שהיא התיצבה, יכול להיות שהייתי צריכה לאפות קצת יותר זמן? ( העוגה עצמה היתה אפויה אבל מאוד רכה) או שככה היא אמורה לצאת?
    בכל מקרה תודה !!! אין ספק שהעוגה הזאת תמשיך לככב אצלנו smile

    • ערב טוב רעות
      לא כתבת,שמת את הקרם על העוגה? הקרם מייצב את העוגה. מה זה רכה? לא הבנתי, לדעתי,להיפך,אולי לאפות פחות זמן.
      אני שמחה שאהבת את העוגה ומקווה שבמשך הזמן תכיני את כל המשפחה של הכושיות בקטגוריה. כולן נפלאות ומיוחדות כל אחת וטעמה.
      תהנו ושבוע טוב

  21. איזה מהירה את smile שמתי את הקרם על העוגה. אם הייתי אופה פחות העוגה לא היתה נאפית מבפנים לדעתי . אפיתי עם קקאו אולי זה משנה משהו במירקם? העוגה היתה ממש רכה, אבל מאווווודדדד טעימה smile

    • לא הבנתי "רכה" אבל היא לא עוגה "קשה" היא יוצאת כמו טורט. קקאו או שוקולית זה לא משנה למרקם.
      שמחה שאהבת.

  22. הפעם כנראה פישלתי במשהו – לא ברור לי במה.
    גם לאחר אפיה של למעלה משעה העוגה נותרה רכרוכית בפנים. רק הקרום נאפה ובפנים היתה שכבה ממש רטובה.
    אנסה שוב…

  23. בוקר טוב,
    ביום ג' בערב הכנתי את העוגה המושלמת הזאת, אתמול אחה"צ כבר לא נשאר פירור!!!!!

  24. היי פירגה,
    היכן ניתן לקנות שוקולד תפוז? האם יש בסופרים הרגילים? של איזה חברה? אשמח לדעת…
    תודה,
    שני

    • שני
      יש לעלית שוקולד ספלנדיד ח ד ש באריזה רגילה של 100 גרם כתוב על האריזה שוקולד מריר בטעם תפוז.
      יש גם מדי פעם שוקולדים תוצרת חוץ ויש תרגום על האריזה.צריך לחפש.
      בהצלחה.

  25. הי פירגה, מאד אוהבים אצלי את העוגה הזו ואני בהזדמנות זו מחמיאה לך גם על שאר המתכונים הנפלאים שלך.. יש לי שאלה- אני רוצה להגיש את העוגה הזו כעוגה חמה בשבת, אולי בתוספת גלידה. אני אופה אותה מראש, השאלה היא איך כדאי לחמם ואיך זה יהיה מבחינת הציפוי. תודה רבה!

    • הי אשרת תודה רבה.
      אני שומרת במקרר כמו שהיא עם הציפוי.
      לפני ההגשה,אני מחממת כל 2 חתיכות בנפרד במיקרו ממש למספר שניות,שהעוגה לא תהיה צמיגית. 5 שניות מספיק.
      טיפ שלי לא לחמם את כל העוגה שאם את "מפשלת" בחתיכה או שתיים,זה לא נורא .

      טיפ נוסף,יש לי עוגת מיקרו מעולה,אולי זה הפתרון עבורך. מהמיקרו לצקת את הציפוי ולהגיש. עוגה מומלצת בחום.

      http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כושית-עסיסית-בחושה-במיקרו
      בהצלחה ותהנו

      • עוגה מעולה הכנתי יצא פצצה. תבנית אינגליש קייק חד פעמית ו שישה מאפינס. זמן הכנה שעה בתנור מומלץ בחום נימוחה בפה. התערובת די הבהילה אותי כוון שהיתה נוזלית מידיי. בכל אופן שאפו.

        • תודה אייל,כל מגוון הכושיות שלי מעולות ומיוחדות.תכיר את כולן על מגוון טעמיהן ותהנה.
          לבריאות.

  26. היי,

    רשמתי אתמול שעשיתי את העוגה המופלאה
    וויתרתי על גרידת התפוז והוספתי גרידת שוקולד (50 גרם) לתוך העוגה
    השאר כמו במתכון

    יצאה עוגה נמסה ומענגת
    תודה
    ותמשיכי לאתגר אותנו :lol:

    • היי גם לך.
      זו הקטגוריה האהובה עלי. הכושיות שלי. המגוון גדול והטעמים מיוחדים.
      יופי שהוספת תגובה.תודה רבה וערב נפלא.

  27. שלום לכולם.
    עוגה מעולה שנמסה בפה ואי אפשר להסתפק בחתיכה אחת.
    תודה …..

  28. לפירגה שלום.
    רציתי לשאול כשרשמת במתכון "כוס סוכר" מה הכוונה
    אני למשל משתמשת למדידה עם כוס חד פעמית
    בתודה מראש
    ושבת שלום smile

  29. פירגה יקרה הרגע הכנתי אותה .
    ליום הולדת של הנכד יצאה מדהימה. שבת שלום

  30. היי פירגה!
    שמעתי עליך המון מאחותי.. החלטתי לנסות את העוגה הזו.
    משום מה, היא יצאה לי פאג'ית.. (fugde)
    כך היא אמורה לצאת? לפי התמונה היא נראית עוגה דחוסה ורטובה, האם אני צודקת?
    אשמח אם תחכימי אותי..
    תודה!

  31. היי פירגה!
    בטעות שמתי קקאו במקום שוקולית ולא הוספתי סוכר.
    יש לך רעיון מה לעשות כדי להמתיק אותה?

  32. בוקר טוב פירגה.
    זו עוגת שוקולד הכי טעימה שאכלתי.
    כל הכבוד ניבה.

    • ניבה,תודה יקירה
      שתמשיכי להכין,ולתת לי פידבקים כאלה… :lol: עשית לי את היום smile

      שנה טובה והמשכיות טעימה smile

    • ורד הי חמדתי
      עוד בחירה משגעת
      תהנו מהעוגות
      חג שמח smile ותודות על הכל

      • טוב אז ככה… אפיתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש רק שהעוגה יצאה מעט צמיגית ךמרות שאפיתי אותה כארבעים דקות ובכל זאת היא טעימה מאוד מאוד… :lol:

        • גליה שלום
          העוגה לא הצליחה . העוגה לא אמורה להיות צמיגית בכלל. היא אוורירית ורכה ונמסה בפה.
          תאפי בתנור שלך פחות זמן.
          תכיני מדויק ע"פ ההוראות.
          בהצלחה להבא. smile

  33. איזה יופי של מתכון, הכנתי בשבוע שעבר ויצא מעולה, ושוב לשבת זו, תודה רבה על השיתוף, מלא בריאות ושבת שלום :lol: smile  

    • הללויה נורית ;) :lol:
      כיף לקבל חוות דעת טעימה כל כך. לבריאות ותמשיכי להכין שכולם יהנו.
      תודה smile

  34. שלום לכולם.
    הכנתי ואכלתי ואכלתי ואכלתי………
    כל כך טעימה. חובה לנסות…
    תודה פירגה.

  35. פירגה יקרה,
    חבל לי שאני לא מחמיאה לך במידה הנכונה, אבל דעי לך שכ פעם שאני רוצה משהו בטוח, אני ניגשת אליך. היום הייתי צריכה עוגת שוקולד קוקוס וטעם הדרים לעוגת יומודת של כלתי. העוגה כעת בתנור והריח נפלא. מחר אקשט אותה עם הנכד ונחגוג עם העוגה. תודה לך יקרה, עלהמתכונים המדוייקים והנפלאים יישר כוחך.

    • רונית יקירתי,מזל טוב והרבה שמחות.
      גם לי עשית בקר נפלא במחמאות ובפירגון.תודה smile חיבוק ענק smile גם לנכד שחוגג יום הולדת.

  36. המירשמים שלך טובים ומדויקים. משתמשת בהם המון למרות שאני לא טירונית באפיה. תודה.

    • תודה רבה רות,
      מרגש אותי לקרוא תגובות כאלה שבאות מהלב ואני באמת מאושרת לחלוק אתכם.
      יום נפלא smile

  37. ערב טוב פירגה
    הכנתי שתי עוגות שוקולד מהאתר שלך .
    העוגה הזו מאוד טעימה שווה כל ביס מתכון שירוץ אצלי הרבה.
    תודה ממני מבעלי והילדים.

    • נלה יקרה,תודה על המחמאות והפירגון.
      שנמשיך להכין ביחד ולשמח את כולם smile

  38. מחר אני חייייייבת להכין עוגת שוקולד לללכת על המתכון הזה או שוקולד חלבה ?

  39. היי פירגה
    עוגה טעימה טעימה טעימה העוגת שוקולד הכי מוצלחת שלי
    תודה מקרב לב<:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *