
מצרכים לבצק:
150 גרם חמאה רכה
1 חלמון
2 כוסות קמח תופח (כדאי להתחיל ללוש עם כוס וחצי ולהוסיף לפי הצורך).
5 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
ללוש, לשטח בתבנית עגולה 24/ 26 ולאפות בחום 170 כ-20 דקות עד להזהבה חומית .לקרר.
אם הבצק קשה ללישה אפשר להוסיף קצת מים או יוגורט אשל וכו'….
המצרכים למלית:
3 מיכלי גבינה לבנה 5% = 750 גרם
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 גרם
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה והחלבון שנשאר מהבצק
אופן הכנה:
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק.
לאפות בחום 175 40 דקות
מיד להוציא ולצנן. כשהעוגה קרה, היא יציבה.
קרם שוקולד:
250 גרם = מיכל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות.אפשר גם שוקולד בטעם חלב
להביא את השמנת לסף רתיחה ולסגור להבה.
להוסיף את קוביות השוקולד ולערבב לקרם.
לצקת על העוגה ולהכניס למקרר למספר שעות.
תהנו
שלום לך פירגה!
שמנת הכוונה לגביע שמנת מוכן לאכילה, נכון?
אפשר להשתמש בבצק הזה גם לפירורים מעל העוגה במקום הקרם?
הרבה תודה ויום טוב לך!
הי דבי,
תעשי כמות כפולה של בצק. תאפי ב-2 תבניות כך שיהיו לך מספיק פירורים מעל לעוגה.
אם את רוצה יותר נפח לגבינה, תוסיפי עוד 2 ביצים.
בהצלחה.