d79cd7a7d798 d79bd7aad795d79d d7a1d7a0d7a4d7a8d795 - פשטידת לקט כתום

פשטידת לקט כתום

d79cd7a7d798 d79bd7aad795d79d d7a1d7a0d7a4d7a8d7951 1 - פשטידת לקט כתום

לקט כתום להכנת מרק של סנפרוסט הפך בין רגע לפשטידה צבעונית וטעימה.
ניתן להשמיט את מוצרי הגבינה ולהכין כפרווה.
ראו "טיפ" בסוף המתכון.

מצרכים:
שקית של לקט כתום למרק –סנפרוסט (קונים מוכן באריזה של 800 גרם)
מבשלים 5 דקות במים רותחים
מסננים ושמים את הירקות – כמו שהם חתוכים גס, בקערה גדולה ומוסיפים:
3 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח אפשר תופח
בצל קצוץ מטוגן
גביע יוגורט/ שמנת כל סוג
200 גרם גבינות רצוי במליחות עדינה
אפשר גבינה לבנה,בולגרית או צהובה או לשלב
מלח
פלפל שחור

לערבב ולצקת לתבנית מתאימה משומנת
לפזר פפריקה ותבלין שמיר
לאפות שעה בחום 175

"טיפ"
למאפה פרווה להשמיט את מוצרי הגבינה ולהוסיף 2 כפות סלט טחינה או חומוס
תהנו

33 תגובות על “פשטידת לקט כתום

    • הי פירגה,
      זאת שוב אני האנונימית.
      יופי של מתכון.
      חוץ מזה אימצתי מספר מתכונים שלך,
      על חצילים עם גבינות כתבתי לך.
      הוספתי להם [בנפרד כמובן], את המתכון שלך לתפוחי אדמה עם גבינות,
      סלט חצילים אפוי
      ועוגת מוס שוקולד פרוה.
      כולם חביבים על בני ביתי.
      שיהיה לך ולמשפחתך ולכל עם ישראל פורים שמח. smile

  1. היי .אני גרה בארצות הברית,מה יש בלקט-כך שאוכל למצוא משהו מקביל כאן.חג פורים שמח וטעים,יופי של אתר נהנת ממנו מאוד,נשיקות,שרון

    • שרון בקר טוב
      כל ירק מתאים ס"ה משקל הירקות לפשטידה 800 גרם עד קילו.
      ירקות קשים יש לרכך תחילה
      בהצלחה.

  2. בוקר טוב פירגה
    לאיזה גודל תבנית מתאימה הפשטידה הכתומה?
    תודה ושבת שלום,
    תמר

  3. היי,
    תודה רבה, נראה מעולה ונקרא מצויין.
    חג פורים שמח ושבת שלום……….. :lol:

  4. פירגה יקרה חג שמח.
    תודה לך על הפשטידה הטעימה .
    ממש אהבנו.
    מוריה.

  5. חומוס הולך בפשטידות ?
    נראה לי שהוא יחסית דומיננטי.

    אני לרוב מחליפה מוצר חלב במוצר חלב סויה או במיונז…

  6. פשטידה מצויינת, אני הכנתי אותה עם גבינות – בולגרית וצפתית במליחות עדינה מגורדות
    יצאה מעולה!

    תודה פירגה,

    חג שמח,

    רחלי.ג. :lol:

    • רחלי,תודה רבה וכיף שאהבתם.
      הפשטידה הטעימה עכשיו בתנור והריח נפלא.מחכה כבר לטעום smile

  7. בוקר טוב,

    אני רוצה להכין את הפשטידה , בטוחה שהיא טעימה כמו כול המתכונים שלך
    רק רציתי לשאול מתי מפזרים פפריקה ושמיר
    תודה ;)

    • תודה smile אורה
      אחרי שהבלילה בתבנית תפזרי ותכניסי לאפיה.
      זה נותן צבעוניות נאה.

  8. פירגה שלום
    אחת הפשטידות הטעימות שאכלתי אי פעם הוספתי כל מיני גבינות שהיו לי כולל מלוחות
    נפלאאה
    תודה smile smile smile

  9. הכנתי יצא טעים מאוד מאוד,
    שאלה קטנה ניתן להכין עם כל לקט?
    תודה ושבת שלום

    • אורה,אני מכינה בעיקר עם לקט כרובית,ברוקולי, או לקט כפרי.
      שבת שלום smile

  10. שלום פירגה smile
    יצא ממש טעים! נטרף לארוחת ערב :P
    הא ניתן להקפיא?
    תודה!

  11. שלום,
    מאוד מעוניינת לעשות את המתכון לפסח, האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה?
    תודה וחג שמח.

  12. יש גם מרק כתום, במתכונים של קנור.
    אני קוראת לו שלושת הכתומים (גזר, דלעת, בטטה) והוא מאד מוצלח.

  13. איזו כמות צריך אם שמים ירקות טריים? בטטה, גזר, דלורית.
    וצריך לבשל אותם קודם שיתרככו?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *