d7a2d795d7a3 d795d7a4d799d7a8d794 - לביבות פירה בנגיעות עוף (2 מתכונים)

לביבות פירה בנגיעות עוף (2 מתכונים)

ופירה - לביבות פירה בנגיעות עוף (2 מתכונים)
מתכון 1:

מצרכים בקערה:
3 כוסות "פירה" תפוחי אדמה – למעוך במזלג.
לחתוך כוס חתיכות קטנות עוף שנשאר אחרי בישול במרק או תבשיל
כף אבקת מרק בצל
1/2 כוס קמח או קמח מצה
בצל ירוק או רגיל קצוץ
ביצה אחת
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:
מטגנים ומשחימים במעט שמן מ-2 הצדדים (במחבת ח מ ה)
מניחים את הקציצות על ניר אפיה משומן ואופים בתנור -20 דקות . הופכים ומרססים קצת שמן . ממשיכים לאפות עוד 10 דקות
חום 175.                               אפשר רק לטגן בלי לאפות.
תהנו

מתכון לקציצות 2:
קציצות "פירה" עם עוף

מצרכים:
500 גרם בשר עוף טחון
ביצה טרופה
בצל קטן מגורר
2-3 כפות פירורי לחם / קמח מצה
2 תפוחי אדמה די גדולים מבושלים בקליפה-מקוררים היטב-לקלף ולמעוך
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק מאד
מלח ופלפל לטעם

אופן הכנה:
מכינים קציצות שמנמנות ומשאירים במקרר חצי שעה.
מטגנים בשמן ל א עמוק. קודם צולים היטב צד אחד עד שמשחים ואז הופכים לצד השני ומשחימים גם אותו .
תהנו

59 תגובות על “לביבות פירה בנגיעות עוף (2 מתכונים)

  1. בוקר טוב
    כל מתכון שלך אליפות!!!!!!!!!!!!
    שאלה בבקשה למתכון הזה יש לך רוטב טעים אחרי הטיגון?
    יום קסום בברכה טובה

    • הם יתפרקו בבישול ברוטב.
      את יכולה להגיש מעליהם רוטב עגבניות פינטי. smile

    • קארין יקרה
      מימי ענתה לך.
      חפשי את התגובה שלה . תרדי בתגובות קצת למטה.
      תודה מימי smile

  2. או זה מתכון מושלם לארוחת צהרים..
    אח פירגה מה הייתי עושה בלעדייך חח
    תודה רבה נטלי ציפורה laugh

  3. לקארין , את יכולה עם הודו לבן טחון או הודו אדוןם או לערבב. אצל העדה הפרסית מאכל הזה נפוץ ואוהב על כל הגילאים.אין שבוע שאמא לא תכין קציצות כאלה עם חתיכות תפוחי אדמה בסיר, חתיכות גזר קלוף עם ;) כורכום מעליהם וזה טעים.

  4. בוקר טוב
    נראה מתכון יאמי
    פירגה האם אפשרי לא לטגן אלא לבשל או לאפות .?
    תודה smile

    • ספירוששששששש יקירתי

      שיטת האפייה לכל סוגי הקציצות/לביבות:

      לשמן ניר אפיה
      להניח את הקציצות
      לאפות בחום 175 20 דקות
      להפוך את הקציצות
      לרסס בתרסיס שמן ולהמשיך לאפות עוד מספר דקות (לא לייבש )
      תהנו smile

  5. בוקר טוב פירגה
    את יודעת מה המרכיבים של קציצת פירה ? כזו שיש עליה ציפוי כנראה של פירורי לחם ונראית כמו כדור פלאפל?.אני לא יכולה להוסיף כל סוג של בשר- בתי צמחונית.
    תודה ;)

    • שושי יקרה,
      לי אין מושג :cool: אבל אולי יענו לך.
      בריאות ויום נפלא לכם smile

  6. נהנה כל יום מחדש
    שאלה אני חולה על משקה חלב בטעם מוקה
    איך ניתן להעתיר את הטעם של מוקה יוטבתה
    חן חן בן עמי

    • בן עמי יקר
      תודה על המחמאות
      אני אחשוב על משהו ואולי גם החברים באתר יראו ויעזרו לך (לנו) לשדרג.

      מה שאני זוכרת כשהיינו ילדים לפני עשרות רבות של שנים היינו מערבבים בנמרצות כפית נס קפה+2 כפות סוכר עד שנהיה קצף בכמות של 1/2 כוס. הערבוב מסיבי ולוקח 3-4 דקות.
      מה דעתך לנסות? להוסיף מהקצף הנפלא שנוצר, נגיד כמות של כפית נוספת למשקה???

      אם תנסה,תעדכן smile

  7. היי פירגה אצלנו בעדה הטוניסאית זה ניקרא בנטז וזה טעים מאוד מאוד מאוד רק שאצלנו עושים בצורת אליפסה שמנמנה ומטגנים בשמן עמוק מומלץ! יום טוב אילנית smile smile smile

    • אילניתוש, בשמן עמוק זה נשמע נורא. אבל אם את אומרת טעים ;) ,אז בטוח טעים :lol: .
      שימי פה בהמשך התגובות מתכון שלך. שנכיר בשמחה smile

  8. פירגה smile המתכון (הראשון) פשוט מעולה. בדיוק התחבטתי מה להכין להיום , כשהמקרר
    מפוצץ משאריות אוכל עוד משבת…
    שידרגתי טיפונת ע"י טיגון הבצל שאליו הוספתי גם את קוביות העוף העוף.
    הסתפקתי בטיגון (ללא אפייה נוספת) ומה אומר ? מ ע ד ן…
    הקצינה שלי , שבמקרה היום בבית , שנוהגת לעקם את האף על כל מאכל חדש או ניסיוני ,
    אומרת שהלביבות \ קציצות הללו פשוט ממכרות…

    אז אין לי אלא להודות לך….

    • אלי יקרה
      ואת נהדרת ששלחת את חוות דעתכן.
      מסרי תודה גם לקצינה ;) שאהבה.
      ממכר זה טוב. זה לא יקר,מתאים לניצול שאריות וטעים.
      smile

  9. הכנתי את הגירסה הראשונה (חחא טיגון לפני ההכנסה לתנור)
    יצא :lol:
    מאמינה שעד מחר הכל יחוסל.
    בפעם הבאה כמות כפולה

  10. פירגה יקירה, הכנתי את המתכון השני, ולמזלי הכנתי כמות כפולה כי הקציצות חוסלו תוך שעה, נכדותיי החליטו פה אחד שמהיום והלאה הן רוצות רק את הקציצות של פירגה…..תודה, ותמשיכי להפתיע……

    • איבונה יקרה נהדר שהנכדות אהבו וביקשו גם להבא.
      בכיף ובהנאה ושיהיה תמיד טעים smile תודה

  11. לשואלות על רוטב – ניתן להכין רוטב פטריות פשוט: לטגן בצל קצוץ, להוסיף פטריות טריות חתוכות או פטריות מקופסה, כף אבקת מרק פטריות וקצת מים. כשהקציצות מוכנות להניח בצלחת, ופשוט לצקת מעט רוטב מעל. טעים ומוסיף גם לקציצות עם עוף וגם לקציצות ללא עוף.

  12. פירגה יקרה,

    בקציצות 2 – עם בשר עוף טחון, האם הכוונה היא לחזה עוף, או לחלקים אחרים של העוף (ואיזה חלק?)

    בנוגע לקציצות בכלל, כשמשלבים בשר בקר עם חזה עוף –
    האם כדאי במקום חזה עוף, לשים חלקים אחרים של עוף?

    בתודה רבה.

    • נועה יקרה
      בקציצות הנ"ל את יכולה לשלב כל חלק של עוף חתוך לפיסות קטנות.

      אני אוהבת להכין קציצות עם בשר בקר טחון ולפעמים משלבת את הבקר עם הודו /עוף טחון.
      smile

  13. היי! laugh
    היה לי חתיכות עוף במקרר – שדינם היה השלכה לפח.
    בדיוק אותו היום בעלי והקטן שלי (בן שנה) סבלו מכאבי בטן ושלשולים והמתכון הראשון – היה ממש תפור עליהם. לא טיגנתי כלום – כי פחדתי שהטיגון ישבש להם את המערכת עוד יותר, רק אפיתי. למותר לציין שהקציצות יצאו נהדרות, אוריריות, ולא כבדות על מערכת העיכול.
    הקטן שלי לא הפסיק לאכול, ובעלי החמיא לי בלי סוף. אפילו למחרת בבוקר הוא שיבח אותי ואמר שהקציצות היו בשבילו בדיוק במקום הנכון והוא כבר מרגיש הרבה יותר טוב.
    ולי לא נותר אלא רק לספר לך את הסיפור הזה ולשבח אותך ואת כישרונותייך הברוכים.
    עלי והצליחי! smile smile

    • שילונת נחמודת
      ואני עכשיו גאה בעצמי פעמיים
      גם על הקציצות הטעימות וגם שהבאתי בריאות למשפחה ;)
      חיבוק עם נשיקה לכולכם smile

  14. עברתי על המתכונים שלך ופשוט נהניתי הם עשר וסוף סוף בזכותך אני יוכל לגוון בארוחות צהרים
    האמת כשראיתי את התמונות הבטן קירקרה ..

    • חנושקה,אני מקווה שתכיני ויהיה לך טעים כמו שהתמונות נראות ;) .
      תודה וכיף שאת באתר שלנו :lol:

  15. :oops: :oops: :oop s:
    צהריים טובים פירגה יקרה!!
    הרבה זמן לא כתבתי, אבל השתמשתי באתר כל הזמן.שאלה לי אליך האם אפשר לעשות את המתכון הזה כפשטידה אפויה בתבנית ולא כקציצות? אני בדרך להכין ארוחת צהריים ואין לי את החשק להתחיל להכין קציצות .ואם כן האם צריך להוסיף או לשנות משהו?תודה מראש .יישר כוח על המתכונים המעולים :oops: :oops: :oops:

  16. הכנתי את המתכון השני, יצא מעולה!!!!!
    אפשר אולי להכין עם בקר או הודו?
    תודה רבה… smile

  17. פירגה בוקר טוב!
    ממש ברגעים אלו תפוח האדמה בסיר והעוף כבר קצוץ…. :lol:
    האם כדאי להוסיף כוסברה טרייה לתערובת?
    מקווה שתספיקי לענות לי (הייתי צריכה לחשוב על זה לפני…)
    אחזור אלייך עם תגובה איך יצא!
    תודה פירגה ובוקר נפלא!
    שי לי

  18. פירגה!
    אין עלייך איזו מהירות!!! :eek:
    תודה רבה אני אוסיף כי אנחנו מאוד אוהבים אעדכן אותך איך יצא!
    תודה!

    • בטוח שיהיה טעים. זה ירק מגניב למי שאוהב אותו.
      לאחרונה התחלתי לאהוב אותו , אפילו כתוספת לסלט טחינה, אבל בגלל שבני ביתי לא חסידי כוסברה,אני נמנעת מלהוסיף.
      אשמח לחוות דעתך

  19. פירגה יקרה!!!!
    הכנתי…..
    יצא טעים מאוד!!!
    גם הבעל אהב,
    אני חיסלתי חצי מגש והפסקתי הרי צריך להשאיר גם לילדים לא?! ;)
    תודה רבה לך המתכונים שלך לאט לאט נערמים לכדי ספר מתכונים (אני מדפיסה מה שאנחנו אוהבים).
    שי שלי.

  20. פירגה ערב טוב.
    ניסיתי מספר פעמים את הואריציה השניה ויצא טעים מאוד.
    הפעם ניסיתי עם הפירה וזה התחסל במספר דקות . אני מוכרחה לציין שזה ממש ממש טעים לכל הדעות
    בביתי. אני ממליצה לנסות.
    תודה רבה פירגה.

  21. צהריים טובים ,

    כמה בערך תפוחי אדמה צריך למתכון הראשון ?

    המשך יום טוב
    ענת

  22. פירגה שלום ותודה על מתכונים נהדרים… smile
    אני מתכננת להכין את הקציצות עם החזה עוף. להבנתי מדובר בחזה עוף לא מבושל, נכון? הוא מתבשל מספיק בזמן הטיגון? אני חדשה בתחום וקצת חוששת שטיגון לא עמוק ישאיר את בשר העוף לא מבושל מבפנים…
    תודה מראש על תשובתך smile

  23. הי, האם אפשר להקפיא? למרות שנראה לי שתפו"א בד"כ לא מצטיינים לאחר הקפאה.. אשמח לתגובתך, נראה מצוין ופתרון נהדר לשאריות העוף משישי!! חג שמח :lol: :lol:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *