d790d7a8d795d797d7aa d7aad791d7a0d799d7aa 3 d7a1d795d792d799 d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d7a8d795d798d7911 2 1 640x410 - קציצות דגים אפויות בעגבניות

קציצות דגים אפויות בעגבניות

d790d7a8d795d797d7aa d7aad791d7a0d799d7aa 3 d7a1d795d792d799 d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d7a8d795d798d7911 2 1 - קציצות דגים אפויות בעגבניות

מצרכים לקציצות דגים:
קילו דג טונה או דג ים טרי (לוקוס/פרידה)נקי מעצמות
כפית סחוג ירוק
1/4 כפית גרודת לימון
בצל קצוץ+2 שיני שום
1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה
2 ביצים
כוס קמח מצה
5 כפות שמן
תפוח אדמה מקולף מגורר ד ק
מלח,פלפל שחור

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל ומזהיבים בשמן.
מוסיפים שום ומערבבים.
אם זה דג טונה מקופסה בשמן,אז לסחוט היטב את הדג ולשים בקערה עם כל המצרכים. אם זה דג ים אחר אז לטחון במג'ימיקס.
להכין קציצות ולהניח על ניר אפיה משומן
לאפות בחום 180 מעלות 20 דקות מכל צד או עד שהקציצות מוכנות .

רוטב עגבניות לימוני מכינים בסיר:
קופסה 800 גרם עגבניות מרוסקות+כפית סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוץ
בצל קצוץ
מלח,פלפל שחור
קצת בזיליקום (כף) קצוצה
5 כפות שמן
מטגנים את הבצל בשמן ומזהיבים.
מוסיפים את השום ויתר המצרכים
מוסיפים עוד חצי קופסה מים.
טועמים ומשבחים טעמים
מסדרים את הקציצות בתבנית גדולה חד פעמית או אחרת, ומעליהם יוצקים את הרוטב.
אופים לא מכוסה כ-35 דקות
מדי פעם יוצקים מהרוטב על הקציצות.
מגישים חם.

"טיפ"

אם במקרה יש לכם במוכן קציצות ירק מכל סוג,שלבו אותם בתבנית ביחד עם קציצות הדגים. לי היה קציצות כרובית וקציצות גזר ששילבתי בין.  אם אין, לא חובה.
תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *