d791d7a8d790d795d7a0d799d7a1 d7a9d799d7a9 d7a9d797d795d7a8 d795d79cd791d79f - בראוניס שיש שוקולד וניל

בראוניס שיש שוקולד וניל

d791d7a8d790d795d7a0d799 d7a9d799d7a9d799 1 1 - בראוניס שיש שוקולד וניל

ריבועיות שוקולדיות נמסות בפה . אחד הרעיונות שצצו לי והצליח מאד.

הם נפלאים ומומלצים במיוחד אחרי יום או יומיים ואין צורך בקירור.

המצרכים:
תבנית בגודל 27X33 משומנת היטב ולזרות עליה גם מעט פירורי לחם או עוגיות.

החיתוכיות יוצאות נמוכות . מי שרוצה טיפה יותר גבוהות ימיר לתבנית יותר קטנה.

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

100 גרם חמאה/מרגרינה – רכה מאד
3/4 כוס סוכר
שקית פודינג אינסטנט וניל –  יש גם כשר לפסח
5 ביצים שלמות –בהמשך להוראות מוסיפים ביצה אחר ביצה כשאחרי כל ביצה מערבבים היטב.
כוס אגוזים קצוצים או גרוסים
2 כפות גדושות קמח רגיל  –  בפסח קמח מצה
כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:
ממיסים שוקולד למצב נוזלי דליל (אני ממיסה במיקרו בלי להוסיף כלום)
כל 1/2 דקה בודקת שלא נשרף. לערבב מדי פעם.

שמים בקערה את המרגרינה/חמאה עם הסוכר ומערבבים
מוסיפים את הפודינג האגוזים הקמח ואבקת האפייה
מערבבים כמה שאפשר כי יוצאת תערובת קשה.
מוסיפים ביצה אחר ביצה כשאחרי כל ביצה בוחשים הי ט ב עד שהיא נבלעת בבלילה.
יוצקים את הבלילה הנוזלית לתבנית .
מתקבל מ ש ט ח בלילה נ מ ו ך. ליישר ולנער את התבנית.

את השוקולד   ה מ ו מ ס   ו ה ח ם    יוצקים בתנועות סיבוביות מעל לעוגה וגם בצדדים.
בעזרת מזלג מערבבים לדוגמת שיש.
אופים בתנור ח ם בחום 170 מעלות כ-30 דקות. לבדוק שמוכן/לאפות בהתאם.
מצננים היטב ורק אז פורסים.

לפרוס לריבועים קטנים. להניח כל ריבוע במנג'ט
שומרים בקופסה סגורה . א י ן צורך בקירור.

"טיפ"
למי שאין מיקרו ימיס את השוקולד על מחבת:
ממלאים את המחבת 1/2 מגובהו במים רותחים וממשיכים להרתיח על להבה קטנה
שמים על המחבת צלחת גדולה ומניחים עליה את קוביות השוקולד
מערבבים מדי פעם עד שהשוקולד הופך לנוזלי/דליל
לא להוסיף לשוקולד שום מרכיב נוסף.
תהנו

d791d7a8d790d795d7a0d799 d7a9d799d7a9d799 1 - בראוניס שיש שוקולד וניל

62 תגובות על “בראוניס שיש שוקולד וניל

  1. היי פירגה
    הבראוניז ניראה מאוד נימוח ורך, אני חייבת לנסות ;)
    יש לי רעיון לעוד עוגה עם הבראוניז הנפלא הזה – אפשר להכין עוגת קרמבו [עוגת קרם על קרם].
    ניראה לי שיהיה מאוד מוצלח. מה דעתך, יתאים?

    smile

    • יפעתוש, תודה מתוקה.הגיונית זה אפשרי אבל בגלל המרכיבים ה"עשירים" בבראוניז ועוד תוסיפי לזה את קרם הוניל ועוד שוקולד למעלה זה כבר נראה יותר מדי. כמובן,זו דעתי שלי.לשיקולכם :lol:

    • פירגה שלום,

      האם ניתן מבקום המרגרינה או החמאה להשתמש בשמן
      ואם כן, מה כמות השמן

      תודה,
      שרה

      • שרה יקירה
        תחילה אשמח אם להבא תרשמי את התגובה שלך אחרונה בשורה אחרי כולם ולא באמצע,כי קשה לי למצוא אותך בין כל התגובות.
        תודה. smile

        לא הכנתי עם שמן.
        אם תכיני תעדכני איך יצא
        באופן כללי אני ממירה בעוגות בחושות 200 גרם מרגרינה או חמאה ב-3/4 כוס שמן.
        תודה smile

  2. פירגה יקירה,
    נראה מזה טעים.
    אכין את העוגה באמצע השבוע ואדווח לך איך יצא.
    נשתמע.
    אירית smile :lol:

  3. תודה על מתכון פרוה טעים וקל להכנה!!!!
    (אצלנו אסור חלב וגם אסור סויה ומתכונים אילו מקלים מאוד את רגעי ההתפנקות)

    האם יש מתכון לסופגניות מטוגנות (ללא שמרים) בלי חלב?

    • תהל,תרשמי את הבקשה בגוגל ובודאי יעלו לך מתכונים מתאימים.
      אם יהיה לי משהו אעלה לאתר.
      בהצלחה ובריאות smile

  4. צהרים טובים פירגה
    הרגע הוצאתי את הבראוניז מהתנור,קיררתי וטעמתי חבל"ז הן נימוחות בפה.
    בדרך כלל בראוניז הן עם הרבה חמאה ושוקולד ואני נמנעת מלאפות אותן.
    טודה על מתכון מנצח.אשרי לך על היצירתיות, ואני אמשיך לבצע את ההוראות
    ממני אנטה

    • אנטה חמודה
      אני שמחה מאד מאד על התגובה שלך.חיכיתי כבר לשמוע מי הכין ואיך יצא?
      במילה אחת מעולה smile

  5. פירגה יקירתי
    עכשיו יצא מהתנור מה לאמר לך פשוט נפלא הריח של השוקולד נמצא בכל פינה בבית
    תודה על מתכון נפלא smile smile smile smile

  6. פירגה יצא טעיםםםםם מה אך מדוע האגוזים והשולד שקעו למטה למרות שעירבבתי כפי שכתבת.?

    • סמדר יקרה ערב טוב
      חיממת תנור מ ר א ש ל170? ערבבת ר ק טיפה לדוגמת השיש? אולי הגזמת בערבוב?
      זה מה שעולה לי לראש.
      בכל אופן,טוב שיצא טעים ושתוכלו להנות.
      שבת שלום smile

    • מימי יקרה, את בת 11? את מתוקה אמיתית. כל הכבוד לך ולאחים שלך.
      אני מקווה שתמצאי עוד מתכונים קלי הכנה שתוכלו להכין ולהנות.
      חיבוקי smile מפירגה smile

  7. פירגוש יקרה…
    הרבה זמן לא התכתבנו…
    יש לי שאלה לא קשורה למתכון הזה אבל לא ידעתי לאן לשרשר…
    יש לך מתכון לעוגיות שושנים?הכנתי לפי מתכון מלאישה יצא מאוד טעים אבל לדעתי יש בו טעות,נשארה לי כמות מלית מאוד גדולה והבצק נגמר!
    סבתא שלי תמיד מכינה אבל המתכונים שלה לא מדודים..היא אומרת "כמה שנכנס" ולי אין מושג מה זה אומר.. smile

  8. פירגה היקרה, עשיתי את הבראוניז לפי המתכון שלך יצא טעים, טעים.
    מחכה כל שבוע למתכונים חדשים לפשטידות הנפלאות, בצק השקם שלך עם שמן נפלא. מקבלת המון חיזוקים ומחמאות ושולחת חברות לפורום שלך בהמון חיבוקים בחיבה רותי פרנקו :lol:

  9. היי פירגוש…
    הבראוניז יצאו מהתנור..אבל הם קצת רטובים מבפנים.הקפדתי על זמן האפייה וקיסם יצא יבש..
    צריך לאפות עוד קצת?

  10. בסוף הכנסתי עוד קצת לתנור..עכשיו אני גם אופה ביסקוטי smile
    אני יעדכן עוד מעט

  11. מעדכנת…
    יצא מאוד טעים הוספתי במקום אגוזים קצת שוקולד צ'יפס… smile כמובן שכבר חילקתי
    שבת שלום פירגוש

    • לימור יקרה,תודה מקרב לב
      יופי של תגובה ואני שמחה על החלוקה. את משהו…. smile

  12. היי פירגה,
    הכנו אתמול בערב ופשוט מדהים
    לא הצלחנו לחכות עד שתתקרר,
    כל הזמן ישרנו בכפית ותוך חצי שעה נגמרה חצי עוגה
    (היינו רק 3 אנשים)
    טעים, טעים טעים

  13. אין מילים לתאר כמה טעים ונימוח בפה. אחלה מתכון. אין עלייך פירגה!!
    תודה !!!! smile smile smile smile :lol:

    • ש.בקר טוב
      איזה יופי של תגובה smile שמחתי מאד מאד לקרוא שטעים לכם. תודה תודה.
      המשך טעים וחג שמח smile

  14. שאלה לפירגה:
    האם אפשר להפחית את מספר הביצים במתכון הנפלא הזה?

  15. זה יוצא פשוט מעולה!!!! התחסל לפני שנכנסה שבת!!!

    תודה רבה על מתכונים נפלאים!!!!

    את מלכה!!!!! :lol: ;) laugh smile

  16. היי פירגה,

    הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאוד, ממש שילוב בין בראוניז לעוגת שיש.
    נראה לי גם שהמתכון יתאים לפסח, בגלל שכמות הקמח כל כך קטנה לא יהיה נורא להחליף אותו בקמח מצה, מה את אומרת?
    שוב תודה על עוד מתכון פשוט להכנה ומעולה smile

    • גיל,מעולה. smile מיד מוסיפה .
      המתכון המקורי רשום בפסח.גם את זה עם השידרוגים אוסיף.
      תודה smile

    • יפה יקרה,את מדהימה שמצאת זמן להחמיא לכל המתכונים כל אחד לגופו. עונג לי וכיף לי ושרק ימשיך להיות מוצלח וטעים כל הזמן
      תודה smile

  17. אהלן פירגה,
    מהו הטעם הדומיננטי שיוצא לבראוניז, יותר שוקולדי או יותר ונילי? אני מתלבטת אם להכין את המתכון הזה או את הבראוניז שוקולד אגוזים שלך. מה יותר מומלץ בעינייך? תודה רבה!

    • שגית שלום
      לדעתי זו יוצאת בטעם יותר שוקולדי ופחות ונילי.
      לא יודעת מה יותר טעים :oops:

          • הי פירגה,

            רציתי לשאול אם ניתן להקפיא את הבראוניז כשהם כבר במנג'טים. האם המרקם נשאר זהה בהפשרה?

            תודה רבה והמשך יום נעים,

            שגית

  18. הי שגית
    אם את דואגת שהם לא יידבקו אחד לשני אז אין בעיה להקפיא.יוצא מעולה.
    בהצלחה smile

    • הי פירגה!
      רק לעדכן שהכנתי את הבראוניז והייתה התלהבות רבה סביבם..
      תודה רבה על היחס והתגובות המהירות.
      חג שמח!!
      שגית

  19. היי פירגוש :
    הבראוניס הזה נראה סוף הדרך אני באה להכין אותו המרגרינה צריכה להיות מומסת או רכה ??? ריככתי אותה במיקרו לא ממש המסתי והשילוב עם הסוכר עושה אותו מאד סמיך לא נוזלי ואין נוזלים בתערובת רק ביצים ככה זה אמור לצאת ???
    אשמח אם תעני לי בהקדם תודה תודה תודה !!!

  20. לכל מי שהכין את הבראוניז הזה וראה תתגובה שלי בבקשה תעזרו לי המרגרינה צריכה להיות רכה או מומסת ????? השילוב עם הסוכר נהיה מאד סמיך ואין נוזלים בתערובת חוץ מביצים זה בסדר ??? תענו לי בבקשה !!!!

    • כתוב במתכון . נא להיצמד להוראות. לא מומסת אבל רכה מאד.
      השוקולד מומס לגמרי.
      הבלילה כולה די נוזלית.
      בהצלחה. מקווה שיצא טוב וטעים. smile

  21. ייצאו לי גושים אחרי שהוספתי את הפודינג מה אני עושה כולי על קוצים תעזרי לי בבקשה

    • למה גושים?
      תמסי את המרגרינה במיקרו בהדרגה שתהיה מאד רכה אבל, (לא נוזלית)
      תערבבי עם השוקולד המומס (לגמרי) ואת כל המצרכים ביחד
      הבלילה צריכה להתקבל דלילה.
      בהצלחה. smile

להגיב על תהל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *