d791d799d7aa d79cd796d799d7aa d7a9d799d7a8123 - בית לזית

בית לזית

לזית שיר123 1 - בית לזית

 

מאפינס בית לזית -תמונה SHIR123ׂ

מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג)
מיכל קוטג'
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
חלמון ביצה
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מלח לטעם
קופסה זיתים מגולענים

אופן הכנה:
ללוש לבצק תוך כדי הוספת קמח . מירקם הבצק טיפונת דביק
בעזרת ידיים מקומחות להכין כדורים
להטביע בכל כדור זית מגולען -אפשר לשלב מעט רוטב פסטו או קובייה גבינה בולגרית
להבריש בחלבון הביצה ולפזר שומשום/גרעיני חמניה
להניח כדורים בתוך תבניות המאפינס
לאפות בחום 175 מעלות עד לקבלת צבע זהוב חומי
תהנו

34 תגובות על “בית לזית

  1. כמה פשוט ככה טעים ,הילדים מתים על זה ולא מרגישים שדוחפים להם גבינות… :P

  2. כמובן חמדתי הפתעה!!!!!!!!!!!!!!!
    אני מכינה בלי המרגרינה אלה מוסיפה חצי כוס שמן בכוס חד פעמי, אולי במעט פחות פריך יותר בריא ,,,
    חמדתי עליך נאמר אשת חייל…………………
    נשיקות

  3. פירגה ,תודה המתכון ניפלא והילדים יוהבו את הביס …והפתעה.. :lol:

  4. בקר אור
    כל סוג של גבינה מלוחה ולא חשוב איזה.
    פטה,בולגרית,צפתית..הכל הולך.
    בהצלחה ותהנו smile

  5. אפיתי עכשיו את הלחמניות, המתכון באמת קל. אבל כשהוצאתי אותם מהתנור במקום לחמניות קטנות הם נהפכו ללביבות… עשיתי משהו לא בסדר?
    (למרות שגם ככה הילד שלי אוכל ואוכל…

  6. אוהבת לאפות תכיני בתבניות מאפינס כדי לשמור על צורה יפה.
    בהצלחה ותהני smile

  7. שלום
    כמה לחמניות יוצאות בערך?
    ואיך בדיוק אפשר להוסיף רוטב פסטו או גבינה בולכרית, מעל או בפנים? או לערבב בבצק, איך?

    • ההנחה שלי שיוצאות 2 תבניות
      את הפסטו עדיף להוסיף מעט בפנים ליד הזיתים. כנ"ל קוביית בולגרית.
      smile

  8. אין עליך פירגה אני מלווה אותך עוד כשהיה הבלוג בצורה הישנה את פשוט מדהימה כיף ענק

    • אני שמחה שרה יקרה
      שיהיה לנו סוף שבוע נפלא וטעים smile
      חיבוק מכל הלב :lol:

  9. היי פירגה.
    מתכון טעים מאוד שהכנתי לאורחי ביום העצמאות וזה נחוסל בשניה.

  10. הי פירגה,

    אני רוצה להכין את הבית לזית לאירוח בשבועות. האם אני יכולה להכין את הבצק ערב קודם לאירוח ולשמור אותו במקרר ואז ביום עצמו רק ליצור כדורים, ולטמון את הזיתים ולאפות?
    תודה

    • שיר,בגלל הגבינות לא הייתי ממליצה.מה שכן,אולי לשעה שעתיים,כדאי.
      חג שמח.

  11. היי פירגה,
    אפשר במקום הגבינה מלוחה לשים בולגרית או שלא כדי להרוס ?
    ואם מכינים יום או יומיים לפני ההגשה אז כדי להקפיא או שעדייף שאשאיר במקרר ?

  12. תודה פירגה! אם ככה, אכין יום קודם, אשמור במקרר ואחמם לפני ההגשה smile

    חג שמח!

  13. היי פירגה,
    תבניות מאפינס עדיין מסיליקון או אפשר חד פעמיות ?

  14. פירגה אני מכינה מהיום אז לשים במקרר או במקפיא עד מחר בערב ?

  15. פירגה עכשיו אני מכינה ורוצה להקפיא. יש לי שאלה -הכנתי במאנפיס חד פעמי.. להוציא אחרי האפיה לקופסא ולהקפיא או להקפיא ככה ?

  16. תוכלי רק לעזור לי עם העניין של החימום? הכנתי המון דברים כמובן מאצלך הכל! איך לחמם מחר את הכל?

    • יפה שלום,תחממי את התנור לחום 180 מעלות ותורידי ל-50. תכסי את התבניות בניר כסף ותכניסי לתנור.
      תמשיכי לחמם על חום 50 עד שהמאפים יתחממו היטב.

      תתחילי לחמם שעה וחצי לפני הזמן.
      בהצלחה ותהנו.
      חג שמח.

  17. היי פירגה מה שלומך?
    אני רוצה להכין את הלחמניות ממחר ליום שבת.
    עדייף שאשמור במקרר או להקפיא ?
    ועוד שאלה-פשטידות אפשר להכין יום לפני ?
    ואז לשמור במקרר ?

    • נועה,תכיני יום קודם ולמקרר.
      במידה ויישאר אחרי האירוח , את יכולה להקפיא.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *