d793d79cd7a2d7aa d797d795d79ed795d7a1 - מרק דלעת עם חומוס כתוש

מרק דלעת עם חומוס כתוש

חומווסס - מרק דלעת עם חומוס כתוש

מרק חורפי חריפריפי שצץ לו עם שחר. חלום של טעמים.

מצרכים:
שמים בסיר מרק ג ד ו ל
5 כפות שמן
3 עלי סלרי טריים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים חתוכים לפלחים גדולים
קילו דלעת מקולפת חתוכה לחתיכות גדולות
שמים על להבה גדולה ומזהיבים את הירקות
מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים
מיד כשרותח מוסיפים קופסה חומוס (560) גרם כתושה על נוזליה במיקסר /מוט יד חשמלי
עד שמתקבל רוטב דליל.
לצקת את רוטב החומוס לתוך המרק
למלא 3 פעמים את קופסת החומוס הריקה במים ולצקת לסיר
הסיר אמור להתמלא בנוזלים כמעט עד למעלה . אפשר להוסיף עוד מים.
להוסיף את כל התבלינים ולערבב.
להרתיח ולשבח טעמים.

תבלינים:
קופסה רסק עגבניות קטנה או 3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית תבלין קרי
1/2 כפית תבלין כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה או יותר למידת חריפות רצויה– להוסיף אחרי טעימה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק ירקות – לא לוותר והוא נפלא לעוד סוגי מרקים שנבלה איתם החורף הזה.
למי שחושש….המרקים החדשים של אוסם בקופסה הצהובה 100% רכיבים טבעיים
והם מוסיפים את כל הטעם למרק.נהדרים.
כף סוכר חום
מלח רק אחרי טעימה כשהמרק רותח

לבשל על להבה ק ט נ ט נ ה עם מכסה ח צ י סגור כשעה וחצי

"טיפ"
במקום דלעת ניתן לשים קילו גזר
אפשר לבשל בנפרד מעט אטריות ולהגיש בקערית בצד – המרק מאד סמיך אז תחליטו אתם.
תהנו.

36 תגובות על “מרק דלעת עם חומוס כתוש

  1. וואוו זה נקרא נפלא

    אבקת מרק ירקות, הוספתי גם לרשימה כך שתצתטרכי להרבות לנו מתכונים עם זה ;)

    • ברבוריתוש,
      אני מוסיפה לכל מרק שיש בו ירקות את האבקה הזו ואחרות כמו בצל ופטריות.האמת? למדתי את זה מאמא שלי שגם היא תמיד מוסיפה.
      עכשיו קראתי שזה 100%חומרים טבעיים אז אולי ישכנע להשתמש.כי זה באמת מוסיף המון.
      smile

  2. לא מצאתי את קופסאת המרק ירקות על המדפים
    לקחתי שקית מרק ירקות של אוסם להכנה מהירה (את חושבת שהכמות להוספת האבקה תהייה אותה כמות?)

  3. בוקר טוב לפירגה המקסימה smile
    רק חייבת לומר שאת מככבת במטבח שלי באופן קבוע
    המתכונים נהדרים!!!
    הכנתי אתמול אורז עם בורגול
    ליקקו את האצבעות
    מתכוננת להכנת המרק שהבאת כאן.
    שבת שלום אישה מקסימה :P

    • רוחמה מקסימה
      תודה על התגובות הטעימות
      אנא ,אם לא קשה לך להחמיא לאורז עם הבורגול מתחת למתכון עצמו כדי שכולם יראו שהוא טעים ;)
      מאד מעריכה את התגובות שלכם ונפלא לי שזה טעים גם לכם smile
      שבת שלום יקירה :lol:

  4. בגלל שהודעת לי לקנות דלעת למתכון הזה ואני תלמידה ממושמעת ;) אז קניתי והכנתי
    וברכתי אותך בכל כף שהכנסתי לפה
    זה יצא מוצלח מאוד
    ותדעי שהייתי קטנת אמונה עם הסיפור הזה של חומוס כתוש עם הנוזלים שלו….זה היה נשמע לי חילול המתכון להוסיף את נוזלי השימורים למרק…אני תמיד שופכת את זה לכיור

    • ברבורית נחמדת כל הברכות נקלטו באהבה רבה.
      והחומוס מהקופסה? אם טוב לחומוס לשהות בין מיציו אז בבטן שלנו יערב גם יערב.
      שמחה שאהבתם ושהיה טעים.
      לבריאות smile

  5. נשמע מצוין. גם אצלי מככבים המתכונים שלך.

    ועכשיו שאלה:

    במידה שמשתמשים בחומוסים יבשים שהושרו במים+סודה לשתייה, ולא בחומוס מקופסה.
    כמה נוזלים צריך להוסיף?

    תודה והמשיכי כך!

    • מיגא תודה חמודה
      תוסיפי כוס אחת נוזלים ואחרי שאת יוצקת למרק תראי אם הספיקו.
      המרק צריך להיות סמיך אבל לא מדי סמיך.
      תהנו smile

    • חומוס סנפרוסט מעולה. להוסיף כוס אחת של נוזלים ולראות איך הסמיכות של המרק.
      צריך להיות סמיך אבל לא מדי סמיך
      בהצלחה :lol:

  6. עוד מרק ערב לחך
    תודה פירגה יקרה
    גם אצלנו את מככבת במטבח
    ובעלי כבר שואל מה חדש
    תודה
    ותמשיכי smile smile smile

  7. פירגה יקרה
    אני החלפתי חצי מכמות הדלעת בבטטה ….
    יצא מדהים. הבטטה ממש התפוררה לה בתוך המרק והתמזגה עם החומוס

  8. שאלה…

    בעקבות המלצה שלך על רסק עגבניות של חברת "טל" (זה מה שזכרתי כשעמדתי מול המדף בסופר)
    היו שם: עגבניות מגורדות ,רוטב עגבניות, ועגבניות מרוסקות

    מה ההבדל ביניהם? ומה משתמשים למה?

    • ברבורית ערב טוב
      2 המצרכים שאני משתמשת הם :
      רסק עגבניות שהוא מרוכז מאד וסמיך מאד וחובה לערבב אותו עם נוזלים
      עגבניות מרוסקות כשמן כן הן. פשוט עגבניות מרוסקות עם הרבה רוטב מהעגבניות עצמן.
      כל מוצר לגופו ולפי מה שרשום במתכונים שלי.
      קפיש? ;)

  9. חחח..אבל את אף פעם לא אומרת "עגבניות מגורדות" או "רוטב עגבניות"
    רק רסק או מרוסקות
    אז מה אני אעשה איתן? קניתי כדי להכין את המזווה שלי לחורף laugh laugh laugh

    בעצם…אולי יהייה להן עתיד במתכון הבא של שעועית ברוטב עגבניות ;)

    • לדעתי כל מרקי העגבניות והכתומים למיניהם או רוטב לקציצות ישמחו לקבל אותם באהבה.
      אל דאגה.
      מקווה שמחר יהיה לי זמן להכין את נזיד השעועית.
      שלך,פירגה smile

  10. פירגה יקרה
    הכנתי את המרק הזה ביום שישי וקטף המון מחמאות
    מרוב שכולם התלהבו
    הכנתי שוב להיום
    המון תודה smile :lol:
    מרק משביע ומזין

  11. הי פירגה
    הכנתי את המרק אתמול בערב כדי שתהיה ארוחה משביעה היום בערב לאחר צאת הצום.
    טעמתי אותו כמובן והוא פשוט נהדר!!
    מרק חורפי וטעים

    אני השתמשתי בחומוס שבישלתי בעצמי ולא מקופסא. הכנתי לפני כמה ימים שוב את הסמבוסק במילוי חומוס מהאתר של אילנית12 – סמבוסק מאד מומלץ – והקפאתי את החומוס שנשאר כדי שאשתמש בו למרק שלך.

  12. הי סילבי יקרה

    חומוס ביתי כמעט תמיד יש לי במקפיא בשקיות בנות 1/2 קילו.
    אני משרה את הגרגרים לילה קודם בקערה מלאה במים (קערה גדולה עם המון מים כי החומוס תופח מאד)
    למחרת אני מבשלת את החומוס עד שרך.
    את יכולה להוסיף מעט סודה לשתיה למים ואז החומוס מתרכך מהר.
    שוטפת את הגרגרים במים נקיים ומחלקת לשקיות נילון קטנות
    שומרים בפריזר לכל שימוש עתידי.
    smile

  13. היום הכנתי את המרק והוא יצא ממש משובח. מומלץ בכל פה!
    כל הסיר נטרף עד תומו…
    ובהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך מאוד על האתר הנפלא שיצרת.
    אני שמחה להצטרף לנשים הרבות המהללות אותך.

    תודה!
    אילנה

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *