d799d7a8d7a7d795d7aa d79ed7a8d7a7d799 - מרק ירקות עם נוסטלגיה

מרק ירקות עם נוסטלגיה

d799d7a8d7a7d795d7aa d79ed7a8d7a7d799 1 - מרק ירקות עם נוסטלגיה

לפעמים בא לנו רק מרק ירקות
בלי תוספות. רוב הטעם בא מהירקות עצמם
ו"מחזקים" את הטעם עם מעט תבלינים.

ירקות מהכל או לבחירה
כל הירקות מקולפים, שטופים היטב וחתוכים לחתיכות ג ד ו ל ו ת
בצלים ,גזרים,בצל ירוק,גמבה אדומה,קישואים,כרובית,כרוב,פטריות,תפוחי אדמה,בטטות,שורש סלרי, תפוח אדמה ירושלמי, שורש פטרוזיליה,קולורבי,דלעת/דלורית.

אפשר להשאיר חלק מהירקות שלמים או חתוכים או גם וגם.

להוסיף:
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה שלמה לא לקצוץ
4 עלי שמיר טרי שלם לא לקצוץ
4 עלי סלרי שלמים לא לקצוץ
את כל העלים הירוקים לשלוף אחרי הבישול החוצה.
מי שאוהב כמוני יהנה ומי שלא יזרוק

אופן הכנה:
בסיר   ג ד ו ל    ל מ ר ק
לשים 3 כפות שמן
להוסיף את הירקות ולבחוש מספר דקות
למלא את הסיר 3/4 מגובהו במים ולבחוש
לטעם:
3 כפות גדושות אבקת מרק עוף , פלפל שחור, כף סוכר.
לבשל אחרי רתיחה על להבה הכי קטנה כשעתיים
לטעום ולשפר טעם .להוסיף מלח ופלפל.

בסוף הבישול מסמיכים את המרק:
לערבב כף גדושה קורנפלור ב1/4 כוס מים מהברז ולהוסיף למרק
ה ר ו ת ח תוך כדי בחישה מתמדת . לסגור להבה.

1. אפשרות לכתוש את כ ל הירקות לקבל מרק סמיך דייסתי
2. אפשרות לכתוש רק חלק מהירקות .

"הערות"
יש חדש על המדפים בסופר אבקות מרק  ללא תוספות "רעות" .
המרק מקבל טעם אחר לגמרי כשמוסיפים את האבקות האלה .לא כדאי לוותר.
שימו על השולחן קערת "מנדלך" שקדי מרק וכל אחד ישים לו כרצונו.
תהנו

45 תגובות על “מרק ירקות עם נוסטלגיה

  1. מה דעתך על טיגון גזר מגורר בהתחלה? אני חושבת שזה נותן עוד טעם וצבע למרק.

    • בהחלט אבל זה לא מתאים למרק הזה.פה כל הירקות שלמים או חתוכים ג ס.

      בטיגון הירקות בשמן כל העסק מקבל צבע "צהוב" יפה.
      תודה smile

    • הי אירית,נראה לי שמרק ירקות בלי אבקות מרק הוא דיאטטי.
      תכיני בלי, או שתקני את אבקות המרק 10 לדעתי הן מתאימות לדיאטה.
      בבקשה
      ובהצלחה

  2. היי פירגה.
    יש לי וידוי… אחת הסטיות שלי זה מרק ירקות… אני מסוגלת לאכול ירקות מבושלים של מרק מבוקר ועד ערב… עשית לי כזה חשק :P
    מיד כשיתענן שוב, אני ארוץ להכין.
    נ.ב.
    את המרק אפשר להסמיך גם עם מעט קוואקר להכנה מהירה (וכמובן שגם עם גריסים… אבל זה כבר יוצא מרק אחר… laugh )
    הרעיון שלך על לכתוש חלק מהירקות לצורך הסמכה… זה גאוני. אני משתמשת בזה בהמון מרקים אחרים… איך לא חשבתי על זה בעצמי??
    תודה smile

    • קרסניצקה גם על השם שלך אני "מתה" מתוק משהו……
      מרק עם תוספת קוואקר באמת מהדורה אחרת. כנ"ל עם גריסים ועוד תוספות.
      פה הבאתי את המרק של הסבתות הכי פשוט והכי נוסטלגי.
      שמחה שאהבת את הרעיון לכתוש חלק מהירקות :lol: תודה.

      • תודה על המחמאה :oops:
        השם הזה זו אינטרפטציה של חברה לשם המשפחה שלי… וזה הפך עם הזמן לשם שלי בקרב החבר'ה…
        מחר בשעה טובה ירד גשם… מה שאומר שזו גם ההזדמנות הנפלאה שחיכיתי לה, כדי להכין את המרק.
        שיהיה סופ"ש נהדר :lol:

        • ;) תהני מהשם :lol: וגם מהמרק ובעיקר מהגשם שירד. כמה שאני אוהבת גשם :lol:
          סוף שבוע נפלא :lol:

  3. פירגה יקירתי
    את הירק באיזה שלב להוסיף? והאם הסיר צריך להיות קצת מכוסה בבישול של השעתיים
    תודה smile

    • ריקה יקרה
      לא חשוב אבל עדיף כשמוסיפים את המים.
      תכסי כמעט כיסוי מוחלט שיהיה מקום ליציאת אוויר. :lol:

  4. אני אישית כבר מס' שנים שלא משתמשת באבקשת מרק עוץ (וחסרונו אפילו לא מורגש). כשאני מכינה מרק ירקות (בשרי) אני משתמשת בציר עוף..יוצא פשוט טעים להפליא

  5. שאלה…ואם היא מטופשת אז לענות ולמחוק מפרוטוקול הזכרונות שלנו ;)

    שורש פטרוזיליה, שןרש סלרי…אוכלים את זה אח"כ או שזה רק לטעם?

    • ברבורית בעיני זה הירק הכי טעים השורשים האלה.
      לנקות אותם היטב מהחול ולהוסיף ליתר הירקות.
      זה יאמי מובטח ;)
      ואצלי באתר אין שום דבר הוא טפשי מדי לשאול. את רואה שגם אני לא יודעת הרבה דברים ואחרים עונים במקומי. זה בסדר גמור ובבקשה להרגיש נוח smile

  6. זה באמת טפשי לא לשאול…שנים אני זורקת את השורשים האלה רק בגלל הבושה לשאול :?

    • בושה עלק…..מה זה בושה? תזכירי לי? חהחהחהחהחהה בעניני אוכל אין בושות.
      נעשה עסק……..תטעמי לפני שאת זורקת. בעיני זה טעים מאד.
      אם לא תטעמי לא תדעי smile

    • לימור בקר טוב
      עברי על קטגוריה מרקים.יש הרבה מרקים עם גריסים.
      בהצלחה חמודה smile

  7. בוקר טוב פירגה,
    האתר שלך הוא פשוט "חגיגה לעיניים ולחיך".
    בקשר למרק הירקות אני מציעה בכדי לעשותו יותר דיאטטי פשוט לוותר על השמן.
    אפשר להשתמש במעט שמן ספריי ומשיגים בכך את אפקט הטיגון.
    נכון שזה לא ממש ממש אותו דבר אבל בינינו מי מאיתנו לא מעוניין בקצת פחות קלוריות???
    ;)

    • תודה רבה smile :lol: למיכל על השידרוג להפחית מכמות השמן
      מי שמעוניין ימצא בכך נחמה ;)
      יום נפלא smile

  8. בישלתי אתמול בביתי הוחלט פה אחד שאגוז מוסקט מקלל את הטעם ואפשר בלעדיו.

    • רבקה הי
      אגוז מוסקט שמים קורט לארומה .לא צריך להרגיש אותו במרק.
      להבא תכניסי קורט או תוותרי
      יום נפלא smile

  9. בוקר טוב וזך פירגה ומעריצותיה
    הטיפ שלי למרקים הוא לאגוד את כל העשבי תיבול ברשתית מיוחדת
    ובסוף הבישול שולפים בשלמותם ואז לא נשארים "שוונצים" מהירק
    שהילדים שלנו תמיד מתחרפנים מזה.
    התמונה נראית מדהימה אבל קיץץץץץץ בחוץ….
    נחכה לגשם בע"ה ונעביר חויות על המתכון
    יום נפלא שקט ורגוע..
    smile :eek:

  10. פירגה יקרה
    פשוט כיף לפתוח כך את הבוקר
    מרק קל וטעים
    בתי הקטנה תאהב בטוח
    תודה

  11. געגועים, געגועים…… ניזכרת במדלך [שקדי מרק] שאימי ז"ל הכינה. אולי יש לך מתכון לשקדים אלה שכשאני שומעת את שמם מעלים אצלי דימעה…… :P sad

    • ערב טוב רחל מצאתי משהו אצלי אבל לא ניסיתי:

      שקדי מרק אפויים או מטוגנים:
      הבצק:
      4 ביצים שלמות
      כוס מים
      חצי כוס שמן
      כפית מלח
      1/2 1 כוסות קמח מצה
      בסיר בינוני מרתיחים מים ומלח מוסיפים שמן.
      לאחר רתיחה ראשונה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.
      בוחשים היטב ומחזירים לאש.
      מניחים לתערובת לנוח כך 10 דקות.
      מוסיפים ביצה ובוחשים בכף עץ עד שהיא תיעלם בבצק.
      מוסיפים באותה צורה את יתר הביצים כל פעם ביצה.
      צריכה להיות עיסה חלקה ואחידה.

      שקדים אפויים:
      לוקחים ח צ י כ פ י ת מהבצק לצורת כדור קטן לסדר על תבנית משומנת ולאפות רבע שעה עד השחמה.

      שקדים מטוגנים:
      מחממים שמן. דוחסים דרך מגררת שטוחה את הבצק שיפלו חתיכות קטנות לתוך השמן החם.
      להשחים ולהוציא בעזרת כף מחוררת על מגבות ניר לספיגת השמן המיותר.
      מגישים את המרק עם השקדים
      בבקשה.

  12. בחורף אנ מבשלת גם הרבה מרק ירקות ומוספה לטעם כמה כנפיים
    ומוסיפה גם גריסי פנינה כך אני מסמיכה את המרק
    את המתכון שלך אנסה גם נראה טוב בכלל מרקים בחורף זה הדבר
    תודה פריגה smile smile smile smile smile

    • אילנה, אכן,יש שלל מרקי ירקות עם תוספות שונות ומלהיבות.
      פה זה רק מרק ירקות של פעם.פשוט וטעים :lol:
      תכיני ותהני smile

  13. פירגה היקרה,
    בהמשך להמלצתי מלפני ימים אחדים בקשר להפחתה בכמות השמן אני מציעה להוסיף את המתכון הנפלא הזה גם לתת קטגוריית המרקים בקטגוריית דיאטה ודלי קלוריות.
    שוב תודה על כל המתכונים הנפלאים והרעיונות שאין להם כנראה גבול אצלך…

  14. פירגה יקרה

    לארוחה מפסקת הכנתי את מרק ירקות בנוסטלגיה עם כל הירקות שכתבת, תחילה טיגנתי 3 בצלים והוספתי את כל הירקות כפי שכתבת. בסוף הוספתי כדורי קניידלך של אסם.
    יצא מרק מצויין !!!!

    בני הבית שולחים לך ברכת שנה טובה עם הרבה מחמאות.

    שנה טובה ומתוקה smile smile

    • אבקות מרק ללא תוספות רעות.
      צריך לקרוא על הקופסה מה היא מכילה ולהחליט אם להשתמש או לא.

  15. פירגה שלום,
    במה תורם הסוכר למרק? אף פעם לא שמעתי שמתבלים מרק בסוגר smile

    • את לא תאמיני,אבל הסוכר הוא שנותן את הטעם המיוחד למרק.זו דעתי כמובן.
      נסי פעם ותחליטי אם להמשיך. לא חובה לשים אותו.
      smile

להגיב על מירי החיפאית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *