d7a1d795d7a4d7a8d799d798d795 - סופריטו - נתחי בשר בקר וקוביות תפוחי אדמה

סופריטו – נתחי בשר בקר וקוביות תפוחי אדמה

d7a1d795d7a4d7a8d799d798d7951 - סופריטו - נתחי בשר בקר וקוביות תפוחי אדמה
התעוררתי משינה עם התכנית הזו בטלוויזיה בערוץ האוכל
הניחוחות ממש הגיעו אלי לחדר.
חייבת להכין,לטעום ולשתף אתכם.
לא רשמתי את המתכון כי נראה על פניו שהוא קל מאד להכנה.
"טיפ" אישי ומתוק בסוף….

המצרכים:
קילו או יותר בשר שריר מספר 8 חתוך לקוביות-חשוב לקנות בשר טוב אצל הקצב שלכם.

או כל בשר אחר שאתם משתמשים לצלי.
4 או יותר תפוחי אדמה גדולים קלופים
8 שיני שום קלופות
2 בצלים חצויים וחתוכים
כף כורכום
כף כמון
כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה
10 דקות לפני שכיביתי את האש הוספתי 200 גרם ערמונים קלופים ככה מעל לכל התכולה.
את השקית קונים סגורה עם ואקום ברשתות השיווק הגדולות.

אופן הכנה:
מכינים סיר לבישול ומחבת לטיגון תפוחי האדמה.
בסיר הבישול שמים שמן ואת הבצלים
מזהיבים את הבצלים ומוסיפים את השום וקוביות הבשר
מערבבים כ-2-3 דקות ומוסיפים כוס מים
מבשלים שעה וחצי על להבה ק ט נ ה .הבשר צריך להיות כבר רך.
מ ת ב ל י ם   וטועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
בזמן בישול הבשר מטגנים את תפוחי האדמה
חותכים כל תפוח לאורך . כל חצי שוב חותכים לאורך
את הרבעים חותכים לקוביות של כ-4 ס"מ
מחממים במחבת שמן – לא עמוק- וכשהשמן חם מאד מכניסים את קוביות התפוחים ומשחימים מכל הצדדים.
עדיף לטגן כל פעם שכבה אחת של תפוחים כדי שייטגנו היטב. את המוכנים מוציאים על ניר סופג.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מעל לבשר  ה מ ב ו ש ל   והרך וממשיכים לבשל על להבה הכי קטנה עד שהתפוחים רכים.
התפוחים למעשה מתבשלים מהאדים ואין צורך להוסיף מים.
במהלך הבישול צריך להיות כל הזמן מעט רוטב כך שאם חסר מים מוסיפים מאחת פינות הסיר.
(לא הרבה מים ) מדי פעם לנער את הסיר במהלך הבישול.

"טיפ" אישי מתוק של פירגה
אישי? הייתי מוסיפה סילאן לכל המעדן הזה.משפרת טעמים.
תהנו

76 תגובות על “סופריטו – נתחי בשר בקר וקוביות תפוחי אדמה

  1. שרית ורחלי צהריים טובים
    אתן יכולות להחליף את הבשר למספר 5 שהוא ידידותי יותר.
    לגבי הסודה אני מוסיפה רק אחרי שעה וחצי שעתיים של בישול כשאני רואה שאין לבשר סיכוי להתרכך.
    בהצלחה ותהנו. smile

  2. פירגה יקרה,
    ראשית אני רואה שיש עוד מישהי בשם רחלי אז אזהה את עצמי רחלי 10 כדי שלא תהיינה טעויות.
    שנית הסופריטו נראה סוף הדרך ובלי נדר אכין אותו בשבת.
    שלישית רציתי לבקש אם אפשר כשמשתמשים בשם לועזי שם תבשיל, לכתוב אותו גם באותיות לעוזיות כדי שאדע מה שמו באמת (כמו למשל סופריטו) האם ה-פ' עם שוא או עם ציריי.
    רביעית – סתם הערות לעברית: תפוחי אדמה נקראים תפודים ולא תפוחים. מקווה שאת לא כועסת.
    ואחרון חביב – אני מאד נהנית מהמתכונים שאת נותנת וממש כיף להכנס לאתר שלך. עכשו אני מבלה רבות ב"מאכלים להקפאה" ו"עוגות גבינה קרות". יישר כח. :oops: :P

  3. מאד אוהבת סופריטו.ומכינה כמעט כל שבת.
    טעים מאד עם עוף.
    אני מכינה מ-15 תפוחי אדמה לפחות.
    הטיפ שלי… כף רסק עגבניות לרוטב.
    הסופריטו שלך נראה מדהים.יאמי יאמי…. ;)

    • למלכה ערב טוב
      יש לי מתכון עם עוף אבל המוצא חלאבי .בחיפוש:סופריטו עוף של יום שישי.

      לגבי כמות תפוחי האדמה בהחלט אפשר להכין בסיר גדול ויותר. ואואואוווו 15?

      ה"טיפ" של רסק העגבניות מצא חן לי מאד. אוהבת כל דבר ברסק. אנסה בפעם הבאה.
      תודה תודה :lol:

  4. קראתי את הסופריטו של יום ששי.
    חמותי חאלבית והיא לימדה אותי להכין את סופריטו העוף.
    אני חותכת את תפוחי האדמה לציפסים עבים,או לקוביות גסות ומטגנת.
    את העוף מטגנת ואז מוסיפה מים רותחים ומבשלת כחצי שעה עם תבלינים מלח בהרט וכורכום.
    ואז לרוטב עם העוף מוסיפה את תפוחי האדמה ומכניסה לתנור ל-3 שעות ואפילו יותר.
    את רסק העגבניות הוספתי ככה סתם,אך אז ויתרתי על הכורכום.
    מעולה….ערב טוב. :lol:

  5. פריגה שלום,
    ה-ס"ט (הספרדים הטהורים) אינם מוסיפים בצל.
    משתשמשים בהמון שום – עד ראש שום.

    ס"ט שעברו גלגול נדודים עד לבנון מתבלים בבהרט.
    כורכום ,ומעט מלח מוסיפים גם בטיגון תפוחי האדמה.

    אכן מאכל מדהים ומנחם

    יישר כוח smile
    תענוג לראות אותך ברסס :lol:

  6. פירגה היקרה ,

    הכנתי את המתכון שלך כמו שהוא , יצא מעולה !!!!!!! הבשר היה רך מאד , הערמונים הוסיפו המון

    היה טעים מאד,

    תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים והפשוטים שלך

    מלכי :!:

    • היייי מלכי יקרה
      תודה שהגבת גם פה. smile
      אנחנו גם מאד אוהבים ערמונים וזה כיף שיש אותם היום נקיים ומוכנים לנישנוש או בישול.
      בכיף בכיף,בשמחה רבה.
      תמשיכי להיות בקשר ולהביא חוות דעתכם.
      נפלא
      ערב טוב :lol:

    • ביגוש יקר
      תודה רבה
      זה מזכיר את התבשילי קדירה שלך.
      קל להכנה וטעים smile :lol:
      חיבוק .

  7. פירגה שלום
    באופן ההכנה לא ראיתי שציינת מתי לשים את השום?
    ושאלה נוספת האם אפשר להכין את המתכון יום או יומיים לפני?
    הטעם לא ישתנה?
    תודה!

  8. פירגה שלום

    המתכון נראה מעולה ואני רוצה להכין אותו היום smile :lol:
    מתי מוסיפים את תפוחי האדמה? אחרי שהבשר מתבשל שעה וחצי?
    ושאלה נוספת את התבלינים מוסיפים בסוף או לאחר הוספת המים?

    תודה

    • רבקה הייי
      אחרי שהבצל מוזהב תוסיפי את השום והבשר.
      אפשר להכין יומיים מראש. עדיין יהיה טעים
      תהנו ובהצלחה smile

    • יעל היייייייי
      תודה רבה.
      את תפוחי האדמה המטוגנים מוסיפים במרום הסיר אחרי שהבשר רך.
      ממשיכים בבישול עד שהתפוחים ממש רכים. התפוחים ממשיכים להתבשל גם מהאדים ולא צריך להוסיף מים. הלהבה הכי קטנה.
      תבלינים מוסיפים בהתחלה עם הוספת הבשר.
      בהצלחה ותהנו.

  9. הי פירגה

    רציתי לעדכן אותך שהכנתי את התבשיל הנהדר הזה מעוף בסוף השבוע, יצא מעולה!!!
    הבן הקטן שלי בן השנתיים ממש ליקק את האצבעות וביקש עוד…smile

    יש לי שאלה לפעם הבאה, באיזה שלב את ממליצה להוסיף סילאן?

    תודה ושבוע טוב
    יעל

    • יעל מקסימה
      בקר אור ונפלא לקרוא את התגובה שלך.סילאן אפשר להוסיף עם המים.
      תהנו smile

    • קוקי תודה ואיזה יופי של תוספת ש"תופסת"
      מקווה שתהנו . המתכון כל כך טעים שהשבת אני שוב מכינה :lol:
      סוף שבוע smile נפלא

      • לא היו לי ערמונים אז טיגנתי את התפוחי אדמה וגם עיגולי גזר עם דבש.חבל על הזמן.הגזרים מתוקים בצבע יפה

        • תמר יקרה,להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כל התגובות.

          אני שמחה על השידרוג שיצא לטעמכם.
          המשך טעים ונפלא smile

  10. היי פירגה,
    צריך להרתיח את הבשר לפני ?
    אמרו לי שהבשר מפריש את הלכלוך שלו
    מה את מציעה לעשות ?

    • שרית,אנחנו מאד אוהבים את הסופריטו . יש סופריטו עוף לא פחות טעים. תנסי
      תודה smile

  11. פירגה יקרה smile smile שבת שלום לך smile smile
    סופריטו זה מאכל ספרדי ?
    מעניין מעולם לא שמעתי שם כזה :?
    ינוסה בקרוב מאוד – :lol: :lol:
    אצלי מאוד אוהבים את השילוב של הבשר ותפוחי אדמה :lol:
    המון תודה -אוהבים אותך smile smile
    שבת קסומה ומהנה ♥♥

    • לאה הי
      יופי,פה אני רואה שכתבת את התגובה למטה בסוף וזה נהדר.
      הסופריטו אהוב עלינו מאד.יש לי עם בשר וגם עם עוף.שניהם מוצלחים מאד.
      תהנו smile

  12. תודה רבה :lol:
    התבשיל על האש הריח משגע מחכה לטעום אין לי סבלנות laugh laugh
    הכנתי עם עוף ומרק פטריות :lol:
    תודה רבה אין עלייךךךךךך :lol:
    שבת שלום

  13. פירגה מלכתי,
    לשבת שעברה הכנתי את מעדן המלכים הזה בצרוף אושפאלו. הילדות והבעל טרפו הכל!
    אציין שהבן היה בצבא וכ"כ התגרה, אין לך מושג..
    תודה עם אלפי נשיקות, שרי – מעריצה שרופה!!!

    • שרי מקסימה
      את חייבת לפנק את הבן במעדנים שהכנת. חהחהחהחהחהחה. תכיני לו במיוחד
      חיבוק לכולכם smile

  14. היי פירגה..
    הייתי בסופר ולא היה את הבשר שריר מספר 8 .
    איזה את ממליצה ?

    • מה שאחרים שמים לא יתאים לך.
      את צריכה לטעום ולשפר תוך כדי בישול עד שתגיעי לטעם שלכם. כך גם לגבי כל התבלינים בכל התבשילים smile
      בהצלחה smile

  15. טיגנתי עם תפוחי האדמה חציל חתוך לקוביות.
    הוספתי לתבשיל,יצא מעולה!! :P

    • אדוה בקר אור
      אני אוהבת את השילוב שהכנת.נקרא נפלא.
      לבריאות ובאהבה והכי חשוב,המשך טעים ביחד smile
      תודה שחזרת לשתף ולהמליץ על התוספת.

  16. אני תמיד נזכרת איזה שנתיים אחרי…. :P
    מעולה וטעים ומחזיר לבית של סבתא.
    תודה רבה

    • אפי,מי שלא הכין,לא מבין את הענין כמה שזה טעים.
      רוצו להכין.
      תודה רבה לך ;)
      smile

  17. לפירגה שלום,כמה זמן צריך להתבשל הבשר במתכון זה כדי שיהיה מספיק רך, והאם כדאי לפי דעתך להכניס אותו גם לתנור להמשך בישול.ותודה על תשןבתך מלי.

    • שעתיים,שלוש,שווה בדיקה שרך.

      אפשר תמיד להוסיף גם תנור.ללא קשר. smile

      בהצלחה smile

  18. היי
    עשיתי עם פטריות וקישואים לא מטוגנים במקום תפוח אדמה
    יצא מעדן
    תודה

    • פאני,תודה רבה
      את מקסימה שחזרת לעדכן ולשתף smile
      שיהיה לך יום מקסים.

  19. לא היו לי ערמונים אבל פיזרתי חומוס מעל.. המתכון מדהים ולא מאכזב כבר הרבה פעמים. טעם של אוכל ביתי אמיתי!! תודה פירגה יקרה שלנו! smile

  20. היי האם אפשר ים בשר מספר 8
    אם לא אס מה כן ? בדרך כלל משתמשת בכתף אבל זה מה הוא הביא לי

    • שני, לדעתי זה מה שכתוב במתכון. בעקרון כדאי בשר לתבשילים ארוכים. קדירות.

להגיב על שני לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *