d7a2d795d7a3 d795d799d7a8d7a7d795d7aa d79cd799d790d7aa 55 - צלי עוף ותפוחי אדמה

צלי עוף ותפוחי אדמה

 

d7a2d795d7a3 d795d799d7a8d7a7d795d7aa d79cd799d790d7aa 55 - צלי עוף ותפוחי אדמהמתכון טעים שזכור לנו מימי ילדותינו
כל אחד מכין אותו עם תבלינים שמתאימים לו.
הריח שממלא את הבית נפלא ואין כבר סבלנות לשבת ליד השולחן ולהנות מהתוצרת.

מצרכים ותבלינים:
סיר שטוח ורחב
8 חלקי פולקע וכרעיים
3 בצלים חצויים חתוכים לפרוסות
גזר פרוס
1/2 כוס אפונה ירוקה (לא חובה)
שן שום קצוצה
3-5 תפוחי אדמה חתוכים
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק עוף
קורט קינמון
כפית שטוחה סילאן או דבש או סוכר
3 כפות קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק
אחרי טעימה: מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
לטגן את הבצלים והגזר ולהזהיב
להוסיף תבלינים ולערבב.
להוסיף את העוף ולערבב בבחישה עד שהעוף יקבל צבע
להוסיף כ-4 כוסות מים להרתיח ולשפר טעמים
לבשל על להבה קטנה כ-40 דקות כמעט עד שמוכן
להוסיף קוביות תפוחי אדמה ואפונה אם רוצים
לנער את הסיר ולבשל עד שהתפוחים רכים
במשך הבישול ניתן להוסיף מים רותחים
אם נשאר עודף מים בתום הבישול מסירים מכסה ומאדים את הנוזלים על להבה גבוהה.
תהנו.

81 תגובות על “צלי עוף ותפוחי אדמה

  1. בס"ד

    פריגת היקרה

    חג שמח חג סוכות

    עשיתי עוף זה יצא טעים מאודדד מעדן חג שמח כל ישועות טובות אוהבת אותך

  2. ולמרות הכל
    שוב פירגה זכית למחמאות הבית.
    אני אישית ממש לא יכול להסתכל על עוף לבנבן שכזה- אבל הילדים ביקשו תוספת, ולכן יצא בסוף מצוין- קיבלנו עוף לא בתנור ( ולכן לא יבש) וילדים מרוצים
    כל הכבוד

  3. שרה בקר אור חמודה
    תודה שהחמאת לתבשיל בתגובות.
    ראיתי שרשמת גם מחמאות בטוק טוק טוק…….
    עדיף לרשום מתחת למתכון כמו שרשמת.תודה רבה.
    שבוע טוב ונפלא מפירגה smile

  4. פירגה היקרה,

    אני הכנסתי הכל לתנור, יצא מעולה………טעים מאוד!

    המון תודה יקירה,

    רחלי.ג.

  5. שלום פירגה היקרה!
    לפני כמה ימים גיליתי את האתר שלך במקרה (חיפשתי מתכונים לקציצות בשביל בתי בת השנה ושלושה חודשים). מאז כל מה שאני עושה כשיושבת מול המחשב זה לשוטט באתרך ולגלות עוד ועוד מתכונים מיוחדים ומפתים. לאחר התלבטויות רבות (כי התחשק לי להכין ה כ ל) בחרתי להכין לסופ"ש את המנה הזאת. השתמשתי בחזות עוף, כי זה החלק היחידי בעוף שבעלי מוכן לאכול. יצא מעולה, טעים ברמות. אתמול תוך כדי הבישול עוד דיברתי עם חברתי בטלפון והפניתי אותה לאתרך.. היא נכנסה ונכבשה גם כן. הערב היא מכינה גם את המנה הזאת, כבר מפשירה פולקעות :P
    היום כנראה אכין גם את הלביבות ספגטי גבינתיות לנו ולקטנה, ורוצה לנסות גם להכין היום או מחר קציצות טונה ובטטות.. אולי בצורה כזאת הקטנה סוף סוף תסכים לאכול טונה.. עד היום לא הצלחתי לגרום לה בשום דרך וצורה.
    תודה לך על האתר הנפלא, ואני בטוחה שעוד תקראי ממני המון תודות בעתיד smile

    • אניה יקרה
      תודה שהצטרפת לאתר שלי
      אני מקווה שתמצאי פה מתכונים לרוב שיתאימו לך ולמשפחה
      אשמח לשמוע מהחברה אם המתכון הצליח לה.
      המשך טעים ונפלא ביחד smile

  6. אתר מקסים אני ממש אוהב את המתכונים הפשוטים שמתאימים גם לאחד כמוני : )
    יש לי אפונה וגזר קפואים אפשר להוסיף אותם לתבשיל?

    • ברוך הבא לאתר הבית שלי למתכוני הבית שלי ולחברים המקסימים שהתחברו אלי.
      במתכונים שלי כמעט בכולם ניתן לשדרג לפי ראות עינכם וטוב לבכם.
      בוודאי שאפשר לשבח ולהוסיף.
      תוסיף בשלב הסופי של הבישול שלא יצטמקו מדי. בערך 15 דקות לפני הסיום.
      בהצלחה ותהנה ותבקר הרבה.
      תודה על המחמאות לאתר smile

  7. אימצתי את המתכון זאת פעם שלישית שאני מכינה ויוצא טעיםםם לא נישאר פירוררר :lol:

    • צליל,אצלי מאד אוהבים את המתכון הזה. אני שמחה שאימצת אותו ושהוא אהוב גם עליכם.
      תודה smile מקרב לב וערב נפלא לך :lol:

  8. הכנתי לשבת את העוף ותפו"א, עם אורז אדום ושניצל טחון קריספי והכל נטרף!!!!!!
    אוהבת ומעריצה בלי סוף – שרי

  9. הי פירגה

    מתכון מעולה! אני אוהבת מתכונים כאלה – גם קלים להכנה, גם מנה בשרית ותוספת בסיר אחד, והכי חשוב שהתוצאה פשוט טעימה!!! :lol:

    נשיקות
    יעל

  10. יצא מעולללללללללללה. שינוי מרענן של העוף לשבת שאנחנו מכינים. הצלחה. :P

  11. פירגה מחר כנראה אני אנסה את המתכון ,ניתן להוסיף בנוסף חומוס בקופסאת שימורים??ובמקום קטשופ רסק עגבניות ???
    תודה !!!!
    שבת שלום.

    • אני מקווה שאילתרת ושיצא טעים.
      בעקרון…..
      חומוס מקופסאות זה די בסדר.מוסיפים אותו בסוף.ואפשר לשים רסק.כן.
      smile

  12. פירגה מתכון מעולה :P :P :P
    הילדים ליקקו את הצלחות והגדול בן 8 אוכל עכשו מנה שניה
    הכנתי קוסקוס משקית והתבשיל מעל
    תודה תודה

    • מאיה בקר טוב
      הילדים צודקים ;) זה טעים כל כך.
      תכיני להם עוד שיהנו smile
      לבריאות ונחת.

  13. שאלה — את תפוחי האדמה מוסיפים אחרי בישול של ארבעים דקות?
    תודה מראש!!

  14. היי,אפשר במקום עוף,חתיכות סטייק פרגיות או תתיכות עבות של שנייצל עוף,תודה

  15. היי תודה על תשובתך :P אבל אין לי את המוצרים האלה כרגע, הדבר היחיד שנשאר לי זה כנפיים.
    אעשה את המתכון הזה עם הכנפיים. נראה איך יצא.
    שיהיה יום מקסים וטעים במיוחד laugh

  16. פירגה אני אחרי הארוחה והייתי חייבת לחזור מהר מהר לפני שאתחיל 'במשמרת השנייה שלי' ולעדכן שהאוכל יצא מדהים !! ממש ממש טעים וממש ממש פשוט.. כ'כ שמחה שמצאתי את האתר המופלא, והמקסים שלך !!
    תודה על מתכונים פשוטים וטעימים במיוחד !! :lol:
    smile

    • הי מירב
      שמחתי לקרוא שהצליח ושטעים לכם מאד.
      המשך לא פחות טעים ושבוע נפלא לכם

  17. היי פירגה, התבשיל עכשיו על האש בזמן שהקטנה ישנה צהריים….
    אין לי הרבה ניסיון בבישול אבל טעמתי ולדעתי זה יכול לצאת ממש טוב
    יש פיצוץ של טעם בפה עם כל התבלינים והסילאן…..
    מחכה בהתרגשות שזה יהיה מוכן smile
    תודה רבה על האתר ועל כל ההשקעה

      • יצא מ-ע-ו-ל-ה :lol:
        עכשיו צריך לבחור את המתכון הבא מתוך כל השפע הזה!!!
        תודה!

        • תודה רבה אמא של רומי,הכל טעים ואני מקווה שגם בעתיד אשמע ממך מחמאות ושטעים לכם.
          בהצלחה.

  18. ממש טעים, אשריך…
    אני ובעלי במצב לא הכי טוב מבחינה כספית וחיפשתי משהו שלא יהיה עם יותר מדי דברים..
    ממש טעים, תודה רבה לך…
    :P

  19. הי פירגה smile תודה על המתכון הפשוט והקל (כרגע על הגז)
    באחת התגובות שלך רשמת שאם רוצים שהעוף יקבל צבע אז צריך להוסיף לן רסק עגבניות.
    השאלה שלי היא באיזה שלב להוסיף את הרסק? ואיזו כמות?
    נראה איך ייצא בלי, ובפעם הבאה נוסיף רסק

  20. יצא פשוט טעים. התוספת של הסילאן ממש שידרג לי האוכל.
    הכנתי בתוספת של פתיתים וסלט ירקות. מדהים.
    בדיוק בסיום ההכנה הגיע הבן וחברו . היה להם טעים! :lol:

    • תמי,כמעט לכל דבר אני מוסיפה סילאן . נדמה לי שאני הראשונה בארץ שהתחילה לבשל כל דבר עם סילאן. גם רואים במתכונים שלי.
      לבריאות ותודה לך.

  21. חג שמח
    האם כדאי לבשל קודם את תפוחי האדמה?נראה לי שלא יספיקו להתרכך

    • בבישול על הגז תמיד אפשר לחכות שיתבשלו היטב.
      בתנור אני נוהגת לאפות תחילה.

  22. בוקר טוב פירגה,
    כמידי יום שישי (משבוע שעבר- זוכרת? …התבשיל עם הכנפיים) אני מכינה מתכון שלך לארוחת שבת, אז
    אתמול הכנתי את המתכון שלך לשישבת ויצא מדהים!
    כולנו התענגנו על התבשיל (כולל הילדים שתמיד יש להם הערות…).
    תודה ושתהיה לך שבת נפלאה! :P :P :P

    • אתל חמודה,תודה על השיתוף וההנאה מהמתכונים שלי. תודה על המחמאות.
      המשך שבוע מתוק ונפלא לך.

  23. בוקר טוב
    האם המים צריכים לכסות לגמרי את העוף?שמתי 9 חלקי עוף בסיר שקוטרו 30 סמ וכרגע מילאתי 2 כוסות מים.המים הגיעו למחצית גובה העוף האם להוסיף עוד מים?
    תודה

  24. הוספתי בכל זאת עוד 2 כוסות מים,יצא טעים אבל אני חושבת שאפשר היה בלי,כי העוף ממש שחה בסיר ויצא די בהיר.

    • כל הכבוד ותודה על השיתוף
      לבריאות חיים והמשך טעים ביחד
      פירגה.

    • מיטל ערב טוב,

      לא לדעתנו, הרוטב נפלא. התגובות נפלאות אף הן.

      אבל כמובן שיקולך הוא שקובע, שימי כמה שאתם אוהבים. smile

  25. יצא מעולה.
    כשמוסיפים אפונה זה צריך להתבשל הרבה זמן כי לאפונה לוקח הרבה זמן. או שיש פתרון.
    אשמח להסבר.

    • בקר טוב דוד,
      יש אפונה מבושלת קפואה. למשל של סנפרוסט.
      רק להוסיף לסיר והיא כבר מוכנה תוך מספר דקות.

להגיב על אמא של רומי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *