d791d799d7a6d794 d791d7a2d792d791d7a0d799d794 d795d7a4d79cd7a4d79c - עגבניה ממולאת בביצה מוקרמת

עגבניה ממולאת בביצה מוקרמת

d7a2d792d791d7a0d799d794 d79ed79ed795d79cd790d794 800x600 1 - עגבניה ממולאת בביצה מוקרמת

עגבניות במלית ביצה טרייה , גבינות , שמן זית ועשבי תיבול- מוקרם בתנור

משמנים כלי אישי או תבנית.

חותכים לעגבניה את ה"ראש" ובעזרת כפית מוציאים את התוכן. הופכים למספר דקות שהנוזלים יתנקזו.
משמנים את העגבניות בשמן זית מכל הצדדים וגם מבפנים
ממליחים ומפלפלים ומפזרים אם רוצים גם תבלין אורגנו.
מרפדים את פנים העגבניות בקוביות קטנות של גבינת פטה וסוגי גבינות צהובות (אין כללים , שימו מה שאתם רוצים)
יוצקים מעל ביצה שלמה
שוב מפלפלים וממליחים ומפזרים עוד קצת גבינה צהובה מגוררת.

מקשטים בעירית גזורה במספריים.
אופים בתנור חם 175 מעלות, כ-20 דקות או הזמן שאתם אוהבים להרגיש את ביצת העין שלכם.
מגישים חם.d7a2d792d791d7a0d799d794 d79ed79ed795d79cd790d794d79b 800x600 1 - עגבניה ממולאת בביצה מוקרמת

"טיפ"

אפשר לבשל ולרכך מקלות צ'יפס,לשמן מעט בשמן זית ולפזר עשבי תיבול ולהניח מסביב לירקות.
תהנו

15 תגובות על “עגבניה ממולאת בביצה מוקרמת

  1. אם אני רוצה שהצהוב יהיה רך ולא קשה כמו בתמונה כמה זה זה צריך להיות בתנור ?
    ושהלבן יהיה מוכן ולא נוזלי.
    ועוד משהו חשוב הירק אמור להיות רך בסוף נכון ?
    אז בסך הכל כמה זמן הכל צריךלהיות בתנור ?

    • לימור הי
      אני אפיתי 25 או 30 דקות כדי שהצהוב יהיה קשה.כך אני אוהבת.
      כדי שהצהוב יהיה רך, תאפי 15 דקות ותבדקי. אם לא מוכן ,תמשיכי עוד כמה דקות.
      אצלי הירקות ממש התרככו.
      smile

  2. רעיון מצויין ומרענן. אני עשיתי את אותו רעיון עם תפוחי אדמה גדולים מבושלים שלמים בקליפה. אחרי שהתקררו קילפתי והוצאתי עם כף את התוכן פחות ס"מ לדפנות. מרחתי בחמאה רכה, מעט גבינה צהובה ושברתי פנימה ביצה, למעלה פיזרתי מעט גבינה צהובה מלח ופלפל שחור. אפיתי כ-25-30 דקות. יצא גם מעדן. עם ירקות אחרים נשמע מעולה. תודה :!:

    • ברוריה,מעולה עם תפוחי אדמה. שילוב טעים.
      תודה על השיתוף וההמלצה.
      שבת שלום smile

  3. הכנתי את זה לאבא שלי לארוווחת ערב זה עכשיו בתננוור
    ניראה מעווווווווווווווולה אני כבר רוצה לטעוווום
    תודדה על המתכווון :P

    • יצא טעייייייייייייים רצחחח !! אני ואבא שלי אכלנווו לא השארנו כלום בצלחחחת
      מתכוניים טובים יש כאאן =]

      • בניה בקר אור
        זו פירגה ואני מודה לך מאד שכתבת תגובה על המתכון הטעים.
        כיף שאבא ואתה נהניתם.
        באמת יש פה מתכונים נהדרים.תכין,ותמיד תשתף אותי.
        יום נפלא smile

  4. הכנתי עם עגבניות. יצא יפה מאוד למראה וטעים ביותר.!!!!!!!
    את הגבינה הצהובה החלפתי בצפתית 5% ( ניסיון לחסוך קלוריות ) והיה מעולה
    אימצתי ויהי כנראה מהמתכונים שחוזרים ומכינים שוב ושוב

    • בלהה בהחלט מתכון פשוט עם הרבה שידרוגים בחובו.
      תודה על השידרוג שלך.
      תהנו חמודה smile

להגיב על נטלי ציפורה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *