d7a2d795d792d7aa d7a4d799d7a6d79411 - עוגת פיצה שיש בלי שמרים

עוגת פיצה שיש בלי שמרים

פיצה 800x600 - עוגת פיצה שיש בלי שמריםעוד חלום טעים שלי.  הבצק פי אלף יותר טעים מבצק שמרים. נשמע מבטיח וטעים? כן…כן…כן….טעים…התחסל…. וחבל שלא הכנתי עוד אחת.
מכינים כמו שמכינים עוגת שיש. מעל לבצק שמים את המלית ומשיישים.

מצרכים לבצק פיצה בלי שמרים:
בקערה גדולה שמים:
3 מיכלי גיל/אשל/יוגורט = ס"ה 600 מ"ל
חבילה קטנה קמח תופח=1/2 2 כוסות
1/2 כפית מלח
לערבב לבצק מאד דביק
לשמן תבנית עגולה מתפרקת מספר 24 או  26 .  להעביר בעזרת כף גושים וליישר בעזרת ידיים משומנות קלות.

הכנת המלית:
באותה קערה (אין צורך לשטוף את הקערה אפילו אם היא נשארה דביקה מהבצק)שמים:
1/2 כוס טבעות זיתים ירוקים שטופים טוב טוב דרך מסננת וסחוטים מנוזלים
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות קטשופ
2 כפות מיונז/שמן
1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת מכל סוג ואפשר לשלב מספר סוגים
אני ל א הוספתי אורגנו, טימין מלח ופלפל,מי שרוצה מוזמן להוסיף .

להעביר בעזרת כף ולפזר את המלית על פני הבצק כולו
בעזרת הכף להחדיר את המלית בתנועות סיבוביות לתוך הבצק פנימה עד למטה לתחתית התבנית
לא הרבה סיבובים אלא רק עד שכל המלית נטמעת (כמו שמכינים עוגת שיש)
מקשטים למעלה בירקות   (רצועות בצל,פרוסות עגבניה,רצועות פלפלים צבעוניים)   ופפריקה
אופים בחום 175 כ45 דקות.
אחרי 45 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 25 דקות. תבדקו עם סכין שמוכן.אם לא,להמשיך באפיה עד שמוכן.
מגישים מיד.

תשובות לשאלות שבוודאי תשאלו:
אין בבצק שמן ואין במתכון ביצים.
לא צריך לאפות תחילה את הבצק ואופים הכל ביחד
קמח תופח אפשר להמיר לקמח רגיל+שקית אבקת אפיה
תהנו

94 תגובות על “עוגת פיצה שיש בלי שמרים

  1. להחדיר את המלית לתוך הבצק?
    אני רוצה לעשות את זה היום לצהריים. כבר שברתי את הראש מה להכין לילדים שלי. תודה רבה.

  2. פירגה – את אלופה!!! איך ידעת לענות מראש לשאלות שהיו לי…. את כבר מכירה את קהל המעריצים שלך.
    כמובן – תודה עבור המתכון שנראה טעים כמו יתר מתכונייך ושיהיה לך יום נפלא!!!

  3. אופס… הייתי חייבת למצוא שאלה והנה היא: ;)
    שמתגם פרוסות עגבניות מלמעלה? לפחות כך זה נראה בתמונה….

  4. פירגה באמת את מפתיעה
    מה את עושה לנו.
    רק אתמול אכלתי פיצה של רמי לוי

  5. איזה כיף!!
    סופסוף מתכון בלי שמרים!
    אמנם אני חולה על הריח והטעם של מאפי שמרים,
    אבל יש לי פובייה מהכנה.
    ינוסה בקרוב.

    תודה פירגה, smile

  6. נראה מעולה,
    האם אפשר בלי מיונז, או להמיר את המיונז בשמן זית.
    אצלי לא אוהבים מיונז .

  7. פירגה תתקני בבקשה "להחדיר את המלית לתוך הבצק".. וזאת על מנת למנוע טעויות לא רצויות.

  8. עשיתי לפני כחודש את הפיצה לפי המיצרכים שרשמת
    אך את כל הגבינות שמתי למעלה…….ועכשיו שומעת שיש שידרוג….הכול בתוך הבצק
    מעניין
    ינוסה בעתיד
    היום מכינה שוב….את הבצק עם השמרים..זה ניקרא חצ'פורי עם הגבינות………..מעלףףףףףףףףףף
    רוצים….החברייה שלי עוד פעם…
    אני רוצה להכין בצק בלי גבינות …מן פיתה כזאת …ועם מילוי של בשר טחון עם בצל וצנוברים
    יש לך מתכון כזה ?????
    אשמח מאוד להכין
    תודה והמשך יום נעים
    באהבה
    רחלי

  9. יצא ממש טעים!!!
    המרקם בפנים קצת בצקני. עולי זה בגלל גבינה צעובה, ככה זה צריך ליהיות?

  10. כמו שאני מבינה זה צריך לצאת כביכול כמו לחם כז רך של האט ?
    עוד שאלה מה פה הקטע של המיונז ?
    ושאלה האחרונה אפשר בשביל ההתחלה שהילדים יכירו את זה לא לעשות גודל של 26 אפשר כל הכמויות חצי ולשים ב24 תבנית אולי לא יאהבו למרות שהן אוהבות פיצות מי יודע חבל שזה ייזרק
    מצפה לתשובה!!!!!!!!!!!! בא לי בטירוף עכשיו מיום שישי לא הדלקתי את האפיה ולא מתאים לי חחחח

    • תבנית 24 מאד תתאים
      בהצלחה חגיתוש
      שימי לב לבדוק שזה מוכן אחרת לא יתאפה מבפנים. שימי לב להוראות.

  11. פירגה העוגת תפוזים ואינסטנט אפשר לשים תפוזינה
    במקום תפוזים רגיל smile
    תודה

  12. פירגה האלופה ממש מקסים,
    בעיקר לאלו הסובלים משמרים.
    בבקשה מה מטרת הלבן במתכון? והככל בעוגות

    תודה מראש ותמיכי להפתיע אותנו. :lol: :lol: :lol:

  13. בנות יקרות כל השאלות אם להקפיא ולחמם למחרת, מיותרות פירגה במתכוניה לא מפקששתו ולא חוסכת בהסברים גם המתחילות יודעות לעבוד לפי הסבריה של פירגה.

    חשבו מעט לפני השאלות כי אני בטוחה שאת המענה לשאלות שלכן אתן יכולות לפתור לבד

    הצליחו!!!

    ד.ב.

  14. פירגה יקרה נראה טעים, אני רוצה להכין בתבנית של מאפינס, לכמהמאפינסלפי דעתך יספיק המתכון?
    תודה

  15. הפיצה ניראת לי מאוד מוכנה וגם למטה אפוי ובאמצע מרגישיםם ממש גבינה צהובה עם זיתים זה בסדר?

    • אם הבצק אפוי הכל בסדר. הגבינה והזיתים אמורים להתערבב בצורת שיש בכל הבצק. להבא תשאירי עוד קצת עם ניר הכסף.
      תהנו

  16. פירגה הכנתי אתמול בתבנית מאפינס… עם בצל מטוגן וגבינה צהובה, יצא מעולה!
    תודה! smile

  17. היי פירגה, הכנתי את עוגת הפיצה, קל להכנה טעים טעים מאוד..
    לפעם הבאה אני חושבת שאת הגבינה כבר אערבב עם שאר חומרי הבצק..מה דעתך פירגה??
    דרך אגב את תחילת האפיה הנחתי על התבנית נייר אלומיניום ברפיון על מנת לוודא שהעוגה תאיפה כראוי.

    * מה דעתך על גבינה צהובה דלת קלוריות?

    תודה על מתכון טעים ושפוי (קלורית)

  18. פירגה גילית את האתר שלך ואת ממש אלופה!!
    כמה שאלות בנוגע למתכון:
    1. איך יודעים שהמאפה מוכן גם מבפנים?
    2. לא הבנת יאת התשובה שלך בנוגע להכנה מראש. אני רוצה להכין ביום שישי ושיאלו את המאפה
    בשבת. מה לעשות?

    • יעל ערב טוב
      ברוכה הבאה לאתר שלנו .תודה על הפירגון והמחמאות. הכל באמת אוכל ביתי ורגיל.

      אני בודקת את המאפה עם סכין.מחדירה את הסכין באלכסון.היא אמורה לצאת יבשה .

      את יכולה להכין יום קודם ולשמור במקרר. החימום יעשה בתנור.

      תוציאי מהמקרר, תכסי את המאפה ה מ ו כ ן בניר כסף ותפעילי את התנור לחום 180 מעלות. תאפי עד שהמאפה חם.
      מגישים חם smile ונהנים
      תהנו.

  19. פירגה יקרה, כתמיד את עוזרת לי לשבח את הבישול וכל המשפחה שלי מודה לך.
    באים אלי אורחים לשבוע ואני רוצה להיות פנוייה לבלות איתם את הזמן ומחפשת להכין דברים שאפשר להקפיא ולהפשיר במהלך השבוע.
    האם את ממליצה לי להקפיא לשלושה ארבעה ימים? ואח"כ להכניס לתנור להפשרה?
    תודה מראש!
    שירי

  20. אנ י בדרך כלל לא מהמגיבים, אך חשוב לי שתדעי שהמתכונים שלך קלים, טעימים, מיוחדים, ובני ביתי נהנים תמיד מאלה שאני בוחרת לעשות. המשיכי לשלוח ואנחנו נמשיך לנסות ולהנות.

  21. פירגה יקרה!
    הכנתי את עוגת הפיצה קיבלתי שבחים . יצא מדהים וכולם אהבו.
    תודה לך יקירה על כל המתכונים המוצלחים. קלים להכנה… והכי חשוב פשוט טעימים. smile
    שבת שלום
    טובה

  22. היי פירגה.
    כרגיל תמיד נהנית לקרוא מתכונים וכמובן להכין. אין פספוסים הכל יוצא ממש כמו שכתבת. לגבי המתכון הזה רציתי עזרתך, האם יש אפשרות לשנות לקמח מלא??ולא להשתמש בקמח לבן?
    יום טוב והרבה תודה

  23. קודם כל רציתי להגיד שהמתכונים שלך נפלאים!!!
    שאלה- מה אפשר לשים במקום רוטב צ'ילי??

  24. פירגה שלום,
    האם רצוי לערבב שליש מכל סוג(גיל , אשל יוגרט) או מאותו סוג?
    תודה מראש
    עומר

  25. יצא נהדר!
    השבוע ראיתי את המתכון פה באתר, ומיד כשחזרתי מהעבודה הכנתי את זה לארוחת ערב, ביחד עם בן ה-3
    מעבר לפעילות משפחתית, יצאה לנו פיצה טעימה נורא, ובקלי קלות!

  26. פירגה שלום ,
    ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת למעלה ?
    מראש תודה
    אלינור

  27. הכנתי אתמול לארוחת ערב בכמות כפולה . טעים ביותר ואיזה כיף לתקתק פיצה ב 10 דקות :lol:
    חוסל בשמחה גדולה על ידי השבט…
    מתכון מבורך.
    סופ"ש נעים.
    מיה

    • מיה יקרה תודה גדולה שחזרת לשתף אותי ואת כולנו בהצלחת המתכון הנפלא הזה .
      תודה על הברכות וסוף שבוע נפלא גם לכם.

  28. היה לי יוגורט שפג תוקפו לפני מספר ימים והחלטתי להכין את העוגת פיצה הזו. יצא מאד טעים, העבודה ממש מינימלית והתוצאה מרשימה וטעימה, בדיוק כמו בתמונה שלך. תודה לך פירגה!

    • הי נשמונת , בקר אור
      התוצאה הסופית מאד מרהיבה וגם טעימה.
      תודה על התגובה ושבוע טוב לכם smile

  29. היי פירגה
    הכנתי אתמול – יצא מדהים ומפתיע
    התארחה אצלי אתמול חברה עם 3 ילדים + 3 ילדים שלי
    הפיצה הוכנה בצורה הפשוטה ביותר
    הבצק עם יוגורט לפי ההוראות
    באותה הקערה הרוטב בלי התוספת
    הוספתי אורגנו ובזיליקום
    בתבנית 26 הבצק יוצא גבוהה אבל קליל ולח
    אפילו ביתי החיילת אמרה שאי אפשר להפסיק לאכול
    תודה על הכל

    • הי שוש,תודה smile
      אני מכינה כל שליש בטעם אחר לפי בקשת הנכדים.
      הפיצה מנצחת תמיד וכולם אוהבים אותה מאד.
      המשך טעים smile

  30. בתנור עם טורבו?
    כמה זמן וכמה מעלות? ודאי פחות, נכון?
    מוכנה ומזומנה לנסות.
    תודה

    • שושנה בקר אור
      אני הכל אופה בטורבו.
      תנסי ותהנו smile

  31. וואווווווו מגרה!
    לא אוהבת צ'ילי, מה אפשר לשים במקום? רוטב עגבניות לפיצה?
    אשמח לקבל את עזרתך
    תודה
    רותי

    • הי איריס
      ראיתי שכבר ניסו לשדרג,אבל לדעתי המקור הכי מיוחד ויוצא בצק כמו של חלה טרייה.
      לשיקולך. smile

  32. היי פירגה
    אני רוצה להכין ביום שישי ולחמם על הפלטה ביום שבת… :|
    אפשרי?
    תודה עבור כל המתכונים הנהדרים… ;)

    • תהילה שלום
      תנהגי כפי שאת רגילה לחמם דברים דומים.
      תעשי מה שאת עושה כשאת רוצה לחמם לחם,פיצה,או משהו דומה…….
      בבקשה ושבת שלום smile

  33. מיד כשקראתי את המתכון לפני ארוחת הצהרים החלטתי זהו הנה משהו שהייתי רוצה לנסות, אחרי שקראתי גם חלק מהתגובות היה ברור לי שיש צהרים פיצוץ….. אז זהו שלא מזל שאני מכינה יותר ממנה אחת אז היה מה לאכול מה זה הדבר הזה זה ישב 85דקות בתנור בחום175 כשבמהלך האפיה העלתי את חום התנור משום שחשבתי שהחום אצלי בתנור אולי נמוך מדי בקיצור יצא במרקם נוזלי לא אפוי טעם של פיצה אבל לא משהו. עכשיו אני תקועה עם תבנית שלמה ואין קונים אפשר לשלוח לך?

    • מלכה יקרה
      זה אחד המתכונים המנצחים והכי טעימים באתר שלי.
      צר לי שנכשלת. תנסי שוב, אולי תצליחי.
      smile

  34. היי פירגה
    מתכון מדהים.
    אשמח לאתגר אותך –
    האם ניתן לעשות מאפה כזה בטעם מתוק ?
    נשמח לשמוע :lol:
    תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך
    שושי

    • תודה רבה שושי,לדעתי יש באתר שלי עוגות שמרים בצורת עוגות תלישה.
      ערב נפלא לך. smile

  35. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? אם לא -כמה זמן מראש ניתן להכין? תודה.

  36. סליחה שמטרידה שוב. האם התכוונת שניתן להקפיא שבוע מראש או להכין ולהשאיר במקרר שבוע?

להגיב על עדנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *