d7a4d798d790d799 - פרגיות אטריות וירקות מוקפצים- פאד תאי

פרגיות אטריות וירקות מוקפצים- פאד תאי

d790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a6d799d79d d791d798d798d794 d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7a4d798d7a8d799d795d7aa 1 - פרגיות אטריות וירקות מוקפצים- פאד תאי

מאכל נפלא מרהיב בצבעים ובשלל תבלינים בסגנון פאד תאי.
יש לדאוג מראש לכל החומרים. ההכנה במספר שלבים.
אפשר להכין צמחוני או להוסיף רצועות פרגיות.
פשוט עומדים ליד המחבת ולא מפסיקים לנשנש…כל כך טעים
המצרכים:
400 גרם אטריות ביצים (אוהבת נודלס מסולסלות) מבושלות לפי הוראות היצרן .לסנן לא לשטוף
או במקום האטריות אפשר
אטריות אורז מושרים במים רותחים 3 דקות
או במים קרים מהברז כ-15 דקות.
מסננים.
300 גרם רצועות פרגיות/חזה עוף . מי שרוצה מנה צמחונית שיוותר.
(יש מגשיות מוכנות עם פרגיות שווארמה של מאמא עוף)
300 גרם פטריות שמפיניון טריות שלמות
בטטה מקולפת חתוכה למקלות עבות

מכינים מרינדה:
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
כף דבש
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לפיקנטי
מערבבים את כל המצרכים . מניחים בצד

לשים במחבת-עמוקה— או ווק עמוק וגדול
4 כפות שמן
בצל גדול פרוס
להזהיב
להוסיף כף גדושה פפריקה ואת רצועות הפרגיות ולטגן 3 דקות בהקפצה–להוציא לצלחת
לטגן באותה מחבת פטריות גדולות שלמות
להוסיף את רצועות הבטטה ולהשחים – להוציא הכל על צלחת

לשים במחבת כף שמן וגם:
2 בצלים ירוקים כולל הגבעולים קצוצים
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1/2 כרוב לבן פרוס
1/2 סלסלת נבטים
2 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות
2 כוסות פרחי ברוקולי מבושלים
להקפיץ כ-6 דקות שהירקות יתרככו ויישארו פריכים

להוסיף את ה א ט ר י ו ת, הפרגיות, הבטטה והפטריות
להוסיף את הרוטב ולהקפיץ את הכל ביחד .
ממשיכים להקפיץ כדקה. טועמים ומשפרים טעמים.
מגישים לשולחן מיד .
שמים ליד קערת ההגשה גם קערית בוטנים קלויים וקצוצים דק
וצלחת נוספת עם פלחי לימון טריים ועירית קצוצה.

"טיפ"
אפשר להוסיף למתכון גרגרי חומוס מוכנים
תהנו

61 תגובות על “פרגיות אטריות וירקות מוקפצים- פאד תאי

  1. הי פירגה יקרה

    מנה מאוד מוצלחת שקצרה המון מחמאות – הכנתי בצהריים וחיממתי בתנור על חום נמוך לפני ההגשה.
    מומלץ מאוד לאירוח – מנה מאוד חגיגית ועשירה בטעם ובמראה.

    תודה ענקית פירגה – כל המטעמים שהכנתי מהמתכונים שלך יצאו מוצלחים מאוד וטעימים – העוף בציפוי הביסלי גריל, המלבי תפוזים – מעדן ברמות – סלט הכרוב וחמוציות וגרעיני חמניות היה להיט.

    אשרייך על זיכוי הרבים והעזרה הרבה היעוץ והלב הטוב והרחב.

    מסיבת יום ההולדת של נכדתי היתה מוצלחת ושמחה מאוד – עמלתי רבות אך הכל בשמחה ובכייף גדול.

    תודה רבה מאוד ונתכתב שוב בשמחות.

    דינה כץ.

  2. דינה מקסימה
    שוב,מזל טוב והמון נחת מהנכדה ומכל המשפחה.
    עמלת קשה והכנת מטעמים. זה כיף ויש המון סיפוק בעיקר כשהמחמאות באות ועולות משולחן הסועדים. זה נפלא.
    שימרי על קשר ותעדכני בהמשך.
    שלך,פירגה

  3. זה עתה סיימנו לאכול את המוקפץ לארוחת צהריים של שבת. היה מעולה :!: :!: :!: :!:

    תודה על עוד מתכון נהדר.
    ריקי

  4. פירגה יקירתי,
    שכחתי לספר לך שביום שישי שעבר הכנתי את המוקפץ והילדים טרפו הכל. במילה אחת – מושלם!
    אוהבת ושוב תודה, שרי

  5. פירגה היקרה,
    פשוט ואווווווווווווו
    זללנו הכל , לא נשאר כלום כלום…. :oops:

  6. פירגה, הכנתי וזאת מנה פשוט נהדרת.
    כיון שהאתר שלך כל כך מושלם, לא התגברתי על עצמי, ואני רוצה לתקן שתי שגיאות ניסוח:
    אטריות אורז מושרות ( אטריות הן נקבה ולכן לא מושרים)
    מקלות בטטה עבים (מקלות הם זכר ולכן לא עבות)
    חוץ מזה המתכונים כולם נפלאים ושתהיה לך שבת שלום ;) :lol:

    • יעלי יקירתי תודה רבה smile ממש שמחתי לתקן את הטעויות.
      תודה על המחמאות לאתר ושבת שלום לך ולבני ביתך :lol:

  7. שלום פירגה,
    אני מכירה את האתר שלך כבר כמה חודשים והכנתי המון מתכונים מתוכו – שיצאו מצויינים, אבל זו הפעם הראשונה שאני מגיבה. גם המתכון הזה, כמו האחרים באתר, פשוט להכנה וטעים מאד, והרוטב ממש מוצלח. הוספתי שום (הרבה – משהו כמו שבע שיניים) כמה שניות לפני הוספת נתחי העוף. יצא מעולה. תודה רבה!

    • ואואואווו שרון,אני מתרגשת ומודה לך מאד שהצטרפת אלי לאתר.
      אני שמחה שחזרת לעדכן אותי ושתהיה עוד חוות דעת למתכון הטעים הזה.
      אז שוב תודה והמשך טעים טעים וביחד smile

    • הי סימה

      מוסיפים את האטריות בסוף.

      הנה השורה את מוזמנת לראות במתכון…..הוספתי .

      להוסיף את ה א ט ר י ו ת, הפרגיות, הבטטה והפטריות…….

      • תודה פירגה יקרה
        מתכון נפלא וטעים….מאוד…
        אני הוספתי לרוטב גם כף גדושה של חמאת בוטנים,עם שיברי בוטנים בתוכה,
        (מצאתי בשופרסל דיל) וזה הוסיף המממממוןןןן . תנסי פירגה זה משבח את המנה..
        תודה. ולהשתמע.. smile :lol:

  8. כרגיל, יצא ממש טעים. גם למחרת ההכנה. הערה לטובת הדורות הבאים laugh הכמות יוצאת ממש גדולה. בקושי התערבב במחבת הגדולה… נראה לי שאפשר גם להקטין כמויות.

    וגם טיפ קטן, השתמשתי בשקית של כרוב וגזר חתוכים, כדי לחסוך חלק מהעבודה….

    • תמר בקר אור
      צודקת לגבי השקיות עם הירקות. חוסך המון וטרי מאד.
      תודה על הכל ושבוע טוב smile

  9. נראה טעים מאוד אנסה להכין גם עם חמאת בוטנים נשמע מעניין
    רק שלא מסתדר לי העניין עם הבטטה, האם לבשל אותה קודם? ואם לא האם מספיק הקפצה כדי לרכך אותה? הרי בטטה דורשת בישול ארוך
    תודה
    האתר שלך מעולה סיפרתי עליו לחברותיי והן התמכרו

    • לימור תודה.את מקסימה.

      הבטטה רשומה כהוספה בסוף המתכון ביחד עם הפרגיות והאטריות.ראי שוב. (לא לבשל ולהכין בדיוק כפי שרשום) אחרי דקה היא אמורה להתרכך ואם לא תמשיכי להקפיץ עוד דקה עד שתתרכך.
      בטטה מטבעה מתבשלת /מיטגנת מהר מאד.

      המשך טעים ונהדר ביחד. smile

  10. מעולה, טעים טעים….
    הכנתי עם הבן שרצה כבר מזמן נודלס. קצת שינתי הוספתי ירקות מלקט קפוא בלי הפטריות והבטטה
    בפעם הבאה הכפיל את הרוטב
    :P :P :P

  11. לפירגה היקרה שלום smile
    היתי מאוד רוצה לדעת איזה איטריות ביצים יש בתמונה של המתכון הנ"ל
    או שהם נודלס בעצם (מה היצרן / חברה)
    תודה

      • פירגה
        גם אני אוהבת את העבות יותר
        והרבה זמן מחפשת אותן
        אך ללא הצלחה :cry:
        אולי את זוכרת של איזה חברה הם, זה מאוד יעזור לי
        ותודה על הסבלנות laugh

  12. תודה אולי יש באתר מתכון לאטריות רחבות עם כרוב שאפשר לחמם ולהגיש מאוחר יותר? :twisted:

  13. פירגה אהובתי,
    הילדים שלי משוגעים על התבשיל הזה. היום הכנתי אותו בצרוף תפו"א מעוכים בטעם של עוד וסלט ירקות (קמתי בשעה 5.00 בבוקר).
    אני חייבת לציין, שלמרות שלעיתים אני מועדת ומנסה מתכונים אחרים, אני תמיד חוזרת אלייך כי שלך הכי טעים, הילדים שלי אומרים שגם העוגות שלך הכי טעימות והכי אווריריות.
    מתה עלייך, שרי – מעריצה שרופה.
    נ.ב. האם יש לך מתכון לעוגיות פרח ריבה? תודה שרי

    • מבשלים פרחי ברוקולי במים רותחים כ-5 דקות (בודקים שהוא מאודה) ומעבירים למי קרח.

  14. חזרתי לדוח טעים שווה לעשות הכמות מספיק שישה אנשים רעבים אבל אם נשאר כמו שאת אומרת אוכל לא זורקים גם למחרת אפשר לאכול או אפשר לקחת לעבודה מומלץ ואני לא הוספתי בטטה במקום זה גזר גם ברוקלי ונבטים לא הוספתי ויצא סוף תודה פריגה ושבת שלום :lol:

  15. הי, לא יכולה שלא לפרגן לך שוב , פשוט מגיע לך ובגדול! לפני מספר שבועות רשמתי לך לראשונה על המחמאות מהבעל שאני קוצרת בזכותך… ובכן, הן פשוט ממשיכות להגיע ומכולםםם !!!! מתכונים מעולים שבזכותם תפסתי השנה אומץ והתחלתי לארח את המשפחות משני הצדדים לארוחות שישי אצלנו ובעלי העירקי פשוט מבסוט !!!! הסבתא רבא אפילו ציינה שניהייתי ערקית מן השורה (אני רומנייה חחההה) :lol:
    ולענייננו – מתכון מעולה שעם תוספת של שום, ג'ינג'ר ובזיליקום טריים יוצא פגז!!!
    אין ספור תודות ושבחים מכולנו!

    • בקר אור טל חמדתי
      אני רואה שכבר נהיית בשלנית מן השורה.
      תמשיכי כך ותהיי מקור גאווה לכולם.
      אני גאה בך.חהחהחהחהחה
      חיבוק תודה ושבת נפלאה לכם.

  16. היי פירגה,

    אני מאוד מאוד אוהבת להכין את המתכונים שלך. וגם בעלי אוהב שאני מכינה את המתכונים שלך . . . .

    הכנתי את הפאד תאי – ומשהו בפרופורציות בין הבשר (300 גר) לבין האיטריות (400 דר) לא הסתדר.

    אמנם מאוד טעים, אבל יש המון המון איטריות ומעט מאוד בשר (כמעט לא מורגש).

    איפה טעיתי?

    • קוש, תודה על הפירגון והמחמאות ו…….

      ממש לא טעית :lol: הפרגיות לא מורגשות ודומיננטיות במתכון הם רק תוספת לאטריות.

      פשוט,אם בא לך יותר פרגיות או חזה,תכפילי.

      המשך טעים smile

  17. ובנוסף לכל להכניס כ 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות באורך של כ חצי ס"מ,
    ומשהוא שלא ידעתם… רוחצים מלפפון ירוק מוצק חוצים לחצי ועם כפית קטנה מוצאים את התוכן (הגרעינים)חותכים לרצועות בעובי של אצבע ואת הרצועות ל4 חלקים (באורך של כ 2 ס"מ) ומקפיצים עם כל הירקות קודם את הגזר ולאחר מכן את המלפפון,את הבצל הירוק והנבטים אני מכניס בסוף לאחר הקפצת כל שאר הירקות לזמן קצר כך שהנבטים עדיין קרנצ'ים.
    בהצלחה

  18. פירגה היקרה,
    אודה לך אם תעני לי היום. האם אוכל להכין את המתכון הזה לערב ליל סדר, כמובן ללא האיטריות.
    תודה שרי

  19. היי פירגה
    אני מזמינה את המשפחה של בעלי ואני בונה לי עכשיו תפריט מהאתר שלך, אני אשאל שאלה קצת מצחיקה :oops: לא יצא לי להכין מוקפץ ואני רוצה להכין לארוחה. רק שאני לא יודעת מה הכוונה להקפיץ את הירקות חזה עוף וכו'??? איך מקפיצים??
    אשמח להסבר
    תודה מראש smile

    • מירב,

      מוקפץ זה מהמילה להקפיץ.אז לא לערבב אלא להקפיץ. אם את לא יודעת,אז תערבב….גם טוב.
      בהצלחה smile

  20. אחח פירגה פירגה איזה כייף שיש אותך!!! איזה מתכונים כמו קסם כל מתכון מדוייק וטעיםםםם חולה על המתכונים שלך פשוטים מדוייקים והכיייי טעימים שיש ברחבי האינטרנט!!! מה גם, המתכונים שלך כאלה מוצלחים שגם אם מורידים/מוסיפים מה שאוהבים זה ה יוצא מעולה. למשל, שמתי במוקפץ הזה ירקות שאני אוהבת גמבה בצל פטריות כרוב וגזר עם חתיכות חזה עוף ויצא משו משו…רק להכפיל את הרוטב, הכמות לא מספיקה ל400 גרם…חוץ מזה הכל מושלם ;) תבורכי smile smile smile

    • מירב יקירתי
      המתכון לקסם זה המשפחה. כשמבשלים למשפחה,זה מה שיוצא.חהחהחהחהחה.
      באהבה ענקית מהמשפחה שלי לכולכם , המשפחה המורחבת שלי.
      חיבוק תודה smile תודה smile

להגיב על אורלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *