d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d799d79cd793d799d79d d790d7a8d798d799d7a9d795d7a7 d799d7a8d795d7a9d79cd79ed799 - קציצות בשר רכות מפתיעות

קציצות בשר רכות מפתיעות

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d799d79cd793d799d79d d790d7a8d798d799d7a9d795d7a7 d799d7a8d795d7a9d79cd79ed799 1 - קציצות בשר רכות מפתיעות

ההפתעה בקציצות הם גושים קטנים של תפוח אדמה

הארומתיות של החרדל והדבש מגיעה מהקציצות וגם מהרוטב.

שמים בקערה:
פ ר ו ס ו ת של 1 ס"מ מתפוח אדמה גדול מקולף ומבושל רך מאד
1/2 קילו בשר בקר טחון (יש בשר בקר 6% שומן בלבד)
1/2 עגבנייה בשלה מגוררת
1/2 בצל מגורר עבה
ביצה
כפית סלט מוכן של חומוס/טחינה
כפית דבש
1/4 כפית חרדל
מלח  פלפל ו-3 כפות פירורי לחם (אפשר להוסיף עוד תיבול לטעמכם)
לשים ומכינים קציצות .
הטיגון על מחבת מרוססת במעט שמן עד להשחמת 2 הצדדים. אם הקציצות מתפרקות,אפשר להוסיף עוד ביצה.

בינתיים מכינים את הרוטב:
שמים בסיר רחב ושטוח כף שמן
בצל קצוץ
ירקות לפי בחירה (בערך 1/4 סיר)
מטגנים את הירקות בבחישה
מוסיפים:
מים 1/2 גובה התכולה
קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כפות דבש
כפית חרדל
מלח  פפריקה ופלפל
מרתיחים ומשפרים טעמים
מכניסים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות (אפשר להוסיף עוד מים במידה וצריך)

"טיפ" נסיון
למי שרוצה לוותר על הטיגון.
להכין תחילה את הרוטב ולהרתיח. להכניס קציצה אחת לתוך הרוטב ולהמתין 10 דקות.לראות איך הקציצה מגיבה ואם היא לא מתפרקת,להמשיך עם יתר הקציצות.
תהנו

93 תגובות על “קציצות בשר רכות מפתיעות

  1. היי פירגה, ניראה מצויין!

    אני זוכרת כשניתקלתי בתוספת של חומוס לקציצות די נירתעתי בהתחלה, זה ניראה לא מתאים
    אבל החלטתי כן ללכת על זה, וזה כל כך משדרג את הטעם, אני מוסיפה גם בכל מיני קציצות ירק ויותא פשוט מעולה.

    תודה פירגה smile

    רחלי.ג. :lol:

    • ברור smile .אני מוסיפה חומוס/טחינה לכל המאפינסים הפשטידות הלביבות והקציצות. אין על הטעם והרכות.
      אני שמחה שאימצת ואהבת smile

  2. היי! בוקר טוב! מה קורה? למה אני לא מקבלת את המיילים המקסימים יחד עם כולם(יום קודם)? סתתתתתתתתתתם. אני מרוצה. לא ברור לי מה עם פיסות תפוחא האם הן מתפוררות בזמן לישת הקציצה? יום נעים לך ותבורכי!!!

    • בקר אור אלה :lol:
      שימי לב את פרוסות תפוחי האדמה ה ר כ ו ת משלבים בבשר ולשים לקציצות הן מתפוררות אבל רק בחלקן. חלק נשאר גושי. גושים קטנים.
      כפי שאת רואה בתמונות רואים את גושי התפוחי האדמה בתוך הקציצות ולא התפרקו לי.
      אגב, את המיילים אתם מקבלים רק יום אחרי שאני מכניסה לאתר.
      יום מחובק ונפלא לך
      smile

  3. מכינה אותם ליום ש בת הקרוב. ניראות סוף הדרך , ובטוח גם טעימות.

    מאחלת לך אחלה של יום נפלא ויצירתי :P :P :P :P :P

      • ציפי,בעיקר תפוחי אדמה,גזר,בטטה,אפשר תפוח אדמה ירושלמי,כרובית ומה שאתם אוהבים.
        תודה ואם תכיני,תהנו ;)

    • מירית למשל:
      ציפי,בעיקר תפוחי אדמה,גזר,בטטה,אפשר תפוח אדמה ירושלמי,כרובית ומה שאתם אוהבים.
      smile

  4. בוקר טוב פירגה
    גם אני תוהה לגבי הירקות איזה ירקות מתאימים למתכון נהדר זה.רוצה לנסות לשבת.
    כל טוב תמר גפן

    • תמר כמו שכתבתי:
      ציפי,בעיקר תפוחי אדמה,גזר,בטטה,אפשר תפוח אדמה ירושלמי,כרובית ומה שאתם אוהבים.
      smile אפשר גם שעועית ירוקה צהובה…..

  5. פירגה בוקר טוב,

    גם אני מתכוננתלהכין את הקציצות נראות נהדר. שאלה לי הכוונה לטחינה שמכינים בבית כמובן עם הרבה לימון ופטרוזיליה או טחינה גולמית או שזה לא משנה העיקר טחינה כלשהי. דבר נוסף האין צורך בשום תבלינים אחרים חוץ מהמלח והפלפל שאת מוסיפה ברוטב. תודה ויום טוב.

    • שוש ממי כתבתי מוכנה – סלט מתובל.
      לגבי תבלינים זה תלוי איך שאתם אוהבים.תמיד אפשר להוסיף או לגרוע לטעמך.

  6. יופי של קציצות – נשמע טעים טעים. אגב, אצלי כל תערובת קציצות מקבלת תפוח אדמה מרוסק ומנוקז
    מהנוזלים ואני חושבת שזה מה שתורם לרכות שלהם גם כן. אבל הרעיון של דבש וחרדל לרוטב נשמע
    לי נפלא – ינוסה בהקדם.
    שבת שלום

    • איניגו תודה רבה על הפירגון וכן,כדאי לנסות את הטעמים החדשים smile
      תהנו ושבת שלום smile

  7. פירגה,
    הרגת אותי!
    אני הכייייייייי אוהבת שילובים של תפו"א.
    אפשר לקרוא לי נרקומנית של תפו"א laugh
    נראה טוב!
    אנסה בהזדמנות.

    יומטוב,
    מירב.

  8. הכנתי אתמול, רק בלי התפו"א כי פשוט לא היה לי זמן לחכות, ילדי החיילים היו רעבים ובדרך הביתה, יצא מעולה, טעים, מהיר ומפתיע, הכנתי תוספת אורז וכולם התפעלו כולל בעלי, תודה על כל המתכונים שלך, לא היה דבר שעשיתי וניכשל, תמיד מדהים!!!!! smile פעם ראשונה שאני מגיבה אבל כל מילה מיותרת!!!!!!!!תודה!!!!!!!!!!!!!!!

    • רוזי יקרה,אני שמחה לקבל מחמאות על המתכון הטעים. מצטברות המון מחמאות ממי שהכין ופירגן.
      תודה על התגובה הנהדרת שחיממה לי ת'לב ;)
      אני מקווה שתמשיכי להכנס להגיב כי זה נפלא וממריץ.
      smile

  9. הכנתי השבוע, יצא נהדר!

    שמתי תפוחי אדמה, גזר וגרגרי חומוס,

    וכל זה התיישב בצלחת על קוסקוס…

    חוסל בשניות, בעיקר הקציצות עצמן.

    תודה!

    • הדס הי חמודה.העונג כולו שלי וזה כיף לקרוא כאלה מחמאות טעימות
      תודה smile ששיתפת

  10. הכנתי את הקציצות, השתמשתי בשתי ביצים כדי שהן לא תתפרקנה כי לא טיגנתי אותן קודם אלא הכנסתי אותן לרוטב החם, הן יצאו רכות אך לא התפרקו.
    ברוטב השתמשתי בין השאר בכרובית.
    יצא נהדר!
    תודה smile

    • בקר טוב טלי
      אהבתי לקרוא את התגובה שלך והשידרוג להכין ללא טיגון.
      כל שידרוג מבורך בעיקר אם הוא מוצלח וטעים
      יום כייפי וחמים לכם smile

  11. הכנתי את המעדן האלוהי הזה לארוחת ערב שבת והוספתי שעועית ירוקה לרוטב, בצרוף אורז צהוב ופירה תפו"א ובטטה בטעם צילי.
    לשבת בצהריים הכנתי קדירת עוף לשבת ואורז אדום
    הכל היה טעים, מצוין ונטרף חיש מהר (כל מה שאני מכינה ע"פ האתר נוחל הצלחה אדירה)
    אוהבת, שרי – מעריצה שרופה!

    • שרי מקסימה
      תודה smile
      כבר לא יכולה בלי המחמאות שלך. זה נותן לי "דלק וחמצן" :lol: :lol: :lol:
      אוהבת ומאחלת לך יום נפלאאאאאאאא :lol:

  12. שלום פירגה, המתכונים שלך מככבים פה במילאנו, איטליה (כן כן זה הגיע עד לחול)
    מכיוון שאנחנו פה רחוקים אין כל כך בנמצא חומוס או טחינה, איזה תחליפים היית ממליצה על?
    תודה
    טל

    • טל,איזה כיף לשמוע שאני במילאנו ;)
      חבל,אין אפשרות להכין בבית?
      בכל אופן,מה לגבי סלט חצילים? אפשר גם להוסיף.
      האמת? אפשר פשוט לוותר.
      תודה ובהצלחה smile

  13. פירגה שלום
    הפעם לא הצליח לי,
    יצאא טעים מאוד אך קציצות התפוררו לגמרי, גם אחרי שניסיתי להציל חלק וטיגנתי אותן….
    א הטיפ של טלי- להוסיף ביצה, ראיתי רק אחרי…
    לא נורא. טעים היה

    • חן,תוסיפי קצת פירורי לחם .בערך 2-3 כפות . לגבי הביצה אני לא בטוחה.אחרי טיגון קציצה אחת תוכלי להחליט אם להוסיף.
      אלה שכבר הכינו,לא כתבו שצריך להוסיף.
      צריך לטגן מעט את הקציצות לפני שמכניסים לסיר .
      כשמוסיפים את הקציצות הרוטב בסיר צריך לרתוח .
      כל הדברים האלה חשובים.
      בהצלחה smile

  14. שבת שלום פירגה יקירתי
    הוצאתי בשר טחון בבוקר
    וישר ניכנסתי אלייך ליראות…מה מציעה האישה הניפלאה פירגה..
    הולכת להכין את המתכון הזה שהבאת…
    זה דיי חדש לי הרעיון עם הטחינה,חרדל ודבש לתוך התערובת של הקציצות.
    הולכת לנסות…ולהכין עכשיו.
    כל משאני עשיתי ממך הכול זה הצלחה
    לפני זה גם הכנתי קציצות עם אטריות…ויצא טעים טעים ונגמר הסיר…מהר.
    שבת נהדרת לך
    ממני בהמון הערכה ואהבה
    רחלי

    • רחל שלום רב smile
      תודה על המחמאות
      תכיני את העיסה ותכניסי קציצה אחת לרוטב החם כדי לראות אם היא לא מתפרקת.

      אם היא מתפרקת תוסיפי עוד פירורי לחם ואפילו עוד ביצה.

      למעשה לא תרגישי ממש את הטעמים שציינת,אבל הטעם הסופי יוצא מעולה.

      אשמח לשמוע ממך אחרי טעימות
      שלך,פירגה

  15. תודה פירגה אני חושבת על לטגן את הקציצות ורק אחר כך לשים אותם ברוטב.
    כמה מהר הגיע התגובה….את מהירה מאוד
    יש לי שאלה זה לא יותר מידי להכניס גם לקציצות וגם לרוטב חרדל ודבש????
    אני מכניסה לרוטב בטטה
    וכידוע זה ממש מתוק..אז מפחדת שלא יהיה יותר מידי מתוק עם הדבש…
    מה את אומרת????
    מחכה עד שהתפוח האדמה יהיה מוכן הוא עכשיו במיקרו…
    תודה לך :lol: ;) :P

    • רחל שלום
      כפית דבש לא תעשה את הקציצה מתוקה,אם את חוששת אל תוסיפי.
      לבריאות smile

  16. אוקי פירגה הוספתי דבש לקציצות
    ואם את אומרת שכפית של דבש לא תעשה את הקציצה מתוקה…סבבה……..
    והטחינה עמדה ככה בצד על השולחן…כי בכל יום שישי בעלי היקר מביא לצוהריים חומוס מוכן עם טחינה
    ככה יש לי ישר לקציצות
    שוב תודה
    ועשית לי את ארוחת הערב של שישי
    :lol: ;) :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

    • רחל,יופי.
      תספרי לי אחרי הארוחה או ביום ראשון אם אהבו.
      תודה ושבת שלום smile

  17. היייייייייייייייי פירגה יקירתי…WOOOOO עשית לי את ערב שבת… :lol:
    חזרתי…לא יכולתי להיתאפק עד יום ראשון או מחר ;)
    תשמעי יצא…………………….טעים טעים טעים :lol:
    הוספתי תבלינים כמו בהרט,וכורכום (הוא נמצא בכול אוכל שאני מכינה קבוע))))
    ישבו חברים של הבן (הם מגיעים כל יום שישי לשחק במישחקים)))))
    נתתי ל2 מהם ליטעום..הם הישתגעו מהריחות של הסיר
    אכלו—אמרו טעים טעים טעים…היית צריכה ליראות אותם. אוכלים עם חלה ונהננים…חבל על הזמן….
    עוד 2 חברים ראו שהם אכלו…ביקשו–אפשר גם???אמרתי בטח..הרי אני מכינה אוכל לגדוד…חחחחחחחחח
    סיפרתי להם עלייך..אמרו בשבוע הבא..הפתעה חדשה…מפירגה ,ותגידי לה שיש לה אוכל הכי הכי ניפלא טעים ומדהים..
    בערב כל ביני ביתי…אכלו והכול עם חלה חמה מהתנור..ונהננו מהקציצות הטעימות
    תודה תודה תודה פירגה
    ממני בהמון אהבה
    רחלי
    *המתכון הזה מופיע אצלי בכתבה שהכנתי בקליקות עם הקישור שלך אליהם. :lol:

    • רחל עיני בקר טוב
      קבלו חיבוק ענק ממני לכולכם. כמה מרגש לקרוא את התגובה שכתבת.
      שימחת אותי המון ;)
      איזה כתבה?
      נשיקות :lol:

  18. תודה פירגה מגיע לך את כל הטוף שיש בעולם.
    ובקשר לכתבה אז ככה…
    יש אתר שניקרא קליקות
    ושם אני מביאה דברים שאני מציירת,תכשיטים שאני עושה…דברים מצחיקים…סירטונים.. וכל מיני מאכלים גם משאני מכינה וגם מששאר חברותי עושות,,,ואת מככבת שם באתר שלך עם הקישור כמובן…הרי את השקעת מזמנך והבאת דבריטם כאלו טעימים..אז הקרדיט הוא שלך…
    ואשמח מאוד אם תרשמי לאתר קליקות..דרכי ותישלחי לכולם את מאכלים שאת עושה..
    אשלח לך קישור דרך השם שלי
    ותרשמי שם
    אשמח מאוד מאוד
    והעזור לך להיתאקלם..
    שוב תודה
    ובהמון הערכה ואהבה רחלי

    • רחל, תודה רבה חמודה אבל כרגע אינני מעונינת להרחיב את עיסוקי.
      מחמיא מאד ועל כך התודה
      המשך טעים smile

  19. הי פירגה,
    אני מהמעריצות החדשות יחסית. גיליתי את הבלוג שלך לפני זמן לא רב.
    בקשר לקציצות… אני חושבת להכינן לליל הסדר. האם להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה ? קמח כשר לפסח אחר ? ובאיזה יחס ? 3 כפות מתחלפות ב3 כפות אחרות ?
    תודה,
    יעל

    • יעל בקר טוב וברוכה הבאה.
      את יכולה לשים 2 כפות ולחכות 5 דקות לערבב שוב ולהחליט אם להוסיף עוד כף.
      בבקשה smile

  20. רק נגמרו חגיגות יום ההולדת בשבת והיום הודיעו לי אורחים שהם באים מחר לצהריים,אז מה עושים שלא נשאר כלום מלבד בשר טחון פונים לאתר שלך לחפש,ואכן מצאתי קציצות בשר מפתיעות הכנתי והוספתי פרורי לחם נוספים אחרי שהקציצה הראשונה התפרקה (לא טיגנתי כדי לחסוך בקלוריות) וכרגע סימתי וטעמתי יצא מעולה אני מקווה שגם האורחים שלי יחשבו כך. ושוב תודה.

    • חנה בקר טוב
      מקווה כמוך כי הבחירה מצויינת.תודה.
      בהצלחה ותהנו smile

  21. פירגה ערב טוב,
    נראה מגרה ומזמין……..
    שאלה, וסליחה………למה הכוונה סלט חומוס מוכן, פשוט לקנות
    חומוס בקופסא בסופר?
    תודה מראש
    רותי

    • כן רותי,חומוס בקופסא מהמקררים, מוכן. אפשר להכין בבית או לקנות של צבר….אחלה….וכו'…..

  22. שבת שלום פירגה ;)
    גם היום הכנתי סיר עם הקציצות הניפלאות האלו ועם אורז לבן זה הולך טוף :lol:
    שבת ניפלאה לך ולמישפחתך :P
    באהבה ;)
    רחלי

  23. פירגה צהריים טובים..
    הקציצות ניראות ממש טוב .
    הן מתוקות או שלא מרגישים את הדבש?
    אני רוצה לדעת אם בעלי יאכל..
    כי חוץ ממנו לאף אחד אין בעיה עם אוכל שהוא מתוק.

  24. הי פירגה,
    האמת שגיליתי את האתר שלך בזכות פירסום עוגת הפרג הבחושה שאתר נענע פירסם ולהם אני מודה.
    המתכונים שלך נראים מדהימים כבר אספתי כמה מהם להכין ליום שישי.
    המון תודה והמשך יום נפלא לכולם.

    • רונית בקר אור
      שמחתי שנרשמת לאתר שלי ושמצאת בו מתכונים שמתאימים לכם.
      אשמח לשמוע חוות דעתך .
      בברכת ברוכה הבאה והמשך טעים ממני
      פירגה

  25. ועוד שאלה.. אני שמה את חתיכות תפוח האדמה ומועכת עם היד כשאני מערבבת את המצרכים?

  26. ראיתי שרשמת שזה יוצא פיקנטי.
    מה עושה את זה פיקנטי?
    לא צריך להוסיף תבלינים?
    תודה רבה smile

    • לא להוסיף כלום.
      להכין כפי שרשום ולהנות.
      כל אחד והפיקנטיות שלו ;) :lol:
      לבריאות.

  27. היי פירגה.
    רוצה לומר לך שהייתי די סקפטית לגבי המתכון הזה כל החרדל והדבש נראו לי שילוב לא מוצלח.
    אבל התחשק לי לנסות וסמכתי עלייך שיצא טעים.
    לא יצא טעים יצא מ-ע-ל-ף. ואני ממש לא אוהבת קציצות ובטח לא מבשר טחון מקסימום מעוף טחון
    אבל לא האמנתי על עצמי וגם אני אכלתי ונהנתי..וכמובן שגם שאר בני הבית נהנו.
    אין אין אין עלייך…מתכון מנצח smile smile smile

    • אמא של נועיתה הי,
      אני שמחה שהכנת ושאהבת.
      תמיד יש הפתעות טעימות באתר שלי.
      אני שמחה שאת מעיזה ואפילו נהנית.
      לבריאות ובאהבה. smile

  28. פירגה המדהימה!!!!!!!!
    בחיים לא בישלתי אוכל (חוץ מדברים בסיסים ביותר)
    והכנתי את האורז האדום ויצא מדהים
    בקשר לקציצות האלה
    אני לא אוהבת חרדל, מרגישים אותו? ז"א נגיד מישהו יאכל את הקציצות הוא ידע לזהות שיש חרדל?
    ואם כן, את יכולה להמליץ לי על משהו במקום?
    תודה שאת קיימת- פשוט כך :P :P :P

    • אור,נפלא לקרוא אותך ושהכל טעים לכם ומצליח.
      את יכולה לשים פחות חרדל למרות שהוא לא מורגש.
      באהבה smile

  29. פירגה חג שמח, שאלה קצת מצחיקה יש לך שיטה קלה לחתוך שורש סלרי ענק רק את השורש אני רוצה לשים במרק וכל כך קשה לי לחתוך.

  30. מעולה. גם אותן הכנתי השבת ויצא פשוט וטעים. הילדים אהבו, וזה מה שחשוב. והכי מצחיק שהבת שלי שונאת חומוס, ואפילו לא יודעת שזה קיים בפנים, כי אם הייתה יודעת, לא הייתה נוגעת ;)

    • הדס,זה הסוד וה"טריק". נפלא שכולכם אהבתם ונהניתם ותודה לך שחזרת לשתף.

  31. היי פירגה ,
    יצאו קציצות מפלאות ,כול השבחים הם לך פירגה הבשלנית הנפלאה.
    (למרות שהכנתי עם קיצורי דרך,כלומר ללא רוטב,ק בטיגון, ויצאו קציצות רכות ונהדרות.
    אגב,
    לא היו לי פירורי לחם ,אז טחנתי בבלנדר 3 פרוסות לחם שיפון ויצאו פירורים מעולים.
    ועוד משהו קטן : לתערובת הבשר הנוספתי כפית זרעי כמון שלמים שהוסיפו המון לטעם הקציצות. .
    מתכון בקציצות מושלם!
    בעזרת השם אקנה שוב בשר טרי לסופ"ש ואכין אותם שוב.
    ת ו ד ה
    דנה שרון.

    • הי דנה,
      איזה כיף שבחרת להכין את הקציצות הטעימות.
      השדרוגים שעשית נקראים טעימים מאד. גם אני לא תמיד "מקובעת" על מתכון ומשנה לטעמי ולמצרכים שנמצאים במזווה.
      תכיני שוב, ותהנו המון.
      לבריאות לכולכם

להגיב על רחלי.ג. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *