d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d793d792 d798d795d7a0d794 - קציצות דגים ברוטב עגבניות עסיסי

קציצות דגים ברוטב עגבניות עסיסי

 

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d793d792 d798d795d7a0d794 - קציצות דגים ברוטב עגבניות עסיסי
אנחנו במשפחה אוהבי טונה על כל צורותיה ולכן הקציצות האלה בשילוב הרוטב האדום
הנפלא והמתקתקות שלו עשו לנו את הארוחה לנהדרת.

המצרכים ל-12 קציצות:
2 קופסאות טונה בשמן (לסחוט מהשמן)
בצל מגורר דק
תפוח אדמה מגורר דק
2 ביצים קטנות
מלח (לא הרבה)
פלפל שחור
1/4 כוס פירורי לחם
מערבבים לעיסה נוחה להכנת קציצות (מוסיפים לפי הצורך עוד פירורי לחם)

מטגנים בשמן מרודד מ-2 הצדדים ומניחים על ניר סופג עד להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב:

מטגנים ב-2 כפות שמן בצל קצוץ מזהיבים ומוסיפים:

3 כפות רסק עגבניות
כף קטשופ
כפית סוכר (אפשר אחרי טעימה להוסיף למתיקות נוספת: כף סילאן או דבש )
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה טרייה – לא חובה
להוסיף 1/2 2 כוסות מים ולערבב
להרתיח ולטעום ולשפר טעמים

מוסיפים הזהירות את הקציצות המטוגנות
מבשלים כ-5 דקות וסוגרים להבה.
אפשר להוסיף טיפונת מיץ לימון בסוף הבישול.

"טיפ"
1.ניתן לאפות בתנור בחום 175 (לא מכוסה) כ-20 דקות כשמידי פעם יוצקים מהרוטב על הדגים.
2.ניתן להכין מדג פילה בקלה טחון ללא עצמות.
3. לא להשתמש בקופסאות טונה במים. נוסה ולא טעים. אפשר להוסיף עוד 1-2 קופסאות טונה
תהנו

23 תגובות על “קציצות דגים ברוטב עגבניות עסיסי

  1. פירגה,
    הכנתי את המתכון ויצא מעדן.
    אני הכנתי עם דג פילה דרך אגב.
    הקטנה שלי ליקקה את האצבעות וגם אני.

    תודה
    הדס

  2. הי פירגה, בוקר טוב ,

    אני רוצה להכין לביתי בת השנה קציצות דגים עם רוטב. יש לך מתכון כלשהו לעזור לי עם דג דג (לא טונה מקופסה) ומתכון שיתאים לגיל שלה? שיהיה עם כמה שפחות תבלינים ורך?

    אם כן, אשמח לעזרה. אולי מהנכדים שלך שהיו תינוקות… :|

    • תשאלי בטיפת חלב איזה דגים מותר בגיל הזה
      תוסיפי רק מלח ומעט פלפל קצת סוכר ועגבניות טריות.
      בהצלחה smile

  3. שלום לך פירגה הכנתי את מתכון קציצות טונה ויצא מעולה תודה לך ושבת שלום

  4. היי פירגה smile
    אני רוצה להכין קציצות דגים ויש לי דג טונה מופשר, אפשר לטחון אותו ולעשות ממנו קציצות לפי המתכון הזה?
    מודה לך מראש

  5. דליה ערב טוב,
    מחפשת מתכון לקציצות קרפיון טחון ברוטב אדום כל שהוא.

    יש לך רעיון?

    תודה על הכל!!!!!

    • טליה יש באתר גפילטה פיש מסורתי.
      לא זכור לי עוד משהו.
      כנסי לעיין בקטגוריה:דגים

  6. דליה היי,
    ראיתי את כל מתכוני הדגים שלךאבל אין שם מה שאני מחפשת.

    אני לא רוצה להכין גפילטע פיש, אני רוצה להכין קציצות מבושלות מקרפיון ברוטב אדום,

    לדעתך אוכל להשתמש ברוטב שרשמת לדגים אחרים?

  7. פירגה היי, בדר"כ אני סמויה…
    ניסיתי את הקציצות ויצאו מדהימות – הילדים חיסלו לפני שהרוטב היה מוכן.
    אין עליך!!!
    תמשיכי להביא מתכונים טעימים.

    • הי מירב
      כיף שהיום את לא סמויה ובאת לשתף אותי בהצלחה המדהימה של הקציצות.
      תמשיכי לפנק את הילדים והמשפחה

  8. תודה תודה תודה …מתכון מעולה וטעים ,קציצות מדהימות ,שילבתי פלפל חריף ושום ,אין מילים,מתחילה להתמכר למתכונים שלך ,שבת קסומה לך !!

    • מיטל, נו,שימשיך כך.זה עונג וריגוש גם בשבילי שהכל מצליח וטעים לך.
      שבת שלום וטעים לכולכם.

  9. שלום פירגה!
    המתכון נשמע מדהים
    רציתי לשאול האם אפשר להוסיף פסטה לרוטב האדום ולהפוך את זה לארוחה מלאה?

  10. רק רציתי לומר לך-תודה!
    הקציצות האלו מלוות אותנו כבר כמה חודשים מידי שבת
    והן פשוט כל כך טעימות שתמיד הכל מתחסל.
    smile

  11. ערב טוב ושבת מבורכת בבריאות איתנה לכל משפחתך בעז"ה, אולי יש לך להציע מתכון לקציצות דגים מבושלות, לא ברוטב אדום, אלא
    רוטב מעניין אחר, אשמח לקבל רעיונות שלך, שבוודאי יש לך להציע, כפי שאני מכירה אותך, תודה על השיתוף, בזמנך הפנוי, להמשך
    מתכונייך הנפלאים והמיוחדים באתר שלך, מרים.

    • מרים, יש מתכון של עידית פייזק שמכינה לבן החייל שלה.
      מצרכים לרוטב עבור קציצות דג ברוטב צהוב

      1 קופסא קטנה של גרגרי חומוס (אני משתמשת במאסטר שף)
      1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות בינוניות
      1 בצל גדול חתוך לחצי ופרוס דק
      3 שיני שום גדולות פרוסות דק
      1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים דק דק
      1 כף גדושה מרק עוף
      1/2כף מחוקה כורכום
      1/4 כף כמון
      מעט פלפל שחור
      1/4 כף שטוחה מלח
      1/4 כוס שמן לטיגון
      2 כוסות מים

      לטגן את הבצל עד להזהבה
      להוסיף שום ולערבב מעט
      להוסיף תבלינים ולערבב מעט
      להוסיף תפוחי אדמה ולתת עוד ערבוב
      להוסיף את המים ולערבב היטב
      לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית כ 10 דקות בערך עד שתפוחי אדמה מתרככים מעט
      להוסיף את החומוס ולערבב
      להוסיף 1/2 צרור כוסברה שטופה ונקייה רק העלים
      להמשיך לבשל מספר דקות במצב רתיחה
      ליצור קציצות ולהוסיף לרוטב שבסיר
      לכסות לבשל עוד כ10-15דקות.

      לדעתי האישית, במקום חומוס את יכולה לטגן רצועות של גמבות צבעוניות.

  12. מתכון נפלא !!!
    בדלל אילוצים ויתרתי על התפו"א,אותו החלפתי לבטטה קטנה ,
    לרוטב הוספתי גם קוביות קטנות עגבניה וקוביות קטנטנות של גמבה ,
    ובמקום הסוכר סילאן.
    תודה לך פירגה למתכון המעולה!!!

להגיב על Hadas לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *