d79bd791d793 d7a4d799d7a8d7945 - קציצות פירה עם כבדי עוף צלויים

קציצות פירה עם כבדי עוף צלויים

d79bd791d793 d7a4d799d7a8d7945 1 - קציצות פירה עם כבדי עוף צלוייםמתכון שנעשה בלי כוונה תוך כדי הכנת ארוחה משפחתית שכללה סלט כבד ותפוחי אדמה מבושלים שהוכנו למטרה אחרת. בהבזק של רגע הכנתי גם את הקציצות הטעימות האלה.

כל התוהה אם אפשר לאפות? אז לא ניסיתי. הגיוני שאפשר על ניר אפיה משומן.

מצרכים ל-12 קציצות:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
ביצה טרייה
2 כפות קמח
4 כבדי עוף נקיים
בצל קצוץ
מלח ופלפל שחור

מטעמי כשרות,קודם לצלות את הכבד על להבה גלויה ולעבור להכנה:
את תפוחי האדמה מקררים היטב ומועכים לפירה
שמים בקערה ומוסיפים: ביצה ומערבבים
מטגנים את הכבדים בבצל עד שמוכנים
חותכים את הכבדים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה עם הבצל המטוגן .
מוסיפים את הקמח ומערבבים
מתבלים במלח ופלפל ,מערבבים עם כף לעיסה ד ב י ק ה וטועמים לשיפור טעם.
מחממים את השמן.
מורידים כמות של כף מהעיסה לתוך המחבת החמה ומיישרים קצת בעזרת מזלג (לא צריך ליישר לגמרי שיישארו צורות, זה יוצא יותר מעניין. הקציצות קצת שמנמנות.
מטגנים בסבלנות מ-2 הצדדים על להבה בינונית ולא גבוהה. צבע זהוב נוטה לחום.
מוציאים את הקציצות על ניר סופג.
מגישים חם עם זילופי טחינה וסילאן

תהנו

31 תגובות על “קציצות פירה עם כבדי עוף צלויים

  1. פירגה שבוע טוב.
    ניראה וניקרא טעים.
    נתתי לזה 5 כוכבים עוד לפני שעשיתי כי מהרכיבים האלה יכול לצאת רק טעים מאוד.

    • הי אילניתוש
      ראיתי את התוצרת שלך בפורום אוכל חלבי והתרשמתי מאד.
      תמשיכי להפתיע ולהפגיז ;) שכולם יהנו smile
      שבוע נפלא לך :lol:

  2. בוקר טוב !!!

    באת לי בזמן.

    בדיוק נשאר לי מיום שישי פירה וכבדים מטוגנים בבצל.

    מה שנשאר זה רק למחזר ;) .

    תודה !!!

  3. בוקר טוב לך,

    אני רוצה לומר לך שבכל ערב שישי את נמצאת על השולחן. כבר צוחקים עלי – פירגה אההה? השבוע הכנתי את השניצל הטחון ויצא נפלא. כמו-כן הכנתי מאפינס פרג, רק שהחלפתי את הסוכר בכמו סוכר ויצא טוב מאוד. הכנתי את פשטידת הפטריות (עם גבינת חמד) והיא קצרה שבחים. הנה, הדפסתי את המתכון הזה והוא ימתין לעבר שבת הבא .
    הכל יוצא מושלם ושפו על המתכונים הנפלאים שמשמחים את המשפחה שלי ובייחוד את שני החיילים הצעירים.

    שיהיה לך שבוע פורה……

    • שרה חמדתי
      חיבוק חם מכל הלב לחברה הצעירים שנהנים מהאוכל שלי ושלך :lol:
      איזה אושר smile שבוע נפלא וטעים לכם

  4. היי פירגה ,
    בוקראור ושבוע טוב,
    ראשית המנה המומלצת נראית טעימה.
    לדעתי אכין אותה בימים הקרובים אך אבצע בה שינוי במקום שלב הטיגון האחרון אעדיף לאפות בתנור .
    מה דעתך האם זה ישמור על המרקם העדין של המתכון בגרסתו המקורית?
    תודה לך על שפע הרעיונות לשיפור התבשילים .
    יום נעים וטוב.

    • כרמלה בקר טוב
      לא יודעת איך יהיה אחרי אפיה. לדעתי גם פירה וגם כבד יתייבשו.חבל.
      והכל בכיף ;)

  5. היי פריגה בוקר טוב,

    וואי וואי בא לי כבר לצאת מהעבודה ולהכין את המנה……………. :lol:

  6. היי פירגה,אולי תוכלי לעזור לי . אתמול הכנתי את עוגת השיש . העוגה עלתה יפה ,הכנסתי קיסם הוא יצא מעט לח והוצאתי את העוגה מהתנור כמו שכתבת ולאחר כמה דקות היא "צנחה" וכשחתכתי החלק התחתון יצא לא אפוי לגמרי ודי עיסתי העוגה טעימה אבל לא מוצלחת .למה?

    • רחל ערב טוב
      פשוט מאד.יש שיטה שתיישמי לתמיד.
      ברגע שקיסם יוצא רטוב או לח מכסים את העוגה בניר כסף ב ר פ י ו ן וממשיכים לאפות עד שהעוגה מוכנה.
      תיישמי ותראי שיצליח.
      smile

  7. היי פירגה, איזה רעיון מצויין עם הכבד והפירה

    ינוסה בהחלט

    תודה אישה יקרה ושבוע ניפלא,

    רחלי.ג. smile

      • מחמאות למתכונים מאת גלית:
        12 בנובמבר 2010 בשעה 15:47 (לערוך)
        עדכונים :
        הקציצות עוף צבעוניות , טעיממותתתתת ! הבת שלי טעמה ואמרה " וואי איזה טעים " גם הקטנה יותר אהבה . לקחתי להורים שלי לטעום והיו גם אחי , אחיות שלי ו 2 חברות שאהבו מאוד

        הכנתי גם את הקציצות פירה עם הכבד , אותן תגובות
        מאפה בשר בתנור , מריח שגעון , מקווה שייצא טוב
        עוף עם זיתים ולימון על הגז
        אורז לבן
        עוגת מייפל
        עוגת גבינה בדרך
        בינתיים 2 מוצלחים מתוך 4 !
        איזה כיף , איך אני אוהבת להכין דברים חדשים .

        תודה

  8. אז סוף כל סוף עשיתי מנוי במקום כל פעם לרפרש ולראות מה חדש:-] הצתה מאוחרת :P

    רק רציתי לומר לך וואוו יצא כל כך טעים

    הילדים שלי כמובן שהימהמתי משהו לא מחייב על מה יש בפנים והם זללו את זה
    אושר אין מילה אחרת laugh

    • הי הילה
      גם אני מאושרת לקבל הודעה כזו. יופי שחזרת לשתף אותי,את פשוט מקסימה.
      חיבוקי לילדים שזללו ;)
      smile תודה

  9. היי פירגה :P
    יש לך אולי מתכון לפשטידת / מאפה עם כבד עוף?
    יש לי קילו כבד עוף מופשר ובא לי להכין מאפה או פשטידה חיפשתי ולא ממש מצאתי, זה כי אין או כי אני לא יודעת לחפש :shock:

    • מירב הי

      אנחנו מכינים קוגל אטריות עם כבד

      מצרכים ב ק ע ר ה:
      400 עד 500 גרם אטריות רחבות מבושלות לפי הוראות היצרן
      5 ביצים שלמות
      3 בצלים קצוצים מוזהבים ב-5 כפות שמן
      פלפל שחור ומלח לטעם.
      להוסיף לבצל כבדי עוף
      כשהכבד מוכן,לחתוך אותו לקוביות
      לערבב הכל ביחד
      לצקת לתבנית ולפזר למעלה 2כפות מרגרינה נמסה
      לאפות בחום 175 50 דקות
      בהצלחה

להגיב על רחל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *