620da0e2 a72f 4b8c 8c71 1086bbaa03a0 1 640x410 - קציצות רכות מאד

קציצות רכות מאד

620da0e2 a72f 4b8c 8c71 1086bbaa03a0 2 - קציצות רכות מאד

קציצות רכות מאד שהנכדות שלי מאד אוהבות
תכינו,תגישו לילדים בלי לספר מה הקציצות מכילות. הנכדונת בת השנתיים אכלה ואמרה לי טעיםםםםם.

מקור:פירגה
המצרכים בקערה ל-10 קציצות נאות:

חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים
בצל קטן מגורר
ביצה
פירורי לחם לפי הצורך
כף ממרח חומוס קנוי או ביתי
מלח ופלפל לטעם
כף קטשופ

ללוש לעיסה
בעזרת ידיים לחות להכין קציצות גדולות ולטגן מ-2 הצדדים
את הקציצות יש להפוך בעזרת 2 מזלגות
הטיגון על להבה בינונית ולא גבוהה לטגן לאט עד שהקציצות יקבלו צבע שחום

שיטת האפייה:
להניח את הקציצות  צ פ ו ף  על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן  ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הקציצות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.

תהנו

64 תגובות על “קציצות רכות מאד

  1. בס"ד

    פריגה היקרה

    קציצות מעולההה אין עליך

    מה שלומכם אצלנו ברוך השם מה איתך

    אני שמחה להכיר אותך את ממש נותנת לי חיים חדשים את עושה כל פעם חידוש
    כמה לומדת על בישולים אוכל זה אהבה שמחה חייבת לזכות רק הרצון כל באהבה רות

  2. וואוו פירגה,
    הכנתי את הקציצות ויצא ממש טעים.
    והקציצות כל כך רכות והקטנה שלי (בת שנתיים)זללה וגם אני.
    דרך אגב כשראיתי ( בשאר המתכונים שלך) ששילבת ירקות ( כמו כרובית, חצילים, כרישה…) בתוך קציצות, חשבתי לעצמי שזה רעיון גאוני שלא נדבר על כמה זה נראה טעים. הקטנה שלי לא אוכלת ירקות מבושלים וזו טעות שלי כי לא חשפתי אותה לכך, אולם כשאני אשלב אותן בתוך קציצות ויתבלן לפי המלצותייך אין לי ספק שהיא תזלול.
    כמובן שאעדכן אותך בהמשך.
    ושוב תודה
    הדס

  3. הדס ממי,קודם כל נשיקות והמון לקטנה שאהבה את הקציצות עם החומוס.
    אני מאושרת כשילדים אוכלים ובעיקר גם נהנים. וכזו פצפונת,איזה כיף.
    תמשיכי להכין ולעדכן ולשמח אותי.
    שנה טובה לך ולבני ביתך
    פירגה

  4. פירגה בוקר טוב הכנתי את הקציצות, רק שלא היה לי חומוס בבית, אז הוספתי כף טחינה גולמית, יצא כ"כ טעים. האינדיקציה הטובה ביותר הם הילדים, והם אכלו נהדר. מעולה! תודה רבה smile

    • ורד יקרה
      תודה. חיבוק לילדים המקסימים.
      החומוס או הטחינה הם שעושים את ההבדל והרכות הנפלאה שחסרה לילדים בקציצות.
      תמשיכו להנות.
      חג שמח לך ולמשפחה
      smile

  5. בוקר טוב פירגה,
    את הקציצות יש לטגן כמו שהם או לקמח אותם לפני הטיגון?
    הרעיון של שילוב החומוס/טחינה לקציצות נשמע מאוד מסקרן, אנסה אותם בקרוב.

    יום נפלא smile

    • רק לטגן בלי תוספות.
      החומוס מעדן את הקציצות מאד .אין מי שלא יתלהב מהטעם והרכות שלהם.
      לבריאות smile

  6. שלום פירגה,
    המתכון נראה מעולה, אבל אני מנסה להמנע מטיגון מסיבות בריאותיות. אם ארצה לאפות את הקציצות במקום לטגן אילו פרטים עליי לשנות במתכון? כמה זמן ואיזה חום יהיה מתאים לדעתך?

    רוב תודות

    • נבות שלום רב
      כדאי מאד להכנס למתכון המקורי שלי: של קציצות בשר אפויות
      יש תגובות נפלאות ושווה להכין.
      בקטגוריה:בשר.
      בהצלחה smile

  7. פירגה,

    אני רוצה לומר לך שבני בן שנה וארבעה חוד' סרבן מוצקים וכל יום אני מנסה איתו מוצקים חדשים ומגוונים.
    לקציצות שלך הוא אמר כן ועוד.. אני כ"כ שמחה.
    תודה לך

    • מירב הייי
      אני מקווה שתמצאי עוד מתכונים שיערבו לקטנצ'יק.
      שמחה שאת משתפת אותי.נהדר. smile תודה :lol:

  8. שלום פירגה,
    אפשר להכין את הקציצות האלו גם עם חזה עוף / הודו או לשלב ביניהם??
    אחלה אתר . תודה שאת חולקת את כל המתכונים
    :P

  9. טוב, המתכון הזה לימד אותי לקרוא את כל המתכון עד הסוף.
    טיגנתי על אש גבוהה. הקציצות נראו לי שחומות ומוכנות אז הוצאתי לצלחת.
    בנגלה השניה פתאום קלטתי שהן לא עשויות מבפנים… חציתי כל אחת וטיגנתי על אש נמוכה.
    עכשיו יש לי לביבות בשר laugh

    למרות הטעות יצא מעדן.

    • כן,דפנה מטגנים לאט ובסבלנות והופכים מדי פעם. גם כדאי לפני שמורידים מהאש לחצות קציצה אחת ולבדוק שהיא מוכנה.
      שמחה שאהבתם. יאמי smile תודה.

  10. כמה זמן בערך צריך לטגן מכל צד?

    (שואלת צמחונית שרוצה להכין לבת שלה קציצות ולא יודעת מתי זה מוכן/לא מוכן)

    תודה
    :|

  11. פירגה
    מתכוןם מעולה
    בתי שחוץ משניצל לא אוכלת כלום אבל חומוס אוכלת עם כפית לא רק טעמה שזה כבר התקדמות אפילו אכלה כמה. הוספתי במקום קטשופ טחינה גולמית בנוסף לחומוס יצא טעים מאוד
    הכנתי גם מהודו טחון יצא לא רע
    היום אני אכין שוב עם בקר לילדודס ולגדולים גם
    שוב שבת שלום יקירה

    • חוה הי חמודה
      כן, החומוס והטחינה הם ה"סוד" הנפלא לקציצות.
      תכיני עם בקר יוצא מעולה.
      שבת שלום לכולכם smile

    • לירוה הי
      כמו שכתבתי מקודם.
      בנוסף לביצה להוסיף כף חומוס או טחינה
      נראה לי שגם בלי ביצה זה יתפוס.אבל אני אישית לא הכנתי כך. לא בטוחה במירקם.

  12. פירגה ערב טוב, הכנתי היום את הקציצות בטיגון , הן טעימות, נימוחות בפה, מוצלחות ביותר. שונות בטעמן מקציצות רגילות. תודה תודה. אני כבר רושמת את המתכון במחברתי המיוחדת כמוצלחות. :lol: smile ;) laugh :lol: :lol: בברכת סוף שבוע נפלא.

    • ציפי הי חמודה
      תודה רבה שחזרת לשתף אותי בהצלחה שלהם.
      סוף שבוע נפלא גם לכם והמשך טעיםםםםםםםםםםם
      smile

  13. כאוהדת מושבעת של המתכונים שלך, הכנתי את הקציצות שהוכתרו כמאכל הכי אהוב על בני בן ה-10 חודשים!!!
    האם אפשר להקפיא את הקציצות?

    • הי אוהדת
      אפשר להקפיא.
      תפרידי בין הקציצות בין השכבות בניר אפיה או נילונית.
      תהנו וחיבוק לקטנצ'יק שאהב smile

  14. מבקשת לציין כי מגילוי המתכון הזה, ;) :lol: אני מכינה את הקציצות האילו בכל הזדמנות . נכדי בן השלוש וחצי אוכל אותם בתיאבון :lol: laugh אז מה להגיד לך כל הכבוד שינוי קטן בתוכן וזה ההבדל הגדול.הצליחי :lol: :lol:

    • ציפי,הקציצות מככבות אצלי קבוע. איזה שמחה יש כשאני מכינה אותן.
      שמחה שגם אצלך הקטנצ'יק אוהב.חיבוקים smile

  15. פירגה יקרה,
    הקציצות מעולות!!! פעם ראשונה שאני עושה קציצות והן לא מתפרקות.
    בכל מקרה- כבר זללתי חצי תבנית.
    אני מקווה שעד שבעלי יגיע מהעבודה ישארו לו קצת… :P

  16. פירגה.. מרגש לקרוא את התגובות ולראות כמה שמחה את מעבירה דרך מתכון שהופך לטעמים וריחות! במיוחד ריגש ושימח שהקטנטנים אכלו… אין ספק שזו תהיה הארוחה היום!!
    נקווה שגם הקטנים והבעל הגדול שלי יהנו… תודה לך!!

    • לאלה זה לא מובן מאליו ואני מאד מעריכה את מי שנכנס להגיב,לפרגן ולהחמיא על מתכון שהכין.
      זה חשוב לכולנו . כיף לקרוא תגובות טעימות על מתכון ולגשת להכין אותו בידיעה שהוא מוצלח וטעים.
      אני מקווה שכולכם תהנו בארוחת היום.
      בהצלחה ובתיאבון smile

  17. האם ממש לגרור אותו בפומפיה? או פשוט לקצוץ דק דק כמו לסלט? כי פעם גיררתי בפומפיה וזה יוצא מר בתוך קציצות.

    האם לסחוט מנוזלים?

    • אירית יקרה,המתכונים שלי מותאמים לבית ולמשפחה לכן הם אהובים על כולם.
      כל המתכונים בגובה העיניים,קלי קלות הכנה וטעימים מאד.
      המשך בהצלחה ושבת טעימה לכולכם

  18. סוף שבוע ניפלא לך חברתי היקרה פירגה :P
    הכנתי את הקציצות האלו להיום..טעמתי 1…פשוט טעים טעים טעים…
    כל משאני מכינה ממך יוצא טעים עם טעם של עוד :lol:
    תודה תודה על כל המתכונים הניפלאים שיש לך פה באתר
    ועשיתי את זה עם אורז…ןירקות ותפוחי אדמה למטה…יצא מעלף…עשיתי רק יותר רטוב
    וזה מוצלח מאוד
    באהבה מכול מישפחת עיני המורחבת

    • רחלי יקרה
      תודה על המחמאות למתכון והכי כיף שכולם אהבו והתמוגגו.
      באהבה והמשך טעים טעים תמיד.

  19. אבא שלי ובעלי מאוד אהבו את הקציצות,הכנתי עם חזה עוף טחון smile
    הוספתי קצת פפריקה מתוקה גם

  20. פירגה שלום,
    אני מתכוונת להכין את הקציצות בקרוב.
    האם לדעתך אפשר יהיה להקפיא אותן בעודן טריות וטעמן לא ישתנה/יפגע?

    • כרמית,אני לא אוהבת להקפיא ולכן אני לא בטוחה.
      תנסי להקפיא קציצה אחת ותראי למחרת אם כדאי להקפיא את כולן.
      בהצלחה smile

  21. היי פירגה מאז שנתקלתי באתר שלך אני מכינה המון דברים וקוצרת מחמאות והכל בזכותך עד לפני חודשיים כמעט ולא הייתי מבשלת כי הייתי הולכת לאמי כמעט כל יום עם שלושת ילדי אבל בתקופה האחרונה אני כמעט ולא הולכת בגלל שמשפצים מעליה וגם בגלל מזג האוויר וכך התחלתי לבשל ממש והרוב מתכונים שלך שיוצאים תמיד מוצלחים היום עשיתי את הקציצות והם יצאו טעימות מאוד ובעיקר רכות וזאת למרות שאפיתי ולא טיגנתי ובאפייה תמיד הן יוצאות יותר קשות וילדי אהבו מאוד. מחר אני מתכננת לעשות קדרת עוף לשבת או עוף כמו חמין עוד לא החלטתי וגם השבוע עשיתי את הפסטה ברוטב סילני וגם יצא מעולה אז שוב תודה לך על המתכונים הנפלאים וגם על הגמישות שאת מגלה לכל מיני תחליפים ושינויים שהקוראים מציעים .

    • אירית smile יקרה
      התרגשתי לקרוא את מה שכתבת. מחמיא לי מאד שהאתר שלי משמש אותך לשביעות רצונך.
      אני משתדלת להכין לבני ביתי אוכל פשוט ובעיקר טעים.אני שמחה שיש לי טאץ' שמתחבר להרבה אנשים.
      אני מאחלת לך המשך עשייה מהנה במטבח ושתמיד תזכי למחמאות, ולילדים אני שולחת חיבוק חם.
      שבת נפלא ומתוקה לכולכם smile

    • לא למהר להפוך ולחכות בסבלנות שישחימו
      להפוך בזהירות עם מרית ומזלג או 2 מזלגות.
      smile

    • רותי הי חמודה
      לא הבנתי את השאלה.
      לאפות או לטגן. אלה 2 האופציות שרשמתי.
      בהצלחה smile

      • תודה על תשובתך המהירה. חשבתי שצריך קודם לטגן ואח"כ לאפות!! ;)
        עכשיו הבנתי , או לטגן או לאפות, תודה על הכל
        smile :lol:
        אשמח להכין וכמובן לדווח בהתאם……

        • רותי הי חמודה.
          השיתוף חשוב לא פחות,ולכן אשמח מאד שתחזרי לעדכן ולספר את חוות דעתך.
          תודה וחיבוק smile

  22. לצערי ושב היפסקתי לקבל את המתכונים היומיים שלך וזה חסר לי מאד. קניתי בסופר קציצות דומות עם תוספת ש ל : חציל בתוכם. האם את יודעת איך לעשות זאת? תודה מראש וחיבוק חזק. smile smile smile smile smile

  23. היי פירגה ,
    יופי של מתכון !!! מתכון קל הכנה ומהיר, יצאו קציצות נפלאות.

    בדרך כלל ,לקציצות אווריריות כדאי מאוד ללוש את הבשר על ההתחלה, כ- 2 דקות,
    וכך מובטח שיהיה קליל ואווריירי ,ולא "כבד".
    אגב,
    בישלתי רוטב עגבניות בסיר,ובתוכו בישלתי את הקציצות,
    הוספתי לתערובת הבשר 1/4 כפית גרגרי כמון שלמים ,(מוסיף טעם, וגם אומרים שזה יעיל וטוב לעיכול).
    וגם הוספתי שני 2 שיני שום כתושות -לטעם.
    פרט לזה, הכנתי בדיוק כפי שרשום במתכון,הכול התבשל ברוטב עגבניות.(רוטב בדיוק כמו לספגטי),
    ויצאו קציצות נפלאות ריחניות וטעימות.
    המלצה חמה למי שלא הכין עדיין :
    זה הזמן להנות מקציצות נפלאות.

    פירגה יישר כוח !!!
    אין עלייך !!!
    כול המתכונים באתר שלך מעולים,
    מוצלחים וקלים להכנה !!!

    • דניאל הי,
      אני כ"כ מרוצה שאתם מרוצים ונהנית שאתם משדרגים אותי.
      העיקר שבסוף הכל טעים ואני מקווה שימשיך כך לעד.
      שבת שלום,נפלאה ומחובקת smile

להגיב על שאלה לגבי הבצל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *