d7a7d7a8d795d790d7a1d795d79f d792d791d799d7a0d795d7aa d79ed79cd795d797 d7a4d799d7a6d794 - קרואסון פיצה על בצק גבינה

קרואסון פיצה על בצק גבינה

גבינות מלוח פיצה - קרואסון פיצה על בצק גבינה

 

כמות 24 יחידות
בצק:
1/2 2 כוסות קמח – להכין עוד קמח לזמן לישה
כפית אבקת אפיה
ביצה
קופסה גבינה לבנה 200 גרם – אפשר להכין עם גבינת לבנה (החמוצה)
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר
מעט מלח
ללוש לבצק עדין ורך על משטח מקומח.להוסיף קמח לפי הצורך.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים
לרדד כל עיגול על שיש מקומח לקוטר 25 ס"מ
לחתוך 8 משולשים שווים – או להכין יותר גדולים לשיקולכם.
להבריש שמן זית ולמרוח רוטב פיצה גבינות מעורבות,זיתים , טונה,פלפלים, וכו'
לתבל באורגנו,פלפל שחור ומלח אם צריך.
לגלגל מהצד הרחב לצר לצורת סהרון
להניח על ניר אפיה
להבריש ביצה ולפזר שומשום
לאפות בתנור חם 175 כ-30 דקות או עד הזהבה יפה
אפשר להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה
תהנו

38 תגובות על “קרואסון פיצה על בצק גבינה

  1. פירגה, נראה נהדר.
    נתת לי רעיון מעולה למה להכין לאורחים, אולי אכין חלק בצורת אוזני המן…
    תודה

  2. פירגה. :lol: ניראה טעיםםםםםםםםםםםםם,מה זה על הבוקר……..קליל וטעים,ופורים שמח

  3. אצלנו בערב שישי אוכלים חלבי עד שתבוא דרישה מצד הבנות ובנתיים: הכנתי כבר את הבצק ואת המלית בעוד שעה עם הבנות שיחזרו מסבתן. בנתיים הכנתי סלט ביצים וטונה, סלט חסה לא מתובל, סלט תפוחי-אדמה ופיתות מוברשות בשמן זית וזעטר שייכנסו לתנור . ובגלל הגשם ובתי הקטנה-האהובה מרק ברוקולי (לא מבשלת בשמנת מתוקה, זה מיותר בעיניי)כמנה ראשונה או אחרונה או אפילו לפני הארוחה.
    חמין לא הכנתי השבת כי נוסעים מחר להוריי, שם ימתין סיר חמין ענק וגם סירי אורז פרסי , גפילטע פיש בסגנון פיקנטי ומבחר סלטים קלויים וטריים. אני לוקחת עוגת תפוחים בחושה דלת סוכר ומקמח מלא לאבא שלי ולכל אוהבי עוגות התפוחים ויש כאלה!
    ושיהיהיה חג חמים ושמח! :lol: :!: :!: smile

  4. הי פירגה
    הכנתי את המתכון ונתקלתי בבעיה,
    הבצק היה מאוד רך ושביר ולא ניתן היה לעבוד איתו – למרות שניסיתי כל מיני "תחבולות "
    הוספתי קמח/מים ואף קיררתי במקרר
    יחד עם זאת התוצאה היתה טעימה מאוד ואף אחד לא התלונן על המראה.

    אודה לעצתך , מה לא עשיתי נכון/מה ניתן לעשות במצבים כאלה

    • דלית הי
      צריך ללוש את הבצק הרבה זמן ולהוסיף כל פעם כף קמח ושוב ללוש עד שהקמח נספג .
      כך להמשיך עד שהבצק לא דביק ונוח לרידוד.
      בהצלחה לפעם הבאה smile

  5. היי פירגה, הבצק די מזכיר את העוגיות שאני מכינה אך עם שוקולד וללא גבינה בבצק.

    אך הרעיון עם הגבינות………..מעולה!

    רחלי.ג.

    • אשר הי, זה הימור.
      אם תנסה לשיקולך,תמיר ב-3/4 כוס שמן. הבצק יהיה יותר בעייתי בלישה שלו.
      צריך להוסיף פחות קמח ממה שרשום ולהוסיף ממש לאט תוך כדי ל י ש ה.
      בהצלחה smile

  6. הכנתי היום לראשונה את הקרואסונים הנ"ל, השתמשתי בחמאת לורפק שאינה מתקשה במקרר כדי לחסוך את זמן הוצאת חמאה או מחמאה רגילה מהמקרר והגעתה לטמפרטורת חדר, ולא היתה שום בעיה הבצק היה נעים לרידוד. לאחר שהכנתי 2 כדורים בצורת קרואסונים התעצלתי ומהשלישי הכנתי רולדה וחתכתי אותה לשושנים. הקרואסונים קבלו ציון טוב מבני המשפחה, השאר כנראה יזלל מחר. אם לא – נקפיא כפי שהדרכת. עוד לא היה מתכון שהכנתי לפי הוראותיך שלא זכה למחמאות, ובעלי טען שאני משתבחת עם השנים וסוף סוף לאחר 25 שנות נישואין התחלתי להכין מיני מאפים בבית. אמרתי לו שזה בזכותך משום שכל המתכונים שלך מאד בהירים להכנה ואינם דורשים התמחות מיוחדת וכמובן יוצאים טעימים מאד.

    • נאוה שלום רב
      עדכון נפלא וטעים לקרואסונים המיוחדים האלה.
      תודה ששיתפת ותודה שאת אוהבת את המתכונים שלי.
      כנסי להתרענן בקטגוריות של חג השבועות.
      תודה smile

  7. פירגה שלום,
    הכנתי היום את הקרואסונים (הרגע יצא מהתנור) וגם את הלחם זיתים וזעתר… יצא מדהים!
    למרות שחששתי מהבצק שהוא יהיה רך מדי וינזל לכל הכיוונים( כמו שקורה לי לפאמים כשאני אופה עוגיות חמאה) הבצק היה מאוד נוח לרידוד ועבודה ויצא מהתנור יפה ולא נוזל.
    לא יצאו לי קוראסונים יפים כמו שלך אבל עדיין יצא יפה והטעם בסוף אותו טעם לא? ;)
    הלחם זיתים וזעתר יצא גם מאוד טעים ועדין…
    תודה! smile

    • עופרה יקרה צהריים טובים
      תודה רבה. smile
      אני מקווה שבמשך הזמן תשתפרי בהכנת הצורה של הקרואסונים.צריך להכין אותם מעט גדולים והדוקים.
      אני שמחה שהכל יצא מ ו צ ל ח ו ט ע י ם. גרמת לי נחת ;)

      אגב, פתחתי קטגוריה חדשה שנקראת:

      מאפים מבצק גבינה בלי שמרים. יש שם מאפים מדליקים אחד אחד…..שווה הצצה.

      חיבוקים smile

  8. פירגה האם אפשר לשמור במקרר את הקרואסונים והלחם זעתר במשך יום יומיים או עדיף להקפיא?
    תודה!

    • עופרה ערב טוב
      להקפיא הכל.
      את הלחם לפרוס ולהחזיר לצורתו המקורית.לעטוף בניילונית אפילו שתיים.להוציא לפני הארוחה ואין צורך לחמם.
      תהנו smile

  9. פירגה היקרה!
    לפני שבוע בדיוק חגגנו לילדתנו מסיבת דיסקו ליום הולדתה ה-11 וכל בני המשפחה התגייסו לעזרה.
    לבקשתה הכנתי: קרואסון פיצה, פוקאצ'ה, שבלולי פיצה נפלאים ובורקס במלית ג.צפתית.
    עוגות: עוגת שוקולד למכורים, עוגה כושית ענקית ושכבות מוס בציפוי כדורי גאנש (היא בחרה את המתכונים). אני חייבת לציין שהייתה הצלחה אדירה, כולם טרפו וגם ההורים שבאו לקחת את הילדים נהנו מאוד. בנוסף, הכנתי למשפחתי פשטידת קישפיצה וכמובן שלא נשאר פרור!
    אין שני לך!!! מאחלת לך את הטוב שבעולם עם הרבה בריאות ונחת.
    אוהבת הכי בעולם, שרי

    • שרי יקרה
      אני מתמוגגת מאושר והנאה לקרוא את המחמאות.
      נהדר שהכל הצליח וכל המטעמים שהכנת מהאתר היו טעימים לכולם
      מאחלת שיהיו הרבה שמחות ושתמיד יהיה טעים
      אוהבת מאד smile

  10. הי לפירגה, לכולם
    הכנתי בשישי, טרפו ובקשו עוד…
    הלקחים שלי:
    קודם ערבבתי את "הרטובים"
    אח"כ הוספתי כל פעם קצת קמח שניפיתי לקערה
    וערבבתי עם קרס לישה כל פעם עד שהקמח נספג .
    השתמשתי ב 3/4 כוס שמן והייתי צריכה יותר קמח עד שהבצק היה ממש לא דביק ונוח לרידוד.
    אח"כ היה תענוג לעבוד איתו.
    עוד מתכון נהדר שנכנס מייד לקלסר שלי.
    תודה

    • גילה,תודה על המחמאה לקרואסוני פיצה גבינה.
      כבר שאלו מקודם על המרת המרגרינה/חמאה לשמן ועניתי שזה הימור
      התגובה שלך,באה במקום טוב ובעיקר שהצליח לך.
      תודה על ה"לקחים" ההמלצה ותמשיכו להנות smile

  11. שלום פירגה
    עשיתי את הקוראסונים, והם ,לדברי כל בני ביתי מצויינים.
    הבעיה שהבצק מאוד לא נוח לעבודה, הוא מאוד נקרע ובקושי הצלחתי "לסדר" אותו….
    אולי כדאי להוסיף עוד ביצה?
    תודה על השדרוג בחיי המטבח שלי….

  12. הכנתי השבוע,אחרי הרידוד מרחתי בשמן זית,הוספתי מעט גבינה צהובה ופיזרתי אבקת שום-יצא מעדן!!

  13. כבר פעם שלישית או רביעית שאני מכינה.
    קוצר מחמאות בכל פעם!
    החלפתי את הגבינה הלבנה ב-250 גרם של גבינת טוב טעם – הבצק יוצא נהדר! לא צריך להוסיף קמח. אחד הבצקים האהובים עלי smile
    אני גם עושה אותם קטנים יותר – מחלקת כל עיגול ל12-16 קרואסונים/עיגולים (אם אני עושה רולדה).

    פשוט מעולה!!
    תודה רבה!

    • הי ספיר,בקר אור
      תודה על המחמאות.יופי של המלצה.
      תמשיכי להנות ולשתף אותי,
      לבריאות smile

להגיב על שולמית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *