d7a9d791d79cd795d79cd799 d7a4d799d7a6d794 d7a9d79ed799d7a8d79d d7a8d791 d7a4d7a2d79cd799 - שבלולי פיצה מעולים

שבלולי פיצה מעולים

 

d7a9d791d79cd795d79cd799 d7a4d799d7a6d794 d7a8d791 d7a4d7a2d79cd799d79d1 - שבלולי פיצה מעולים
מציגה בגאווה את שבלולי הפיצה המדליקים שלנו. משמחים את הקטנים וגם את הגדולים .
מתאים לנשנוש ולאירוח לארוחה קלה ולקחת לעבודה.

המצרכים בקערה:
6 כוסות קמח לבן רגיל או שטיבל 1
כף סילאן
2כפות סוכר לבן
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים פושרים (אפשר לשים קצת פחות)
5 כפות שמן
כפית מלח
מעט טימין יבש
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את הרטובים ולשים בצק קצת דביק.

מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח והתחלתי בהכנות.
לא מורידים את נפח הבצק.
מחלקים ל- 3 כדורים . מרדדים כל כדור לבצק בעובי 1/2 ס"מ.
אפשר להיעזר בטיפונת שמן כדי להעביר את הבצק לשיש אפשר להוסיף למערוך טיפונת קמח במידה והוא מאד דביק.
מורחים רוטב פיצה ומפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת ועוד תוספות לטעמכם האישי.
מגלגלים לכרוכית שמנה ופורסים לפרוסות שבלוליות עבות בעובי של 3 ס"מ
מניחים על ניר אפיה ב ש כ י ב ה במרווחים (את קצה השבלול להכניס מתחתיו )אפיה בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש– כ-20 דקות או עד שזהוב חום
מקפיאים ומחממים בטוסטר או תנור
"טיפים"
1.רוטב פיצה להכנה בבית:
מטגנים ב-4 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים ומוסיפים 2 שיני שום ומזהיבים ביחד
מוסיפים 3 עגבניות מגוררות בלי הקליפה+2 כפות רסק עגבניות
תבלינים: מלח,פלפל,סוכר חום,בזיליקום,אורגנו לטעם.מכל דבר ממש קצת.
לטעום ולשבח טעמים.
2. כדאי לקרר את הבצק לפני שפורסים לפרוסות
3. אפשרות להניח את הפרוסות בתבניות מאפינס
תהנו

45 תגובות על “שבלולי פיצה מעולים

  1. היי פירגה,
    יש לי שאלה אבל לפני כן חייבת לציין שלפחות פעם בשבוע מתכון נוסף שלך מנוסה, לרוב בהצלחה רבה.
    בכל פעם כשאני מקבלת עידכון במייל, חיוך רחב בפניי, תודה.
    ועכשיו לשאלה, האם להוסיף כוס נוסף של קמח פלוס ה-6 כוסות סה"כ 7 כוסות, או 6 כוסות סה"כ?
    הולכת להכין בקרוב אחרי התשובה. תודה פירגה יקרה,
    ימית.

  2. ימית יקרה
    אם הבצק דביק לא להוסיף קמח
    יש להוסיף רק כשהבצק נוזלי
    אחרי ההתפחה, לשים בעזרת קמח על השיש והבצק נוח לעבודה
    בהצלחה

  3. אפשר להכין לאפות ולהקפיא?
    ואיך מפשירים?
    זה כמו בצק של פיצה או פוקצ'ה נכון?

    • אורנה
      תכיני ותקפיאי.כן.
      מפשירים כ-20 דקות . מחממים את התנור לחום 180 מעלות.סוגרים את החום.
      מכניסים את המאפים לתנור מ כ ו ב ה ומשאירים עד שהמאפים מתחממים .
      בבקשה.
      המתכון הזה מעולה ומומלץ בחום. smile

  4. בוקר טוב,
    פירגה האתר שלך מדהים אני מכינה הרבה דברים ותמיד המתכונים שלך מוצלחים
    כל המשפחה נהנת ומברכת אותך smile

    פירגה אני מעוניינת להכין את שבלולי הפיצה ויש לי מספר שאלות לפני ההכנה:
    1. במידה ואני רוצה להקפיא אותם מבלי לאפות אותם, אני יכולה להתפיח תחילה את הבצק מחוץ למקרר?

    2. כדי להפשיר את המאפים שעדיין לא אפיתי, עליי להפשיר אותם במקרר או על השייש?
    או שאני צריכה להתפיח אותם שוב לפני האפייה? כמה זמן?

    3. אני רוצה להכין גם כפיצה בתבנית של התנור, יהיה בסדר אם הכין את הבצק והתפיח
    והוסיף את הרוטב והגבינה מעל ואז אקפיא במצב זה? (אני רוצה לאפות את הפיצה ביום אחר).
    ביום שאני רוצה לאפות את הפיצה שהקפאתי והיא עדיין לא אפוייה בתנור, עליי להפשיר אותה כדי לאפות,
    או שאני יכולה לאפות אותה במצב קפוא?

    תודה מראש מורן

    • מורן תודה רבה יקירתי והמשך מוצלח.
      את יכולה להכין את הבצק לעשות ההתפחות ולהקפיא.
      לא למרוח כלום את המריחה ותוספות עושים לפני האפיה וההגשה.
      יש להפשיר היטב לפני האפיה עד שהבצק נעשה שוב גמיש ורך. אין אפשרות לאפות במצב קפוא.

      העדפה שלי לא להקפיא בכלל.זו העדפה שלי.
      בבקשה והמשך טעים smile

    • שרי, חן חן על המחמאות לשבלולי הפיצה הנפלאים.
      מבינה אותך ;) הרי הם נפלאים ואיזה כיף שתמיד יש משהו בפריזר שאפשר לשלוף ולהתמוגג ממנו?
      חג שמח smile

    • הי שמחה יקרה
      מתנה עוד לא אמרו לי אף פעם ;) אהבתי. תודה רבה
      תהנו ושבת שלום :lol:

  5. נקרא מצוין ואני רוצה לנסות להכין

    האם אפשר להתפיח במקרר למשך כל הלילה או שזה יותר מידי זמן?

    תודה smile

  6. הכנתי במליות שונות. הבצק נפלא קל לעיבוד , תפח במהירות במקרר. ממש נפלא

  7. שאלת התפחה:
    האם ניתן להתפיח בחוץ?
    מה ההבדל בין התפחה במקרר והתפחה בחוץ? האם משך ההתפחה משתנה?
    תודה!

  8. פירגה הבצק יצא קצת דביק אבל שמתי קצת קמח על השיש ועל המערוך ויצא מעדן.
    כל הפיצות נחטפו!
    עוד מתכון מנצח.

  9. עכשיו יצאו מהתנור….כל הבית מריח נפלא…
    אני מקווה שישארו לי מספיק למחר, אני צריכה להביא לאירוע וכל בני הבית לא מתאפקים וטועמים עוד אחד ועוד אחד . כרגיל אצלך ,אין נפילות, יצא פשוט מעולה!!!
    תודה רבה לך אישה יקרה!!
    נשיקות ושבת נעימה

  10. חזרתי לעדכן לגבי הקפאת הבצק, ראיתי ששאלו כאן-
    נשארה לי כמות גדולה של בצק והקפאתי אותו לאחר התפחה.
    הפשרתי אותו במקרר כל הלילה ולמחרת הכנתי את השבלולים.
    יצאו מעולים בדיוק כמו מבצק טרי!!! לא לפחד, להכין מהר!!! לא תצטערו, זה טעיםםםםם

  11. שבוע טוב פירגה
    סליחה על אי ההבנה, את יכולה להסביר לי למה התכוונת? "……מגלגלים לכרוכית שמנה ופורסים לפרוסות שבלוליות עבות בעובי של 3 ס"מ" – סליחה, לא הבנתי איך עלי לעשות.
    תודה מראש על עזרתך
    רותי

    • רותי,פשוט בעולם.
      מגלגלים לכרוכית וחותכים פרוסות כמו לחם. כל פרוסה לפחות 3 ס"מ עובי.
      בהצלחה.

  12. תודה על התשובה המהירה,אפשר חלק מהבצק למרוח בגבינה לבנה או גבינת שמנת??זה לא ינזול החוצה??

  13. הי פירגה
    אז ככה
    הכנתי כמות אחת כפי שכתבת. כשיצאה התבנית הראשונה מהתנור וטעמתי אחת מהן כבר הבנתי שאני הולכת מיד לאפות עוד כמות כי הכל יתחסל ברגע. ואני אשאר בלי כלום.
    כך יצאו להם 100 שבלולים טעימים שאין דברים כאלה!!!
    ואני שוב יאמר בפעם המי יודע כמה – הבצקים שלך אין עליהם!
    ערב טוב
    הדס

  14. פירגה היקרה מזמן לא ביקרתי פה אך החודש יצא לי לאפות כמה וכמה ממתכונייך וביניהם שבלולי הפיצה המדהימים האלה החלה והפוקצה וכרגיל מדהים! אין כמוך! מתכונים מעולים ומדויקים שכל בני המשפחה מתענגים עליהם! תודה על שאת קיימת (-:

    • תודה רבה יקירתי אודליה
      את עשית לי את המשך היום. כולי התרגשות שהכנת והצליח ושכולכם נהנתם שזה הכי הכי חשוב.
      מאחלת לך להמשיך להכין מטעמים ושכולם יהנו ממעשה ידייך.
      smile חיבוק מהלב.

  15. פירגה

    זאת שוב אני…..סליחה על ההפרעה
    אפשר מהבצק הזה להכין פיצה? איך את מציעה לי לעשות?
    1. להכין ביום רביעי בערב את הבצק?
    2. אחרי זה להשאיר להתפחה במקרר, מכוסה בניילון נצמד?
    3. ביום חמישי בבוקר להכין פיצות, להוסיף רוטב + גבינה צהובה
    4. אחרי הצהריים לאפות בתנור?

    זה בסדר. או ש: להכניס בצק לתפיחה כל הלילה ביום רביעי בערב,
    ובחמישי בבוקר להכין פיצות , לאפות, לחמם אחרי הצהריים?

    סליחה שוב
    smile

    • רותי יקרה, למיטב טעמי, פיצה לא מכינים ואוכלים אחר כך.

      תכיני את הבצק מכוסה במקרר אחרי התפחה כמובן.

      תכיני את הפיצה סמוך לזמן האירוח שיאכל חם מהתנור.

      את הרוטב והגבינות תכיני מראש ויהיה לך רק למרוח ולאפות.
      בהצלחה smile smile

  16. אחת היצירות המבריקות מבית פירגה!
    אנחנו כבר מכינים אותם כמה שנים… קל להכנה אבל קצת דורש זמן ( להמתין להתפחה, אפייה וכו')
    טוב שאפשר להקפיא ולאכול מתי שרוצים- ממש הצלה בימים שאין זמן לבשל!

  17. אורה הי,
    אני חושבת זו היתה הכוונה כשהמציאו את הקמח הזה.
    לא נראה לי שיש מניעה.
    תעדכני smile

להגיב על Anonymous לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *