d793d792d799d79d d791d7a9d7a8d799 d790d7a4d795d799 - כדורי טונה פטריות וקוביות תפוחי אדמה

כדורי טונה פטריות וקוביות תפוחי אדמה

d793d792d799d79d d791d7a9d7a8d799 d790d7a4d795d7995 1 - כדורי טונה פטריות וקוביות תפוחי אדמה

ארוחת ערב קלילה לכל המשפחה

מצרכים בקערה לכדורים:
2 קופסאות טונה בשמן – לסחוט מהשמן
בצל
פרוסת לחם רטובה לסחוט היטב ולפורר- במקום לחם אפשר לשים 3 כפות פירורי לחם
או 2 כפות קמח מצה
כפית סילאן או דבש
1/2 כף פפריקה (ההונגרית נהדרת וטיפה חריפה)
מלח ופלפל ואם התערובת לא דביקה אפשר להוסיף ביצה
להכין כדורים ולטגן במעט שמן. להניח על ניר סופג. (הטיגון קליל ורק לצריבה קלה של הכדורים)

מצרכים לרוטב תפוחי האדמה:
ב-3 כפות שמן מטגנים בצק קצוץ עד להזהבה ומוסיפים:
קוביות קטנות מ-3 תפוחי אדמה
מטגנים ביחד כ-2 דקות בבחישה ומוסיפים
100 גרם פטריות ומערבבים
מוסיפים:
כף וחצי רסק עגבניות וגם קצת עגבניות שרי עם יש
כפית סוכר
כפית אבקת מרק עוף,פלפל שחור, פפריקה , ו-2 עלי פטרוזיליה קצוצה טרייה.
להוסיף מים עד לגובה התבשיל
לבשל כ-20 דקות על להבה קטנה . המכסה מעל עם פתח ליציאת אוויר.
לנענע את הסיר מדי פעם.
כדאי לטעום להוסיף מלח ולשפר טעמים.
לצרף לסיר את הכדורים ולנענע שוב את הסיר
להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד 10 דקות ולבדוק שהתפוחים רכים
מגישים עם רוטב ולחם טעים.
תהנו

36 תגובות על “כדורי טונה פטריות וקוביות תפוחי אדמה

  1. פריגה אין מילים בפי מלאת את עיני בדמעות געגוע תודה תודה ושוב תודה. שתהיה לך ולבני ביתך שבת נהדרת smile

  2. פירגה היקרה שלום רב.

    אני ממקבלת את המתכונים שלך במייל כבר המון זמן (אחותי העבירה לי בפעם הראשונה ואז נרשמתי.)
    אני כל כך נהנת לבשל את המתכונים ובני משפחתי כל כך מתענגים על המטעמים המפלאים שלך.
    אתר החדש פשוט מושלם, יפה ובנוי מצויין. תודה לך ולבניך. אני קוראת את כל התגובות שאת מקבלת ותגובת נוסטלגיה של "עקרבית" ריגשה מאד. המשיכי להפתיע אותנו ואנחנו נמשיך להנות מכל המטעמים שלך. אוהבת

    • מרינה יקרה smile
      תודה על המילים החמות וההתלהבות מהאתר .
      תודה לאחותך שהגעת אלי לאתר. חיבוק ספיישל בשבילה.
      תודה שאת מכינה לבני ביתך את המתכונים וקוצרת מחמאות ותענוגות.
      נמשיך ביחד,תמיד smile smile

  3. טוב, הכנתי אתמול חבל"ז על הזמן
    ואפילו בעלי שמאוד קשה לרצות אותו אכל בהנאה רבה. ;)
    האמת שרק מספר מועט מאוד מהקציצות זכה להתבשל בסוף עם התפוחי אדמה מאחר שמיד אחרי הטיגון הם נחטפו שוב עם המון התפעלות " מה אמא קציצות טונה? יאמי "אמר הבכור
    רק טיפ קטנצי'ק …
    מיד מלכתחילה להכין מ-4 קופסאות טונה כלומר להכפיל כמויות של הקציצות
    כך שיהיה לחלקם הגדול צאנס להגיע לסיר התבשיל.
    תודה לך פירגה יקירה smile

    • הייי טל יקרה
      במקרה כזה רק בא לי לחבק את הילדים. כיף אמיתי.
      ותודה על ה"טיפ" המדליק.

      :lol:

  4. הכנתי גם את המתכון של קציצות הדגים העתיק (מהתגובות) ואמרו שהוא שיפור מהקציצות שהכנתי תמיד-תודה! :lol:

    • בלהה ערב טוב ותודה רבה.
      איזה כיף שהחברה נהנו.
      תמשיכי להכין ולקבל מחמאות.
      העונג גם שלי smile

  5. פירגה שלום,

    אני הכנתי את קציצות שכתבת לאחת הבנות, אבל במקום פילה שמתי דג טונה ויצא מעולה:

    קציצות דגים של פעם קציצות בית הספר,משנות ה50 מעיתון לאשה

    המקור של בתיה זלצברג טבחית ביה"ס משנות ה50

    מצרכים והכנה:
    סוחטים היטב 1 ק"ג פילה בקלה מוקפא ומופשר (שמתי חצי קילו דג טונה מקופסת שימורים) .

    טוחנים במטחנת בשר יחד עם 2 בצלים קלופים,4-5 שיני שום קלופות וצרור פטרוזליה,או כוסברה.

    מעבירים לקערה ומוסיפים תוך כדי עירבוב:

    4 ביצים,1 כוס קמח רגיל,מלח,פלפל שחור,כמון,בוחשים חצי כפית סודה לשתיה עם חצי כוס מים,

    יוצקים לעיסה ומערבבים היטב.

    צרים קציצות.מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים.

    בבקשה והתוצאה מעולההההההההה

    את שאר החומרים שמוסיפים לטונה הקטנתי בחצי כמות.

    פירגה מה אומר ומה אגיד, שתבורכי

    יצא טעים מאוד

    רחלי.ג. smile

    • רחלי,זה אחד המתכונים שאני ממש ממש אוהבת.
      יופי שכתבת לנו את חוות דעתכם :lol: smile
      תודה

  6. וואוו…איזו נוסטלגיה…איך אהבתי את הקציצות האלה (עד שהבנתי שזה דגים וכבר סרבתי לאהוב את זה (ככה זה כשאנחנו בגיל של ילדות ;) )

    ויש לי שתי שאלות
    כשרחלי דיברה על דג טונה, זה דג טונה רגיל מקופסת שימורים? למשל סטארקיט?

    לא מזמן ניסיתי להכין קציצות דגים ויצא נורא
    קניתי דג סול קפוא
    ומשום מה למרות שטחנתי היו לי כל מיני "עור" בקציצות הדגים
    מה לא בסדר? מה איך איפה קונים דגים לקציצות?

    • אוי ברבורית יקרה
      טחנת את הדג הכי הכי לא מתאים לקציצות. דג סול.לא עוד.
      תכיני פשוט עם טונה סחוטה מקופסאות (מה שאני בהחלט מעדיפה) טונה בשמן אבל סחוטה.
      או פילה דג נסיכת הנילוס או פילה מלרוזה/בקלה.
      המתכון הזה מאלף וטעים. מחכה שתכיני לשמוע אם אהבת?
      בברכה smile

  7. הכנתי לילדים לצהריים הם ליקקו אצבעות,אכלו אל השאריות בערב והתלוננו שלא היה מספיק , איזה כיף טעים בריא מזין ומזה קל ומהיר , האמת שהקציצות יצאו מאוד רכות גם בטיגון וזה קצת התפורר אז לערב פשוט ערבבתי הכל ויצא קדירת טונה עם לחם טעים יצא מעולה מיליוני תודות בייייי!!!!!!!!! :!:

    • מירי נפלא איזו התלהבות.תודה.
      בפעם הבאה כשתטגני קציצות והן רכות תוסיפי לעיסה עוד כף קמח מצה או פירורי לחם
      לבריאות ואני שמחה שכל כך אהבתם smile

  8. שלום פירגה
    אני נהנת מהאתר שלך כבר זמן רב.
    הכנתי את המתכון מס' פעמים ותמיד מחכים לו שוב!

    • הליש בקר טוב
      כיף לשמוע ממך ונעים מאד לקבל מחמאה זו כל כך מוקדם בבקר.
      תודה רבה ששיתפת והוספת עוד מחמאה לתבשיל smile

  9. האם אפשר לוותר על טיגון הקציצות ולהוסיף את כדורי הטונה ישירות לרוטב?

    • מיכל,תכניסי כדור אחד לרוטב ר ו ת ח ותראי איך הכדור מגיב. אם בסדר אז תמשיכי בלי טיגון ואם לא,אז תטגני.
      בהצלחה smile

  10. יצא ממש טעים.
    הכנתי בלי הרוטב, כיוון שהן יצאו עדינות בכדי לשים ברוטב.

    תודה
    תמי

    • הי תמי,תמיד אפשר את הרוטב רק לצפות למעלה ולא לבשל ביחד.
      שמחתי שאהבתם תודה ששיתפת.

  11. מה שלומך?
    1.ילך גם בלי הפטריות? לא אוהבים פה פטריות…
    2.בלי עגבניות שרי?אפשר?אין לי…אולי להחליף בעגבניות רגילות?
    תודות :cool:

  12. היי פירגה.
    אומנם אני סומכת על המתכונים שלך במיליון אחוז אבל אני חייבת לשאול
    האם בתערובת הקציצות לא חסר ביצה?
    כאילו מה אמור "לתפוס" את הקציצות בטיגון?

  13. בסופו של דבר קראתי כאן את התגובות והחלטתי לטגן אותם בלי להוסיף ביצה.
    אבל כשהתחלתי להפוך את הקציצות במחבת הן התחילו להתפרק וכשנגעתי בהן הבנתי שהן רכות מידיי ושאין מצב שהן מחזיקות ככה בסיר עם הרוטב.
    מיד הוצאתי את כל הקציצות (חלקן התפרקו ופרורים המן נשארו במחבת) הוספתי ביצה עוד קצת פירורי לחם וכעת הן מטגנות מצוין.

    • הי שרית,הוספתי עכשיו שאם המרקם יוצא יבש,אפשר להוסיף ביצה.
      מרגישים את העיסה לפני הטיגון ומחליטים.
      אני שמחה שהגבת, שיתפת ושלמרות יצא טעים
      שבת נפלא וטעימה לכם smile

  14. שלום פירגה,
    לפי התגובות למעלה,
    כתבתי לך ב2009 שנהנתי מהמתכון, אני חוזרת אליו מדי פעם , גם היום הכנתי אותו ויצא טעים.
    הבן שלי, שלא אוכל דגים באופן מאד עקרוני, סחב קציצה לפני הרוטב ונהנה… תראי כמה שנים אנשים שלא מכירים אותך בכלל נהנים מהאוכל שלך דרך האתר!
    יישר כוח ענק, והמון בריאות!
    http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

    • הי הליש,את באמת מרגשת אותי.
      smile smile

      מאד משמח אותי שיש אנשים שמתחברים למתכונים שלי ומכינים אותם עד היום.
      זה כיף , זה מרגש.
      לבריאות והמשך הנאה smile

  15. שלום פירגה,
    את המתכון הזה ניסיתי לפני כ10 שנים בעקבות חיפוש מקרי אחרי משהו חדש לנסות באתר שלך.
    כמו הרבה מתכונים אחרים שלך, הוא נכנס למתכונים הטעימים שלנו שמדי פעם נזכרים ומכינים שוב. לכבוד השבת הקרובה, ביתי בקשה ממני להכין לה דווקא את המתכון הזה. כשנכנסתי להדפיס עותק חדש לרענון הזיכרון, החלטתי לכתוב לך שוב ולהודות לך על כל הטעמים שהכנסת למטבחי.
    תודה רבה!
    בלהה

    • הי בלהה יקרה מאד.
      ריגשת אותי בתגובה החמה.
      באמת, האתר שלי מזדקן כמוני ואני פחות פעילה. בכל זאת, אני רואה שיש מי שזוכר חסד עבר.
      זה כיף ואני מאחלת לך ולי ולכולנו עוד לחוות את העונג שבמטבח ולפנק את כל באיו. תודה לבת שלך מקרב לב.
      שבת שלום ומבורך heart

  16. שלום רב,
    אני עוקבת אחרי המתכונים שלך שנים, חלקם -כמו המתכון הזה- נכנסו למאגר המאכלים המשפחתי, אליהם חוזרים שוב ושוב. תודה רבה!

    • הי בלהה יקירתי,כיף לקבל מחמאות ומחברה ותיקה באתר שלי.
      תמשיכי להכין ולהנות ושיהיה סופ"ש מדהים לך ולבני ביתך kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *