d791d795d7a8d7a7d7a1 d79ed7a6d794 d791d7a4d799d7a8d795d7a8d799 d79ed7a6d794 d790d7a4d795d799 - אגרול גם לפסח

אגרול גם לפסח

d791d795d7a8d7a7d7a1 d79ed7a6d794 d791d7a4d799d7a8d795d7a8d799 d79ed7a6d794 d790d7a4d795d799 1 - אגרול גם לפסח
חברה הסבה את תשומת ליבי על מתכון נהדר ומאד מוחמא, שהבאתי לפני מספר שנים לפורום אוכל של תפוז ומאז הוא נעלם. היא שיחזרה לי את המתכון והרי הוא לפניכם במלוא הדרו. תודה רבה בשם כולנו על העונג הבא……
בד"כ לאורך כל השנה, מכינים אגרול עם עלי סיגר/בריק
בפסח,מכינים עם מצות : מרטיבים במים 12 מצות (כל 4 מצות בנפרד) ועוטפים במגבת ל-30-40 דקות עד שהמצות רכות .חוצים כל מצה באמצע,  שמים מהמלית לאורך המצה ומגלגלים כמו בלינצ'ס. מטגנים או אופים .  ס"ה 24 יחידות אגרול.

מלית לאגרול בווק או מחבת גדולה ועמוקה:
מצרכים:
6 כפות שמן ומי שרוצה יפחית קצת
בצל גדול חצוי ופרוס דק
1/4 כוס בצל ירוק חתוך דק
2 גזרים מגוררים גס
3 כוסות כרוב ירוק טרי חתוך לרצועות
כוס נבטים עבים
גבעול סלרי בערך=3 כפות
אם רוצים מוסיפים קצת קשיו קצוץ
שן שום קצוצה
כף סילאן
כפית אבקת מרק עוף – ללא מונוסודיום
מלח ופלפל שחור מוסיפים אחרי טעימה (מלח יש גם בסויה ובאבקת מרק)
בסוף מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום להעשרה (במידה ואין לכם בבית,אז כמובן לוותר)

אופן הכנה:
לטגן הכל ביחד בהקפצה עד שמזהיב יפה.
בסוף הטיגון להוסיף כפית קמח/קמח תפוחי אדמה לפסח ולערבב .זה יסמיך קצת את כל העסק.
שמים מהמלית לאורך המצה ומגלגלים כמו שמגלגלים בלינצ'ס
אפשר לטגן או לאפות.

טיגון:
מעבירים את גלילי המצה הממולאים לצלחת עם ביצה טרופה+מלח ופלפל
מטגנים היטב מכל הצדדים ומעבירים לניר סופג

אפיה:
צלחת עם ביצה טרופה+מלח+פלפל
מוסיפים עוד צלחת עם קמח מצה ומתבלים במעט פפריקה .
אחרי שטובלים ה י ט ב את גליל המצה בביצה מעבירים לפירורים
מגלגלים שהפירורים יידבקו היטב.
מניחים את הגלילים על ניר אפיה מ ש ו מ ן
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד להשחמה.

רוטב חמוץ מתוק מכינים במחבת עמוקה:
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני מתוק
3 כפות קטשופ
2 כפות סירופ פטל
2 כפות יין אדום יבש
קורט זנגוויל
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות רוטב צ'ילי חריף/מתוק
5 כפות סילאן
מבשלים במחבת ומשפרים טעמים.
בסוף אפשר להסמיך עם כפית קמח/ קמח תפוחי אדמה.
להגשה חגיגית ניתן לקלות על מחבת יבשה קצת שומשום ולפזר מעל למנות.
תהנו

35 תגובות על “אגרול גם לפסח

  1. פירגה אני רוצה להגיד לך,
    כול הכבוד בכל בוקר את לא משאירה את המגיבים
    רעבים. :cool:
    ישר כוח laugh

  2. האמת פירגה שאני לא שכחתי את המתכון הזה שלך, וכל שנה מכינה לפסח.
    אבל תמיד מטגנת, האופציה של האפייה נשמעת ממש טוב, האם ניסית לאפות? ההמלצה שלך חשובה לי…

    • אורני יקירתי
      אני אופה קבוע בורקס מצות (גם יש מתכון באתר במתכוני פסח) ולכן,אין בעיה בכלל לאפות. תמיד בטיגון יצא יותר טעים,אין מה לעשות…אבל כשרוצים לשמור,מתפשרים. אבל יוצא מעולה.לא לדאוג. smile

  3. פירגה, תודה על המתכונים המושקעים שלך לאורך כל השנה. אני מאחלת לך ולבני ביתך חג שמח.

  4. רעיון נפלא דליה….כמו תמיד !!!
    יישר כוח!!

    חג שמח ונעים ..עם המון אביב בלב. באהבה עדי. smile

  5. כה לחי! יש משהו……זהו זה ולא אחרת, ואני שמחה ומאושרת, מתכון נפלא, ותודה לך גברת……… :lol: smile :cool:

  6. רעיון יפה, אצלנו עושים עם מילוי בשר פטרוזיליה תבלינים ובכדי להעשיר מוסיפים כף סילאן וכף רכז רימונים וחמוץ מתוק יוצר טעם נפלא.
    כמו כן ניתן להכין עם פטריות ובצל מטוגן……………………
    שיהיה לכולנו חג שמח ובטוח עם מלא אוכל

  7. שלום, שתי שאלות : מדוע למרוח את המצה בביצה מבפנים? וכן, על איזה פירורים מדובר לאחר הטבילה בביצה ? אם המודבר בקמח מצה , זה לא יוצא מעט עבה ?

    • ישראלה,לא למרוח בפנים. רק בסוף אחרי הגלגול. לטבול ביצה ולטגן. אפשר להוסיף גם צלחת עם פירורי מצות ולטגן/לאפות כמו שניצל.
      הפירורים תורמים לקרנצ'יות טעימה מיוחדת.

  8. נהדרת את.
    כל כך מלאה המצאות מוצלחות וטעימות.
    את באמת צריכה לפתוח מקום משלך.
    תודה וחג שמח.

  9. פירה הנהדרת
    רואה את המתכונים לפסח וממש מתמוגגת
    האגרול ינוסה מיוחד ומהנה
    אני הולכת להכין רשימת בישול
    אחלה
    תודה
    רחלי
    ;) ;)

  10. נראה מצוין! :lol: :lol:
    האם אפשר להכין מראש..?(מחפשת איך להקל על הכנת הארוחה כולה) תודה רבה וחג שמח

  11. חשבתי להחליף את המצות בדפי אורז, עוד לא יצא להשתמש בהם, אשמח לשמוע את דעתך. אלפי תודות לך פירגה על המתכונים הנהדרים, שבת שלום smile smile smile

    • נורית,אם מכינים בלינצ'ס וכד' מדפי אורז,אז אין בעיה גם כאן.

      כמובן שאת המלית את יכולה להחליף לטעמך. smile
      שבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *