d7a4d798d7a8d799d795d7aa d791d798d798d794 d798d795d7a0d794 d79ed795d7a7d7a8d79d 800x600 - בלינצ'ס המון טעמים

בלינצ'ס המון טעמים

d7a4d798d7a8d799d795d7aa d791d798d798d794 d798d795d7a0d794 d79ed795d7a7d7a8d79d 800x600 1 - בלינצ'ס המון טעמיםלקראת החג אני משתפת אתכם במגוון טעמים של בלינצ'סים.

המצרכים בערך ל-8 בלינצ'ס :
כלי עמוק
2 ביצים טרופות במזלג
2 כוסות חלב קר/מים/חלב פרווה וכו'….אני גם מכינה עם מיץ תפוזים
כף סילאן או סוכר / ולמלוח קורט מלח
3 כפות שמן קנולה
קמח רגיל כמה שנכנס…שיהיה מרקם של שמנת דלילה.
מערבלים במוט חשמלי תוך כדי הוספת הקמח בכפות….עד שמקבלים בלילה בלי גושים. (אפשר לערבל גם במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים אותה היטב על להבה גדולה.
בדרך כלל משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון.
מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.
מטים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת ומשאירים כדקה או עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים

http://pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/בלינצס-תפוז-במלית-מקופלת-וחלבה

http://pirge.co.il/ארוחות-מהירות/בלינצס-במלית-תירס-וטונה

http://pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/בלינצס-או-לביבות-קטנות-כתומות-לכבוד

http://pirge.co.il/ארוחות-מהירות/בלינצס-פטריות-ופטינה-מוקרם-בגבינה-טל-ה

http://pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/פרחים-של-בלינצס-ממולאים-בקרם-וניל-בציפ

http://pirge.co.il/בלינצס-ופנקייקס/בלינצס-במלית-קרם-גבינה-דובדבנים

מלית פטריות ובטטה:
מבשלים בטטה וחותכים לקוביות (אפשר להכין בלי הבטטה
20 גרם חמאה/ 2 כפות שמן
בצל קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות במשקל של בערך 300 גרם
מלח פלפל
כף שמנת מתוקה או חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות גבינה בולגרית מפוררת
ממיסים שמן או חמאה, מוסיפים בצל ומזהיבים. מוסיפים פטריות, מלח, פלפל,
מטגנים עד שלא יהיו נוזלים.מעבירים לקערה מוסיפים גבינות וקוביות בטטה . טועמים ומשבחים.

מלית תירס:
300 גרם גרגרי תירס
אפשר קצת בצל מטוגן
אפשר להוסיף קוביות גמבות צבעוניות+1/2 מלפפון חמוץ
150 גרם גבינה צפתית עדינה מגוררת – או להמיר לצהובה מגוררת
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ממליחים ומפלפלים קלות.

מלית תרד:
300 גרם תרד קצוץ – אם הוא קפוא להפשיר ולסחוט. תרד טרי חולטים במים רותחים ומסננים למים קרים. סוחטים.
100 גרם גבינת פטה / בולגרית מגוררת/קוביות קטנות
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
שן שום קצוצה
מלח פלפל.
מערבבים הכל ומשפרים טעם.

מלית פלפלים וגבינה:
3 פלפלים גמבות צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות
30 גרם חמאה/ 2 כפות שמן
200 גרם גבינת שמנת שום שמיר
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
ממיסים במחבת חמאה או שמן ומטגנים את הפלפלים עד הזהבה.
סוגרים להבה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. משפרים טעם.

מלית טונה:
2 קופסאות טונה קטנות מסוננות מהשמן.
2 בצלים קטנים קצוצים רצוי מטוגנים ומוזהבים אבל אפשר גם רק לגרר
2 ביצים קשות מגוררות גס-אפשר לוותר על הביצים
מלח ופלפל.
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
להוסיף לפי בחירה ולא חובה:
כף תירס או קוביות גמבות צבעוניות או כף פטריות
מערבבים ביחד.

תהנו

32 תגובות על “בלינצ'ס המון טעמים

  1. פירגה

    בוקר טוב

    איך אפשר לדעת כמה קמח שנכנס ?

    אולי יש לך כמות מדוייקת של קמח? ;)

    • בקר טוב
      פשוט תוסיפי כף אחרי כף מהקמח תוך ערבול וכשהבלילה מתחילה להסמיך תכיני בלינצ'ס אחד ותראי.
      בהצלחה

  2. פירגה היקרה – את כל כך מדהימה שבאמת נגמרו המילים……ובכל זאת חג שמח ונהדר וטעים.
    תודה על כל המתכונים הנפלאים…….כל הארוחות בשישי ושבת ..הם שלך !!! הצלחה כבירה !!!
    תמשיכי כך ..באהבה עדי. :lol:

  3. פטנט מעולה שלמדתי מאמא שלי: במקום להוסיף שמן בהתחלה לבלילה, מחממים כף שמן במחבת עד שרותח, שופכים בבת אחת לבלילה ומערבבים היטב ואז מטגנים באותה מחבת את כל החביתיות, בלי לשמן עוד פעם. גם דל שומן וגם יוצא מעולה!
    והמלצה למלית מלוחה הכי פשוטה בעולם שיוצאת מעולה (אני עושה כשבא לי אוכל 'שווה' ואין לי זמן להשקיע): לטגן בצל עד שחום יפה, לערבב בחבילת קוטג' ולמלא בחביתיות. הכי שווה עם רוטב בצל / פטריות / עגבניות מעל (אפשר לחלק את כמות הבצל המטוגן, ומחלקו להמשיך ולהכין רוטב), אבל טעים אפילו בלי כלום. מומלץ. :lol:

  4. בטיגון לבלינצ'ס מתוקים להניח מעט אגוזים על המחבת לפני ששופכים את העיסה לבלינצ'ה, שידרוג נהדר וטעים

  5. מלאתי את שארית הפנקייק'ס שנשארו מארוחת הערב של הילדים במלית הבטטה והפטריות. במקום פלפל תיבלתי בקמצוץ אגוז מוסקט. יצא יאמי! smile

  6. פירגה – בכיף.
    דרך אגב. סידרת אותי גם עם א. צהריים להיום, מהשאריות של המלית של אתמול, יחד עם פירה תפו"א. היה טעים גם ככה! תודה. smile

  7. רק היום עשיתי הכרה עם האתר המדהים והעשיר במתכונים מעודדי עשייה. עדיין לא התנסתי (אולי הערב…בלינצ'ה פטריות) אך, איני יכולה שלא להתייחס לתגובתך האישית לכול פונה. מחמיא או שואל . תבורכי :lol:

    • הי ללי
      מה שנותר לי לעשות זה לאחל לך בהצלחה בעשייה, ושכל מה שתכיני יצליח לך.
      לא לשכוח לעדכן אותי ולשלוח חוות דעתכם.
      חיבוק מעומק ליבי והמשך טעים ביחד. smile

  8. :oops: בוקר טוב לך אני מאוד רוצה להכין ביום שישי ושיהיה מוכן לשבת בבוקר.
    אני פוחדת להכניס למקרר שיהיה להם מרקם של פיתה ישנה.
    אולי אשאיר אותם בחוץ? את יודעת מצהרים יום שישי ועד שבת בצהרים זה לא ביג דיל?
    או להקפיא? אגב זה אירוח חשוב ביותר, חמי וחמותי את יודעת.. :oops:

  9. :oops: בוקר טוב כתבתי קודם יש לי ביקור חשוב רציתי לדעת אם אפשר להשאיר את הבלינצ'ס מחוץ למקרר ל-24 שעות או חייבים במקרר. מקפיא ולחמם?

  10. כשבתי היתה ילדה, היה לנו מכשיר מיוחד לבלינצס, מעין מחבת הפוך, חשמלי. את הבלילה יצקנו על צלחת גדולה, שהיתה חלק מהמכשיר, והתאימה בגודל. אפילו היה כתוב עליה מתכון.
    מחברים לחשמל, ומחכים קצת שיתחמם.
    מניחים את ה"מחבת" ההפוך (חם) על הצלחת שבה הבלילה ומרימים. כשמוכן מסירים מה"מחבת" ומכינים עוד חביתיה.מתקבלים בלינצ'ס דקים ונפלאים.
    נתתי לה את המכשיר אבל משום מה היא לא משתמשת בו לילדיה.

    • מיכל בקר טוב
      את יכולה להמיר את המצרכים החלביים במצרכים פרווה .
      את יכולה לשחק עם ירקות שונים (ירקות קשים לבשל קודם)
      אפשר לוותר על תוספת גבינה ועדיין יוצא טעים.

      אני אוהבת מלית של פירה בטטה/תפוח אדמה משולב עם קצת תירס והרבה בצל מטוגן.

  11. אני רוצה להכין מהבצק הזה את האגרולים למחר. אבל אני חייבת להכין היום כי אין לי זמן מחר אפשר להקפיא רק את העלים של הבלינצ'ס או שעדייף להכניס למקרר עד מחר בערב?

  12. פירגה יקרה מועדים לשמחה !
    הישועה והתשובות יגיעו רק ממך. מבקשת להתייעץ איתך בנוגע לחביתיות. אני מכינה את עלי החביתיות ושומרת אותן במקרר. ולמחרת מכינה את המלית וכשהיא מקוררת ממלאת. בגלל שהעלים קרים הם נוטים להישבר בעת הגלגול. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? האם צריך מייד למלא את החביתיות לאחר הכנתם או שהבעייה במתכון החביתיות ? ( אני מעבירה את הבלילה דרך מסננת, אין גושים) אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין למה זה קורה לי. אלפי תודות מראש, ושנה בריאה וטובה לכל משפחתך !

    • מרים,צריך למלא ואז לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      שנת בריאות ונחת והרבה אושר smile

להגיב על אנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *