d792d791d799d7a0d799d795d7aa 1 - גביניות נישנושיות מלוחות

גביניות נישנושיות מלוחות

d792d791d799d7a0d799d795d7aa 1 - גביניות נישנושיות מלוחות
הבצק מכיל גבינות
לא חובה להצמד לגבינות שאני השתמשתי.
כל גבינה שיש במקרר תתאים בתנאי שיש מכל סוג (צהובה , בולגרית ורכה)

המצרכים לבצק:
200 גרם מחמאה ,חמאה או מרגרינה רכה
2 כוסות קמח תופח
ביצה
כוס גבינה צפתית מגוררת (קשה ומלוחה) השתמשתי במקורית של קדוש מצפת
100 גרם פטינה /פטה מפוררת
100 גרם צהובה מגוררת מכל סוג
כף או שתיים גבינה לבנה רכה כמו קוטג' או 5%
הבצק מלוח מהגבינה הצפתית ולא כדאי להוסיף מלח. אפשר לטעום ולהחליט.
ללוש לבצק טיפונת דביק . יש להוסיף קמח במידה ודביק מדי ולהעביר לשיש מקומח היטב
לחלק את הבצק ל-3 כדורים
כל חלק לרדד בעובי של 3 מ"מ (לא דק) לצורת
עיגול
לרדד על שיש מקומח ולהפוך את הבצק ושוב לקמח שלא יידבק למשטח.
לסמן עם צלחת גדולה בקוטר 24 עיגול מדוייק
את העיגול לחצות לרבעים וכל רבע לחתוך ל-5 משולשים
ס"ה בכל עיגול 20 משולשים צרים
אפשרויות:
1. לגלגל מהצד הרחב לצר
2. להשאיר את המשולשים כמו שהם ולפזר עליהם שומשום
3. להכין אזני המן שמנמנים ולהכניס לכל אחד חצי זית או סתם להכין כדורים .אפשר להבריש
ביצה ולפזר שומשום.

להניח על ניר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש בחום 175 כ-10 דקות עד להזהבה
את הצבע השחום מקבלים באפיה השנייה לפני ההגשה.
שומרים בפריזר בקופסה סגורה
אם משתמשים בגבינות רגילות ולא מאד דומיננתיות כמו הצפתית המלוחה מאד
אפשר להוסיף מלח או כף אבקת מרק בטעם פטריות או בצל
"טיפים"
1. אם הבצק דביק מדי מוסיפים בהדרגה ולאט עוד קמח
אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט גבינה רכה
2. חימום מהקפאה: מחממים מראש תנור ל-175 מעלות מסדרים את הכמות הרצויה על ניר אפיה. אופים כ-5 דקות.
תהנו

8 תגובות על “גביניות נישנושיות מלוחות

  1. פירגה נשמע נפלא
    אני אכין לשבת
    השאלה האם אפשר לאפות
    ואח"כ להקפיא?
    תודה ענת smile smile

  2. פירגה אפיתי את הגביניות והן יצאו ממש טעימות
    נחטפו בשניות
    וכמובן שהקפאתי שיהיה לשבוע הבא
    המון תודה על המתכונים שלך
    בזכותך התחלתי לא לפחד מאפיה
    שיהיה לך שבוע טוב smile smile

    • ענת מתוקה
      תודה ששיתפת.
      נפלא שהכנת וברור שהקפאה תעשה להם רק טוב.
      אז שנמשיך ביחד ובהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *