d797d7a6d799d79c d79ed79cd790 d7a1d799d79cd790d79f9 - חציל שלם קלוי ממולא טחינה סילאן ושום- להיט לוהט

חציל שלם קלוי ממולא טחינה סילאן ושום- להיט לוהט

מלא סילאן1 2 - חציל שלם קלוי ממולא טחינה סילאן ושום- להיט לוהט

זה פשוט מתבקש לגשת אל החציל האציל ולטפח אותו בהמון אהבה.

האהבה שלי היום לחציל מתבטאת בתוספת של טחינה גולמית,סילאן ושום וזהו……
החציל נשאר שלם (אחרי קלייה) – איך תבחרו חציל שווה? ראו ב"טיפ" שלי למטה.

מצרכים והכנה:

חציל גדול קלוי היטב
תחילה מקשטים צלחת הגשה גדולה לבנה ויפה בזילופי סילאן וטחינה גולמית
מעבירים את החציל על צלחת ההגשה
בוצעים אותו לאורך ובעזרת סכין חדה מזיזים מעט את הקליפה לצדדים (רק בחלקו העליון)
בעזרת כף עץ ש ט ו ח ה עושים 3 חריצים עמוקים לאורך (לא משנים את צורת החציל בשום אופן)

מוזגים לתוך החציל:
2 כפות טחינה גולמית + כף סילאן + שן שום גדולה כתושה ובוזקים למעלה מעט מלח ופלפל שחור.

אז איך אוכלים?
שמים כפות אישיות ועם הכף עושים תנועה אחת מתחתית החציל כלפי מעלה,עורמים על לחמניה כפרית ונותנים ביס אלוהי.

חשוב:
מגישים לוהט והמממממממממאהההההההההה כמה טעים.
תהנו

"טיפ"
תגישו חצילים כאלה בארוחת ברביקיו .

ואיך בוחרים חציל טרי בלי גרעינים:
בוחרים חציל יפה שהחזות החיצונית שלו מאד מבריקה וחלקה.
מרימים את החציל וכאילו שוקלים אותו ביד. החציל צריך להיות מאד מאד קל.
בחציל כבד יש גרעינים. תנסו….בהצלחה.

45 תגובות על “חציל שלם קלוי ממולא טחינה סילאן ושום- להיט לוהט

  1. פירגה בוקר טוב!
    הצלחת לעורר את בלוטות הרוק שלי!!! ;)
    פירגה, האם כמות הסילאן במתכון יוצרת מתיקות בחציל או שזה לא מורגש?
    תודה מראש ושיהיה יום נפלא!
    שי לי.

    • שי לי

      תנסי כמו שרשמתי ולא לשנות דבר
      בטוח שזה מעלף . את כבר תראי…..לא לדאוג המתיקות העדינה שעושה את ההבדל העצום.
      יום טוב ומתוק לך

    • הי אסנת

      עשרות שיטות לקליית חציל

      לדקור במזלג ולהניח על מחבת – להבה הכי גבוהה ולא חובה להפוך את החציל

      לעטוף בניר כסף ולהניח בתוך מחבת על להבה הכי גבוהה

      לחורר ולקלות בתנור בחום 200 מעלות להפוך פעם אחת

      ועוד……..כל אחד ושיטתו.

  2. היום יש לי יומולדת וחשבתי לי מה פירגה יקירתי תכין היום שיהיה לי כיף להכין. ולא להאמין, הכנת משהו מהירק בין האהובים עלי ביותר, :P עם טחינה שאין עליה בעולם. ממש מנת פינוק. :lol: טוב, אני רצה להכין……
    תודה
    תודה
    תודה
    smile smile smile

  3. פירגה היית צריכה להיות במאסטר שף, בטוח היית זוכה במקום הראשון.

    אין אין על המתכונים שלך,

    אוהבת

    ליאתי smile

  4. מעולה!

    שאלה: מה אני עושה כאשר הטחינה הגולמית מיתקשה? לפני שבוע פתחתי טחינה גולמית והכנתי אותה כמו שאני אוהבת, אתמול פתחתי שוב ובתחתית הטחינה הגולמית נהיה גוש קשה לגירוד.
    איך ניתן לשחרר ולהכין טחינה חדשה?
    אשמח לתובנות מאישה כל כך יקרה ומוכשרת כמוך.

    רחלי.ג. smile :lol:

    • שלום לך רחל
      לדעתי תדללי אותה במים וזה ישתחרר לך הגוש
      ואני לא שמה במקרר את הטחינה גולמית בארון
      מזווה ככה במקררר הוא מתקשה

      • תודה חגית, אבל אני לא שמה את הטחינה הגולמית במקרר, היא גם במזווה.
        ניסיתי לשים מים, לא עוזר, ולצערי הרב היא התקשתה בתחתית ונורא קשה לגרד אותה, והתלבטתי אם ליזרוק.
        אבל חבל לי ליזרוק, יש שם כמות יפה של עוד הכנה לטחינה ביתית.
        אולי לפירגה הפיתרון :P

    • טחינה קשה מדללים במים ומעבדים במעבד מזון.

      בשנים האחרונות הטחינות שאני קונה בסופרים לא קשות ונמזגות בקלות עד הסוף.

      אין לי סוג מסויים,כל פעם מחליפה ומגוונת.

  5. הי פירגה,
    כרגיל , מעניין ורוצה לנסות. האם את הטחינה הגולמית לדלל במים או ישר שהקופסה? (אם הבנתי נכון ללא דילול)

    • ככה יהודית:

      אם את קונה טחינה גולמית במיכל של ליטר ובתחתית יש גוש קשה

      אני יוצקת ישירות לתוך המיכל 1/2 כוס מים פושרים ועם הבלנדר החשמלי (המוט) אני מערבבת.

      במידה והגוש מאד קשה,תוציאי אותו לבלנדר חשמלי ותדללי עם מים.
      להב הסכין החדה של הבלנדר תעשה את העבודה.
      בהצלחה.

      • הי פירגה,
        תודה על התשובה אבל השאלה שלי היתה האם לדלל את הטחינה למתכון הספציפי הזה (בלי שום קשר ל"בעיות" עם טחינה קשה).
        במתכון שלך ציינת 2 כפות טחינה גולמית ואני שואלת אם לדלל את 2 כפות הטחינה האלה?
        תודה וסופ"ש נעים

  6. בוקרטוב אשה יקרה, אין מה להוסיף אחרי שכל אחת גמרה את ההלל עליך.האם אפשר לקלות את החציל במיקרו? מה הכונה ל חרר ולצלות בתנור. האם לחרר את החציל עצמו? יש לי הצעה לחברה שנישאר לה טחינה בכופסא. אפשר לשים מעט מים חמים ולערבב. חיבוק ענק ואוהב smile smile smile smile smile smile smile

    • הי רחל ובקר טוב לך
      לא קליתי במיקרו.
      אני מחוררת אתך החציל לפני קלייה שלא יתפוצץ.
      חיבוק

    • לא לערבב בהתחלה כלום. שמים על החציל כמו שרשמתי את הטחינה , הסילאן ומעל שום.
      הכף מרימה את הכל מלמטה.
      שבת שלום

    • הי ממ
      אני בטוחה שכולם יגידו ואואואואואווווווווווווו גדול.

      אשמח לעדכון אחרי טעימות
      תודה

  7. פירגה בוקר טוב
    אחרי זמן ממושך שלא שלא הכינותי ארוחות ולא הגבתי, אני חייבת לציין על הצלחה במתכון הנ"ל.
    אנחנו אוהבים מאוד חצילים ןצולה המון פשוט חצילים. פשוט הטוויסט עם הטחינה הגולמית והסילאן
    סוף הדרך
    תודה ולהשתמע

    • לאנונימית,
      גם אני הבנתי שהטוויסט השילובי הזה ייתן את החשמל למתכון.
      אני שמחה מאד שאהבתם ובעיקר שחזרת לשתף אותי.
      יום נפלא והמשך טעים

  8. שלום פירגה,
    איך שראיתי את המתכון הזה ידעתי שהוא שווה!
    :lol:
    הערב הכנתי, כי בא לי משהו טעים. עם לחם מלא חם ישר מהאופה, זה היה מדהים!
    והאמת – גם משביע ברמות.
    אז המון תודה וקבלי smile

  9. חוזרת לעדכן שוב: כבר פעמיים השתמשתי במתכון בתור מלית של… פנקייק'ס! אח'לה ארוחת ערב. יוצאת מושקעת ושווה, וכמעט ללא מאמץ (חוץ מהכנת הפנקייק'ס עצמם, שעליה אחראים הילדוד'ס).
    הפעם אפילו לא הרכבתי קודם את החציל: פשוט שמתי קצת טחינה גולמית על הפנקייק, מעל קצת סילאן, שום גבישי וחציל קלוי וסגרתי הכל. בסוף זיגגתי מלמעלה בעוד קצת סילאן. ממש מושקע ושווה!
    שוב תודה על רעיון פשוט ונהדר!

  10. בראש…יש את זכרון המתכון הזה

    בכל פעם שאני מגייסת קצת אומץ להכין…אני נסוגה :oops:

    שבוע הבא אני מארחת ואולי אולי אולי סוף סוף אני אוציא לאור את האומץ ואכין את זה

    יש לי שאלה
    מכיוון שצריך להגיש את זה חם האם יש אפשרות להכין את זה יום קודם ואז לחמם?
    אם כן מה השלבים? לחמם עם כל המרכיבים? להכין רק חציל לחמם אותו לפני ההגשה ואז למלא?

    • ברבורה יקרה

      את החציל הזה מכינים ומגישים רותח מהמחבת ויוצקים עליו את הטחינה.

      אבל את יכולה להכין סלטים של חציל בטחינה . יש הרבה כאלה באתר רשמי את המילה: חצילים

      יום טוב

  11. אפשר להכין את החצילים יום קודם,לקלף ואת הטחינה להוסיף רק לפני ההגשה?
    תודה רבה,מצפה לתשובה

  12. אני קלתי את חציל על מנגל ויוצא מעולה המתכון נהדר הכנתי מנה כפולה לא נשאר

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *