d79ed790d7a4d794 d791d7a9d7a8 d7a1d792d795d7a8 44 - מאפה בשר סגור

מאפה בשר סגור

בשר סגור 44 800x600 - מאפה בשר סגור

בהמשך למאפה גבינות סגור שהפך להצלחה חסרת תקדים בין המוני "אוהדים" על פני הגלובוס…..ובהמשך
להפצרותיכם למאפה בשרי כנ"ל,
החלטתי לעשות "מעשה" ולשדרג מאפה בשר סגור
שיהיה לא פחות אטרקטיבי ומזהיר כקודמו.
מאפה עסיסי ומזמין מכל הלב
בין 2 שכבות של בצק שמרים פריך ומהיר הכנה
ישנה מלית בשרית מגוונת צבעים עם הפתעות של טעמים

בחירה למלית: בשר ופטריות או בשר וחצילים. מגישים עם טחינה ו"מתעלפים"

מאפה בשר סגור:
המצרכים לבצק בתוך קערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
לערבב ביחד ולהוסיף:
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
1/2 כוס מים מהברז
מלח לטעם
הכנת הבצק:
לשים לבצק נעים גמיש וכייפי ומחלקים ל-2 חלקים שווים
מרדדים כל חלק על ניר אפיה (אין צורך בתוספת קמח או שמן) לעיגול בגודל התבנית
חלק אחד משטחים – גם מעט על הדפנות – על תבנית עגולה משומנת או מצופה ניר אפיה
גודל התבנית 26. אפשר תבנית פאי. החלק השני ישמש ככיסוי למאפה.שומרים בצד.
מחממים תנור לחום 175 מעלות וכשהתנור חם אופים את הבצק עד הזהבה.כ-10 דקות.

מצרכים למלית ויש גם תמונה למלית:
4 כפות שמן
350 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים חצויים פרוסים דק
בטטה מקולפת חתוכה לקוביות
200 גרם פטריות קצוצות — אפשר להמיר לקוביות חצילים שטוגנו/אפוי מראש או קוביות ת"א
כף סילאן
כף טחינה גולמית
כפית תערובת תיבול לקציצות של אוסם או אחר
מלח ופלפל בד"כ רצוי אחרי טעימה
3 כפות קטשופ
כפית או כף רוטב צ'ילי מתוק
כשהתבשיל מוכן ברגע האחרון מערבבים לתוכו:
1/2 כוס חמוציות
1/4 כוס פיסטוק או צנובר קלויים או ערמונים קצוצים
אופן הכנה:
במחבת גדולה וע מ ו ק ה מטגנים בשמן את הבצלים ו מ ז ה י ב י ם
מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שיהיה פירורים ומשנה את צבעו.
מוסיפים את הבטטה והפטריות ומערבבים כ-2 דקות
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים . סוגרים במכסה תואם.
ממשיכים לערבב ע ל ל ה ב ה ק ט נ ה ע ם מ כ ס ה כ-5 דקות
עד שהכל מקבל צבע מקורמל שחום ויפה.
כמובן לא לשכוח לערבב מדי פעם. חשוב גם לטעום ולהוסיף מלח ופלפל אם חסר.
בתחתית של המחבת אין נוזלים אבל המלית נראית מאד עסיסית ו"רטובה"
כשהבצק מוכן וזהוב יוצקים עליו את מלית הבשר ומיישרים
מכסים בעלה השני של הבצק וחותכים באמצע צורת איקס ליציאת אדים בזמן האפייה.
מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים כ-30 עד 40 דקות עד שפני המאפה משחימים
תהנו

מנזלה תבשיל חצילים ובשר טחון שהוא גם מתאים למלית המאפה הסגור.לבחירתם:בקטגוריה:בשר

 

198 תגובות על “מאפה בשר סגור

    • נשמע ממש טוב.
      שאלה לי, לא הבנתי מתוך דברייך, האם אופים את 2 חלקי הבצק מראש, או רק את החלק התחתון?

      • ויקי הי חמודה
        להבא תרדי מתחת לכל התגובות ורשמי את התגובה שלך אחרונה.
        קשה לי לאתר אותך אם את לא בסדר הנכון. תודה smile

        לענין,אופים רק את התחתית . כשהתחתית אפויה יוצקים עליה את הבשר ומכסים בעיגול הבצק השני.
        חותכים אותו באמצע בצורת איקס גדול שהאדים יצאו וממשיכים לאפות כמו שרשום.
        בבקשה ותהנו smile

  1. פריגה שלום,
    נראה מזה טעיםםםםםםם.
    האם אפשר להכין את המלית בלבד כתוספת לארוחה? :?

    תודה :lol:
    אירית

  2. שאלה…אני לא משתמשת (מטעמים אישיים) בבצק שעשוי משמרים

    יש משהו חילופי? :cry:

  3. שק"מ…..תזכירי לי…..זה יפה שכבר העלית אותי לדרגת אלופה laugh אבל אני עדיין לא מעורה בכל נפלאות מסתורי קיצורי הלשון של האפייה smile

    • חהחהחהחהחהחה אלופת האלופים שלי.
      שק"מ לפי הסדר של האותיות……
      שמנת קמח מרגרינה
      מיכל שמנת חמוצה שקית קטנה קמח תופח 200 גרם מרגרינה רכה
      מוסיפים מלח למאפים מלוחים וסוכר למאפים מתוקים

      קפיש?
      ;)

  4. פירגה שלום,
    נראה מצויין!
    לא ציינת האם יש לתת לבצק לתפוח…
    אני מניחה שכן אבל רציתי לוודא.

  5. קפיש
    אז עכשיו אני צריכה להחליט בין שמרים למרגרינה שבשניהם יש לי בעיה laugh

    אפשר להמיר מרגרינה בשמן?

    • מה אני לא אעשה בשבילך? תמירי את המרגרינה ל-3/4 כוס שמן

      שימי בקערה:
      3/4 כוס שמן קנולה (רצוי)
      2 כוסות קמח ותכיני עוד בצד לזמן לישה
      מיכל שמנת חמוצה
      מלח לטעם
      ללוש ולהוסיף כל פעם כף קמח עד שיתקבל בצק נוח.
      הבצק פחות גמיש מבצק עם מרגרינה. תעבדי איתו בעדינות.
      אם לא תצליחי לרדד אותו לעיגול ש ל ם….תשימי בתבנית חתיכות מרודדות ותחברי ביניהן…כנ"ל בשכבה העליונה.
      מקווה שיצא משהו טוב smile

  6. מצויין

    כל האפשרויות נרשמו על הדף מודפס
    ואני צריכה פטנט עבור רידוד …איך לעשות את זה כמה שפחות מלכלך

    ותדעי לך שאת צריכה להתחדש…העברתי את הדפים המודפסים של המתכונים שלך לקלסרים עבים יותר (לא תיארתי לעצמי בתחילת הדרך שיהיו לי כל כך הרבה מתכונים לביצוע laugh )
    בקיצור, את עכשיו ממוקמת במטבח בתוך קלסרים מקסימים ועבים בגוונים של ירוק כתום צהוב
    תתחדשי לך ;)

    • ברבורית, קלסרים? נו טוב, כבר חשבתי שעברו מן העולם ;)
      אז אני בקלסרים צבעוניים,איזה יופי מתאים לי כחול וירוק …צהוב פחות :lol:
      הרידוד שאני מכירה הוא על ניר אפייה.
      אולי יקראו פה את הדו שיח שלנו ויביאו עוד רעיונות לרווחת שתינו.
      נחכה בסבלנות לעוד רעיונות.
      smile

      • לילה נפלא,

        אם אפשר להוסיף רעיונות לגביי רידוד הבצק, אני משתמשת במשטח סיליקון מעולה.
        לא נדבר בו הבצק, ואם כבר אז ממש קימוח קל של המשטח ולא יותר.
        לא מלכלך את השייש ואין הרבה עבודה של ניקיון לאחר הרידוד.
        אני מרדדת בו את כל סוגיי הבצקים – בצק שמרים/עלים/פריך, הכל…
        ותוצאות מעולות.

        הנה הקישור לתמונה של משטח הסיליקון המדהים שיש לי:
        http://picasaweb.google.com/lh/photo/GUgzLJqJFWAoRAc1x3-Bmw?feat=directlink

        מקווה שהרעיון יעזור smile

        • הנה קישור להכנת בצק עלים שהכנתי על משטח הסיליקון.
          תריאו כמה קצת קמח מקמחים עליו ואיזה יופי שלא נידבק הבצק למשטח.
          מאז שיש לי את המשטח הסיליקון הזה, אני ממש מאושרת בהכנת בצקים מכל הסוגים.
          לא מלכלך ולא נדבק כלל למשטח.

          הנה כל התמונות עם משטח הסיליקון:
          http://picasaweb.google.com/yifat.zr/ltyEMD?feat=directlink

          :lol:

          • יפעתוש, איפה קונים את המשטח הזה?
            יש לי משהו דומה שקניתי מהום סנטר, אבל נראה לי שהוא קטן יותר.
            בגודל תבנית חד פעמית בינונית קטנה.
            וכמובן, זה לא מספיק לרידוד.
            נראה לי ששלך גדול יותר? (קשה להבחין בפרופורציות מדויקות מהתמונה)

          • היי רותי410

            את המשטח הסיליקון הזה הכרתי אותו כאשר נכנסתי בפעם הראשונה לחנות של קרין גורן בקיריון בקריית ביאליק [החנות היא בתוך הקיריון עצמו].
            יש בכל מיניי גדלים ואני קניתי את הכי גדול. זה בגודל של תבנית הכי גדולה של תנור האפייה.
            מחיר שקניתי הוא: 96.90 ש"ח. נכון שהמחיר דיי יקר אך לא ראיתי במקומות אחרים את אותו המשטח.
            אסור לחתוך עליו עם סכין, אלא רק עם גלגלת פיצה או חותכן מיוחד לבצקים.

            משטח זה לא רק לרידוד אלא גם לאפייה. מצד האחד שהוא חלק – עליו אופים. ומצד שני שהוא מחוספס
            ויש עליו סימונים ועיגולים – עליו מרדדים. [צלמתי את שתיי הצדדים של המשטח].
            אני אישית לא אפיתי עליו כלום עדיין, אני מעדיפה לרדד עליו בצקים. עדיין לא ניסיתי אפייה עליו.

            צילמתי את המשטח הסיליקון עם האריזה שלו, כדי שתוכלי לראות בדיוק איך זה ניראה:

            http://picasaweb.google.com/yifat.zr/NspEbE?feat=directlink

            אני מרוצה ממנו מאוד :lol:

  7. יפעתוש בקר טוב יקירתי
    המשטח עושה את זה….אני מקווה שברבורית תראה את התמונות ,תקנה ויפתור לה את הבעיה.
    אצלי השיטות עוד של סבתא…על השיש. חהחהחהחהחה . הרגל.
    אבל באמת מ פ ת ה :!:

  8. פירגה שלום, פעם ראשונה כותבת לך- כמה אפשר כבר להתעלם מכל הההשקעה הזו???
    את המאפה הזה כמו עוד הרבה דברים שאת מכינה אני אכין ואצרף למחברת המתכונים שלי שכבר מתמלאת ממתכונים שלך (ד.א. השבת- ממולאים שלך ).
    כל הכבוד לך ויישר כח :lol:

    • יעל אז את כבר תהיי אנונימית? חהחהחהחה
      חמודה שאת מגיבה . זה משמח אותי מאד.
      אז בהצלחה בהכנת הממולאים וברור שתכיני את המאפה זה כי הוא פשוט נפלא נפלא נפלא.
      יום עם :lol:

  9. נראה משגע ואפילו אפשר להריח………אבל , האם לדעתך אפשר להשתמש בעוף טחון במקום בשר בקר? האם ההכנה זהה? תודה

  10. משטח סיליקון עובד מצוין בשבילי. לפעמים נשאר לי פירה מארוחת ערב, מערבבת עם ביצה מוסיפה תבלינים לטעם ומספיק קמח רגיל (לא תופח). מחלקת ל 2, חצי אחד מרדדת לתבנית מכניסה מילוי ומכסה עם חצי שני.
    אפייה בתנור 180 מעלות ל שעה וארוחה נהדרת להגשה גם קר.

    אפשרי לקשט למעלה בחיתוך הבצק כמו סולם כמו לפאי.

    • תודה רבה.מה שאת כותבת זה כמו פאי רועים. יש צמחוני ויש בשרי.יש לי באתר את שניהם.
      מתכון נהדר :lol:

  11. סוף סוף הדרך, המלית שילוב של בשר ובטטה ושאר טעמים נשמע
    מעולה, האמת מכינה בדרך כלל עם בצק פילאס בשדרוג אחר
    הפעם ננסה עם בצק שמרים .
    מה יש לומר ולהוסיף כל מתכון שלך פצצה.
    תודה רבה :lol:

    • תודה שולה מקסימה
      הבצק נפלא ואגב, אפשר להכין ממנו גם בורקס או כיסונים נפלאים.
      מקווה שתכיני ושיטעם לכם :lol:

  12. ערב טוב פירגה זה ניראה פיצוץ! אני עושה משהו דומה אני עושה את זה עם בצק עלים והמילוי הוא כבד עם בצל או חזה עוף עם בצל ופיטריות אני מטבלת בכורכום מרק עוף ופילפל שחור בחלק העליון באמצע אני עושה חור ןמשרטטת צורות מורחת בביצה ואופה כדי לך לנסות מאוד טעים! לילה טוב מאילנית הדרומית

    • אילנית יקרה
      נקרא פצצה. אגב, ראיתי המון מאפים דומים עם בצק עלים.
      המלית נקראת נהדר. אגב, גם אצלי את יכולה לתבל כמו שאת אוהבת ולא חייבת להיצמד לתיבול שלי
      smile

  13. העמוד וגם לסוף דעתך.
    'צטערת, נדחפתי כמו כל הישראלים, הא? ישר להיות ראשונה בתור smile אבל, באמת שלא שמתי לב.
    מעתה אקח מספר smile smile
    ואוקיי נוסף לגבי העדכון.
    שוב תודה
    ויקי

    • חהחהחהחהחהחה הצחקת אותי ירדת לסוף..עד שהבנתי לקח לי כמה שניות.חהחהחהחה
      טוב,עכשיו ראיתי אותך מיידית.הרבה יותר טוב ;)
      נשתמע smile

  14. אחלה רעיון משטח הסיליקון
    מצא חן בעיני
    (רק שבמחיר הזה אני הולכת להכליל אותו בין בקשות מתנות היומולדת או החגים שאני אבקש)

    ועכשיו…נראה לי שאני גם אקריב את ההתעקשות שלי של "לא להכין שמרים" …אני רוצה הכל !!! גם משטח גם בצק כזה גם מאכל כזה וגם עונג :P

    המתכון ממוגנט אל הדלת

    מבטיחה לכם שיגיע הרגע שאני יעשה הכל הכל הכל

    • אחכה ואצפה לברבורית שאני ב ט ו ח ה שתעשה הכל מכל ועוד יותר מזה ;)
      חיבוק גדול :lol:

  15. שלום פירגה,
    נדלקתי על המאפה הזה וגם על המנזלה.
    האם ניתן לשדך את המנזלה למאפה הזה כמילוי?
    תודה על כל המתכונים המדהימים.

    • שרון,לא ניסיתי אבל נראה שאפשר
      אם תכיני תעדכני אותנו
      תודה smile יקרה על המחמאות. smile

  16. פירגה בוקר טוב הכנתי את המאפה בשר סגור יאממממייי תשבוחות ניראה לי שזה יהיה ה.. מעדן של הערב. תודה. כל הזמן מחכה לעוד מתכונים תודה שבת שלום. :lol:

  17. בקיצור…קניתי אפילו מערוך כדי לעשות את הבצק הזה
    אבל מתוך הפעם הראשונה שלי בבצק שמרים…רשום על הקופסא של השמרים היבשים למנוע מגע עם מים קרים אז זה בסדר לערבב כאן עם מים?

    חוץ מזה אני מורידה את הפטריות והחמוציות…חשבתי להוסיף קישואים ותפו"א זה נראה לך בסדר לעשות ככה? או לוותר על זה?

    • אולי הכוונה למים פושרים? אז תלכי על זה. כמו שרשום במתכון אבל פושרים.
      אם את מורידה פטריות נראה שהתוספת תופסת בכיף.
      בהצלחה :lol:

  18. הכנתי את המאפה יצא טעים מאוד אני מכינה הרבה מתכונים שלך וזה נותן חשק לבשל ולחדש למשפחה מטעמים שונים שיוצאים מוצלחים עם מצרכים שיש בבית תודה לך על שאת נתת חשק לבשל 

  19. הכנתי הרבה יותר מהר ממה שחשבתי (ובגלל הריח גם הקדמנו את ארוחת הצהריים laugh )

    קצת הסתבכתי עם רידוד הבצק (השתמשתי ברעיון של משטח הסיליקון ולקחתי את התחתית ששמים מעליה את הצלחות והסכו"ם אבל הכל זז לי כל הזמן, ולא ממש ידעתי איך מרדדים כדי שיצא צורת התבנית המרובעת וכשהרמתי את הבצק הכל התפרק והכנתי פאזל בצק….אבל יש לציין שהייתי רגועה ביותר עם כל התקלות :lol: )

    במקום צנוברים שמתי שקדים גרוסים

    בעלי אומר שכל כך הרבה טעמים טובים בפה הוא לא זוכר כבר המון זמן (את רואה מה עשית לי? קודם הוא חשב שאני בשלנית טובה עכשיו מסתבר לו אחרת laugh laugh laugh )

    יצא מעולה מעולה מעולה :lol:

    • ברבורית מקסימה
      מעולה מעולה מעולה סימן שהיה מעולה :lol:
      והרי לך טיפ ישן לרידוד בצק
      קמחי השיש
      קמחי המערוך
      רדדי עלה לגודל אפילו גדול מהתבנית אין צורך לדייק
      כשהבצק מרודד שימי את המערוך בקצה העלה וגלגלי על המערוך.
      תעבירי את המערוך כשהבצק מגולגל עליו על התבנית המשומנת ותורידי אותו לאט לאט לתוך התבנית
      אחר כך תחתכי את הקצוות או תמשיכי לשטח ביד כדי להגיע לכל התחתית .
      קפיש?

  20. שבת שלום,
    אכן הכנתי את המאפה עם השידוך של המנזלה (הבשר עם חצילים).
    יצא מצויין. אפילו בעלי שנוקט במשנה זהירות כשאני מתלהבת ממתכונים חדשים :? , שיבח וזלל. laugh
    הקפדתי שתערובת הבשר תהיה רטובה ועסיסית כדי שלא יצא יבש.
    למי שאוהב חצילים, יצא מופלא! היתה לי הרגשה של דג'ה וו למשהו, למרות שבבית הורי לא הכינו כאלו.
    הבצק היה נהדר ופריך ודווקא בגלל גמישותו הרבה
    הצלחתי להתאים אותו לתבנית ולמתוח בלי שיקרע.
    באפיית התחתית יצאה לי קצת בולקלה (הבצק התנפח באמצע), אבל זה לא פגע.
    מה עוד אפשר לעשות עם הבצק הזה?
    תענוג האתר הזה – מתכונים מקוריים ויצירתיים וראש פורה והוגה שמחלק בנדיבות לאחרים.
    ישר כוח! :lol:

  21. פירגה שלום,
    הכנתי את המאפה למשפחתי ביום שבת האחרון.
    קצרתי מכל המשפחה מחמאווווווות ותגובות מעולות על המתכון!!

    המשיכי להעלות מתכונים טעימים ומעולים!! :lol:

    דליה.

    • בקר אור דליה יקירה
      כיף לקבל מחמאות . חיכיתי לשמוע אם אהבתם ואני שמחה שעבר בהצלחה.
      בהחלט אמשיך ושרק נהנה ושיהיה טעים smile

  22. בוקר אור פירגה

    מז'אומרת אהבתם? ;) כולם מ קטן עד גדול אהב וטרף… laugh
    הכנתי עם חצילים יצא יאממיאמייי דילגתי על הצנוברים כי בנותיי היקרות לא אוהבות צנובר/אגוזים וכו' יצא מעולה
    אין עליך . המתכונים פשוט מעולים !!

    יישר כוח :lol:
    כל טוב ושבת נעימה
    דליה

    • תודה דליה
      הוספתי למתכון למטה גם את התמונה של מלית החצילים. התלהבתי מהרעיון.
      נפלא ומשמח שכולם אהבו וטרפו. אין כמוך ששיתפת smile

  23. רציתי לשאול שוב לגבי משטח הסיליקון שדובר עליו קודם. אני מתלבטת בין המשטח שיפעתוש הציעה לבין משטח באתר של יצחק כהן בכפר סבא שיש אותו בעוד מקומות . הוא יותר זול אבל איכשהו נראה
    יותר "פושטי" (מין חום חלק כזה).יפעתוש (או מישהו אחר שיודע) האם המשטח של קארין גורן הוא טוב במיוחד?

    סליחה פירגה שאני מנצלת את האתר לשאלה, אני מאד מתלבטת מה לקנות.

    sad sad sad sad sad

    • היי ריקי55

      אני לא מכירה את המשטח באתר של יצחק כהן בכפר סבא כפי שציינת, ולכן אין לי מושג אם הוא יותר טוב.
      מה שכן אני יכולה להגיד על משטח הסיליקון שקניתי מקרין גורן הוא מעולה.
      גם אני ראיתי בו מחיר דיי יקר, אבל בכל זאת החלטתי לקנות אותו. אני מרוצה מאוד מהמשטח זה.
      העבודה עליו מאוד קלה ונוחה כמעט ללא קימוח המשטח. קצת קימוח קל וזהו.
      הכנתי עליו לחמניות לפני כמה ימים ובזמן הרידוד ממש טיפה קמח שמתי על המשטח.
      וכמו שפירגה מציינת לגביי בצקיי שמרים, צריך ממש לקמח קלות את משטח העבודה
      כדי שהבצק לא יצא "כבד" לאחר האפייה. אז מצאתי שהמשטח הסיליקון הוא הפיתרון לכל הבצקים שיש.

      ושוב, יכול להיות שבחברות אחרות יש אותו משטח סיליקון, אך אני לא מכירה.
      תחליטי ותיקני מה שאת חושבת, העיקר שתהני ממנו smile

      מקווה שעזרתי :P

  24. יפעתוש היי,

    תודה רבה על התגובה המהירה.
    אני מוכרחה לציין בהזדמנות זו שהתמונות שלך מרהיבות ומעוררות חשק לאפות.

    כל הכבוד על השיתוף
    ריקי :lol:

  25. הי פירגה,

    אני רוצה להכין בסוף השבוע הזה את המאפה אבל שאלה וסליחה על הבורות… (דרך אגב את צעדי הראשונים אני עושה בעזרת המתכונים שלך ואף פעם לא מתאכזבת).
    אז לשאלה- לאחר ששמים את המילוי על הבצק שהיה בתנור וצריך לכסות עם הבצק השני- איך מכסים? כלומר איך סוגרים את המאפה כי אם אכסה רק בעיגול כל האמצע, המילוי יישאר ללא תמיכה…

    תודה

    • שחר תודה על המחמאות smile
      את לא צריכה לסגור במובן לסגור או להדק
      את החלק הראשון את מהדקת על התחתית וגם על הדפנות . אופה.
      שמה את המלית ומניחה את הבצק המרודד למעלה.
      פשוט להניח את הבצק מעל למלית. לחרוץ בו כמו שכתוב.
      smile

  26. אחלה מתכון. קצת היה לי קשה לעבוד עם הבצק הזה, ונראה לי שפעם הבעה אחזור לבצק פאי (קמח, חמאה, חלמון, מי קרח).
    למחות שלאחר אפיה הבצק היה טעים ממש, וגם המלית נהדרת.
    בסופו של דבר זה מאפה מעולה ונטרף מהר.

    • יערה חמדתי שלום
      לדעתי מה שהיית צריכה לבצק הנהדר הזה, זה להוסיף כמה טיפות מים כדי לעשותו גמיש יותר.
      אבל לשיקולך , כל בצק פריך מתאים.
      נהדר ששלחת אלינו את תגובתכם הנפלאה והטעימה.
      המשך שבת נפלאה לכולנו smile

      [הוספת תגובה]

  27. הכנתי את המאפה לארוחת שבת, הבצק מדהים והמאפה כולו קצר שבחים…… כולם לקחו תוספת…. תודה לך פירגה והמשיכי כך!!!! שבת שלום

  28. בוקר טוב!
    לשבת הכנתי (בין היתר) את המאפה המשגע הזה וכולם השתגעו וכרגיל קיבלתי מחמאות בזכותך,
    אין שני לך!!!
    חג שמח!
    אוהבת – שרי מעריצה שרופה

    • ואואואווו שרי תודה מתוקה
      מאפה מדהים,באמת לא פלא שקיבלת מחמאות.
      המשך טעים smile

  29. הי פירגה
    רציתי לדעת אם יש צורך לבשל קודם את הבטטה או רק לחתוך והיא כבר תתרכך באפיה?
    תודה
    יפעת

  30. רגע לפני פסח…יש סיכוי שאפשר את המעדן הזה להמיר איך שהוא לפסח???
    כולנו מחכים בציפייה שתחזרי מהחופשה להגיד לנו אם נוכל בפסח הזה לחגוג עם המאפה הזה

    • ברבורית נחמודת
      יש בקטגוריה:פסח, את מאפה המצות עם הבשר בשכבות שמחליף את המאפה הזה.
      הוא מומלץ וטעים ברמות קשות.ראי,הוזהרת ;)

  31. את מתגוונת ל: מתכון חלאבי – לזניה מצות בבשר וצנובר ?

    גי הוא נקרא מדהים !!!

  32. רוטב צ'ילי בא מוכן? זה הרגיל שאנחנו משתמשים במתכונים שלך צ'ילי חמוץ מתוק?

  33. פירגה יקרה.
    הכנתי את המאפה הנפלא הזה לערב יום העצמאות, בשילוב עם סלט ירקות ענק,
    יצאה לנו ארוחה מופלאה, טעימה,עשירה בטעמים, לא צריך יותר מזה.
    בעלי ובני היקרים כל כך אהבו ושיבחו,אמרתי כמובן שזהו מתכון "פירגאי " כמו רוב
    המתכונים שלך ,שאני אוהבת לנסות,ולהינות מהתוצאות………. והתשבוחות…
    זה מזכיר לי את המאפה שאימי ,ילידת בולגריה, מכינה לקראת פסח. נקרא "פסטל".
    אני הורדתי מהמתכון את הבטטה,והוספתי יותר בשר… ופטריות. השילוב של הטחינה
    עם הסילאן-מטריף בטעם והריח.
    המון תודה :lol:

    • סימה הי חמודה
      אני שמחה שהראש שלי ממציא לי פטנטים.חהחהחהחהחה ואוכל טעים.
      המאפה הזה באמת מיוחד במינו ובטעמו.

      הכיף זה לשתף,לקבל תגובות ולדעת שהמתכון מוצלח.
      תודה גדולה והמשך שבוע נפלא smile

  34. פירגה היקרה!

    ראיתי את המתכון הזה וישר נדלקתי עליו (חולללללה על שילוב של טחינה ובשר טחון)

    הכנתי פעמיים, בראשונה כ"טסט" לפני החג – יצא מעלף וחוסל קשות ובשניה בערב החג ויצא עוד יותר מעלף!
    פחדתי שאולי בגלל שעשינו "בופה" לחג, המאפה בתצורתו יהיה פחות נגיש ואז פחות אטרקטיבי (בבופה ערב חג התחרות קשה מאד כידוע לכולם….) חשבתי על הפיכת המאפה לבוריקטס קטנים ונחטפים, בסוף לא היה לי זמן (וגם הבצק לא ממש מתאים) והכנתי את המאפה כמו שהוא, מיותר לציין שנחטף, חוסל, נזלל ואני לתומי בניתי על טיייקאווי של השאריות…

    תודה על מתכון מעולה, הוא נכנס אצלי למחברת הקבועים smile

    שתהא שנה ומתוקה
    וגמר חתימה טובה!

  35. תקשיבי פירגה…. הכנתי, יצא פצצה !!!!!

    כולם התפעלו מהמראה המגרה, ועוד יותר מהטעם המעודן של המאפה הזה.

    ליקקנו ת'אצבעות. אפילו אני, ששונאת בשר באופן כללי, נהניתי מכל ביס.

    ועוד משהו, אני מ-זה אוהבת אותך… את לא יודעת כמה עזרת לי במטבח עם כל המתכונים השווים שלך.

    אני כבר לא צריכה ספרי בישול . יש לי אותך.! smile

    • ענבר חמודה,כמה מחמאות.חהחהחהחהחה
      גם אני אוהבת אותך.אני שמחה שאני קולעת לטעם שלך ושכל מה שאת מכינה טעים לכם. נהדר.
      אז המשך ביחד וטעים smile

  36. שאלה דחופה.
    ביקשו ממני עכשיו את המאפה הזה לשבת…. חחחח…
    יש לי רק בשר הודו.

    אפשר ?

    דחוף… חח…

    • ערב טוב ענבר יקרה smile
      אני בטוחה שישמחו לשמוע .
      תודה רבה מקרב לב שחזרת לעדכן.
      שבוע נפלא והמשך טעיםםםםםםםםם smile :lol:

  37. טעיםםםםםםםםםםם !
    ממליצה בחום להכין ולהתענג מכל ביס .
    הכנתי עם פטריות ובטטות , כל המשפחה אהבה .

    :lol:

  38. היי פירגה, כרגיל, לא מוותרים לי בבית על המאפה הזה.. חחח…
    אין לי פטריות טריות. אפשר מקופסת שימורים ?
    ואם חצילים, אז אני צריכה לעשות עם החציל את כל התהליך של לתת לו לנוח שיזיע , ואז לטגן ?
    תודה.

    • מיה הי חמודה
      אני מסכימה שגירסת הפטריות מדהימה גם הגירסה עם הבשר מיוחדת ולא שיגרתית.
      בכל אופן, חן חן על התגובה הנהדרת והטעימה שאגב,גם אני אוהבת אותה מאד.
      שבת smile שלום

  39. פירגה :twisted: :twisted: :twisted:
    אני לא זוכרת…
    יש הזמנה של המנה הזו לפסח
    ואני לא זוכרת אם אפשר להכשיר את הבצק הזה לפסח ואיך laugh

    • ברור שיש במתכונים לפסח כנסי . יש את המתכון עם שכבות של בשר ומצות.
      אין פסח בלעדיו.אין.

  40. ברור שהמתכון של שכבות הבשר והמצות יככב על השולחן :lol: :lol: :lol:
    אבל בגלל שרצו גם את זה וגם על ההוא לא ויתרו
    החלטתי לעשות את שניהם
    רק חיפשתי איך לעשות את הבצק כשר לפסח

  41. בוקר טוב,

    המאפה הזה הינו אחד הדברים הכי טובים שהכנתי עם בשר טחון!

    השילוב של כל הטעמים היה מדהים, ונשאר טעם של עוד בפה…

    אני חייבת להגיד, שבזכותך אנ הופכת אט אט לבשלנית מעולה!

    שבוע טוב.

    • אודלי :lol: ה,אני בטוחה שאת כבר בשלנית מעולה.
      יופי של מחמאות למאפה הבשר.בכיף ותודה רבה :lol:

  42. היי,
    אני לא כל כך מכירה את סוג הבצק הזה
    נראה לי שהוא קרנצ'י כמו העוגיות שלעבדי
    השאלה היא
    על מנת לשמור על הקרנצ'יות של הבצק
    צריך להתפיח?
    צריך לעבד בקיצין איד או זה מסוג הבצקים הפריכים שלישה מרובה מזיקה לו?

    • בקר טוב תמי יקרה
      כשמאפה שלי מצליח לכם,אני גאה כמו אמא אווזה ;)
      לבריאות smile

  43. הייי פירגה
    אפשר בצק אחר????כי הבצק הזה עושה לי צרבת…זה טעים המישפחה שלי אהבה אחרי שהכנתי (זה טעים גם בלי חצילים או בטטה כי אצלי לא אוהבים)))))אך לי זה לא טוב
    אולי יש לך מירשם אחר לבצק????
    אשמח מאוד
    תודה ובאהבה
    ממני רחלי

    • יש קטגוריה בצקים או בצק….,תחפשי שם אולי משהו אחר יתאים לך
      בנוסף יש המון מתכונים עם בצקים.פשוט לשוטט ולדפדף…….
      בהצלחה

  44. היי פירגה, אני מחפשת מאפה לערב שבת לאירוח מאפה בשר טעים במיוחד בבצק עלים ( עצלנית ) אשמח לעזרה smile

  45. גדולה
    עשיתי לשבת את המאפה.
    לבצק הוספתי טימין יבש וקצת כמון.
    לבשר הכפלתי כמות התבלינים

    ויצא מאפה מצויין כמו שרק את יודעת לעשות

    תודה רבה :lol:

    • היי בקר טוב
      מתכון נפלא, אחד היצירות שלי. אני שמחה שאהבתם ושחזרת לשתף אותי. את נהדרת.
      תודהההההההההההההה

  46. היי פירגה
    קודם כל תודה על האתר הנהדר הכל נראה כ"כ קורץ יפה קל ופשוט להכנה ההסברים מפורטים וברורים ובכלל את ממש אוצר מאז שהכרתי אותך אני ממליצה לכולם והמטבח שלי השתדרג פלאים הכנתי בערב החג הראשון את מאפה הבשר במילוי בטטה ופיטריות הבצק נהדר קל להכנה ולעבודה וטעם המילוי פשוט חלומי…. הבן היקר שלי לא הפסיק לאכול ממנו להתלהב מכל ביס ולמחרת לא נרגע עד שלקח אליו את כל התבנית ופשוט חיסל את כל המאפה….מתכננת להכין גם בשישי הקרוב….תודה

    • סמכיתבקר טוב
      תודה על ההמלצות לאתר שלי.
      האתר שלי הוא אתר ביתי שמתחיל במשפחה הענפה שלי ועובר באהבה עד אין קץ לכולכם בכל רחבי העולם.
      לדעתי כך צריך לכתוב.לא נולדנו שפים ולא בשלנים.בשפה פשוטה בגובה העיניים.ואם הכל עוד טעים,אז מה יש עוד לבקש?
      תודה רבה לך.תמשיכי להכין ולשתף אותי. זה עושה לי רק נחת וטוב.
      לבריאות.

  47. עשיתי אתמול שוב הפעם עם חצילים ואת הבטטה קצצתי במעבד מזון במקום לחתוך לקוביות יצא פשוט טעים(ציטוט של בני יקירי)
    תודה פירגה

  48. היי פירגה,מה שלומך? שאלתי אותך אתמול לגבי כמות גדולה שנשארה לי של בשר טחון (מתובל ומוכן לאכילה) ואמרת לי לחפש מתכונים עם בשר טחון, חיפשתי והגעתי למתכון המהולל שנראה לי משהו שיתחסל מיידית :P השאלה,מה עושים? לשים את הבשר איך שהוא על הבצק ולאפות? זה יהיה בסדר?
    ואם אני רוצה להוסיף פטריות, אני צריכה לטגן אותם ואז להוסיף לבשר המוכן?
    מודה לך מאוד smile

    • מירב,עדיף לטגן את הפטריות ובנוסף,תראי איך תיבלתי .
      הבשר צריך להיות קצת לח לפני שאת שמה אותו על הבצק.
      בהצלחה
      תהני ממתכון מהמם..
      שבת שלום

  49. חשבתי תעזרי לי קצת יותר. להגיד שהבשר צריך להיות לח זה אני יודעת,רק לא יודעת מה לעשות כדי שיהיה לח.
    שבת שלום גם לך.

    • מירב,אם התערובת יבשה אז תוסיפי כף סלט חומוס או טחינה , כף קטשופ, כף רוטב צ'ילי, ותערבבי.את יכולה להוסיף עוד 2-3 כפות שמן.

  50. יש לי בטטה שבושלה ורכה ממש כמו פירה אפשר להוסיף לבשר גם במרקם כה? או שזה יהיה דיסה? sad

  51. פירגה יקרה,
    הכנתי בסופ"ש את המאפה הנפלא והטעים הזה.
    כולם "לוקלוקו" את האצבעות ולא נשאר פירור.
    תודה על מתכונים טעימים :lol: :lol: ;) smile

  52. פירגה ,
    אפשר לוותר על הבטטה או לשים משהו אחר במקום ?
    וגם חמוציות לא אוהבים אצלי מה לעשות ?

  53. פירגה תודה ענקית כל מתכון יוצא מליון $

    המאפה כרגע בתנור והריח והמראה משכרים! לא היו בטטות או פטריות אז הכנתי עם גזר מגורד וקוביות של שרי. לפני האפיה הטעם היה מעולה. מחכה שהחברה יבואו לטרוף…

  54. המאפה נראה כמו עוגה מחכה לארוחת ערב בכיליון עיניים מתכון נהדר
    שבת שלום
    :lol: smile

  55. כל כך הרבה תגובות חמות המתכון שלך מקבל שאני חייבת לנסות אותו לארוחת שבת עם אורחים. האם בגלל בצק השמרים עדיף לאפות ביום שישי? אני מכינה המון אוכל וחשבתי לאפות ביום חמישי בלילה. מה דעתך? תודה על כל המתכונים הנפלאים שמגוונים לנו את החיים ואת הטעם. שבת שלום

      • תודה על התגובה המהירה. זה עתה הכנסתי את תחתית הבצק לתנור. בבישול התערבות הבטטות נשארו מעט קשות. האם זו הכוונה?
        תודה על הכל
        יוכי

  56. פירגה היי,
    אפשר לאפות ולהקפיא?
    או אפשר להכין ולאפות מראש כמה שעות?
    תודה רבה

  57. לפירגה המדהימה!!! כבר שנים שאני מתעלפת ממך בסתר.. ממעשי ידייך המהממים, מהכישרון והיצירתיות וגם מהיחס האישי שאת מעניקה לכל שאלה/פניה!! שנים שאני "גונבת" ממך בהנאה מתכונים מעולים, רעיונות מקוריים והמון השראה!!! אז פשוט רציתי להגיד תודה ע-נ-ק-י-ת!!!! באמת שאת מלכת המלכות ואלופת האלופות!!! אגב את המאפה המדהים הזה הכנתי לא מזמן, היתה התלהבות רבה וחוסל במהרה.. אמנם המלית היתה "בתרגום חופשי" כי חסרו לי מהמצרכים אז אלתרתי ממה שהיה לי, אבל את הבצק הכנתי "כלשונו" והוא פשוט מדהיםםםםם!!! אימצתי אותו בחום!!!! כמה פשוט כמה קטלני!!! וגם המלית שלך כמובן נראית מדהימה חייבת להכין אותה בהזדמנות!!!! אז המון תודה!!!!!! רק תמשיכי כך!!!

    • תודה באהבה.
      מרגש אותי כל כך לקרוא את התגובות המחמיאות .
      זה פשוט נותן לי עוד זמן לחיים מאושרים.באמת.
      אין כמו לחלוק את המתכונים הביתיים שלי שאני מכינה לאהובי, ושאתם מחוברים אליהם ומכינים גם לאהוביכם.
      המתכונים קלים אבל מיוחדים ובאמת כמעט תמיד ניתנים להמרה ממצרכים אחרים שיש בבית. זה כל הכיף,שלא צריך תמיד לצאת ולקנות מצרך מיוחד.
      שתמשיכי להכין ולהנות ואני אמשיך ליצור ולשתף ולכבד את כולכם.
      באהבה גדולה.

  58. תודה רבה ריגשת מאוד וכמובן לא איכזבת- תגובה חמה לבבית ומקסימה!!! באמת רואים המתכונים שלך באים מהמון המון אהבה!! (זה התבלין הסודי!!!) ובאמת כיף להכין אותם מכל הלב לאנשים שאוהבים.. (נגיד את המאפה הכנתי זה לאחי היקר!!!) אז רק שתהיו בריאים את וכל אהוביך ובאמת תמישיכי לשתף אותנו במתכונים מדהימים ומיוחדים מהמצרכים הזמינים!!! ותמשיכי להיות מדהימה ושיהיה פסח כשר ושמח!!!!

    • אמשיך,אמשיך כי בדיוק את וכמוך נותנים לי כח והמון רצון לנתינה עוד ועוד ועוד.
      את לא יודעת איזו הרגשה נפלאה זו שמשפחות יושבות ומתענגות על המאכלים מהאתר שלי,זה אושר. נותן לי בריאות והמון נחת.
      אמן,חג שמח ושקט ומלא אהבה ואור.
      ושוב,תודה מעומק ליבי.

  59. פירגה יקירתי
    ביום שישי הכנתי שני מתכונים שלך, את הלחם גבינות (כמובן שרשמתי במקום הנכון תגובה)
    וגם את המאפה בשר סגור, שיצא טעים מאוד, השמטתי דברים שאני לא אוהבת, כמו
    בטטה,חצילים וכו', הבצק יצא לי קריספי, אכלתי לארוחת ערב ביום שישי בתוספת סלט חסה.
    תודה לך אישה יקרה

    • רותי,את נהדרת שאת חוזרת לשתף אותי.
      תודה רבה והמשך שבוע נפלא ומחובק.

  60. פירגה יקרה
    רציתי לשאול, האם אפשר להקפיא את המאפה? הרי אני לא אוכלת
    בשר כל השבוע……

  61. היי פירגה , קודם כל שנה טובה טעימה שתהיה לך, ולכולנו בזכותך.
    שנית רציתי לשאול, לגבי המאפה המדהים הזה, האם יהיה נורא אם אשים יותר מ350 גרם בשר?
    הפשרתי 600 גרם…
    אם כן יש לך רעיון איך לנצל את השאר?
    זה לארוחת החג הערב….
    תודה ושנה נהדרת :lol: :lol:

    • ענבר שלום"
      אני מקווה שהכל הסתדר לך בסוף.
      לא עניתי כי הבן שלי לקח את המחשב שלי ליומיים ולצערי,לא יכולתי לענות.
      תמיד אפשר להכין משאר הבשר קציצות מטוגנות.אפשר להוסיף לבשר תפוח אדמה/בטטה או ירק אחר כדי להגדיל נפח.
      חג שמח ומתוק לכם.

  62. נתקלתי באתר שלך היום והמתכון נראה משגע smile אני מכינה אותו לארוחה… אבל יש לי שאלה… צריך להשאיר את הבצק להתפחה? כי לא רשום… ואם לא אז למה השמרים?

    ממש תודה מבטיחה לחזור לעדכן את הפידבקים

    • תודה נטע.
      ככה אני מכינה ולא צריך להתפיח :P
      מתכון משגע וטעים ברמות על.
      תכיני ותהני,לבריאות.

  63. ..המשך
    אחרי שקראתי שוב ראיתי שבאמת לא כדאי לשנות את הצורה זה פשוט נראה נהדר.. וההסבר שלך כל כך מפורט..
    רק רציתי לדעת לגבי החיתוך.. האם זה נחתך בקלות .. ומתי לחתוך..
    מתכננת להכין ביום חמישי ליום שישי..

    שוב תודה וסליחה על השאלות המיותרות

    • רונית בקר טוב
      תכיני את המתכון כפי שרשום ותגישי אותו לשולחן חם. תפרסי אותו בשולחן ליד האורחים.
      תהני מהאירוח ובהצלחה smile
      את יכולה להכין יום לפני ולחמם בתנור,אין בעיה.

  64. פירגה היקרה!
    מצטרפת לתגובות החיוביות עד מאד.
    אני לא סובלת בשר, וכאן טעמתי מהמלית כדי לבדוק אם חסר מלח המשכתי "לטעום" עוד ועוד… :lol:
    כולם אהבו מאד אצלנו, כולל בן השש.

    תודה רבה לך!

    איך נראה לך שהמאפה ייצא בתבלית אינגליש קייק מלבנית?

    • בר יקרה
      כ"כ שמחתי לקרוא את התגובה שלך. הילד בן 6 אהב? תני לו חיבוק ענק מסבתא פירגה.
      הלוואי שכך תמשיכי ותכתבי לי תמיד דברים יפים באתר.
      תודה רבה והמשך טעים ביחד smile

  65. מאפה מושלם !
    הפעם השתמשתי בקמח מלא 100% והפחתי את השמן לחצי כוס – יצא טעים ובריא יותר.
    אגב גם נם פטריות מקופסת שימורים זה הולך !

    פירגה , את מדהימה. תודה על כל המתכונים המושלמים שלך :P

    • ענבר,תודה שחזרת לשתף,אני שמחה כל כך שאהבתם.
      זה הבייבי שלי,וכיף לי שאתם זורמים איתי.
      smile

  66. פירגה היקרה בוקר טוב.
    כסר מספר שנים אני עוקבת אחר המתכונים הנהדרים שלך ונהנית.
    אני רוצה להכין את המאפה עם הבשר, אך אין לי תערובת לקציצות.
    באיזה תיבול אחר אפשר להשתמש?

    • נעמי,ת צהריים טובים לך,
      אני אוהבת קצת מכל דבר: כורכום, כמון,קינמון.
      אבל …
      שימי מה שנראה לך שאתם אוהבים. תטעמי ותשפרי לטעמך.
      לבריאות ובאהבה גדולה להמשך ביחד והכי טעים שיש
      שבת שלום smile

  67. המתכון מעולה וככה התוצאה. אני מכינה אותו המון כי כולם אוהבים. ויתרתי על החמוציות. אני שמחה לבשר לך שהמתכון עבר לבתי שהתחתנה, וכשהיא מארחת לשבת היא גם מכינה אותו.

    פעם אחת הכנתי את המתכון לארוחת שבת שהיתה יום הולדת לאחת מבנותי עם כל המשפחה. הכנתי כמות נוספת של בצק וככה יצרתי מהבצק אותיות מהשם שלה וכן ברכה והנחתי על הבצק העליון. זה היה וואוו אחד גדול והפתעה מקסימה עם הרבה תשומת לבך.

    שתהיי בריאה ותמשיכי להרעיף עלינו מכל טוב יצירותיך וכשרונותיך.

    • יוכי יקירתי
      את פשוט מקסימה שמצאת זמן לבוא ולכתוב לי כאלה מילים יפות ;) :lol:
      שתמיד יהנו מתבשילייך ויתפנקו ממעשה ידייך.
      כל הכבוד והמשך עשייה משותפת לנו smile
      בריאות ואהבה לכולכם.

  68. פירגה היקרה, את מאפה הגבינות זוללים אצלי בלי סוף. רוצה לנסות את מאפה הבשר. 2 שאלות: מה אפשר לשים במקום קטשופ (רגישות לעגבניות) והאם לדעתך ניתן לחמם על פלטה ביום שבת.
    ובכלל אני מחפשת איזה רוטב לקציצות בקר שלא כולל עגבניות. יש לך משהו?

    תודה רבה על כל ההשקעה שלך!!

    • רוזה שלום רב,
      את יכולה להשמיט את הקטשופ ואין צורך לשים משהו אחר במקומו.
      לגבי פלטה,אני לא יודעת.
      smile בהצלחה

  69. פירגה יקרה ערב טוב, מבקשת להתייעץ איתך לגבי מלית בשר טחון למאפה, תערובת הבשר לאחר האפייה יוצאת פירורית,
    לא אוהבים אצלי במלית לא טחינה/חומוס/ ולא קטשוף/רסק עגבניות, אני רוצה משהו שיאחד את המלית, האם אני אשים פירה מתפו"א
    אחד ל- חצי קג' בשר וכמובן בצל מטוגן ופטריות קצוצות ותבלינים שאוהבים אצלי, לדעתך יספיק לאחד למירקם יציב ולא פירורי ?
    אשמח לשמוע את דעתך המלומדה, אני אוהבת להתייעץ ולשמוע את דעתך כאשר אני מתלבטת. בתודה מראש ותמשיכי להפרות אותנו במתכונים ובידע הטוב שלך.

    • מרים ערב טוב,
      זה מה שאני הייתי עושה. מטגנת ב-3 כפות שמן 3 בצלים קצוצים וכמה שיני שום קצוצות (אם אוהבים) אחרי שהבצל מזהיב, תוסיפי את הבשר ותטגני אותו לגמרי.
      כשהבשר מוכן,תוסיפי למחבת 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק. בנוסף, שימי פירה מתפוח אדמה אחד. (או בטטה מעוכה) בסוף כדאי להוסיף פטריות קצוצות ממש קטן.
      לערבב הכל ולראות אם העיסה רטובה מספיק.
      יש אפשרות להוסיף ביצה. או מחית של קישוא.
      שימי את התבלינים שאתם אוהבים.
      מקווה שיצא טעים. אין סיבה שלא.
      לילה טוב kiss

להגיב על מאיושה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *