d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a4d799d79cd795 d7a4d798d7a8d799d795d7aa d794 - מאפה פילו בפטריות וגבינות

מאפה פילו בפטריות וגבינות

d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a4d799d79cd795 d7a4d798d7a8d799d795d7aa d794 - מאפה פילו בפטריות וגבינות

 

מאפה פילו בפטריות שמנת וגבינות
קל מאד להכנה וקוצר מחמאה.

המצרכים:
8 דפי פילו
300 גרם פטריות חצויות
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן
1/2 כוס חלב
2 מיכלי שמנת חמוצה
כף קמח גדושה (אפשר גם תופח)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת — 50 גרם למלית ו-50 גרם לציפוי
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
1/2 1 כפות שמן זית להברשה על המאפה לפני שמכניסים לתנור

אופן הכנה:
לטגן בשמן את הבצלים ולהזהיב
להוסיף פטריות ולטגן בבחישה עד שאין נוזלים
לשים בקערה את כל המרכיבים כולל הבצל , הפטריות והתיבול
לערבב.
לשמן תבנית מספר 26
לסדר את דפי ה"פילו" המשומנים בתבנית ולהשאיר שוליים בחוץ
כל דף להבריש במעט שמן
לצקת את הבלילה על דפי ה"פילו" באופן שווה
לגרר את הגבינה מעל.
לעטוף את המאפה עם דפי ה"פילו" שבשוליים
להבריש בשמן את פני המאפה
לאפות בחום 175 כ- 40 דקות או עד שפני המאפה משחימים.

d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a4d799d79cd795 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - מאפה פילו בפטריות וגבינות
תהנו

2 תגובות על “מאפה פילו בפטריות וגבינות

  1. שלום פירגה

    מדוע בכל פעם שאני מכינה מאפה על בסיס פילו ( גבינות בדר"כ ) תחתית הבצק יוצאת רכה ולא אפויה ?
    האם 35 או 40 דקות בחום של 175 לא מספיקה ?
    תודה
    קרן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *