d7a4d799d79cd795 d791d7a9d7a8d799 - מעטפות וסיגרים ממולאים בשר וצנובר ב"פילו"

מעטפות וסיגרים ממולאים בשר וצנובר ב"פילו"

d7a4d799d79cd795 d791d7a9d7a8d7992 1 - מעטפות וסיגרים ממולאים בשר וצנובר ב"פילו"

נחמד ל"שחק" בדפי "פילו" כשיודעים ומכירים את הסודות שלו.
למשל:
1. תוך כדי הכנה מכסים את העלים שטרם מולאו במטלית לחה כדי לשמור שלא יתייבשו.
2. להבריש כל עלה בשמן זית או אחר כדי שהעלים יישארו פריכים ולא יישברו ויתפוררו
רצוי להכין לפחות 3 שכבות של עלים כמצע כשכל עלה משומן בנפרד ורק אז למלא ולסגור.

חבילה של דפי "פילו"

חתכתי את הדפים ל-4 ריבועים 14X14.
הנחתי את 4 העלים אחד על גבי השני כשכל אחד מהעלים זכה להברשה אישית של שמן.
שמתי בצד של העלים כמות נדיבה בשר וצנובר
גלגלתי לצורת סיגר.
למעטפה יש להניח את המלית באמצע הריבוע.
מקפלים את כל הצדדים לכיוון המרכז ומהדקים.
מניחים הפוך על ניר האפיה.
אפיה בתנור מחומם מראש בחום 180 כ-20 דקות.
המצרכים וההכנה למלית בשר וצנוברים:
3 כפות שמן במחבת חצי עמוקה
3 בצלים קצוצים מוזהבים
מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון
מפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר נהיה פירורים ואין במחבת נוזלים.
כשהבשר מושחם קלות מוציאים אותו לקערה.
באותה מחבת מטגנים ללא תוספת שמן, 100 גרם צנובר רק עד להזהבה קלה
תיבול עדין של מלח ופלפל שחור.
מערבבים את הצנובר והבשר מצננים וממלאים.
"טיפ"
1. נשאר לכם "פירה" תפוחי אדמה? תוסיפו בצל מטוגן זהוב קצוץ דק ותמלאו את העלים כנ"ל
תהנו

8 תגובות על “מעטפות וסיגרים ממולאים בשר וצנובר ב"פילו"

  1. שלום פירגה
    אומנם שבת ואני מתנצלת על כך (את לא חייבת לענות היום) אני מאלה שקמות מוקדם למרות שאין לי ילדים קטנים אבל הגיל עושה את שלו ….. אני רוצה קצת יותר מידע לגבי העבודה עם עלי הפילו כי אני לא התנסתי לעבוד עם עלי פילו, וזה מאוד מסקרן אותי כי אומרים שיש בזה פחות קלוריות זה נכון בכלל (זה לא משנה לי כי אני רזה אבל אני שומרת על הגיזרה של הח'ברה שלי כשהם מתארחים אצלי…)
    1. כמה סיגרים בערך יוצא מהכמות שהצעת (חבילה ?הבנתי נכון?)
    2. העלים נדבקים(נסגרים היטב לא צריך להדביק עם משהו?….)
    הפילו בא בגליל או בחבילה (עד כמה שזכור לי בגליל).
    סליחה עלהשאלות הכניראה טיפשיות – אבל אני מתכוונת לאמץ את העלים האלה שמעתי שעושים איתם הרבה דברים ולא העזתי דרכך אקבל ביטחון ….
    תודה ענת – ושוב את יכולה להשיב במוצ"ש.

    • ענת שלום רב
      בעקרון מכינים בדיוק כמו גלילות או שטרודלים סיגרים או מעטפות.
      רק שבדפי פילו מכינים לפחות או מינימום 3 שכבות זו על זו ומברישים כל שכבה בשמן

      למשל אם את מכינה סיגרים את צריכה להכין 3 ריבועים זהים .
      להניח על השיש ריבוע בערך בגודל 14X14 ס"מ ולהבריש אותו בשמן.
      ככה את מכינה 3 שכבות זו על גבי זו ורק אז על השכבה השלישית למלא במלית שבחרת ולגלגל את הסיגר . גם לפני שמכניסים לתנור מברישים את המאפה בשמן..
      את יכולה לרשום פילו בחפש באתר ולראות כמה מתכונים שהכנתי (גם פשטידות)
      בהצלחה ותהני

  2. פירגה שלום,
    אשמח לנסות להכין מתכון זה לחג.
    השאלה שלי היא האם אפשר להכין מאכל זה מראש ולהקפיא?

    אשמח לתשובתך

  3. א. עשיתי (בצורת פשטידה) – יצא מעולה.
    ב. האם לא כדאי להוסיף ביצה לבלילה בכדי "להדביק" את מרכיביה?
    תודה ושנה טובה

    • אודי,השמן הוא המדביק פה.
      אם יש בעיה,תמיד אפשר להדביק גם עם ביצה.
      שנה נפלאה ומתוקה לך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *