d7a2d795d792d7aa d792d791d799d7a0d795d7aa d79ed79cd795d797d7943 - עוגת גבינה מלוחה פיקנטית

עוגת גבינה מלוחה פיקנטית

d7a2d795d792d794 d79ed79cd795d797d794 d7a9d79cd79ed7941 1 - עוגת גבינה מלוחה פיקנטית

עוגת גבינות מ ל ו ח ה פיקנטית לחג השבועות הנפלא שקרב ובא……
משהו שחשבתי עליו כבר מזמן ולא הזדמן לי.
היום היו אי אילו גבינות במקרר והזכירו לי שחשבתי על…..
אז זהו…זה מוכן. זה טעים. זה אחר.
תבנית עגולה מספר 26 משומנת היטב גם בדפנות עד למעלה.

מצרכים והכנה בתוך קערה:
300 גרם גבינה "טוב-טעם" או כנען
300 גרם גבינה בולגרית אבל במליחות ע ד י נ ה
200 גרם גבינות צהובות מכל סוג מגוררות גס
100 גרם חמאה ר כ ה
3 ביצים
1/2 1 כוסות קמח תופח
4 כפות בצל מטוגן מיובש מעורבב עם עדשים ירוקים. (קונים על משקל)
(מתוך שלל התערובות המוכנות זה מה שחברתי אליו לפשטידה,אבל אתם יכולים להחליף לטעם אחר.)
שימו לב שזה ל א אבקת מרק בצל.
2 כפות עיטורי עגבניות-אוליביה כי זה מה שהיה לי במקרר. מי ששואל זה מסוג העגבניות המיובשות שיש בצנצנות בסופר ליד הרטבים.
מעט פלפל שחור
לא צריך להוסיף מלח כי המרכיבים מלוחים.אפשר לטעום ולהחליט.
לקשט למעלה כבקשתך , לפני האפייה. לדעתי יהיה נחמד עם גרעיני חמנייה.
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות 50 דקות.
אחרי 20 דקות החלק העליון כבר שחום.לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה.
כשהעוגה מוכנה להוציא ולחתוך למנות לכסות בניר כסף ולהחזיר לתנור מ כ ו ב ה לעוד 5 דקות
כשדלת התנור ס ג ו ר ה.
להגיש חם עם צ'זיקי, יוגורט,שמנת חמוצה,ירקות,זיתים ועוד.

"הערות חשובות"
לדייק בכמויות של הגבינות
לבדוק שהעוגה מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.

d7a2d795d792d7aa d792d791d799d7a0d795d7aa d79ed79cd795d797d7942 300x225 - עוגת גבינה מלוחה פיקנטית

עוגת גבינה מלוחה-פירגה

תהנו

19 תגובות על “עוגת גבינה מלוחה פיקנטית

  1. כרגיל את לא מאכזבת! זה נראה אחלה ! הוספתי למועדפי שבועות ומאכלים חלביים. כל הכבוד. מצפה בקוצר רוח לבראות………………….. חג שמח ושבת קסומה עדי מקרית אתא :lol:

  2. פירגה בוקר טוב,
    דבר ראשון רציתי לומר לך שהבלוג החדש מקסים ואני עוקבת אחריי הבלוג יום יום !!, :!: :!: , וכרגיל המתכונים נראים תמיד טוב.

    תמשיכי כך ;)

  3. עוגה מעולה
    נהדר לכל אלה שמעדיפים מלוח על מתוק… ;)
    אפשר לפזר מעל העוגה לפני האפיה, שומשום קלוי/זרעי חמניה או כל זרע אחר קלוי או מטוגן קלות בשמן זית
    חן חן על המתכונים והרעיונות ועל התגובות שלך ושל הכותבות.

    מגוון ומעשיר לי את המטבח גם וביחוד אחרי 30+ שנות בישול…
    תודה לכולכן ותמשיכו להעשיר אותנו במתכונים, עצות טובות וטיפים.

    • ניצה שלום וברכה
      שומשום רעיון נהדר ומתאים מאד. כל סוגי הפיצוחים רעיון נפלא.
      בפעם הבאה אכין עם שומשום.
      לא צריך לקלות את הפיצוחים כי הם נקלים באפייה.
      שמחה שאת באתרינו. מקווה להמשך פורה ושיתוף פעולה smile

  4. צהרים טובים פירגה

    הכנתי אותה והיא נראית נהדרת!
    במקום תערובת של בצל ועדשים (שלא היה במקום בו קניתי), שמתי תערובת של בצל ופיסטוק
    זה למחר בערב

    עכשיו בתנור נאפה המאפינס פיצה ואטריות (שהכנתי כתבנית ולא כמאפינס)

    smile

    • ויני יקרה
      אני ממש מסניפה אותה.זוכרת את הניחוחות כשאני אפיתי.
      תהנו מכל המטעמים שאת מכינה.כיף לכם.
      תודה :lol:
      חג שמח smile

  5. לפירגה שלום!
    הכנתי לחג ויצא מעולה. הוספתי בצל מטוגן יבש משקית וטבעות זיתים שחורים,
    ולמעלה פזרתי שבבי שקדים לבנים. יצא פשוט מעדן וכולם התלהבו ושבחו.
    תודה לך והמשיכי במתכוניך הנהדרים.
    שלך כתמיד יעל

    • יעלש בקר ושבוע טוב לך
      שמחתי לקבל את התגובה הטעימה על הבקר. נפלא.
      קבלי smile תודה.

  6. בוקר טוב פירגה
    שהפשטידה / עוגה הזאת היתה פשוט ה-צ-ל-ח-ה :!:
    היא מאד מיוחדת וכולם ממש התלהבו
    למעלה פיזרתי עליה – לפי הצעתך – הרבה גרעיני חמניות מה שעשה אותה עוד יותר מיוחדת ויפה – וזה השתלב עם הטעם שלה בצורה נפלאה
    לא נשאר ממנה פירור
    ת-ו-ד-ה

    • ויני חמודה
      אז גם העוגה המלוחה היתה על שולחנכם בחג.איזה כיף.
      תודה על התגובה למתכון.
      טעים ושונה ובקלי קלות.מה צריך יותר מזה?
      נפלא ותזכרי להכין אותה כל חג שבועות.
      חיבוק ליום נפלא :lol:

  7. עוגת גבינה מלוחה
    רציתי לשאול למה הכוונה בצל יבש ועדשים ירוקים – האם זה מעורב יחד או עדשים ירוקים לחוד והאם יש צורך לבשלם
    תודה על תשובתך
    אילה

    • אילה שלום
      יש היום בסופרים הגדולים פינת בריאות גדולה נפרדת מהסופר בדרך כלל זו מעין חנות בפני עצמה.בתוך הסופר.
      בקניון רננים הפינה ממוקדת ליד מוצרי החלב . יש שם המון פרודוקטים ועשבי תיבול במשקל. רשום ליד כל אחד מה הוא מכיל. יש שם מוכר מקצועי שאפשר להיעזר בו.
      מה שאני קניתי זה מעורב. בצל ועדשים. אין צורך לבשל או לטגן .
      זה כבר עשו בשבילך…….מוכן ישר לקערה.
      יש עוד אפשרויות לשידרוג אולי בצל+צנובר כפי שכבר הכינו והמליצו. תבחרי לטעמך ולא חובה להצמד למתכון.
      בהצלחה smile

    • טלי,קשה לי להבין למה התאכזבת.
      ברור שלא כל המתכונים אהובים על כולם ותמיד יש כאלה שיעדיפו יותר או פחות ואפילו לא יאהבו בכלל.
      אצלי היא נטרפת.באמת.מחכים כבר שאכין שוב.
      שנה נפלאה ומתוקה smile

    • דורית הבצל שהוספתי,הוא יותר תבלין. לא יודעת איך הטעם עם מטוגן. smile

להגיב על יעל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *