d7a4d798d7a8d799d795d7aa d79ed799d79bd79c - פשטידת פטריות שמנת וגבינות

פשטידת פטריות שמנת וגבינות

d7a4d798d7a8d799d795d7aa d79ed799d79bd79c3 1 - פשטידת פטריות שמנת וגבינות

 

מצרכים:
800 גרם פטריות חתוכות

2 בצלים קצוצים
מיכל שמנת חמוצה 9%
200 גרם גבינה מגוררת מסוג קשקבל
100 גרם גבינת "טוב-טעם" או קוטג'
150 גרם חמד /בולגרית מעודנת
3 ביצים
1/2 כוס עירית/פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח+ 1/4 כוס אגוזים קצוצים (איזה סוג שרוצים)
מלח
פלפל שחור
1/2 1 כפות אבקת   ר ו ט ב    פטריות    בשקית
אופן הכנה:
מטגנים ומזהיבים בצל ב-4-5 כפות שמן
מוסיפים פטריות ומאדים מנוזלים תוך כדי בחישה
מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות ומערבבים.
מסירים מהאש ומשאירים בסיר. מערבבים כדקה כדי שיצטנן מעט.
מערבבים את הביצים והשמנת ויוצקים לתוך הסיר. מוסיפים את יתר המצרכים
טועמים ומשפרים.
משמנים תבנית 26 ויוצקים את הבלילה.
אני מקשטת עם תבליני פפריקה ופטרוזיליה/שמיר
מחממים תנור מראש לחום 175 ואופים כשעה.

הפשטידה נמסרה שלמה לכן אין לי פרוסה לצילום. אבל המחמאות רבות.כדאי.

"טיפים"

  1. אם אין אבקת רוטב פטריות אפשר לשים אבקת מרק פטריות
  2. אם משתמשים בפטריות מקופסאות רצוי לשטוף במסננת במים זורמים
  3. אפשר לוותר על האגוזים
  4. תהנו

67 תגובות על “פשטידת פטריות שמנת וגבינות

  1. אני לא מומחית בפשטידות ,ומשפחתי אוהבת אנסה חבל שאת לא שכנה שלי ,אני מקווה שבפעם הבאה תביאי פשטידת ירקות בלי גבינה אודה לך סוף שבוע נעים ומתוק :lol:

  2. אני לא מפסיקה להתפעל גם מהמתכונים הברורים וגם מזה שרוב מה שניסיתי עבר את רף הטעם "הבעייתי" של בני משפחתי.כמובן שאמסה גם את זה.
    המשך יום נעים

    • תודה יהודית,את מקסימה ואני מודה לך מאד שאת טורחת לבוא לשתף אותי בהצלחות שלך.
      יום נעים ומתוק לך smile

  3. פירגה, תעני לי בבקשה אם עשית את זה או לא. לא אם נראה לך.. רק אם באמת ניסית. תודה.

    האם זה יהיה טוב בהקפאה עד חג שבועות????.

    • קרן לא הבנתי את השאלה.אם אני הכנתי???
      אם הכנתי את הפשטידה? ברור שכן…..
      לא מקפיאה פשטידות.מקסימום שמה יומיים במקרר.
      smile

  4. הי פירגה, חג שבועות שמח!
    תודה! אני בדיוק מחפשת מתכון לפשטידה, הולכת להכין מייד.
    מה שבילבל את קרן נויבך, השדרנית האהובה עלי, היא ההערה שלך: "נמסרה שלמה ולכן אין לי פרוסה.."
    זה נשמע כאילו מישהו אחר הכין ומסר לך. אבל אנחנו יודעים שאין מצב שאת תמליצי על משהו שלא נסית אישית.

    • מליסנדה יקירתי
      תודה וברור שאני הכנתי.בהמלצה מכל הלב.
      לגבי הפשטידה שימי לב לגודל תבנית האינגליש קייק.
      ספרי לי אם אהבתם smile

  5. לא יאומן, בדיוק כשהתלבטתי עם פשטידת פטריות פשוטה וקלה העלית את התמתכון, נשמע סבבה, תודה.

    • אילנה,אני שמחה שאני קוראת אתכם ומביאה בדיוק את מה שאתם רוצים להכין.
      למרות שיש כבר הכל מכל טוב באתר.רק לפתוח קטגוריה ולשוטט.
      אפשר גם לרשום בחפש: את המילה:פטריות וכל המאפים וסוגי המתכונים שיש בהם פטריות יעלו לכם.
      אז בכיף של כולנו ובהצלחה לכולם smile

  6. smile smile אין יום שאני לא ניכנסת לראות מה חדש אצלך.את כאילו המאהב שלי :x :x אני תמיד מכינה פשטידה פיטריות כבר בעל פה מוסיפה מה שבאה לי אפילו שיש לי את אספא של קובי וגם פה באתרים..
    הכי זה ללמוד דברים דשים ושונים..רק שאלה איזה חד פעמי אפשר בנוני. הילדים פה הבת שצריכה ללדת ושאר הרווקים.ואניחוגגת גם יום הולדת בשבועות אז אני מכינה מלא מלא…….. :lol: :lol: :lol: :

    • בולגריה מקסימה.תודה חהחהחהחהחה הצחקת אותי בענין מאהב. כמעט הכל כבר כתבו לי אבל כזה. עוד לא :lol:
      בכל אופן, שיהיה בסימן שמחות והרבה נחת במשפחה אושר עושר ובריאות.

      לענין התבנית,ב-26 מאד גבוהה . במלבנית בינונית יצא רק 3/4 גובה אבל עדיין בסדר. לשיקולך.
      בהצלחה ושימרי על עצמך עם כל התכנונים וההכנות לחג.
      smile

      • ;) ;) ;) במקום קשקבל אפשר צהובה . אני אוהבהת מאד קשקבל לא קונה בגלל שהמשפוחה לא אוהבים ..או שלא ירגישו…. :lol: :lol: :lol: :lol:

        • בולגריה, צודקת מאד.
          גם אני ממירה הרבה פעמים לרגילה.גם יותר זול. בכיף שלכם,העיקר שתהנו smile

  7. פירגה שלום
    מזמן לא התכתבנו,אבל אני כל הזמן מתעדכנת, ובכן הצלת אותי לגבי פשטידה התלבתתי המון
    אבל אכין אותה לארוחת החג.
    חג שבועות שמח לך ולבני ביתך
    ממני אנטה

    • אנטה שלום רב
      שמחתי לראות אותך באתר.כנסי בזמנך הפנוי והחופשי,בכיף. העיקר שאת מתעדכנת. :lol:
      תכיני ללא חשש ותהנו מהפשטידה הטעימה.

  8. שבת שלום! את הפשטידההכנתי – אכן מעול ונגמרה ומהר. אך שאלה לי בקשר לאותה פיצה מהירה שכתבת עליה: הכנתי לפי הוראותיך – ולגמרי לגמרי לא תפח ונשארה כמו פיתה. וגם קשה. השמשתי בשמרים יבשים. אולי זו טעות? אשמח לתגובתך

    • הי אורה שבת שלום גם לך
      תודה על המחמאה לפשטידה . יופי שהצליח ושאהבתם.

      לגבי הפיצות כל הפיצות שלי מעולות,והן בנות בית אצלי שנים רבות.
      אבל אשמח לדעת באיזה מדובר??? יש כמה.

      אני חושבת שפיצה עם שמרים יש רק אחת וזו פיצת הבית שלי של מחלבות גד.
      היא מדהימה וכל מי שמכין משבח ומהלל אותה.

      האם זו זו?
      פיצת הבית שלי

      פורסם בתאריך 27 באפריל 2008 @ 12:33
      מופיע בקטגוריות: אוכל שילדים אוהבים, ארוחות ערב, מתכונים לשבועות, פיצות ופוקצ'ות

      פיצת הבית שלי נבחרה אחרי הרבה נסיונות של הכנת פיצות מכל הסוגים והצבעים.
      הפיצה של מחלבות גד ונמצאה במקרה באחד מדפי חוברת מתכונים של גד שדיפדפתי להנאתי והחלטתי לנסות.
      הפיצה לא הצליחה כי המתכון היה שגוי. הוספתי ושיפרתי והרי לפניכם פיצה שהפכה להיות הפיצה שלנו.
      לא להתפיח ולא לאפות מראש את הבצק פשוט אופים את כל הפיצה ביחד.
      המצרכים:
      4 כוסות קמח
      כף שמרית או כף שמרים יבשים (אני מכינה עם יבשים)
      כפית סוכר
      1/4 כפית מלח
      כף שמן זית
      1/2 1 כוסות מים פושרים
      המצרכים למלית ולרוטב:
      300 גרם מוצרלה מגוררת גד
      1/3 קופסה עגבניות מרוסקות שזה בערך כוס
      כפית אורגנו
      קורט פלפל גרוס
      1/4 כפית סוכר
      1/4 כפית מלח

      אופן ההכנה:
      מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב לבצק נעים ונוח.
      מניחים בתבנית ניר אפיה ומורחים עליו כפית שמן זית.
      משטחים את הבצק על ניר האפיה המשומן.
      מערבבים את חומרי הרוטב ל ל א ה ג ב י נ ה.
      יוצקים ומפזרים את הרוטב באופן שווה על הבצק.
      מפזרים למעלה את הגבינה.
      אופים כ-12 דקות בחום 200 מעלות. לבדוק שהבצק מוכן. חשוב,כי כל תנור והקצב שלו………
      בודקים שהבצק מוכן
      אם לא,מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד כמה דקות עד שמוכן.
      הצעה לעטר בתוספות: זיתים שחורים: רצועות גמבה: פרוסות בצל.

      בתבנית 27X33 הבצק יוצא עבה ובשרני (כמו בתמונה) מזכיר בטעמו פרוסת חלה.

      "טיפ"

      1. אם תכינו את הפיצה בתבנית הגדולה של התנור או חד פעמית גדולה, הבצק יוצא דק וקריספי.
      תהנו
      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  9. הפשטידה אכן עשויה לסחוט מחמאות, אך כמות הגבינות עלולה להקפיץ את הפיוזים של הכולסטרול.
    אני חסידה שלך, ולרוב מצליחה להנפיק מחמאות קולינריות בזכותך. עם זאת, כדאי שתחוסי על לבבותינו
    וותגישי לנו מתכונים לא עתירי קלוריות ושאר חולירות.

    • טובה הי
      כל פשטידה שלי שאחוז הגבינות גבוה,תמירי באחוז נמוך. את יכולה להכין אפילו ב-3 אחוזי שומן.
      העיקר לגוון בסוגי הגבינה.
      תכיני ותהני smile

  10. חן חן על התגובה.
    השכלתי ואיישם את עצתך.
    להתראות במתכון הבא עלינו לטובה!

  11. הפשטידה נראית מעולה , תיהיה חלק מהמאכלים בשולחן החג

    האם יש לך מתכון למרק בטטה ודלעת ?

    תודה רבה

    • מלכי בקר טוב
      תודה על המחמאות לפשטידה. תהנו בחג :lol:

      אפשר לחפש מרק בקטגוריה : מרק

      או לרשום בחפש: בטטה או מרק בטטה
      לדעתי יש כמה נפלאים smile

  12. חג שמח לפירגה היקרה,
    הפשטידה היתה מעולה, כל המחמאות הפניתי אלייך, ובדיוק באמצע הארוחה התבשרנו על לידת נכדתי החדשה,לפני שעות אחדות, בביח" בני ציון בחיפה.
    בברכה, מליסנדה.

    • מליסנדה יקירתי מזל טוב חמודה
      איזה אושר ואיזה עיתוי נפלא ללידה,בערב חג השבועות.ואואואואווו.
      תתחדשו בנכדה ,תגדלו אותה באהבה בריאות ונחת.
      ובנוסף,תודה שהגבת על שהפשטידה שטעימה ;) נפלא.
      חג שמח smile

  13. היי פירגה,
    הכנתי את הפשטידה הזו כבר מספר פעמים,עם שינויים קלים ויצא טוב מאוד.
    לשאלתי-אני צריכה להכין פשטידה למסיבת סיום,על איזה את ממליצה? smile

  14. הפשטידה פשוט מושלמת, תודה על מתכונים מדויקים,
    ובעיקר שיתוף הפעולה והתגובה המהירה………..

    תודה ושוב שנה טוב וחג שמח :lol:

    • ניצה,תודה גדולה שבאת לשתף אותנו בחוות דעתך.
      שמחתי מאד לקרוא שנהניתם .
      שנה טובה smile

  15. פירגה,

    תודה רבה על המתכון – הכנתי את הפשטידה אתמול לאורחים והיא נגמרה כל כך מהר שאני ובעלי לא הספקנו אפילו לטעום :lol:

    שנה טובה :P

    • אמא של ירדן,חבל.תכיני גם לכם ותהנו smile שימחת את האורחים וגם אותי בתגובה הטעימה ששלחת לי.
      חתימה טובה :lol:

  16. לפירגה המעולה,
    הכנתי אתמול את הפשטידה לכבוד החג. פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה חלבית. בטוחה שיהיה מעולה כמו כל המתכונים שלך.
    אני לא מפסיקה להמליץ על האתר שלך לחברות.
    המשיכי להיות אשת חיל, חג שמח

    ממני. :lol:

    • תירתיר חמדתי
      תודה על ההמלצות לאתר
      תמשיכו להנות ולשתף אחרים שכולם יהנו
      חג שמח

    • מלכי את נהדרת שאת משתפת אותי כל פעם בהצלחות שלך smile
      המשך טעים גם בסופ"ש

  17. הכנתי בשבת לבראנץ', וקיבלתי המון קומפלימנטים
    פשטידה מעולה ומאוד טעימה

    • דנה,בעקרון,כל פשטידה מתאימה להכין כמאפינס.יוצא כ-12 עד 16…..לא בטוחה.

  18. היי פירגה,
    אני מתכוונת להכין את הפשטידה בתבנית חד פעמית גדולה, האם עלי להכפיל את הכמויות?
    אם אוותר על האגוזים- יש להגדיל את כמות הקמח?
    ושאלה אחרונה- האם אפשר להכין את הפשטידה יום קודם לארוח או שהיא מאבדת מטעמה?
    ערב טוב, דורית

    • דורית ערב טוב
      אני לא מכפילה אלא מכינה 2 פשטידות.
      לא צריך אגוזים.לא חובה.לא לשנות כלום
      אפשר להכין יום קודם,אין בעיה.
      בהצלחה smile

  19. היי פירגה,
    הכנתי את המאפינס זיתים שיצאו מעולים!!! גם הפשטידה טעימה מאודדדד רק יצאה לי קצת רכה מדי טיפה מתפרקת יש לך טיפ טוב לתת לי כדי שתהיה יותר קשה, בעיקרון עשיתי צעד צעד לפי המתכון.
    אני אשמח תודה!!! :P

    • לירן,בזמן הבחישה את מרגישה אם צריך להוסיף עוד קמח.אולי 2-4 כפות נוספות היו פותרים את הבעיה. תנסי להבא.

  20. לביתי יש צליאק האם אפשר להמיר את הקמח במשהו אחר? חג חנוכה עם הרבה שמחה ואור אתי

להגיב על לירן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *