d79ed7a0d792d795d79cd793 - קיש חגיגי מעלי מנגולד וגבינות

קיש חגיגי מעלי מנגולד וגבינות

d79ed7a0d792d795d79cd793 - קיש חגיגי מעלי מנגולד וגבינות
קיש שמשאיר רושם רב על האורחים . טעמו עדין ומשובח
והוא חביב כמעט על כולם. הגבינות העשירות משלבות בו טעמים מיוחדים וחגיגיים.
תבנית לאירוח עגולה משומנת מספר 26.
אפשר להחליף את עלי המנגולד בעלי תרד
לארוחת "פינגר-פוד" מכינים את הקיש כקישים קטנים בתבניות מתאימות.

מצרכים לבסיס בקערה:
100 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
כוס קמח תופח
חלמון (החלבון ישמש אותנו בציפוי)
2 כפות שמנת 9% (היתר ישמש לציפוי)
ללוש בצק נעים ורך ולהוסיף קמח במידת הצורך
לשטח על תבנית משומנת – גם בדפנות
אפיה בתנור שחומם מראש-חום 175 כ-10 דקות (חצי אפיה) הבצק צריך לקבל גוון זהוב בהיר ולא יותר. לקרר.

מצרכים למלית בקערה:
3 בצלים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן עד להזהבה.
4 ביצים
4 כפות גדושות קמח
6 כפות שמן
לערבב לבלילה.
להוסיף:
קילו מנגולד נקי חלוט – "טיפ" למטה
200 גרם גבינה פטה שמנה
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת.
בוחשים בעדינות טועמים ומשפרים . מלח ופלפל מוסיפים לפי טעים אישי.

ציפוי שמנת מוקרם :
1/2 מיכל שמנת מתוקה
יתרת השמנת החמוצה שנשארה מהכנת הבצק
1 ביצה שלמה + החלבון שנשאר מהכנת הבצק
50 גרם גבינה צהובה מגוררת מסוג קשקבל
קורט מלח
לערבב ביחד ולצקת על המנגולד
לזרזף מעט פפריקה
לאפות בחום 175 עוד 40 דקות או עד שמוכן

"טיפים"
1. חליטת מנגולד או תרד לפי ערוץ החיים הטובים:
מרתיחים מים בסיר גדול
מכינים עוד סיר עם מים קרים
שמים את התרד או המנגולד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים חמים
כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד או המנגולד וסופרים עד 10
מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד או המנגולד למים הקרים.
משאירים כמה דקות להתקררות ומסננים לקערה.
תהנו

39 תגובות על “קיש חגיגי מעלי מנגולד וגבינות

  1. פירגה צהרים טובים
    את הקיש הכינותי לערב החג בסעודה החגיגית,היה הצלחה, וכמובן כולם ידעו מיד שזה
    המתכון שלך, תודה גם הטעם וגם המראה של הקיש היה טעים ומעורר תיאבון, כולם דאגו
    לקחת גם טייק אווי.
    תודה

    • אנטה יקרה
      תודה רבה.
      בחרת בחירה טובה וטעימה .שמחה שכולם אהבו ונהנו.
      בשמחות
      smile

    • האם גם החלק הירוק והחלק הלבן של עלי המנגולד נחלטים ביחד? החלק הלבן לא צריך יותר זמן?

  2. הייתי צריכה להביא פשטידה לעבודה . רציתי משהו מרשים ושונה הימרתי על קיש המנגולד וצדקתי.
    מאוד אהבו וגם אני טעים טרי וגם מחומם שנית.
    אני בהחלט נותנת לו 5כוכבים כי יש רק 5 , אם היה יותר הוא היה מקבל 10
    כל הכבוד.

    • שושן בקר אור חמודה
      בחרת בפשטידה מאד מאד טעימה ולא סתם אהבו אותה כל כך. הימור מוצלח.
      תודה על הציון המקסימלי ;) .חהחהחהחה
      smile

  3. פירגה יקרה,

    בינתיים אני רושמת ושואלת בקשר למתכונים שלך שנראים לי נפלא.
    מסיבות שונות כרגע אני לא יכולה לבשל, אבל אני אוהבת מאוד.
    זה – למה אני שואלת, ועוד לא חוזרת אליך לספר…

    אם מכינים עם תרד במקום מנגולד,
    קילו תרד – זה לא המון?

    מלא תודה,
    נועה

    • יש חבילות של 800 גרם זה גם יספיק זה לא הרבה כי התרד מטבעו מצטמק מאד אחרי בישול/טיגון/אפיה.
      smile

  4. פירגה יקרה,
    האם ניתן להשתמש במקום עלי מנגולד בחבילה של תרד קפוא – כמובן שצריך להפשיר אותו לפני כן.
    אני שואלת – מטעמי נוחות.
    גם אני התמכרתי לאתר שלך, והפכת לקרובת משפחה וירטואלית.
    שתהיה לך שבת נפלאה ומלאת יצירה כהרגלך,
    smile smile

    • מירי החיפאית
      צהריים טובים יקירתי
      המשך התמכרות טעימה לאתר שלי. תו smile דה

      אפשר להמיר את המנגולד לתרד ולהיפך.
      שבת נהדרת וטעימה לכם smile

  5. היי פירגה
    תודה על תגובתך המהירה – זה פשוט לא יאומן, שלוש דקות אחרי ששלחתי את השאלה כבר קיבלתי התשובה.
    יישר כח
    :lol: smile

    • מירי,תכיני ותהני
      אם תכיני עם שינויים תשתפי אותי
      תודה ושבת שלום smile

  6. שלום וערב טוב.

    לגבי קיש הגבינה יהמנגולד: האם צריך לקצוץ/לרסק את עלי המנגולד או להשאיר אותם באופן "גולמי" אחרי החליטה.

    נשמע ונראה טעים.

    יישר כוח ותודה

  7. היי פירגה
    רציתי להכין קיש/פשטידת עשבי תיבול – יש לי חבילה של עירית, בזיליקום וכו'.
    זה המתכון הכי קרוב שמצאתי.
    אפשר להחליף את המנגולד בעשבי תיבול? או אולי יש לך מתכון אחר שיותר מתאים ?
    תודה מראש.

  8. שאלה לי-האם ניתן להחליף את הפטה בבולגרית? (זה מה יש בבית)

  9. פירגה לא הבנתי למה רשמת 3 בצלים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן עד להזהבה ?
    מאיזה חלק ?

  10. האם אפשר, לדעתך, להכין את המאפה בלי תחתית הבצק?
    אני מחפשת פשטידה בלי בצק מטעמי חיסכון בקלוריות…

    • הי,יש לי קטגוריה ענקית לפשטידות. שווה להכנס ולבחור. כל הפשטידות לדעתי בלי בצק. שווה לנסות.
      מי שרוצה עם בצק ייכנס לקישים שלי.
      חג שמח.

  11. פירגה, אולי לא הובנתי נכון. אני מתכוונת להכין את הקיש הזה כפשטידה – ז"א בלי בצק. זה כמובן כבר לא יהייה קיש אבל האם נראה לך ש"יחזיק" ללא הבצק?

  12. הקיש מאוד מוצלח וטעים עשיתי אותו לפני חודש לארוע לאנשים צמחונים,כולם בקשו מתכון :lol: :lol: :lol: :lol:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *