d7a8d795d79cd793d794 d7a4d799d7a8d795d7aad7aa ak - רולדות פירות מתכון ישן נושן

רולדות פירות מתכון ישן נושן

 

פירותak5 - רולדות פירות מתכון ישן נושןהמתכון נמצא באחד העיתונים מלפני המוני שנים שבנוסטלגיה

הדברים הכתובים התמונה וההערות הם של ak5 ז"ל שהיה אחד מחביבי האוכל בפורומי האוכל של תפוז.

רולדות פירות מעיתון ישן מאד שנמצא בין ה"אוצרות" של פירגה

מצרכים:
3/4 קילו משמש או פרי אחר. אפשר משולב עם כמה פירות .כדאי לקלף את הפירות.
2 כפות סוכר לתבנית
4 כפות סוכר לטורט
4 כפות קמח רגיל
4 ביצים  מ ו פ ר ד ו ת
קורט מלח
תבנית בערך 27X35

הכנה:
לשמן את התבנית ולהניח ניר אפיה משומן (ע"פ המלצתה של חוה שהכינה והמליצה בחום על הרולדה) ההמלצא של חוה בתגובות למטה.

לשים במרכז התבנית 2 כפות סוכר. לנער את התבנית לכל הצדדים כדי שהסוכר יתפזר שווה על פני כל התבנית.
לחתוך קטנצ'יק את הפירות ולסדר אותם על הסוכר שיכסו את התבנית.
אפשר לבזוק מעט קינמון על הפירות.
להכין טורט:
להקציף חלבונים עם 4 כפות סוכר וקורט מלח, להבליע בתנועות קיפול עדינות את החלמונים .

להוסיף גם את הקמח בתנועות קיפול עדינות.
לפזר בכף באופן שווה את בלילת הטורט על פני הפירות.
לאפות בחום 175 מעלות כחצי שעה.
להפוך את העוגה על מגבת לחה.
להסיר את ניר האפיה ולגלגל לרולדה.

אפשר להכין מכל פירות העונה. כל אחד לחוד או לשלב טעמים.
תהנו

33 תגובות על “רולדות פירות מתכון ישן נושן

  1. טעים טעים כמו פעם.
    אפילו מרגש הייתי אומרת. מזכיר את נוף ילדותי אצל אימא שלי במרפסת.
    עוגה מומלצת .

  2. פירגה, מתכון נהדר, המתכונים שלך תמיד מוסברים בצורה פשוטה, אני אכין היום, תודה :lol:

  3. smile smile היי פירגה
    אני מהמעריצות שלך ועוקבת מידי בוקר אחרי כל המתקונים הנהדרים שלך….
    אני מעוניינת להכין את הרולדה עם תחליף סוכר ותפוח עץ, האם פיזור "כמו סוכר" במקום סוכר רגיל
    על התבנית ימנע הידבקות העוגה לתבנית.
    תודה ויום נהדררררררררר

    • פאנו'ש בקר אור
      תודה לך מהלב על המחמאות.
      אין בעיה להשתמש בתחליפים שרשמת.
      בהצלחה smile יום נהדר גם לך.

  4. פירגה יקירתי
    אני יושבת ומסתכלת במתכון ומתלבטת האם לשים ניר אפיה? זה לא ידבק? איך לגלגל עם המגבת? :twisted: :twisted: :twisted:

  5. הצילו!! פירגה אף פעם לא עשיתי רולדה ….יש אפשרות להסביר איך מוציאים מהתבנית למגבת ואיך לגלגל? נשמע מסובך!! יש לי פירות משומרים אפשר גם ? במקום טרי?חייבת לנסות את המתכון נראה ממש טעים!!!!

    • הי חגית. הצילו למה ? חהחהחהחה כשתכיני כבר תראי כמה זה פשוט.
      במקרה הזה הרולדה שונה מהרולדה הרגילה שאפויה כמו עוגת טורט ורק אחרי הקירור ממלאים ומגלגלים.

      ברולדה הזו….
      הפירות מונחים על הסוכר והבלילה שיוצקים עליהם הופכת לטורט
      כשהרולדה מוכנה תהפכי את התבנית על המגבת ורצוי שיהיה על המגבת אבקת סוכר.
      כשאת הופכת את הרולדה על המגבת הפירות נמצאים כלפי מעלה גלויים.
      מה שאת עושה , את מתחילה לגלגל את הרולדה בעזרת המגבת וכל פעם משחררת את המגבת עד שהרולדה כולה מגולגלת והפירות בפנים.
      את יכולה למלא בפירות משומרים רק לסנן אותם מעודף נוזלים.
      בהצלחה ואני מחכה לשמוע איך יצא.
      smile

  6. שאלות… :P

    1.לשמן את תחתית התבנית? לא בתוך התבנית אצמה אלא הצד שנוגע ברשת של התנור?
    2. אילו עוד פירות יתאימו? רק פירות קיץ- אפרסקים, שזיפים, משמש, או עוד (מנגו? תפוחים?)

    • אופירה ערב טוב
      יש לשמן את התבנית ולזרות מעל את הסוכר.
      כל פרי יתאים.
      בהצלחה smile

  7. חג שמח…
    ואיי..קצת נוסטלגיה,מכינה ליום ששי להדלקת נרות…
    האורחים שלי יחגגו.
    מקווה שיצא לי…
    איזה פירות לשים??שיצא פיצוץ…
    תודה.

    • מלכה,ערב טוב
      תכיני עם תפוחים מסוגים שונים.אישית,הייתי מוסיפה גם כמה שזיפי שגיב מקופסה.
      בהצלחה ותהנו smile

  8. חייבת להגיב שוב, והפעם לאחר הכנת הרולדה.ואני בד"כ נמנעת מהפרדת כוחות(חלבונים-חלמונים.)אך זה שווה. smile
    מהממם, פשוט וקל.
    שמתי נייר אפיה , שימנתי וכו'.הכנתי עם תפוחי עץ.מומלץ ביותר!!!

    • תודה טובה.
      אוסיף למתכון שעדיף להכין על ניר אפיה משומן.נהדר.
      תודה על ההמלצה smile

  9. לפירגה שלום, laugh

    ברצוני לשאלך שאלה: :P
    אם הרולדה לא מוכנה תוך חצי שעה, האם כדי לי להשאיר את הרולדה עוד קצת זמן ולהנמיך את החום?

    (אגב אני אוד אוהבת את המתכונים שלך) :idea:

  10. פירגה אני מעוניינת להכין,
    לדעתך אפשר אולי לבשבל את הפירות עם סוכר כדי שהם יצאו במרקם יותר ריבתי?
    תודה!

  11. דליה יקרה,
    הרולדה בתנור עם שזיפים .. עוד 10 דקות יוצאת..
    זאת נראה לי עודה קלילה לפתוח איתה את הצום.. מתה על רולדות! תודה smile
    בטוחה שהיא טעימה.. ואני עוד יעדכןןן

  12. פירגה בוקר טוב ,
    הבן שלי רוצה רולדה לשבת , הייתי מעונינת לקחת את הבסיס של הרולדה עם מילוי קרם , האם ניתן ? מילוי של פירות לא ממש מדבר אל הילדים שלי …
    בנוסף , האם ניתן להוסיף לתערובת הרולדה קקאו על מנת שיהיה לי משחק עם הצבעים (שחור/לבן)? תודה מראש על התשובה ותודה על הכל smile

    • תמירי כף קקאו במקום קמח
      יש לי מתכוני רולדה עם קרמים רשמי בחיפוש באתר.

  13. היי פירגה,

    1. האם הרולדה לא יוצאת יבשה? האם הנוזלים מהפרי והסוכר מספיקים?
    2. האם ניסית למרוח מעט קרם ולגלגל? נראה לך שייצא טוב?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *