d797d796d794 d7a4d7a1d799d79d12 - חזה עוף צרוב ברוטב סילאן וסויה

חזה עוף צרוב ברוטב סילאן וסויה

פסים1 - חזה עוף צרוב ברוטב סילאן וסויה

חזה עוף ברוטב סילאן וסויה
מאת:רן שמואלי

הכנתי על מחבת פסים.   בישלתי בטטה והוספתי בסוף לרוטב הטעים.

מצרכים:

4 נתחי חזה עוף (בעובי רגיל, לא דפוקים)
2 בצלים חתוכים לשמיניות (לחתוך לרבע ואז שוב כל רבע לחצי)
1/2 כוס סויה איכותית (לדעתי כדאי לטעום ולהוסיף לפי טעם אישי)
1/2 כוס סילאן (דבש תמרים) או דבש רגיל
2 שיני שום כתושות
2 ענפי טימין
1 כוס יין לבן או אדום
פלפל גרוס
מלח גביש

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינאדה (סויה, סילאן, יין, שום, טימין ופלפל). משרים את חזה העוף והבצל בין 4 ל-12 שעות.
מוציאים את העוף והבצל, מנגבים בנייר מגבת וצולים במחבת ברזל או בסיר בחום גבוה מאד עד שצלוי משני הצדדים.

מוציאים מהמחבת ושופכים לתוכה את המרינאדה.

מביאים לרתיחה, מצמצמים על אש נמוכה כ-4-5 דקות, מחזירים את החזות פנימה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך כיסוי ברוטב.
מגישים בתוספת אורז או פירה תפוחי אדמה.

במקום יין הכנתי גם עם מיץ תפוזים ויצא אחלה.
תהנו

46 תגובות על “חזה עוף צרוב ברוטב סילאן וסויה

  1. פירגה מתכון מדהים אבל לי יש שאלה שאולי תוכלי לעזור לי זה לא קשור למתכון הנל הבעלול הביא ראשי סולומון לברכות ראש השנה מה אפשר לעשות אתם שיהיה אסתתי וטעים אפילו שזה רק לברכות תודה לאה smile

    • לאה הי חביבתי
      מה דעתך להכין מעדן של דגי סלמון ותשתמשי בראשים שבעלך הביא.

      דג סלמון בירקות ורוטב מתקתק

      דג סלמון מושרה שעה בלימון ומעט מלח—שטוף היטב במים ומיובש במגבות ניר

      לטבול את הדג מ-2 הצדדים במעט קמח ולטגן בשמן/חמאה ) לא צריך הרבה שמן.
      להוציא את הדג ולשמור בצד.

      רוטב:
      לטגן בצל חתוך קטן עם גזר קצוץ קטן ועם בטטה חתוכה קוביות (אפשר גם קוביות תפוחי אדמה)
      להוסיף 2 כפות ריבה מתוקה או סילאן או דבש
      כף רוטב צ'ילי מתוק
      כף פפריקה מתוקה
      כף אבקת מרק עוף
      כף או שתיים קטשופ
      להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב.

      כשהרוטב רותח כ-10 דקות על להבה קטנה והירקות רכים, לטעום ולשבח טעם.
      להוסיף את הדגים למעלה ולבשל ביחד כ-5 דקות נוספות על להבה נמוכה.
      חג שמח וןטעים smile

  2. תודה פירגה אאמץ את הרעיון אבל בעלי הביא רק ראשים כי מנת הדג בחג 2 סוגים 1 דג סלונה עירקי ו 2דג חריף אבל את הראשים אעשה כנראה בתנור זה רק לברכות שנה טובה לך יקירתי ותודה smile

  3. קודם כל – שנה טוב הלך ולמשפחתך!!!
    ושאלה: האם ניתן להכין יום מראש ולחמם???
    תודה!
    הדס

  4. יצא מצויין (השתמשתי בחזה עוף שניצל זה מה שהיה ולא רציתי לפספס את המתכון) :lol:

    ואם לא זוכרים את הטעם של אותו יום , אז גם למחרת בחימום מהיר מהיר זה בסדר ;)

    אגב, חלק אצלנו אפילו לא חיכו לחימום וגנבו מזה מדי פעם כשזה היה קר ישר מהמקרר :!:

    • לברבורה היקרה תודה מכל הלב
      אוהבת שאת משתפת אותנו בהצלחות שלך. smile

      שנה טובה :lol:

  5. אז מה אם הכרזתי שהיום זה יום "בלי פירגה"

    קניתי חזה עוף לשניצל רק לשים תבלין ולהפוך על המחבת המיוחד הזה של כמה שפחות שמן (יש ל-נווה תבלין משהו שנקרא תיבול לגריל עוף עם עשבי תיבול….זה תבלין מדהים על שניצל ערום :P לא צריך כלום חוץ מלכסות את חזה העוף בתבלין הזה ולטגן

    בקיצור … יום "בלי פירגה"
    אבל איך שהכנתי כאן נפשית את היום הזה התחשק לי משהו שלך laugh

    בא לי חזה עוף עם רוטב צ'ילי ולא מצאתי בחיפוש
    אפשר להכין את הרוטב שהצעת ללאה עבור חזה העוף?
    להוסיף משהו?
    להכין כמו הדרך של חזה עוף צרוב ברוטב סילאן וסויה רק עם הרוטב השני?

    תגידי ;) אם אני לא מצליחה לצאת ל"יום בלי פירגה" זה אומר שאני מכורה??? :twisted:

  6. :lol: פירגוש אהובתי…נעלמת לי מהאופק….אייך
    הדברים שאת מכינה כרגיל ניראים ברמה הכי גבוהה שאפשר…טעים לי יקירה…
    חג שמח ומועדים לשמחה…בריאות…בריאות…בריאות.. smile ;)

  7. היי פירגה !
    מה שלומך ? נכנסתי רק להגיד שלום :P
    השבת אנחנו אצל ההורים אז המטבח נח לו ;)

    לילה טוב ושבת שלום smile

  8. laugh דיברתי עם אמא שלי כששלחתי לך את ההודעה , ואמרתי לה איזה מתכון יש כאן , ושהחזה עוף נראה מעולה
    אז היא אמרה , מה הבעייה נכין את זה מחר ( אני אכין יותר נכון smile )
    אז גם מחר תשבי איתנו בשולחן ;)

    • גליתוש,נהדר. אני שמחה מאד ובטוחה שתהיה ארוחה טעימה.שוב חיבוק לאמא smile תראי לה איך להכין שתכין גם ;) .

  9. פירגה זה מעולה ! :lol:
    טעים , מריח טוב ונראה טוב .
    תודה ! בזכותך אני מקבלת מחמאות

    שבת שלום smile

  10. הכנתי לארוחת ראש השנה. יצא מדהים – קיבלתי המון מחמאות.
    רק הערה אחת קטנה: בגלל שהשתמשתי בחזות לא דפוקים שהיו עבים וטיגתי על אש גבוהה (כמו שכתוב במתכון), הם כמעט נשרפו ועדיין היה חלק קטן בפנים שלא נעשה. מזל שעליתי על זה בזמן… הוספתי את המרינדה עם מים ובישלתי עוד חצי שעה.
    אולי כדאי לשנות טיפה את המתכון ולציין שהחזות לא יכולים להיות מאוד עבים…

    בכל אופן, יצא ממש מעולה.
    קיבלתי המון מחמאות מכולם.

    • דפנה שלום
      הנה "טיפ" לחזות:

      כשנראה שהם כבר מוכנים…ובפנים עדיים לא,
      אז
      להנמיך להבה לכסות במכסה תואם ולהמשיך לצלות תוך כדי הפיכה מדי כמה שניות.

      סוף טוב הכל טוב שיצא טעים ושנהניתם
      שנה מתוקה לכם

    • תמי,אני שמחה ויופי שחזרת לשתף אותי שטעים לכם.
      המשך טעים ונפלא.

  11. הי פירגה יקרה,
    הכנתי אתמול לארוחת שבת והיה טעים טעים!
    תודה ושבת שלום! :lol:

  12. שלום פירגה
    אני רוצה להקפיץ חזה עוף
    ומתחשק לי להוסיף פקאן מסוכר

    איך אני משלבת מוקפץ עם הפקאן?

    יש אולי מתכון מתאים בשליפה?

    יום מקסים לך :lol:

  13. תודה!!!
    יש אולי משהו אחר? אפשר להוסיף מים במקום? אין לי כרגע כלום בבית ומזג האויר לא הכי אידאלי לנסיעה אל מחוץ למושב כדי לקנות משהו…

  14. שלום פירגה,
    אני חדשה באתר וכבר מאוהבת. הכנתי היום מאפה של פרגיות תפוחי אדמה ובטטה שלך. יצא מעולה
    ואפילו הצלחתי לשכנע את העקשן הצעיר שלי לטעום ולהשתכנע שהוא אוהב פרגיות.
    רציתי לשאול האם ניתן להחליף את הסילאן בדבש, כי הוא חוסל היום לחלוטין.
    המון תודה,
    אורית

    • הי אורית,ברוכה הבאה לאתר שלי .
      תודה על המחמאות ולגבי הסילאן,עד שתקני,אין בעיה להחליף לדבש אבל שימי רק חצי כמות .
      תטעמי ותחליטי על הכמות שאת אוהבת.
      המשך טעים ביחד ויום נפלא לכם smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *