d791d7a9d79ed7a0d7aa d7a4d7a8d795d795d794 d795d7a4d798d7a8d799d795d7aa d790d7a4d795d799 - חזה עוף ופטריות אפוי בשמנת פרווה

חזה עוף ופטריות אפוי בשמנת פרווה

d7a9d79ed7a0d7aa d7a4d798d7a8d799d795d7aa d790d7a4d795d799 - חזה עוף ופטריות אפוי בשמנת פרווה

חזה עוף ופטריות אפוי בשמנת פרווה או חלב קוקוס

אני בטוחה שלא תרצו שזה ייגמר…זה מה שקרה לחברה שלי כשזללו את המעדן.

מכינים לפני הארוחה – רצוי טווח עד שעה לפני הארוחה ואז הבשר יוצא רך ועסיסי.

מצרכים והכנה:
6 פרוסות חזה עוף לא עבות ולא דפוקות (לבקש מהקצב שיכין לכם את החזות לאפיה בתנור)
מטוגנות בשמן זית רצוי על מחבת פסים . להזהיב מ-2 הצדדים ולהוציא לצלחת.

באותה מחבת לטגן:
2 בצלים קצוצים
1/2 קילו פטריות שמפיניון פרוסות
2 שיני שום קצוצות
לטגן עד הזהבה ולהוסיף:
קורט אגוז מוסקט
2 כפות אבקת מרק פטריות
מיכל שמנת מתוקה פרווה /סויה או כוס חלב קוקוס
פלפל שחור
תוספת מלח אחרי טעימה
לערבב
לשים הכל בתבנית מתאימה ויפה להגשה
לכסות בניר כסף ולאפות 10 דקות בחום 180 מעלות
לפני הארוחה להסיר ניר ולאפות כ-2 דקות נוספות
להגיש מיד.

אופציה להגשה : לפזר צנובר קלוי ובצל ירוק קצוץ
תהנו

60 תגובות על “חזה עוף ופטריות אפוי בשמנת פרווה

  1. נראה מתכון מגרה ומעניין, שווה לנסות.

    ותודה על כל המתכונים המעניינים והטעימים.

  2. בוקר טוב
    מפעם לפעם אני מכינה חזה עוף עם חלב קוקוס , לא המתכון המדוייק הזה שינוסה בקרוב. רציתי להציע לקלות במחבת פתיתי קוקוס עד להזהבה ולפזר מעל. זה מדגיש את הטעם הקוקוסי ומוסיף לחגיגה עוד מקרם מעניין
    יום נפלא – איילה ;)

  3. מכינה את זה כמעט אותו הדבר, רק מוסיפה גם יין לבן ופפריקה ומבשלת את זה על אש נמוכה כמה שיותר (לפעמים גם 3 שעות…) ואז זה יוצא רך….. פשוט מעדן!!!!!
    אגב, בד"כ אני סמויה שלך אבל חייבת לציין שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!!
    הכנתי אתמול את פשטידת הכרוב עם קצת שינויים (שומרת משקל….) ויצא מדהים!!!!
    תודה לך!
    :lol: smile

    • תם,נפלא לקרוא אותך וברוכה הבאה.
      את בוודאי מכינה עם פרגיות? הכנתי עם שניצלים.
      אשמח לתגובה שלך על פשטידת הכרוב במתכון עצמו שכולם יראו.
      אם לא יהיה לך זמן אני אוסיף את המשפט שלך לשם.
      תודה smile
      יום מקסים לך :lol:

  4. נקרא מצוין
    אנסה בהזדמנות ראשונה.

    חייבת לספר לך שהכנתי (כבכל שנה) את אוזני ההמן מהבצק הלבן ויצא נ ה ד ר. הכנתי אותן קטנטנות ולכן יצאה כמות גדולה מאוד. אי אפשר להפסיק לנשנש אותן…
    תודהsmile

  5. לא, דווקא בחזות עוף השתמשתי. חצאי חזות שמנמנים… smile לא בשניצלים… תמיד יוצא מעולה… אשתף אותך במתכון המלא אם תרצי.
    ואני יותר מאשמח לפרסם את התלהבותי למתכון פשטידת הכרוב!
    תודה!

    • בקר אור תם
      את תמיד יכולה להוסיף את המתכון בהמשך לתגובה וכך כולם רואים.
      שימחת אותי מאד בהתלהבות שלך לפשטידת הכרוב.מי היה מאמין? ;)

  6. פירגה יקרה!
    כבר על הבוקר אני פה…האם אפשר להכין את המתכון הזה ביום חמישי ולאוכלו בסעודת שבת בחמום על הפלטה?
    אשמח כרגיל להמלצתך.

  7. היי פירגה,
    נראה נהדר. יש לי שאלה – בחנויות אני רואה תמיד שני סוגים של חלב קוקוס: מי קוקוס וקרם קוקוס. אני לא יודעת מה ההבדל. במה להשתמש?
    תודה

  8. מרגיש טעם מאוד ינוסה כבר בשבת הקרובה. ;)

    שאלה, אני נתקלת בהרבה תגובות מצויינות ל"בצק הלבן", כך הוא נקרא? ואיפה איני מוצאת את המתכון?

    • ענת חמודה

      רשמי בחפש:
      אזני המן בבצק הלבן

      הבצק מתאים למעמול, בעבע, עוגיות סנדויץ' ריבה או מלית אחרת
      כל סוגי העוגיות שיש וגם הממולאות. וגם לרולדות ממולאות תמרים וכו'…..
      תנסי ותהני כמו כולם smile

    • מיכל הי
      שמנת מתוקה יותר שמנה ומודגש הטעם
      לפרווה מכינים עם לבישול. טעים עם שניהם smile

  9. הכנתי את המתכון לסעודת פורים. במקום חזה עוף, השתמשתי בכרעיים, והשארתי שעה וחצי בתנור. למעט 2 השינויים האלה , עקבתי בדיוק אחר ההוראות. יצא מ ע ו ל ה! צבר מחמאות והתחסל. הגשתי ליד אורז לבן ופשוט. שילוב מומלץ. תודה על המתכון הנהדר .

    • שרון חמודה
      אני בטוחה שיצא נפלא עם הכרעיים. בהחלט בחרת נכון smile
      תודה ששיתפת ,הוספת המלצות והחמאת :lol:

  10. היי פירגה הכנתי לשישי בערב עם חלב קוקוס יצא מעולה
    זהו הוגדרת סופית אצלי במשפחה כאלופה!!!!
    הרבה תודה על מתכונייך המעולים smile smile smile
    ספירושש2

    • ספירוש מקסימה
      אין עליכם בפירגונים.
      שולחת את אהבתי עם חיבוק ענק smile :lol:

  11. שבוע טוב !

    הכנתי לשבת יצא 10 בעלי פחות אהב בגלל האגוז מוסקט , אבל אני נהניתי מכל נגיסה .

    ( הכנתי עם חלב קוקוס ). :lol: :lol: :lol:

    • פינצית בקר אור
      תודה על התגובה הטעימה. smile
      לפעמים תכיני בלי מוסקט שגם לבעל יערב. ;)

  12. הייייייייי פירגה מה שלומך smile
    איזה מתכון מקסים , כמה פשוט כמה טעים
    מבלי לשאול ולברר איתך על זה ובשקט בשקט , הכנתי אתמול את החזה עוף בשמנת !
    כזה טעים , היינו 3 אנשים , חיסלנו תכל התבנית , טעים טעים טעים ! :lol:
    אני השתמשתי בשמנת לבישול 15% זה בסדר ?
    באיזה שמנת את משתמשת ?

  13. פירגה ברשותך יש לי שאלה .. אני הייתי מעוניין להוסיף תפוחי אדמה קטנטנים כאלה למנה הזאת ..אם זה איפשרי .. תנחי אותי בבקשה איך לעשות תזה ,אם לבשל את התפוחי אדמה לפני או לטגן .. תנסי לעזור לי עם זה בבקשה

  14. פירגה

    רוצה להכין עם שמנת צמחית (פרווה) אך על האריזות רשום "לא לבישול"!! יש לך אולי שם של שמנת צמחית שהיא כן לבישול?

    • מירי, מוזר. בד"כ השמנות פרווה הם לבישול. אולי יש חברות אחרות. תשאלי בסופר.

      אולי תכיני עם חלב קוקוס. יוצא מעולה .
      smile

  15. האם את השניצל יש להוסיף לרוטב הפטריות ולבשל ביחד או לשיפ שניצל העוף לאחר טיגון ושלפול רק את הרוטב. תודה לתשובתך זה נראה טעים משהו משהו מחכה להכינו. :P :P :P :cool: :cool:

    • ציפי כתבתי לטגן את השניצלים ולשים בצלחת.
      אחר כך להכין את הרוטב
      ובסוף לשים הכל ביחד בתבנית ולאפות

  16. laugh היום הכנתי זאת וזה יצא מעולה מעולה 10 כוכבים. ביתי ביקשה שהכין לה שוב.. אימצתי את המתכון באהבה רבה. smile :lol:

    :P יום טוב ומוצלח, :P ומחכה בקוצר רוח לעוד מתכונים נפלאים.

  17. מתכון – מ-ע-ו-ל-ה!!!! הכנתי לערב שבת עם פרגיות במקום החזה ויצא משהו משהו – נחטף, נזלל ולא נשאר!
    הרוטב היה מעולה עם אורז לבן (כל כך קיוויתי שיישאר קצת מהרוטב לארוחת צהריים עם האורז – אבל לא נשאר!).
    בתי בת ה- 2.5 אמרה לי "תודה על ארוחת הערב ממי – היה DELICIOUS".
    חילקתי את המתכון לאורחים ואין ספק שהמתכון יהפוך לחביב הבית.
    תודה רבה!

    • ליאת חמודה
      תודה רבה.עונג לי לקרוא כזו תגובה טעימה
      המשך טעים ליום נפלא smile

  18. שלום פירגה,
    הכנתי והתוצאה מוצלחת מאוד.הילד ביקש תוספת(מה שלא קורה בדכ')
    תודה לך והמשך יום טוב smile

    • רוני,לבריאות,בשמחה ובאהבה.
      שמחתי שהכנת,שיתפת והגבת שאהבתם. העונג גם שלי.תמיד smile

  19. יש לי חזה הודו חתוך לרבועים כמו גולש. זה יתאים? ועוד שעלה. אני מחפשת מתכונים של בשר עוף הודו שאפשר להגיש בשבת בבוקר בלי לחמם. עולי יש לך פטרון קסום?

  20. כשאתאושש מתאונת הדרכים ואעמוד על רגליי,זה המתכון שאני מכין,חבל שאין מיטה במטבח……

  21. יצא נפלא, וברב קולות של כל המשפחה, הוחלט לצרף את העוף הזה למתכונים המועדפים..

    לא טיגנתי את חתיכות החזה אלא אפיתי אותן בתנור, אחרי שתיבלתי אותן קלות בספריי שמן זית ובגריל עוף. הצבע שהם קיבלו בהחלט העשיר את המנה.

    השתמשתי בקרם קוקוס, ואתמול כשחידשתי את המלאי, מצאתי שיש מי קוקוס כשרים לפסח. נראה לי מתכון מנצח ומקורי לחג המתקרב.

    תודה לך פירגה ותמשיכי לשמח אותנו עם מתכונייך הנפלאים והמקוריים והיצירתיים. smile :lol: smile :lol:

    שבת שלום

  22. פירגה בוקר טוב !
    אני מבקשת לברר איתך בקשר ל- 6 פרוסות חזה עוף, אם אני קונה פרפר חזה עוף ובו יש 2 אונות,
    לבקש מהקצב לחתוך כל אונה לחצי ? ( חבל שאין משקל כללי ל- 6 פרוסות) אני קונה בדרך כלל את הפילה עוף, לפי דעתך המלומדה איזו כמות של פילה עוף אני צריכה למתכון הזה ? או אם אין לך אפשרות להעריך מבחינת משקל אז אולי כמה יח' כאלה יהוו מנה אחת בערך ואני אכפיל. אודה לך מאוד מאוד על תשובתך,
    שיהיה לך ולמשפחתך סופ"ש נעים ובריא.

  23. פירגה היי, שכחתי לשאול, ראיתי תגובה לפשטידת כרוב שלך, האם הכוונה לפשטידת כרוב וגזר שלך
    החלבית ? אם רוצים לעשות אותה לארוחה בשרית, יש לך המלצות ? תודה מראש !

    • מרים שלום,
      את צריכה לחשב פרוסה נאה לכל אחד.
      הכי טוב שהקצב בסופר יחתוך לך למנות .
      לגבי הפשטידה פשוט להשמיט את הגבינות.
      בהצלחה. smile smile

להגיב על מיכל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *