d7a4d798d7a8d799d795d7aa d797d7a6d799d79cd799d79d d798d797d799d7a0d794 - חצילים ופטריות מוקפצים בשום

חצילים ופטריות מוקפצים בשום

d7a4d798d7a8d799d795d7aa d797d7a6d799d79cd799d79d d798d797d799d7a0d794 1 - חצילים ופטריות מוקפצים בשום
אפאפאפ

 

המצרכים וההכנה:
חציל אחד או יותר מקולף או מקולף למשעי חתוך לקוביות בינוניות.
מומלח קלות.
מושהה כשעה .
שטוף להוצאת המליחות.
סחוט היטב בידיים.

מארז של פטריות טריות חתוכות לפרוסות. כ-300 גרם
ראש שום שלם כל שן שום חצויה ל-2 או 3.
מלח (לא הרבה),פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט.
במחבת עמוקה מטגנים בשמן את החצילים כ-2 דקות בהקפצה.

מוסיפים את הפטריות התבלינים ומקפיצים עד שיקבלו צבע חום .
"טיפים"
ניתן להכין רק עם חצילים או רק עם פטריות.
1. מי שלא אוהב שום יכין עם בצל מטוגן
2. במתכון אחר שלי מקרימים את הירקות אחרי ההקפצה בתנור למספר דקות בטחינה גולמית .מגישים חם.
3. אפשר לערבב את הירקות החמים עם שמנת חמוצה של פעם ומיד להגיש.
תהנו

6 תגובות על “חצילים ופטריות מוקפצים בשום

  1. היי פירגה, שמתי לב שיש לך אהבה והעדפה לטחינה גולמית…….האם משום שיש לטחינה תכונות המתאימות להקרמת ירקות או משום שזהו טעמך האישי ?
    חג שמח

    • סילבי,כל המתכונים שבאתר זה טעמי האישי ויצירתיות שלי.
      תכיני כמו שרשום. smile
      מקווה שתאהבי. smile

להגיב על רחל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *