d798d797d799d7a0d794 d790d792d795d796d799d79d - טחינה ואגוזים על מצע חציל קלוי

טחינה ואגוזים על מצע חציל קלוי

d798d797d799d7a0d794 d790d792d795d796d799d79d2 - טחינה ואגוזים על מצע חציל קלוי

 

טחינה עם אגוזים על מצע חציל קלוי

מצרכים והכנה:
קולים 2 חצילים שלמים ומקלפים את הקליפה .  משאירים את העוקץ
מניחים את החצילים להגרת נוזלים.

מכינים טחינה:
בכלי עמוק שמים:
1/2 קילו טחינה גולמית
1/2 כוס מים מהברז
מיץ מ-2 לימונים טריים
5 שיני שום כתושות
קצת מלח
מערבלים (רצוי במוט חשמלי)
טועמים ומשבחים טעם בתוספת לימון, מלח, שום ומים.
מוסיפים 1/2 כוס אגוזים שבורים גס ומערבבים.
יוצקים את הטחינה על החצילים השלמים (לא מועכים)
מקשטים בכמה חצאי אגוזים
מקשטים גם בפפריקה,פטרוזיליה טרייה ומעט שמן זית
תהנו

28 תגובות על “טחינה ואגוזים על מצע חציל קלוי

  1. זה טעים אני מאוד אוהבת שילוב של חצילים וטחינה.
    תודה פריגה
    אילנה :lol: :lol: :lol:

  2. זאת מנה מעולה, אחד המאכלים שאני מתהההה עליהם.
    זה מוגש אצלנו כמעט כל ששי בערב למנה ראשונה. אני לא זאת שמכינה את זה, אבל אני בהחלט אציע את השידרוג שלך לאגוזים למעלה

    • ויני,בנוסף לאגוזי הקישוט למעלה יש גם אגוזים קצוצים גס בתוך הטחינה.
      באמת משדרג פלאים.
      תהנו smile

  3. פירגה…
    זה ענק
    אכלתי את זה ביום רביעי בשבוע שעבר בבית קפה באילת וזה היה מדהים
    כמה טעים ונאה להגשה
    יוגש בשבת לחבר'ה שלי
    תודה ענקית smile

    • כיף לחברה,תקבלי המון מחמאות על השילוב הנפלא smile

      את יכולה להוסיף עוד לקישוט וטעם נוסף….גרגרי חומוס למעלה. :!:

  4. בוקר טעים לך…

    האם הכוונה לאגוזי מלך? פקאן?
    האם לקצוץ / לטחון אותם קודם להכנסתם לטחינה?

    המנה הזו מ ש ג ע ת!!!! אני מזמינה אותה בכל הזדמנות שיש במסעדות…
    עכשיו שאת מציגה אותה כאן זה נראה כל כך פשוט שאני כבר לא יכולה להתאפק מלנסות להכין לבד בבית.
    תודה רבה. ;)

    • גלי הייי
      כמו שכתבתי מוסיפים לתוך הסלט 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס.לקישוט את יכולה לשים בנוסף חצאים.
      אגוזי מלך זה ממש מתאים לטעמי.גם פקאן טעים.
      תהנו מסלט נהדר smile

  5. בקר טוב פירגה
    האם קליית החצילים נעשית על הגז או בתנור.? האם צריך לנקב את החציל לפני הקלייה?
    בברכה ליום נפלא
    סימה :?

    • סימה היי
      לי יש מחבת ישנה עתיקה שאני שומרת אותה אך ורק לקליית חצילים.
      אני שמה את החצילים על המחבת ומנקבת אותם מ-2 הצדדים. לא עוטפת אותם בכלום.לא צריך.
      משאירה 10 דקות והופכת לצד השני.
      מיד כשהחציל מוכן אני חותכת ל-2 ובעזרת כף מעבירה אותו לקערה. כמו שהוא רותח.
      מקררת ומוציאה את הנוזלים המיותרים.שומרת במקרר לשימוש הקרוב.
      בבקשה.

  6. קליתי את החציל בתנור והורדתי את הקליפה. זה נראה בסדר אך לא כל כך "שלם" מבחינת יופי ההגשה. איך בדיוק את "מטפלת בחציל" כדי שישאר שלם, מקולף ועם העוקץ?
    את התוספות להגשה אכין מחר ואדווח איך יצא.

    • ריקי,תקררי מעט ותורידי את הקליפה עם סכין.נשאר שלם.
      שיהיה חג שמח וטעים :lol:

  7. הי, תוכלי לפרט יותר איך קולים חצילים בתנור?
    איך אפשר להכין את המנה מראש?
    בהזדמנות זו אודה לך על כך שאת משתפת אותנו במתכונייך הנהדרים.
    תודה

    • אילנגנ בקר טוב
      חציל בתנור:
      לבחור חציל מבריק וקל במשקל
      לדקור אותו עם שיפוד עץ בכמה מקומות
      להניח על ניר כסף במצב גריל בחום 200 מעלות
      אחרי 10 דקות להפוך ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות
      לבדוק שמוכן ורך ע"י נעיצת מזלג בכמה מקומות או להמשיך לאפות.
      להוציא את החציל עם הניר לשיש לחכות טיפה שיתקרר ולקלף כמו שמקלפים ביצה קשה.לאט ובטוח.

      חציל על הגז:
      מחבת ישנה שמיועדת רק לקליית חציל
      דוקרים את החציל ומניחים ללא עטיפה
      על חום גבוה כ-15 דקות,הופכים וממשיכים לקלות.המשך כנ"ל.

      במידה ואת מכינה סלט אז אין בעיה להכין את החציל עצמו מראש. במידה ואת רוצה חציל שלם רצוי סמוך לארוחה כי הוא ישחיר. את הטחינה לצקת ממש סמוך להגשה ולקשט.

      בבקשה. smile

  8. תודה רבה לך,רצה להכין.
    עוגיות הבצק הלבן שלך פשוט מדהימות והמתכון כבר הופץ לעשרות חברות (כמובן עם קרדיט)
    תודה רבה וחג שמח

    • אילנגנ מקסימה
      מה שלומך? שימחת אותי עם המחמאות וההפצה של המתכון.
      אבל עדיף שיירשמו מתחת למתכון עצמו שכולם יראו את התגובה שלך. למעשה לזה כולנו מצפים.
      חיבוק ללילה טוב וחלומות פז smile כמובן בפעם הבאה…

  9. לטחינה מעל אני משתמש בטחינה של "אל ארז" שהיא לדעתי הכי טעימה ( חוץ מאלו של שכם כמו היונה)
    מערבב עם מלח -לימון שום גבישי פלפל לבן מלח ומים קרים .הטחינה עם מרקם קטיפתי מאוד .

להגיב על רוחלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *