dscf1974 - לביבות כרובית

לביבות כרובית

DSCF1974 - לביבות כרובית

לביבות נפלאות אביביות לימי הפסח הנפלאים.

ניתן לטגן או לאפות,לשיקולכם.

המצרכים בקערה :
כרובית ג ד ו ל ה  מ פ ו ר ק ת  מרוככת במיקרו או מבושלת במים רותחים כ- 8 דקות
לקרר את הכרובית ולשים את הפרחים בקערה
להוסיף בצל קטן מגורר דק או 2 שיני שום למי שמעדיף אפשר גם לשלב
כוס קמח מצה (לכרובית גדולה)    (לימי חול פירורי לחם מכל סוג)
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
כף סלט טחינה (לא גולמי) או סלט חומוס – לדעתי מוסיף המון אבל לא חובה,בפסח אפשר לוותר.
לאפיה מוסיפים לקערה גם כף שמן

לשים היטב עם הידיים עד שהכרובית מתפוררת אבל לא לגמרי .

הציפוי לטיגון:
מכינים קערה עם עוד ביצה טרופה נוספת + 3 כפות מים + כפית תבלין שמיר + כפית תבלין פפריקה (כאמור באפיה צריך להוסיף גם כפית שמן)

(20 לביבות)
מכינים בידיים לחות לביבות גדולות
טובלים את האצבעות בבלילת הביצה ו"מלטפים" את הקציצות מ-2 הצדדים שיעטפו בבלילה.
בשום אופן לא לטבול את הקציצה בתוך הביצה כי הקציצה תתפרק.
מטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו.
הופכים צד רק אחרי שהצד הראשון ממש משחים.

אפיה:
להניח את הלביבות על ניר אפיה מ ש ו מ ן קלות
לאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולהמשיך לאפות עד שישחימו יפה.
תהנו

"טיפים"
1. מגישים עם רוטב צ'זיקי או רוטב טחינה
2. אפשר להוסיף ללביבות חלביות כ-4 כפות גדושות גבינה מלוחה מרוסקת לוותר על תוספת הטחינה.
3 . ואם בתוספת ירק חשקה נפשכם, כמות של 4 כפות ירק טרי כמו:שמיר,בצל ירוק,פטרוזיליה יהיה נפלא.
תהנו

19 תגובות על “לביבות כרובית

  1. בוקר טוב לך פירגה!
    נשמע מאוד טעים ואני בהחלט אכין – בדרך לטבעונות מוחלטת צריך תמיד למצוא מתכונים טעימים חדשים…
    את מדברת במתכון על 4 ביצים ז"א 3 הולכות לעיסה ואחת למריחה… קראתי שקמח חומוס משמש גם תחליף לביצים – אני לא יודעת אם את עוסקת בטבעונות … האם תדעי לומר לי כמה חומוס במקום ביצה????
    אני מעדיפה מקור מהימן כדי שהלביבות יצליחו לי. :? תודה לך ויום טוב.

    • גרסיאלה שלום
      4 כתבתי ללביבות ואחת לבלילה.
      הבלילה צריכה להיות נוחה להעלות אותה על כף ולצקת לתבנית.אם רך מדי,תמיד אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם או קמח מכל סוג.
      בהצלחה

  2. כמובן שכחתי … במקום קמח מצה כמה קמח רגיל תשימי???? שוב תודה!

    • גרסיאלה,שימי 1/2 כוס קמח ואם דליל תמשיכי לפי הצורך. אסור שהבלילה תהיה דלילה מדי.

  3. איזה כף לחזור לימים ההם ולקבל שוב כל בוקר את מתכוניך הניפלאים. אני מחפשת לפסח קציצות ירק מהסוג שהיצגת היום. האם אפשר לעשות אותו דבר עם ברוקולי ? smile smile smile smile smile smile

  4. היי פירגה. רציתי לשאול אם צריך למרוח את הקציצות בביצה גם לפני אפייה בתנור
    תודה לתשובתך :lol:

    • רבקה בקר אור
      את יכולה במקום ביצה…..לרסס קצת תרסיס שמן בשני הצדדים שלא יצא יבש.
      תהני ויום נפלא לך smile

  5. בוקר טוב פירגה,
    אכן השתמשתי בקמח חומוס גם כתחליף לביצים וכתוספת קמח לבלילה. יצא ממש עם טעם של עוד!!!!
    הבוקר בעלי אכל את שלושת האחרונות… תודה לך. ;)

    • גרסיאלה בקר אור
      אין עילך,את נהדרת שחזרת לשתף. תודה רבה.
      נפלא שהצליח ונפלא שבעלך אהב.איזה כיף.תגווני לו את הירק ותכיני לו קציצות בטעמים שונים.
      ירקות קשים לא לשכוח לבשל ולרכך תחילה.
      חיבוק להמשך טעים smile

  6. לשים מעט שומשום בתערובת מוסיף המון גם מעט קימל או כמון והכי חשוב כוסברה אבקה טעים

  7. פסח כבר מזמן לא כאן :P אבל הייתה לי בעיה במייל
    אז עכשיו עוברת על כול המתכונים :|
    הייתי שמחה לעשות את הלביבות שלא בפסח
    מה אני יכולה לשים וכמה, במקום קמח מצה?!

  8. לביבות טעימות מאוד לפעמים כאשר אני מכינה קציצות ויש לי שאריות בשר טחון או עוף טחון אני מוסיפה ממש טעים

להגיב על גרסיאלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *