d7a1d795d79c d7a9d79ed7a0d7aa d7a4d798d7a8d799d794 - סול בשמנת פטריות ברוקולי ושקדים קלויים

סול בשמנת פטריות ברוקולי ושקדים קלויים

d7a1d795d79c d7a9d79ed7a0d7aa d7a4d798d7a8d799d7942 - סול בשמנת פטריות ברוקולי ושקדים קלויים

דג סול,הוא דג עדין ולא מתאים לכל סגנון של בישול או אפייה.

מצרכים:
6-8 פילטים דגי סול + מיץ לימון להשריה
שמן זית או חמאה לטיגון ולרוטב
להכין קצת קמח רגיל לטבול את הדגים לפני טיגון(בפסח קמח פסח)
ביצה או שתיים
2 כפות יין לבן יבש
2 כוסות או יותר פטריות שמפיניון בינוניות – פרוסות – רצוי טריות
2 כוסות פרחי ברוקולי סנפרוסט חתוך לפרחים קטנים
2 שיני שום קצוצות גס לרוטב + 1/2 שן שום כתושה לביצה
מיכל שמנת מתוקה לבישול או רגילה
פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט
חופן שקדים מולבנים מוזהבים קלויים להגשה
עירית להגשה
גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה

הכנה:
את הדגים מפשירים ומשהים 1/2 שעה עם מיץ לימון
שוטפים מנגבים ומייבשים.
טובלים את הדגים בקמח אחר כך בביצה טרופה עם 1/2 שן שום כתושה ומעט מאד מלח ופלפל לבן ושוב לטבול בקמח.
מחממים מחבת עם 2 כפות חמאה או 2 כפות שמן ומטגנים את הדגים מ-2 הצדדים עד להזהבה יפה. הטיגון על להבה בינונית.
שומרים את הדגים בינתיים בצד ומכינים את הרוטב.
למחבת הטיגון מוסיפים:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוץ ומזהיבים טיפה
מוסיפים:
2 כפות יין לבן יבש
ואת הפטריות ומטגנים כדקותיים בבחישה
מוסיפים את השמנת והברוקולי ומערבבים
מתבלים בפלפל לבן ובקורט אגוז מוסקט
התיבול בעדינות (הדגים כבר מומלחים ומפולפלים )
מי שאוהב רוטב סמיך יוסיף 1/4 כפית קורנפלור מהולה ב-3 כפות מים לערבב היטב
ולהוסיף לרוטב בבחישה מתמדת למניעת גושים.
מסדרים את הדגים בצלחת הגשה או במנות אישיות.
יוצקים את הרוטב מעל עם הפטריות והברוקולי
מקשטים בעירית ושקדים קלויים מגישים עם פרמז'ן מגוררת- לא חובה.
תהנו

26 תגובות על “סול בשמנת פטריות ברוקולי ושקדים קלויים

  1. פירגה שלום.
    אני מנויה כבר המון זמן באתר שלך ומקבלת מידי יום מתכונים מדהימים. כחובבת בישול ואפיה מושבעת אני חייבת להגיד לך שזו הרגשה נפלאה לקבל מתכונים מידי יום.
    את פשוט אשה נפלאה והמתכונים שלך מופלאים: יש בהם גם הרגשה של בית וגם טעם גן עדן.
    המשיכי כך. כל הכבוד. את פשוט נועד לכך.
    חג שבועות שמח.

    • אוהבת אותך אורלי יקרה
      עשית לי את היום,את החג ושימחת אותי מאד.
      אני שמחה שבדיוק את מה שאני מרגישה ומנסה להעביר אליכם,אתם מעבירים אלי בחזרה כפל כפליים עם מילים חמות,פירגון והרבה אהבה. הפעם זו את.תבורכי.
      תודה גדולה וחג שבועות שמח לך ולבני ביתך
      חיבוק מקרב לב :lol:

  2. פירגה יקירתי,
    אני מסכימה עם כל מילה שאורלי כתבה כאם למעלה, וכמובן שגם אמרתי כך בזמנו. את באמת מיוחדת מאד ותענוג לקבל את המייל שלך מדי יום.
    המתכון של היום מאד מוצא חן בעיני רק רציתי לשאול אם אפשר להכין עם דג אחר, כגון :בקלה, זהבון וכו'. האם זה ישנה את הטעם או את אופן ומשך ההכנה? ;)

    • רחלי יקירתי
      כיף לקבל ממך מחמאות.את מקסימה.
      לגבי הדגים נראה שהדגים שציינת יתאימו למרות שהסול מאד עדין ולדעתי הכי מתאים.
      שווה כמובן לנסות ולהחליט מה לטעמכם. ההוראות לא משתנות. הטעם בהתאם לדג.
      חג שמח לך ולבני הבית עם חיבוק ענק smile

  3. פריגוש היי
    הסול נראה סוף הדרך אאמץ את המתכון
    תודה וחג שמח לך ולבני משפחתך.
    אילנה :lol: :lol: :lol:

    • חפצי בקר אור
      אני שמחה שמוצא חן לך.נהדר.
      באמת מתכון קל וטעים.
      תהנו ותספרי איך?
      חג שמח לך ולבני ביתך

    • אתי יקרה
      ערב טוב

      כנסי לקטגוריה: דגים

      בדף השני יש רטבים:
      רטבים לדגים מבושלים מטוגנים ואפויים
      תתרשמי ותבחרי אחד שמתאים לך.
      בהצלחה ותהני smile

  4. ביקשת חוו'ד על המתכונים שהכנתי – בבקשה!

    רציתי דגים טריים ולא היה סול במגה… לקחתי לברק (י-ק-ר).
    ויתרתי על השקדים בגלל הילדודס.
    יצא טעים מאוד למרות שאני אישית מעדיפה לא לטגן אלא לאפות בתנור (אפשר היה?)

    • דפנה הי
      תודה על חוות דעתך גם פה.
      אגב, השמן/חמאה פה הם ממש מזעריים ולדג סול טוב טיגון.
      לא ניסיתי דג סול אפוי אבל ראיתי מתכונים שכן אופים.
      smile

  5. שבוע טוב פירגה!
    את הרוטב עשיתי בסוף עם אבקת מרק פטריות, הגשתי בצד שעועית ירוקה מוקפצת עם שקדים. היה מאוד טעים, קיבלתי הרבה מחמאות. ועוד היה סלט חצילים עם ביצים, שניצלים בטחינה, עוגת תפוזים עם פודינג וניל גלידות וכדורי בריאות. בקיצור שולחן מלא של מאכלים מאתר שלך. הכל היה מוצלח והרגשתי נצחון. עבר לי הפחד שאני לא מצליחה בבישולימ ורק עוגות בחושות זה בישבילי. המתכונים שלך מגדלים אותי. תודה רבה לך מכל הלב. שיהי לך הרבה נחת.

  6. שלום לך .. המתכון נראה מעניין ומבטיח .. במיוחדהשהואנשונה כי רוב המתכונים מבוססים על רוטב עגבניות … שאלתי אם אפשר להכין את המתכון כמה שעות מראש ? ולחמם ? או שזה חייב להיות ברגע האחרון ?
    תודה וערב טוב לך :lol:

    • הי ציפי,
      אני מכינה ומגישה ונראה לי שכך זה הכי טעים וטרי.
      טעם גן עדן,תנסי.
      לילה טוב smile

  7. תודה על ההארה … פשוט אני מחפשת מתכון למנת דגים לארוחה עם הרבה אנשים (חייבת להכין מראש).. ויש לי ארבעה אורחים צמחוניים smile

    • ציפי חמדתי
      תכיני דגים פילטים ברוטב חריימי. אין בעיה להכין מראש.
      יש מתכונים באתר שלי.
      קטגוריה:דגים.
      שתהני מהאירוח ובהצלחה בכל מה שתבחרי להכין smile

  8. פירגה היקרה
    כבר השארתי לך תגובות בהרבה מתכונים אך בזה הנהדר משום מה שכחתי –
    אז לידיעתך כבר עשיתי את זה כמה פעמים לפי הוראותיך וזה יוצא מעדן !!
    תודה תודה והמשך שבוע מקסים לכולנו ! :P :P

  9. הכנתי את המתכון בשבועות שנה שעברה והתבקשתי / נדרשתי להכין אותו גם השנה. וגם את לחמניות הגבינה וקנלוני בטטה ..שבועות שני ברציפות על טהרת מתכוני פירגה ..
    תודה רבה פירגה. היצירתיות שלך מכניסה טעם נפלא להרבה בתים בישראל smile חג שמח
    מיכל smile

    • מיכל,עשית אותי מאושרת ומעונגת.
      שתמשיכי להכין ולשמח את כולם,
      לבריאות באהבה וחג שמח לכולכם smile

להגיב על חפצי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *