d7a2d799d792d794 d7a7d799d7a9d795d790 - עיג'ה קישואים וכרוב

עיג'ה קישואים וכרוב

d7a2d799d792d794 d7a7d799d7a9d795d790 - עיג'ה קישואים וכרוב

גם לפסח.

עיג'ה של החלאבים זו חביתה מיוחדת ועסיסית ומכינים אותה עם מגוון ירקות ואפשר לשלב גם בשר טחון.    אפשר גם להכין אותה עם מגוון גבינות.  במשך הזמן אוסיף לאתר עוד טעמים.

היום הכנתי עיג'ה כרוב וקישואים ב א פ י ה    . המתכון המקורי הוא בטיגון כאומלט או לביבות קטנות.

מצרכים שבחרתי:
2 כוסות כרוב קצוץ קטן מעוך בקערה עם מעט מלח (עושים מסג' של 2 דקות)
4 קישואים מגוררים גס וסחוטים מעודף נוזלים
5 כפות קמח ובפסח אפשר קמח מצה
4 ביצים
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
מערבבים וכאמור מטגנים אומלט גדול או לביבות
כשצריך להפוך את האומלט,הופכים קודם על צלחת גדולה ואז מחליקים הפוך למחבת כדי לטגן את הצד השני.
אני כפי שכתבתי לכם,אפיתי ומאד ממליצה.
חום 175 כ-25 דקות או עד שמשחים.
תהנו

52 תגובות על “עיג'ה קישואים וכרוב

  1. אוי , איזה 'בעסה'. הכנתי הבוקר א פשטידת הכרוב-גזר שלך , התבנית מוכנה במקרר ובערב תיכנס לתנור , עניין הוא שקניתי כל-כך הרבה קישואים השבוע (היה זיל הזול ב"עדן מרקט" והעמסתי) וחבל שלא השתמשתי בהם.
    אבל יש תודה לאל תושייה וגם את אתרך -אז כבר אשבצם במאכלי שבוע הבא.
    שבת שלום! :x :P

    • עופרה יקרה
      מקווה שהבן שלי יוסיף בקרוב עוד סמיילים.

      רשמי את המילה קישואים בחפש. תהני מהמגוון.
      שבת שלום smile

    • לפירגה,
      בשתי מילים :מתכון אחלה !!!
      הכנתי בתבנית סיליקון בתנור טורבו , ויצאה לנו פשטידה נהדרת,
      תודה על המתכון הטעים,
      יישר כוח, ויש לך בלוג מעולה.
      ושוב תודה ,
      ממני שרון

      • תודה שרון
        יופי ששיתפת אותי וכרגיל שולחת חיבוק להמשך טעים וללילה טוב smile

  2. הסמיילי הכועס הוא מחסור ברירה, אין סמייליס אחרים? לאיזון הוספתי את המחייך- ;) שנחייך תמיד.

  3. המתכון נראה טעים מאוד וינוסה בקרוב. אפשר להוסיף אותו גם תחת הקטגוריה של "דיאטה ודלי קלוריות". רבע מהפשטידה בתוספת סלט ירקות גדול או מרק ירקות מהווה ארוחת ערב נפלאה ולא שיגרתית.
    שיהייה בתאבון לכולם.

  4. פירגה, תודה על ההתייחסות לסמיילים. כבר סימנתי לי מתכון לקישואים-תודה רבה ושבת שלום! :!:

  5. היי יקירתי אני ניכנסתי למישטר דיאטה רצחני לכן הרבה מין המתכונים אני לא מכינה. ואכן אכין את המתכון כפשטידה בתנור בתוספת גבינה. תודה . :lol:

  6. הי פירגה, בוקר טוב.
    המתכון ניראה לי מעולה, וכיוון שאני צימחונית וכל הזמן מחפשת שינויים טעימים באוכל,
    אנסה אותו כבר היום, תודה על הרעיון.
    פנינה ;)

  7. בוקר טוב, פירגה
    אני לא אוכלת ביצים, אבל לילדים זו ארוחת ערב נהדרת ! תודה על המתכון.
    ואגב, מה שמו של בנך? גם לו מגיעה תודה רבה על תרומתו מאחורי הקלעים, אנא מסרי לו תודה גדולה !!

  8. לדורית היקרה
    מקווה שילדודס יאהבו.
    תודה . אמסור לבן שלי תודה. אלמלא הוא לא היה לי אתר נפלא שכזה ;)
    smile

  9. איזה יופי של מתכון :P
    בתור מי שלא מתה על כרוב, המאפים שלך מכרוב מוצלחים מאד, ואני אנסה את זה בקרוב מאד.

  10. פירגה בוקר טוב יקירתי smile
    שאלה לי אלייך רב פעמים נסיתי להכין פשטידות אבל? לצערי הנסיון כשל ,
    פשוט לא מצליח לי הכל התפרק ולא יציב ,
    מה עושים אוהבת מאוד פשיטידות בלי גבינות ביכלל [ מחמר של המרוקאים עם תפוחי אדמה ]
    תודה מראש יום קסום לאה

  11. פירגה יקרה בוקר טוב smile smile
    הכנתי לשבת את עיג'ה קישואים וכרוב יש לציין לקחתי להוריי לטעום :lol: :lol: :lol:
    כל כך שמחו ואהבו אבא שלי אמר שזה ממש כמו שאמא שלו מכינה :lol: :lol:
    אין עלייךךךךךךך המון תודה smile smile smile
    חברים ממש שווה לנסות :lol:
    שנה טובה ומתוקה♥

    • לאה תודה שהכנת smile
      תודה על ההמלצה
      כיף ששימחת את ההורים :lol:
      שנה מתוקה וטעימה לכולם :lol:

    • בקר אור ששי.
      אפשרי בהחלט רק לשים לב שירקות ק ש י ם צריך לבשל תחילה.

      smile

  12. הי פירגה,
    נראה מתכון ממש שווה,
    רק שאלה יש לי בשר טחון וממש בא לי להוסיף לפשטידה
    האם אני צריכה להעביר את הבשר טיגון במחבת עם/בלי בצל ???

    תודה על האתר המדהים שלך
    שעל פעם מפתיע אותנו מחדש :lol:

  13. האם ישנן עוד אפשרויות לעג'ה עם סוגים אחרים של ירקות. כמו כן האם זה דומה לפריטטה? :P :P

  14. היי פירגה,
    תודה על המתכון העים הזה.

    הכנתי את מתכון העיג'ה קישואים וכרוב ,
    עם פירורי לחם, במקום הקמח,
    יופי של מתכון קליל ובתנור יצא מאוד מאוד טעים.
    בהחלט מומלץ ,למי שטרם הכין.

    • בכיף ואהבה ושימשיך להיות לנו טעים smile
      תודה על השיתוף smile דניאל

  15. היי פירגה,

    יופי של מתכון.
    מכינה אותו בכול הזדמנות שיש לי קישואים בבית.

    הפעם הכנתי את התערובת אך בשינוי קטן ,שמתאים גם למי לא משתמש בקמח חיטה:
    היה לי קמח חומוס ,אז הוספתי לתערובת 5 כפות קמח חומוס,(במקום קמח -חיטה,)
    ויצא מ ע ו ל ה.
    אפיתי בתנור ,בתבנית אינגליש קייק חד -פעמית ,
    30 דקות מכול צד,
    והשארתי לצינון בתוך התנור.

    למי שעדיין לא הכין,
    תכינו ותהנו, מאוד קל להכנה, ויוצא ט ע י ם מאוד !

    • הי דניאל,
      אני תמיד צוחקת ונהנית לקרוא את התגובות שלך.
      את תמיד מכינה ונהנית.אוהבת ומפרגנת.
      בעיקר….. שולחת את כולם להכין שלא ;) ;) יפספסו.חהחהחהחהחה
      זה נהדר.
      חיבוק מהלב smile תודה לך

  16. היי פירגה ,
    את נהדרת ,אין מילים, כול מתכון שלך – פיצוץ, ותמיד מצליח.
    ובאמת אני שמחה לגרום לך נחת,
    ולשלוח את כולם למטבח ,להינות מהטעמים הנפלאים.
    חבל לי שייפספסו אוכל מגוון וטעים ,שרק את פירגה יודעת להכין ,
    smile ובטוב טעם ממתכונים שיש בכול בית. :lol:
    יישר כוח פירגה ,
    על ההשקעה המבורכת באתר .

    • דניאל,את מקסימה.
      אני מרגישה שיש תמורה לפועלי.
      כיף לי לשתף אתכם ביחד עם משפחתי הענפה.
      העיקר להכין מטעמים ושכולם יהנו בכיף.
      חיבוק לילה טוב ושוב תודה ענקית smile

  17. פירגה יקרה,
    חזרתי לשתף ,שלארוחת ערב הכנתי את העיג'ה ,אפיתי אותה בתבנית בתנור,
    ובמקום קמח,השתמשתי ב-5 כפות שיבולת שועל,וכף גרעיני -חמניות ,
    ויצא ממש ממש טעים.
    זה השתלב מאוד טוב בארוחה, ליד סלט ירקות עם טחינה שהכנתי.

    • נפלא שושי יקרה. שימחת אותי שבחרת להכין את העיג'ה הטעים. דרך נהדרת לשדרג.
      יום טוב והמשך עשייה מהנה smile

  18. היי פירגה יקרה,,חוזרת כעת כדי לשתף:

    היום הכנתי בפעם ה-10 בתנור את מאפה העג'ה (הכרוב והקישואים), והבאתי לטעימה לנכד בן השנה ,
    באותו זמן אימא שלו הגישה לו בצלחת פרי חתוך ,פתאום הקטנטן ראה אותי אוחזת בפרוסה אפויה של העיג'ה-
    והוא מיד הצביע לכיוון -הפרוסה והוא אמר: " את זה ,, את זה",,,
    נתתי לקטנטן לטעום ,ולהפתעתי הוא סיים את הפרוסה בהנאה רבה ,ומיד הצביע על התבנית עם העיג'ה
    ואמר: את זה ,את זה,,
    אימא של הפיצפון הייתה נרגשת מזה שהאפרוח הקטן שלה מאוד נהנה מהעיג'ה – האפויה,
    ואפילו העדיף לאכול אותה על על פני הפרי ,(אפרסק) שבדרך כלל מאוד אהוב עליו.

    הסברתי שזהו מתכון תוצרת האתר המפורסם של פירגה ,ויש בו מתכונים נהדרים,לכול המשפחה.
    פירגה יקרה,,משפט לסיכום:
    גרמת לנו להמון נחת הערב במתכון הזה ,שהוא כול כך טעים אפילו לילדים הקטנטנים,וגם קל מאוד להכנה.
    יישר כוח.פירגה ,את אלופה.!!!

    • שרון יקרה, את אלופה שחזרת לעדכן ולשתף אותי.
      שימחת אותי כל כך.תודה לך.
      שיהיה שבוע נפלא וטעים kiss

  19. היי פירגה
    האם כרוב סגול שחתוך לרצועות דקות , יתאים להכנת העיג'ה ,
    או לשכדאי בשל אותו כמה דקות שיתרכך ?
    .

    • כרוב סגול לא כולם אוהבים ובגלל שאצלי לא אוהבים מבושל,אני לא בטוחה.בטעם.

      בכל אופן רצוי לבשל או לאדות תחילה שיתרכך.

      בהצלחה והנאה kiss שירני

  20. היי פירגה.
    שאלה: למתכון חלבי:
    איזה גבינה את ממליצה להוסיף לתערובת העיג'ה ?
    יש במקרר גבינה רכה 5%
    יש גבינה צפתית במליחות מעודנת.
    ויש גם גבינה קשקוול (מגוררת.)

    אשמח לדעת מנסיונך, מה יהיה הכי יתאים להוספה לעיג'ה.

    בהזדמנות זו פירגה, רוצה להחמיא לך על בלוג המתכונים המועיל והמקסים.
    פירגה את בשלנית נהדרת,
    אלופה!
    יישר -כח.
    שושי.

    • הי שושי יקירה, מאד מתאים פה שילוב של קשקוול ומעט צפתית עדינה.
      תודה על המחמאות. תכיני ותהנו kiss

  21. הי פירגה
    תודה על הרעיון המעולה לפשטידה הטעימה.
    הסתקרנתי מהשילוב של הירקות והחלטתי להכין,

    אומנם היתה קצת עבודה בסחיטת -הירקות המגוררים, iהכרוב החתוך ,,
    אבל המאמץ בהחלט היה שווה ,כי יצא מאוד מאוד טעים.

    לתערובת הוספתי גם 4 כפות גזר מגורר לאחר שסחטתי מהנוזלים זה הוסיף צבעוניות לפשטידה.
    כאשר נצמדתי במדויק לכול שאר המצרכים שבמתכון.

    לאחר סיום האפייה, פיזרתי גבינת קשקוול מגורר מלמעלה,וחיממתי עוד כמה דקות עד להמסה.
    והתוצאה: יצאה פשטידה מעולה ,שנטרפה על ידי כולם בהנאה רבה!

    ושוב תודה לך פירגה לרעיון הנפלא הזה, של שילוב הכרוב והקישואים..
    בברכת יום נפלא,
    שלומית.

    • שלומית ערב טוב, תודה רבה.
      אני שמחה שהכנת ושאהבתם. לסבי הסחיטה,יש כנראה עוד אופציות יותר קלות.
      שיהיה סופ"ש נפלא וטעים לכולכם kiss

  22. פירגה יקרה
    הכנתי לשבת בבוקר וקיבלתי מחמאות אדירות
    היכן אפשר אצלך למצוא פשטידות פרווה?
    תודה ורפואה שלמה, שרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *