d798d795d7a8d798d799d794 21 - טורטייה במליות שונות ומגוונות

טורטייה במליות שונות ומגוונות

2 800x600 - טורטייה במליות שונות ומגוונותמגוון מליות שמתאים לטורטיות,בלינצ'ס,אמפנדס ,בצק עלים, פילו ועוד….

מלית טונה:
שמים בקערה קופסה טונה קטנה מכל סוג אבל על בסיס ש מ ן – לסחוט את השמן.
בצל קטן מגורר גס – לא לטגן
כוס תירס
כפית מיונז או יותר לפי הצורך
1/4 כוס אגוזים כתושים (מכל סוג) מי שלא רוצה יוסיף קצת זיתים.
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק מאד או כפית תבלין פטרוזיליה
קצת מלח ופלפל שחור כי גם הטונה וגם התירס לא כ"כ אוהבים תיבול חזק
לערבב.
————————————————————————————————-

מלית בשר לטורטייה ולאמפנדס:
1 בצל גדול מטוגן ב-4 כפות שמן
300 גרם בשר בקר טחון
3 כפות צימוקים
1/2 כפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ומעט פלפל שחור
בסוף מוסיפים:  כף סלט טחינה או חומוס מוכנים
1/4 כוס זיתים קצוצים

מטגנים בשמן את הבצל  וכשהוא מזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים.
כשהבשר מוכן , מוסיפים את יתר המצרכים מערבבים ובסוף מוסיפים את הטחינה והזיתים.
———————————————————————————————————

עוד מלית בשרית:
בצל קצוץ
300 גרם בשר בקר טחון
כפית פפריקה מתוקה
פלפל צ'ילי חריף או כף רוטב צ'ילי מוכן
מלח ופלפל שחור
קצת חמוציות וקצת צנובר קלוי

לטורטייה אני מוסיפה גם:
3/4 כוס שעועית לבנה – אפשר שעועית ברוטב אדום מקופסה

אופן הכנה:
מטגנים על מעט שמן את הבצל וכשהוא מזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים.
כשהבשר מוכן ושחום מוסיפים את יתר המצרכים. אני אוהבת להוסיף כף סלט חומוס או טחינה מוכן.
מערבבים ומקררים מעט לפני המילוי.
——————————————————————————————————

חזה עוף מוקפץ בנוסח סיני שמתאים למלא טורטייה.

300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
3 כפות רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק או פלפל צ'ילי קצוץ
כוס כרוב חתוך רצועות
גזר חתוך לרצועות קצרות ודקות
3 עלי בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס גרעיני תירס
2 כפות סילאן
2 שיני שום חתוך לרצועות דקות
בצל חתוך לרצועות
4 כפות שמן
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה להשבחת הטעם.
הכנה:
יוצקים את השמן לווק או מחבת עמוקה מטגנים את הבצל ומזהיבים.
מוסים את השום ומערבבים ביחד עם הבצל כדקה
מוסיפים את החזה ומקפיצים עד שהוא רך
מוסיפים את יתר המרכיבים ומקפיצים 2- 3 דקות נוספות
טועמים במהלך ההקפצה ומשבחים טעמים .

—————————————————————————————————–

עוד מלית חזה עוף פיקנטית:

מצרכים:
300 גרם קוביות מחזה עוף
בצל
4 כפות שמן
פלפל צי'לי קצוץ או רוטב צ'ילי מוכן
כף דבש או סילאן
מלח ופלפל ופפריקה מתוקה לטעם וצבע
כוס שעועית לבנה מבושלת ברוטב אדום- אפשר מקופסה
1/2 כוס קוביות גמבות צבעוניות

הכנה:
מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים את קוביות החזה ומטגנים עד שרכים
מוציאים לקערה
מטגנים את יתר המצרכים כשתי דקות ומשדכים את החזה
מערבבים מקררים וכמובן משבחים טעמים
תהנו

32 תגובות על “טורטייה במליות שונות ומגוונות

  1. אני מכירה גם מלית עם:
    אבוקדו או סלט אבוקדו שהו עם ביצה וכו'
    עגבניה
    מלפפון חמוץ

    המליות נשמעות מעולה

  2. אם מכינים עם בלינצ'ס, איזה רוט מומלץ לשים?
    אני מדברת על המילוי של הבשר/עוף.
    תודה

    • אי אפשר שלא לאהוב ועוד כשאפשר למלא עם מה שרוצים ואוהבים.
      תודה אילניתוש

  3. ילקחו בחשבון מליות אלו לטוראטיות. הפעם אני גם ממליצה חלבי – למלא טורטייה-כפית שטוחה של עיטורי עגבניות מיובשות של חב אוליביה (בצנצנת)ופרוסה דקה של גבינת עיזים פרומעז בעטיפה ירוקה-לגלגל ולאפות בת נור חם 5 דקות ולהגיש חם. מעדן…………….. smile smile

    כמובן גם יש את רוטב הגאקמולי בעונת האבוקדו הבשלה. :P

  4. היי פירגה
    האם הטורטיות מוכנות?
    איך מתעסקים איתן?
    מעולם לא התמודדתי איתן והמליות ממש עושות חשק.
    יום נהדר

    • בקר טוב רוחלה
      אני קונה אותן מוכנות ומתייחסים בדיוק כמו לבלינצ'ס. הבצק רך ונוח למילוי ולגלגול.
      יום טוב

  5. בוקר טוב, שתי שאלות לי איליך: האם צריך לחמם את הטורטיה מספר דקות לפני המילוי? והשאלה השניה אם אני משתמשת במילוי הטונה בבצק עלים האם אפשר לאפות בתנור עם המלית הזה? המון תודות מצפה לתשובה מהירה. יום נפלא

    • בובה
      אני לא חיממתי לפני המילוי
      הכנתי כבר את מלית הטונה באפייה.יצא 10.
      תהנו

    • יסמין הי
      אני אוהבת מתכונים קלי הכנה וטעימים. אני זורמת עם המוטו הזה מיום שהאתר נולד.
      כיף שאת אוהבת ומפרגנת
      תודהההההההההההההההההה

  6. פירגה אהובתי
    המליות הללו מתאימים למילוי בצק על בסיס שמן-מלוח שיש לך באתר?
    תודה שרי

  7. פירגה בוקר טוב… אני רוצה להכין עם המילוי של הבשר? את חושבת שצריך רוטב מעל ?

  8. מעולה ! יש לי טורטיות וחיפשתי מה להכין לארוחת צהריים מחר …
    כולם בחופש בבית וצריך להתאמץ ;)
    אהבתי את מילוי חזה עוף .
    תודה

  9. הי, פירגה,
    האם אפשר להוסיף לחזה עוף למילוי הטורטיה גם נודלס?
    האם יש לך מתכון של מוקפץ עם נודלס וחזה עוף?
    תודה

  10. יש מילויים לטורט ייה אבל לטיול שנתי ליום השני ושהמילוי לא יתקלקל?אם אפשר תשובה מהירה כי מחר הטיל שלי
    :lol: תודה מראש

    • מיטל,אני לא ממליצה לקחת אוכל בלי צידנית. חם מדי והסיכון גדול.

  11. הכל נשמע טעים וטוב.תודה.רק לא מזמן נתקלתי והכרתי את הטורטיות המוכנות…

  12. הכל נשמע טעים וטוב.תודה.רק לא מזמן נתקלתי והכרתי את הטורטיות המוכנות…

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *