d7a9d79ed7a8d799d79d d792d799d795d795d7a0d799 d79ed79cd795d797d799d79d - בצק שמרים למגוון מאפים

בצק שמרים למגוון מאפים

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d799d795d795d7a0d799 d79ed79cd795d797d799d79d - בצק שמרים למגוון מאפים
זה אותו בצק שמרים רב כיווני גיווני שמכינים ממנו
פיצות,פוקצות,ביגלה,פרעצלים בגדלים שונים,מאפינס לחמניות ממולאות בצימוקים אגוזים
או ממרח תמרים שוקולד ועוד כהנה וכהנה……
פשוט הפעילו דמיון ותזרמו. הבצק נוח לעבודה וטעים.
הביגלה קריספיים וניתן לבצוע ולמרוח בחמאה וגבינות
המאפינס עם הצימוק אגוז מתאימים לארוחת בקר טעימה או לשעת התה/קפה אחה"צ (לא מתוק)
מי שרוצה טיפה מתוק,יחמם בתנור וימרח דבש או ריבה לפני ההגשה.
הפוקצ'ה פיצות לארוחות ערב מגוונות.
הפעם הכנתי 9 ביגלה גדולים ו-9 מאפינס ממולאים צמוק אגוז או ממרח תמרים.

המצרכים בקערה:
5 כוסות קמח
1/2 1 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
2 כפות סוכר
לערבב ולהוסיף:
כף סילאן
5 כפות שמן
2 כוסות מים חמימים
לערבב לבצק דביק ואם צריך מוסיפים 2-4 כפות מים
לכסות בניילונית ולהכניס למקרר להכפלת הנפח
בין שעתיים ל-5 שעות.
אפשר לתת בוקס קטן ולהתפיח שוב ואפשר לוותר ולהכין מיד .

מכינים קערה עם קמח וכל הזמן טובלים את הידיים בקמח כדי ליצור צורות
לא מוסיפים קמח לתוך הבצק.

כאמור הכנתי 8 ביגלה גדולים בשומשום
ו-9 מאפינס.
הכנתי כדורים גדולים והנחתי בתבניות המאפינס 3/4 גובה התבניות
נעצתי בכל מאפינס כ-3 שברי אגוזים+3 צימוקים נעיצה עמוקה עד לתחתית
המאפינס יתפחו ותתקבלנה לחמניות טעימות.

בחלק יצקתי למעלה 1/2 כפית ממרח תמרים.
תהנו

16 תגובות על “בצק שמרים למגוון מאפים

    • תודה לימור
      חשוב לי שתהיו מרוצים כמוני מהמתכונים ומהתוצאות.
      אין בעיה בשבילי להכין שוב את המתכון ולהביאו בצורה מסודרת וברורה.
      מאחלת עם חיבוק חתימה טובה לך ולכל המשפחה :lol:

  1. היי פירגה,

    חייבת לפרגן לך על מתכון בצק השמרים הזה. בזה הרגע חיסלתי כמה לחמניות קטנות עם שוקולד,

    בשבילי זה "במקום" סופגניות. חג שמח לך ולכולם.

    • אביבית יקרה
      תודה על הפירגון בסימן טעים ;)
      תקפיאי וכל פעם תשלפי לחימום.כך יהיה לך מאפה זמין חם וטעים בכל עת smile

  2. שלום פריגה, הבייגלה נראים נהדר מה מרחת עליהם? האם להתפיח אותם שוב אח"כ? ושאלה אחרונה- במה זמן בתנור ובאיזה חום?
    תודה רבה. smile

    • שרית הי
      כדאי להתפיח שוב ולהבריש לפני האפיה בביצה. לא חובה.
      חום 175 . זמן ? תבדקי כשישחימו. אחרי 20 דקות אפשר להציץ בתנור .
      smile יום טוב

    • יפה לא ניסיתי את הבצק הזה רק את השמרים רטובה וטובה או הקראנצ'ית.כולן בקטגוריה:עוגות שמרים.
      בהצלחה smile

  3. הי פירגה

    אני יכולה להכין את הביגלך האלו עם קובית שמרים רגילים? (זה מה שיש לי כרגע) או שאני חייבת יבשים?
    תודה לתגובתך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *