d794d792d797d7a0d795d7a0d799d79d d794d79ed795d79bd7a0d799d79d d791d7a6d795d7a8d7aa d7a9d7aad799 d795d7a2d7a8d791 d791d7aad795d79a d794 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

ג'חנון אסלי תימני מקורי – של גולי

d794d792d797d7a0d795d7a0d799d79d d794d79ed795d79bd7a0d799d79d d791d7a6d795d7a8d7aa d7a9d7aad799 d795d7a2d7a8d791 d791d7aad795d79a d794 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

הג'חנון של גולי
יש לי חברה תימנייה שמכינה כבר עשרות שנים ג'חנון אסלי מבית שושלתה.
עד עכשיו מדי פעם טעמנו מהג'חנון הנפלא שלה.
החלטתי ל"התגנב" למטבחה ולהציץ בשקט על אופן ההכנה ותוך כדי לרשום לי פרטים מדויקים שיעזרו לכולנו להכין ג'חנון אסלי מקורי.
IMG 20171011 WA0008 225x300 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

מצרכים:
סיר ג'חנון עם מכסה תואם— גובה הסיר 13 ס"מ ורוחב 21 ס"מ
מכינים עוד סיר ג'חנון קטן יותר שבו יתבשלו הביצים הקשות – (בסיר הביצים ממלאים עד גובה 3 ס"מ מעל לביצים במים חמים).
ניר אפיה ג ד ו ל משומן היטב מונח בתוך סיר הג'חנון ה ג ד ו ל שבו מכינים את הג'חנון, כששולי הניר עוטפים את הסיר בחלקו מבחוץ.
ניר כסף ג ד ו ל מקופל ל-2 כדי לכסות את הג'חנון לפני האפיה . גם השוליים של ניר הכסף מחוץ לסיר.
יש להכין צלוחית עם שמן רגיל שיעזור במהלך הכנת הג'חנון לפתוח את הבצק.
לשמן יש תפקיד חשוב לאורך כל ההכנה כי כל הזמן על הידיים והשיש להיות משומנים
מכינים בקערית:
100 גרם מרגרינה מעורבת עם 100 גרם סמנה (חמאה תימנית) ואם אין סמנה, אז חמאה רגילה=ס"ה 200 גרם.
מרככים את המרגרינה (10 שניות במיקרו) כדי שיהיה קל למרוח אותה במהלך ההכנה.
הכמות של 200 גרם מרגרינה+סמנה הספיקה ב ד י ו ק להכנת כל הג'חנונים (12)
שמים במיקסר עם וו הלישה:
קילו קמח רגיל
כף גדושה מלח
6 כפות סוכר
1/2 2 כוסות מים פ ו ש ר י ם ובצד מכינים עוד 1/2 כוס מים ללישה
מערבלים ובודקים שהבצק יתקבל רך מאד נעים גמיש . כאמור להוסיף עוד מים במידת הצורך.
עם האצבעות עושים בבצק מספר גומות (לא עד הסוף)
משהים את הבצק בתוך קערת המיקסר למנוחה של שעה
בקיץ משהים את הבצק במקרר. בחורף אין צורך במקרר.
אחרי שעה שוב לשים את הבצק בידיים משומנות, אוספים את הבצק מהצדדים ולשים כלפי המרכז.
שוב עושים בבצק גומות
מניחים את הבצק לנוח לעוד 1/2 שעה.
מעבירים את הבצק לשיש תוך כדי לישה קלה בידיים משומנות היטב.
בוצעים מהבצק 12 כדורים שווים בגודל (בעזרת ידיים משומנות אפשר להעביר חתיכות בצק מכדור אחד לשני)
משמנים היטב את השיש ומניחים עליו כדור בצק
בעזרת ידיים משומנות (כל הזמן הידיים משומנות) מותחים ופותחים את הכדור על השיש כמה שאפשר ולא נורא אם טיפה יקרע
מורחים כפית מלאה במרגרינה והחמאה
מקפלים את העלה לחצי ושוב מורחים כפית מרגרינה רכה
בעזרת ידיים משומנות מקפלים את החצי לעוד חצי (עדיין לאורך)
מתקבלת רצועה ארוכה של בצק באורך כ-40 ס"מ וברוחב 9 ס"מ שממנה מכינים את הג'חנון.
משמנים את כל הרצועה בקצת שמן (הפעם לא במרגרינה)
אפשר למתוח את הבצק כי הוא ממש גמיש ולהגיע למידות האלה פחות או יותר .
בעזרת 2 הידיים אחת מגלגלת לכרוכית בצורת ג'חנון והשנייה פותחת את הבצק שיהיה דק (מושכת את הבצק קדימה לאורך תוך כדי הגלגול)
מושכים ומגלגלים מושכים ומגלגלים וכל הזמן נעזרים בשמן.
כשמגיעים כמעט לסוף אוספים את הג'חנון ביד ומגלגלים עליו בתנועות סיבוביות את רצועת הבצק האחרונה שעדיין ניתנת למתיחה.
מניחים את הג'חנונים המוכנים בסיר בצורת שתי וערב
מכסים את הסיר בעזרת ניר הכסף ואת השוליים של הניר מקפלים כלפי הסיר מבחוץ
סוגרים היטב את המכסה.
אם מכינים את הג'חנון ביום חמישי שומרים את הסיר במקרר עד יום שישי בשעה 4 אחה"צ
ביום שישי בשעה 4 מכניסים את הסיר לתנור בחום 100 מעלות ואת הסיר עם הביצים והמים החמים
מניחים ליד.
(בסיר הביצים ממלאים עד גובה 3 ס"מ מעל לביצים במים חמים).
בשבת בשעה 7 בבקר בודקים את הג'חנון.
אם הג'חנון שחום ומוכן מעבירים את הביצים ומסדרים אותן יפה על הג'חנון
מנמיכים את התנור לחום 50 ומשאירים עד לארוחה.

בעזרת שמן על השיש ועל הידיים מותחים לעלה גדול מקפלים לחצי ומורחים בחמאה

d791d7a2d796d7a8d7aa d7a9d79ed79f d79ed7a7d7a4d79cd799d79d d79cd797d7a6d799 d795d79ed795d7a8d797d799d79d d797d79ed790d794 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי
את החצי מקפלים שוב לחצי ושוב מורחים חמאה

d790d7aa d794d797d7a6d799 d791d7a2d796d7a8d7aa d7a9d79ed79f d79ed7a7d7a4d79cd799d79d d79cd7a2d795d793 d797d7a6d799 d795d79ed795d7a8d797 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

זה המלבן האחרון מרוח בחמאה ולפני גלגול באורך 40 ס"מ וברוחב 9 ס"מ

d79ed79cd791d79f d790d797d7a8d795d79f d79cd7a4d7a0d799 d792d79cd792d795d79c 40x91 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

מתחילים לגלגל ולמתוח,לגלגל ולמתוח כמובן תוך כדי עזרה בידיים משומנות עד שמקבלים צורת ג'חנון. (ביד אחת מותחים ומושכים בעדינות וביד השניה מגלגלים בעדינות)

d79ed792d79cd792d79cd799d79d d795d79ed795d7aad797d799d79d d795d790d79d d7a6d7a8d799d79a d79ed795d7a1d799d7a4d799d79d d7a9d79ed79f - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

כך זה נראה

d793d795d792d79ed794 d79cd792d797d7a0d795d79f d79cd7a4d7a0d799 d7a9d79ed7a0d799d797d799d79d d791d7a1d799d7a8 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

ומסדרים בסיר

d79ed7aad797d799d79cd799d79d d79cd7a1d793d7a8 d791d7a1d799d7a8 - ג'חנון אסלי תימני מקורי - של גולי

תהנו

198 תגובות על “ג'חנון אסלי תימני מקורי – של גולי

  1. פירגה המקסימה

    בדרך כלל אני לא ניכנסת בשבתות למחשב, אבל הייתי חייבת להגיב.
    הכנתי את הבצק של הג'חנון כמו שהכבתבת לי וכמובן הכנסתי לתנור.
    יצא מעולה, בדיוק המתכון שחיפשתי.
    בעלי כמובן היה מאושר ואמר לי: רחלי, כל הכבוד יצא הפעם ממש מוצלח. והילדים………..אין צורך להרחיב.
    המון תודה,

    רחלי

  2. פירגה יקרה, הצעת שידרוג מאמא שלי, שהיא תימניה ובשלנית גדולה. היא מכינה את הג'חנון עם שמרים על מנת שיהיה רך. ואומרת שיש כאלה שמשתמשים בחומץ או אבקת אפייה על מנת לתת רכות לבצק ולספוג את השמנוניות. השמרים בכמות ממש ממש קטנה. שמינית כפית. ואז הג'חנון רך גם למחרת ואפילו בלי לחמם !!

    המשך שבוע מקסים, -אושרית

    • גם אני הכנתי את המתכון אבל בתוספת של 2 כפיות אבת אפיה.ויוצא פשוט נפלא.
      מה שא נאכל בשבת ניתן לחמם במיקרו לדקה אח"כ וזה כמו טרי.

    • היי יש לי שאלה חשובה
      הכנתי גחנון שחום יפה טעים, אני רוצה לחמם בעוד שבוע האם זה יוצא טרי
      רך?

      • הי, תקפיאי בניר אפיה ותקפיאי. תוציאי מתי שאת רוצה ותחממי בתנור עם ניר האפיה.

  3. ערב טוב פירגה! רציתי לתת טיפ קטן. מאחר ואני תימניה ומכינה גחנון כל שבת , כדאי לשים בתחתית הסיר לפני ששמים את הנייר אפיה, פרוסות של לחם או חלה, וכך חתיכות הגחנון שנמצאות בתחתית הסיר אינן מתייבשות, אלא הלחם או החלה . שיהיה לך ערב ניפלא! ותודה על המתכונים הנהדרים

    • נאוה תודה רבה על הטיפ הנהדר.
      ברור שכל מי שיכנס לראות את המתכון יראה גם את הטיפ שלך.
      smile

  4. הייתי שמחה לדעת:
    1. אם אפשר לשלב במתכון קמח מלא
    2. שמן קנולה במקום מרגרינה וחמאה.

    כי גם רוצים לאכול טעים וגם לשמור על הבריאות והפיגורה…

    שבוע טעים בריא ונפלא
    smile

  5. אכן מתכון מנצח . אומנם אצלינו מוספים אבקת אפיה .אבל בדיוק ג'חנון של סבתא .כיום אני משתמשת בשני שליש קמח מלא ושליש קמח לבן .אפשר לשדרג עם קצח ושומשום (אצלי לא אוהבים ) לצבע שחום יותר ניתן להוסיף ריבה אדומה או דבש (ואז זה מתוק יותר).
    אני מכינה כמות גדולה של בצק עד שלב האפיה .וכל שבת ממלא סיר לפי מספר הסועדים ..אין צורך להפשיר את הגחנון לפני האפיה.
    אפשר לאפות ג'חנון להקפיא, להפשיר ולחמם .
    תודה על תמונה מעולה ועל השיתוף .

    • טלי חמודה
      אכן,מנצח
      לדעתי המתכון הזה מושלם.
      אני זוללת עם דבש.אוהבת מתוק.
      שידרוגים והצעות כלבבי.כל הכבוד שהגבת.
      smile

  6. הי פירגה
    ריאיתי באינטנט שעוטפים כל ג'חנון בניילון אחד אחד בנפרד.
    איזה ניילון זה לדעתך?
    שימי לב לסרטון שבקטע הבא לג'חנון שיש להם בסיר הוא עטוף בניילון. זה נילון נצמד לדעתך?
    ואיך עושים ביצים חומות חומות?

  7. הי פירגה חשבתי שזה יהיה טיפ או רעיון נוסף לשידרוג. העניין של הניילון.
    כי שמעתי שזה יוצא רך מאוד אם עוטפים בניילון.
    אבל בל זאת האתר שלך מדהים ואני נהנת ממנו ולומדת כל יום משהוא חדש.
    יום טוב גם לך.

    • נהדר. גם צבע חום רגיל זה טוב.
      יופי של תגובה.אעדכן את גולי,והיא מאד תשמח.
      תודה smile

  8. פירגה בוקר טוב
    אני רוצה לנסות את הגחנון בחמישי הקרוב
    השאלה לגבי פלטה חשמלית במקום תנור ( אני חושש להשאיר את התננור דולק כשאני לא בבית במיוחד שהוא בילד אין). גם פעם זכור לי שראיתי שעושים על פלטה ( הסיר מכוסה במגבת עבה או משהו כזה) .

    האם ידוע לך זמנים לפלטה וה אם אופן ההכנה זהה כמו בתנור ?

      • גיל בקר טוב
        סמנה זה מתכון תימני לא קונים אותו. לא יודעת איך מכינים.
        לגבי הכנה על פלטה,יש בגוגל מבחר מתכונים,אז כדאי להיעזר ולמצוא את הפתרון גם שם.
        בהצלחה smile

      • סמנה מכינים כך: לוקחים חמאה ומרגנינה בכמויות כמעט שוות (קצת יותר חמאה) שמים בסיר על הגז ממיסים ומשאירים רבע שעה בזמן הזה מוציאים את הקצף שלמעלה (זה הלכלוך) לאחר רבע שעה לוקחים חילבה טחונה קולים אותה מעט ושמים בסיר בוחשים היטב ולא מפסיקים לבחוש 10 דקות לערך מסננים בעזרת חיתול בד לצנצנת ושומרים במקרר….. אני מכינה קבועה וזה מאוד מוסיף במיוחד לקובנה.. laugh

        • ממש לא מרגרינה ! סמנה זה חמאה מזוקקת נטו ללא חומרים מתחלבים מוציאים אותם בחימום החמאה ונותרת חמאה מזוקקת שופכים לצנצנת עם גרגירי חילבה

  9. רק רציתי להעיר שהג'חנון הוא לא מאכל תימני מקורי. הוא לא מאכל תימני בכלל. בתימן לא הכינו ג'חנון ולא היתה מרגרינה. בכינו סלוף וגלובי וזלביה וקובנה אבל לא ג'חנון.
    לאחר משאל מקיף אצל בנות ה-80 פלוס.
    תבוא עליכם הברכה ובתיאבון.

    • תימני ועוד איך !
      אים תקרא /י קצת על העלייה ב-49 תגל/יה שבעדן היה ריכוז עולים.
      ושם ניפגשו דרומים וצפונים ,על מנהגיהם ומאכליהם הדומים והשונים!
      כול אזור ומאכלו, וכול איזור ונוסח תפילתו,וכול משפחה והנהגותה.
      למשל ,באזור "צנעה "(עיר הבירה)נהוג לבשל מרק עוף עים קישואים וגזר,
      ובחלקים אחרים של תימן אין שום דבר מלבד העוף
      ואכן לא !הייתה מרגרינה בתימן אלא "סמנה" עים חילבה ועשן של "דודינאה"
      (שיח שהיו נוהגים "לעשן את כלי ההחסנה של ה"סמנה")

      • זה נכון מה שכתבת, עשיתי לא מזמן עבודה סימנריונית לאוניברסיטה הפתוחה, שהנושא היה " השפעות האישה המוסלמית על היהודיה בתימן, והשפעות האישה היהודיה על המוסלמית. נחשפתי להרבה חומר שדיבר על מינהגים שונים בעדה התימנית. העדה הייתה מחולקת לאיזורים רבים שמפוזרים בתימן ושוכנים ליד קבוצות שונות של מוסלמים. דרומיים וצפוניים. מנהגים שונים ביטוי של השפה שונה לבוש וכד'. ולענייננו גם מאכלים שונים.
        כמעט כולם הגיעו לארץ ישראל ופה כל דבר טעים הפך נחלת הכלל.

        אז….ג'יחנון זה מאכל תימני של קבוצות מסויימות בתימן. לא היה מוכר לכל התימנים, כמו שכובנה לא הייתה מוכרת לכל הקבוצות בתימן.

        ולמי שמתעניין..יש סיפריה נדירה ומיוחדת על התימנים שבה יש את כל הספרים שמספרים על כל העדה התימנית קבוצות, מינהגים, מאכלים ועו'ד. נקראת "סיפריית מדר" נמצאת, בבנין תיקוותנו ברחוב הרצל ברחובות.

        ניסחפתי קצת אבל קצת ידע לא מזיק….

  10. הג'חנון הוא אכן מאכל תימני רק בחלק מהאזורים בתימן הכינו אותו , בעיקר בכפרים המרוחקים מצנעא עיר הבירה, ונכון לא היה מרגרינה אבל היה סמנה שנעשתה מהחלב שהיו חולבים את הצאן והבקר שהיו מגדלים, ולאחר מחקר ארוך גיליתי שיש לתימנים מאכלים זהים אבל בשמות שונים , אגב אצלינו בבית לא ידעו מזה ג'חנון ולא הכירו את המלווח אבל לעומת זאת מכינים אצלינו קובנה עם בשר שהרבה תימנים לא יודעים מה זה. ואגב סמנה כל אחד מכין אחרת אצלינו מכינים כך. קולים חילבה גרוס גס ולאחר מכן מוסיפים חמאה ומזקקים אותה ולחילבה יש תפקיד מלבד הטעם , החילבה הוא תבלין אשר יוצר נפח בקיבה והוא מונע ספיגת שומנים , , אגב החילבה מעולה למי שיש בעית עצירות כף אחד של חילבה ביום יפתור את הבעיה , ואת בעיית הריח של החילבה אפשר לפתור , להחליף את המים שהחילבה שרוייה בתוכה כמה פעמים וככה נעלם ברובו הריח אבל גם ,הערכים התזונתיים של החילבה.

  11. ניתן להכין סמנה בקלות ע"י המסה של חמאה בסיר על אש נמוכה הוצאה של כל הקצף הלבן שיצוף למעלה ואז העברה של המסה דרך מסננת. את החמאה הנקייה שהתקבלה אפשר לשפוך לצנצנת ולשמור במקרר כמו חמאה רגילה. זה הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא.

  12. אני מודה לכל בנות ישראל שמשתפים אותנו בהכנת הג'חנון המצב הכלכלי מאוד קשה והמרשם נהדר

    תודה על המרשם ועל העצות
    תקוה

  13. אכן אני תימני אסלי ויש לי חברה חצי מרוקאית וחצי עירקית אבל היא היתחילה להיתעניין באוכל התמני למשל היא פעם ראשונה במיטבח רק מהמתכונים היא למדה לעשות קובנה ויצא לה אסלי וטעים חבל על הזמן היא בת 24 לא כול אחת בגיל הזה יש לה ידיים טובות בדרך כלל זה ( המבוגרות התמניות כמו הסבתות שהיו בתמן הם נלדו לזה ) אבל היא הפתיע אותי ואני מקווה שגם הפעם שזה הג'חנון יצא מוצלח וטעים אני מאמין בה שהיא תצליח ובסוף היא תהיה תמניה לתיפארת חחחהה :lol: :lol: ;)

    • עידו,מתחילים עם אהבה למטבח וגומרים עם אוכל טעים בצלחת :lol: אם תכינו,תעדכן אותנו smile תודה

  14. אני מתכוונת לנסות את המתכון ..אבל האם אפשר להכין זאת על כיריים חשמליות? ועוד שאלה פעם איזה תימניה אמרה לי שכדי שהגחנון יצא מתקתק אפשר למרוח דבש על העלה לפני שמגלגלים, את מכירה את זה?

    • לגבי הכיריים לא יודעת.לגבי הג'חנון אפשר למרוח דבש.זה שאלת טעם. אני אישית מעדיפה להכין רגיל ולגלגל בדבש ג'חנון מוכן לפני שאני אוכלת.

  15. שלום אני מכין ג'חנון ויוצא לי טעים

    חייב להגיב בנושא הנילון. אני עוטף כל ג'חנון בניילון נצמד רגיל או בשקית נילון של סנדוויצים

    לא קורה שום דבר לנילון . הג'חנון יוצא עסיסי יותר וטעים.

    בנוגע לשאלה מרגרינה , חמאה , שמן. מניסיוני רק עם מרגרינה זה הולך.

    אני אופה כל הלילה ב 110 מעלות וזה יוצא שחום.

    כמובן תלוי בתנור. יתכן שבתנור אחר זה יהיה 100 מעלות ובאחר 120 מעלות
    ברוך

  16. היי פירגה!

    התנסתי בעבר בהכנת ג'חנון על פי מתכון של תמנייה בקיאה, התוצאה זכתה להצלחה אולם התהליך היה כה מפרך עד שהסכמתי להתגייס לכך רק לעיתים רחוקות ביותר. והנה נוצר לו ביקוש בקרב המשפחה וחוג החברים, החלטתי להיעתר להפצרותיהם אבל לנטוש את המתכון שבידי ולתור אחרי מתכון "ידידותי" יותר. ואז נתקלתי במתכון שלך ומכאן ואילך – אושר גדול!! מתכון כה מדוייק ואמין, טיפים פשוטים ומועילים והתוצאה – תענוג!! התמוגגות מוחלטת של משפחתי וחברי סביב שולחן ארוחת הבוקר בגינה, ביוהנסבורג, דרום אפריקה!

    תודה גדולה מכולנו!

    • הי ורד
      הג'חנון של גולי שם דבר. אני שמחה שהכנת אותו ושהוא ייצג אותה בחול. אושר גדול,כמו שכתבת.
      באהבה מקרב לב ותודה רבה לך

  17. ניסיתי לפני שבועיים, הג'חנון יצא לי מדהים. חמותי כבר הזמינה לראש השנה הקרוב 2 ק"ג. תודה רבה.

  18. בוקר טוב
    אני רוצה להכין ג'חנון כתוספת לחמין (ע"פ המתכון שלך), אבל בג'חנון יש חמאה, מהי המלצתך בנדון? האם ניתן להמיר את החמאה במרגרינה?
    תודה ושנה טובה
    שרי שאוהבת ומעריצה עד אין סוף

    • שרי יקרה

      לצערי, המתכון לא שלי

      הג'חנון זה מתכון מקורי תימני של גולי חברה שלי וקשה לי להאמין שמכינים אותו על מרגרינה.

      אגב, החמאה זה שידרוג של הסמנה שאיתו היא מכינה את הג'חנון.

      שנה טובה ומתוקה

  19. נראה נהדר ! יש לי שאלה – אם אני קוראת נכון – אין בבצק הבסיסי שומן. עם זאת – הבצק אמור להתקבל שומני. מה פספסתי? [מאד רוצה לפנק את הילדות חובבות הבצק שלי בג'חנון ביתי פחות מזיק ואני מקווה שמאד טעים. אגב, אפשר להכין על טהרת החמאה?]

  20. המתכון טוב.אני מכינה מורחת שמן זית מטעמי בריאות וזה יוצא מעולהההההההההההההה.

  21. גם אני הכנתי ג'חנון ויצא מעולה תודה על המתכון! אני הוספתי 2 כפיות של אבקת אפיה וזה לדעתי משפר את איכות הבצק.
    שבת שלום ..

  22. מתכון מעולה!! עשיתי ניסוי והכנתי אותו פעם אחת על טהרת המרגרינה (מחמאה) ופעם אחת על טהרת החמאה , מבחינת ההכנה לא ראיתי הבדלים אבל עם המרגרינה יצא יותר עסיסי ורך.
    גם החברים התימנים שלנו התפלאו איך יצא ג'חנון כ"כ מוצלח ומיד שלחתי אותם לכאן.
    ישר כח!

    • מור תודה על המחמאות שעוברות הישר לגולי המקסימה.
      המתכון הזה מדהים מדהים מדהים. לא פלא שמי שמכין את הג'חנון של גולי , מתחבר אליו טוטאלוס…חהחהחהחהחה
      תודה ששיתפת והמלצת.

  23. מניסיון של שנים אני מכניס בשקית קוקי את הבצק גחנון כשהוא קפוא , שם ביצים לפי כמות הסועדים , מכניס מים לסיר הגחנון בגובה הביצים , מניח את שקית הקוקי עם הגחנון על הביצים ומכניס לתניר עד הבוקר .
    הגחנון יוצא חום ואורירי .

    בהצלחה

  24. אז קודם תודה רבה
    הגחנון הזה הגיע גם למקסיקו ויצא מדהים
    באמת תודה רבה
    ( רק דבר אחד למי שמנסה במקסיקו. בגלל הגובה
    קודם שמים את המים מלח סוכר מחכים כמה דקות
    ומוסיפים קמח ) יוצא מדהים …

  25. פירגה יקרה,
    תודה רבה על האפשרות לגלוש באתר ולגלות מתכונים חדשים. את הג'חנון שלך ניסיתי לפני כמה שבועות ויצא פשוט מצוין! תודה ענקית. אינני בשלנית גדולה וזה היה הנסיון הראשון שלי בהכנת ג'חנון. קצת פחדתי אז הכנתי כמות קטנה וכמובן שלא הספיק לכולם והטעם – בדיוק כמו שצריך… אני גם בחו"ל והתגעגעתי כל כך אז החלטתי "להסתכן" ולהכין לבד. בפעם הבאה – סיר כפול מהמתכון שלך.
    smile
    תודה רבה לך ואם היתה לי אפשרות הייתי מצרפת תמונה של ג'חנון מוכן עם רוטב עגבניות וביצים בצד. תענוג לחיך ולעיניים.
    יישר כוח, הרבה בריאות וכל טוב לך

    • … של גולי כמובן! ותודה ענקית לשתיכן, לבעלת המתכון ולזו שפרסמה אותו כך שיגיע לידיי.
      smile בריאות ואהבה!

    • טל,את נהדרת ואני מודה לך מקרב לב על התגובה.
      שמחתי מאד לקרוא שהתלהבתם מהמתכון של גולי.
      באהבה.

  26. הסבר מעולה! הכנתי את הג'חנון ויצא ברמה סופית!!!

    תודה רבה לך ועכשיו אני אתחיל לגלוש באתר…

  27. הי פירגה,
    תודה רבה על המתכון!
    הכנתי רק עם 120 גר' חמאה ויצא מצוין, ממש ג'חנון תימני אמיתי.
    שוב תודה
    ויום נעים

  28. אני מכינה השבוע בעזרת השם אני כבר בונה על זה שיגיע החורף אתחיל לעשות. המרק תימני שאני מכינה עובר את סבתא שלי אז אני מקוה שהג'חנון יצא טעים ואז בכלל ארגיש תימניה גאה שגית

    • הי שגית
      מבטיחה פצצה של ג'חנון מקורי אסלי תימני.חהחהחהחהחה
      תחזרי לשתף…..תודה.

      וכיף שאהבתם את המרק התימני. לבריאות smile

    • ברור שאפשר .אין בעיה להקפיא את הג'חנון מוכן או כבצק . אצלנו מוספים אבקת אפיה אחד לקמח ורק 3 כפות סוכר כי אוכלים עם סחוג ועגבניות.

  29. שאלה- ישלי סיר ג'חנון אחד. את הביצים אפשר לשים בסיר רגיל בתנור? תודה מראש

    • העיקר שאין לא ידיות מפלסטיק (מה משנה כלי הקיבול שבו שמים ביצים בתנור ? ) :twisted:

  30. קודם כל מתכון מעוללללה. הכנתי אותו וקיבלתי המון מחמאות. רציתי לשאול איך אני שומרת על הג'חנון במקפיא מבלי לבשל אותו ישר?

  31. אם מכינים ביום חמישי אפשר לשים אותו עד יום שישי
    בערב במקרר?

    • דניאל שלום
      אני שמחה שהמתכונים באתר מדהימים וטעימים.
      כיף לכולנו smile

  32. שלום לך.
    תודה על המתכון !
    עשיתי, ויצא מצוין, אבל למרות זאת אני לא בטוח שעשיתי נכון – בבצק עצמו, בזמן הלישה, שמים שמן/חמאה ?

    שוב תודה.

    • אודי,כך בדיוק כתבתי במתכון וגם רשום שורה אחרי שורה מה עושים.פשוט לעקוב ולדייק.
      עשית נכון ותודה על המחמ אות. תהנו.

  33. האם ניתן או מומלץ להשתמש בקמח לאפייה ? האם כדאי להוסיף מעט דבש ?

    תודה,

    אביחי

    • אביחי,נא להיצמד למתכון המקורי .
      הקמח קמח רגיל ואין דבש.
      בהגשה,אפשר להגיש עם דבש. ג'חנון עם דבש זה נהדר לפחות בעיני….
      :lol:

    • ניתן להמיר את הסוכר בדבש ואו בסילאן
      (יש לבדוק יחסי המרה ) לא ! בנוסף שלא יהיה מתוק מידי

      • נ.ב
        אביחי כפרה !
        בוא תלמד פרק באפייה :
        פרק א
        הגחנון עובר עיבוד "חזק" על מנת להגיע לאלסטיות מירבית בזמן המריחה .
        כדי לייצר עלים דקיקים ככול האפשר.
        ולכן עובדים עים "קמח לבן" או ""קמח לחם "או "ALL PURPOSE" המכיל כמות גבוהה של גלוטן
        הקמח שנקרא "קמח תופח מאלוו" נועד בעיקר לעוגות ומאפים שלא דורשים עיבוד ארוך ומכאן אינו מכיל כמות גבוה של גלוטן

  34. היי פירגה,
    תודה על הסבר מעולה + תמונות.
    רציתי לשאול משהו:
    נתתי לכדורים לנוח כשעה/שעתיים מכוסים בניילון
    כשבאתי לפתוח אותם הם מעט התייבשו
    הבצק הצהיב.
    שימנתי אותו טוב פתחתי והכנתי את הג'חנונים.

    האם יש מצב שנהרס לי הבצק ?????

  35. היי פירגה.
    הכנתי את הבצק. לא שמתי לב שבקיץ יש להשאירו במקרר.
    האם זה נורא שעמד בחוץ
    יש מזגן בבית ….

    תודה.

  36. מתכון מעולה.
    הילדים שלי מכורים וכלום עבודה.
    הרבה יותר טעים מקנוי.
    אגב המתכון עם היחסים הכי טובים, ניסיתי המון.
    כל הכבוד ובעיקר תודה.

    • ורד,את נהדרת
      כדאי שכולם יקראו ויפנימו שזה מתכון נפלא ומדוייק.
      שאין על גולי חברה שלי,שהיא מקסימה ומכינה מטעמים.
      smile

  37. היי פירגה!
    בתור אשכנזייה בלי שום כישרון תימני וואטסואבר, החלטתי לנסות את המתכון שהעלאת כאן! נראה מבטיח!
    את יכולה לגלות לי איך מכינים ביצים חומות אבל ממש חומות?
    אני גרה בחו"ל והבאתי איתי לפה סיר ג'חנון אחד בלבד, יש אפשרות לשים את הביצים ואת הג'חנון באותו הסיר?

    דבר נוסף, סבתא של חברה יוצאת תימן הציעה לי לעטוף כל ג'חנון בנייר אפייה נפרד כדי שלא ידבקו אחד לשני, לרכך במיקרוגל חמאה ולערבב אותה עם דבש ואז לשפוך על הג'חנונים בסיר.. שמעת מתישהו על הנפצה שכזו?

    ודבר אחרון smile
    אותה הסבתא אמרה לשים פרוסות לחם בקרקעית ובצידי הסיר… מה את אומרת?

    תודה וסליחה על החפירה… laugh

    • לירי בקר אור חמודה,
      את המתכון הכינה גולי חברה שלי (כפי שקראת במתכון) מתכון הבית של משפחה אסלית תימנית על דורותיה.
      השלבים מאד ברורים וגם אופן הנחת הביצים.
      באופן טבעי אחרי לילה שלם בתנור הביצים יוצאות מאד חומות.
      לגבי השינויים שכתבת,יש עשרות אופנים להכנת ג'חנון וכל משפחה מכינה כפי שגדלה והתרגלה לטעמה.
      זה הג'חנון של גולי,לשיקולך.
      בהצלחה.

  38. לגבי הביצים במקום להניח אותם בתוך הסיר
    שהג'חנון יצא מקובצץ תניחו את הביצים
    בתוך נייר כסף עבה ותעטפו אותו חזק
    ותניחו את הנייר כסף על הרשת שבתנור
    ליד סיר הג'חנון . תאמינו לי לא קורה כלום
    לביצים אם לא יתפוצצו . אני עושה
    את זה כבר שנים . תנסו…בהצלחה!

    • נ.ב גם לא לשים
      את הביצים במים שירתחו
      שלאחר מכן מקלפים אותם
      ואם סתם לבנות… גם
      הטעם שלהם שונה

  39. היי פירגה תודה על המתכון. לא הבנתי כמה מרגרינה וחמאה במידה ואין סמנה

    • זה מה שרשמתי במתכון:

      :
      100 גרם מרגרינה מעורבת עם 100 גרם סמנה (חמאה תימנית) ואם אין סמנה, אז חמאה רגילה=ס"ה 200 גרם.

      אסביר שוב:
      100 גרם מרגרינה+100 גרם סמנה

      ואם אין סמנה……אז……200 גרם חמאה לכל המתכון.

  40. שלום , הכנתי אתמול את הג׳חנון ולפי דעתי עם טעויות רבות השאלה אם הן משפיעות , כתבת לשים במיקסר חומרים אך לא כתבת שמן או חמאה אז אין הבצק יצא שומני?ולא כתבת להוסיף את החמאה לבצק..
    הוספתי מאה גרם מרגרינה ומאה גרם חמאה במקום מאתיים , מכיוון שרשמת מרגרינה או סמנה ואם אין סמנה אז חמאה סהכ מאתיים גרם אז חשבתי מאה מאה . אך הכל הספיק לי לכל הג׳חנונים . האם זה משפיע?

    • הסברים:

      ללכת ממש לפי הכתוב.
      לא כתבתי שצריך לשים עם הקמח מרגרינה או כל שומן.

      את השומן מתחילים למרוח רק בפתיחת הבצק (לא בלישה) וזה רשום ברור מאד.

      צריך 100 גרם מרגרינה + 100 גרם סמנה . אם אין סמנה שמים ס"ה 200 גרם חמאה לכל הג'חנון.

      פשוט לקרוא וליישם שלב שלב ואז לא טועים.באמת יש הרבה שלבים אבל הכל כתוב מסודר.
      בהצלחה.
      בהנאה.
      איך יצא?

  41. היי פירגה אני חייבת לציין שאת אלופה מתי נראה אותך במאסטר שף??????? והג'חנון נראה לי יצא מעולה למרות שהשתמשתי בסמנה וחמאה ללא מרגרינה מה את אומרת? מקווה שיאהבו :lol:

  42. רציתי לדעת אם הבצק חייב להיות במקרר יום שלם לפני האפייה? או שאני יכולה מייד לאפות אותו בתנור ישר לאחר הסידור בסיר?
    עוד שאלה
    האפייה חייבת להיות על 100 מעלות כל הלילה?
    אפשרי לאפות אותו בזמן קצר יותר עם חום גבוהה יותר?

    • כרמית שלום,כפי שכתוב במתכון שמים במקרר רק אם מכינים יום קודם.אם לא אז לא.
      חובה 100 מעלות כל הלילה.ככה זה עם ג'חנון.
      בהצלחה smile

    • היי רציתי לדעת האם אפשר לאפות על הפלטה. אני צריכה להכין 4 סירים ואין לי אפשרות כל בבת אחת האם אפשרי להכין להקפיא ואז לאפות על הפלטה?

      :P

      • נאוה שלום,
        להבא תכתבי אחרונה אחרי כל ההודעות הקיימות.תודה.
        לא מכירה על פלטה,זה מיומנות אחרת.
        כנסי לגוגל לברר.
        בהצלחה smile

    • הג'חנון שלי לא מהמקור, החומרים הם שמן בלי מרגרינה והמתיחה במשטח משומן עם ידים משומנות ומגלגלים ולסיר, אצלי בבית לא אוהבים את הג'חנון הדק שכמוהו כבצק עלים שקונים בסופר. אנחנו אוהבים אותו מגולגל עבה במקצת, לאחר בישול ממושך זה מקבל ארומה מיוחדת שאין בבצק הדק ורק מי שממש אוהב בצקים ידע להעריך את זה. בסיר לבישול איטי החלק התחתון יוצא קצת קשה ואצלנו משתגעים על זה. לא לשכוח קצת סוכר במתכון, אבל לא יותר מדי, אחרי הכל זאת לא עוגה. :lol:

      • הג'חנון הביתי האמיתי המשגע של אמי ז"ל היה משמן רגיל מההתחלה ועד הסוף. בבצק עצמו לא היה שמן, הפתיחה נעשתה בצלחת משומנת היטב וגם הידים והיתה מושכת אותו שוב ושוב ביד לכל הכיוונים פעמים רבות כי הבצק מתכווץ לצורה ההתחלתית, לא נמתח לעובי נייר כמו בבצק עלים, אלא היה קצת עבה וגולגל כמו בתמונה ובדרך לסיר נמתח עוד. לאחר שעות היה לנו מעדן עם טעם מיוחד של הבצק שאין בג'חנון שעושים היום דק דק כמו בצק עלים של הסופרמרקט. (החשד שלי זה שמה שקונים מוכן זה מבצק עלים -איכס) אני אף פעם לא נהניתי מהג'חנון שמוכרים כג'חנון ביתי, ושנראה וטעמו כג'חנון תעשייתי. היום אני אנסה לעשות שוב בסיר חשמלי לבישול איטי שעשיתי מזמן ונקווה שהזיכרון יוביל אותי טוב. אם למישהו יש מתכון מדוייק שנוסה על ידם , ורק מתכון שנוסה ולא הערות של תיאוריה,בשיטה שכתבתי פה אשמח לקבל הערות

        • :oops: הג'חנון הביתי האמיתי המשגע של אמי ז"ל היה משמן רגיל מההתחלה ועד הסוף. בבצק עצמו לא היה שמן, הפתיחה נעשתה בצלחת משומנת היטב וגם הידים והיתה מושכת אותו שוב ושוב ביד לכל הכיוונים פעמים רבות כי הבצק מתכווץ לצורה ההתחלתית, לא נמתח לעובי נייר כמו בבצק עלים, אלא היה קצת עבה וגולגל כמו בתמונה ובדרך לסיר נמתח עוד. לאחר שעות היה לנו מעדן עם טעם מיוחד של הבצק שאין בג'חנון שעושים היום דק דק כמו בצק עלים של הסופרמרקט. (החשד שלי זה שמה שקונים מוכן זה מבצק עלים -איכס) אני אף פעם לא נהניתי מהג'חנון שמוכרים כג'חנון ביתי, ושנראה וטעמו כג'חנון תעשייתי. היום אני אנסה לעשות שוב בסיר חשמלי לבישול איטי שעשיתי מזמן ונקווה שהזיכרון יוביל אותי טוב. אם למישהו יש מתכון מדוייק שנוסה על ידם , ורק מתכון שנוסה ולא הערות של תיאוריה,בשיטה שכתבתי פה אשמח לקבל הערות

    • ערב טוב אילנה,לא להתבלבל….להתייחס היטב למתכון המקורי.

      ממש אין צורך,לא באבקת אפייה,ולא בשמרים.

      זה הג'חנון המקורי התימני. הכי טוב בעולם ;) :lol:

      • רינה, בג'חנון אין שמרים ואין אבקת אפיה'
        אני כל שבת מכינה גחנון וקובנה, בקובנה יש שמרים
        בגחנון אין, גחנון זה בצק עלים

  43. מה אפשר לעשות עם בצק לג'חנון חוץ מז'חנון? אני לא רוצה לבשל אותו 10 שעות על 100 מעלות יש?
    :| ;) :?

  44. אפשר גם לשים מלאוח אחד על השני 12 בערך בתבנית חד פעמית עגולה ולמרוח ביצה מעל לפזר מעט שומשום וקצח ולאפות בלי מכסה בתנור מחומם ל150 מעלות זה נקרא סביה

  45. אהלן,רציתי לדעת אם אפשר לגלגל את הג'חנונים ולהקפיא אותם ? כמובן להפשיר יום לפני האפיה…
    smile

  46. 1. האם ניתן להמיר את הסוכר בדבש? אם כן, מהם היחסים?
    2. האם ניתן להשתמש רק בסמנה או בחמאה לכל המתכון? אני נמנע מלהשתמש בשמנים צמחיים.
    תודה מראש.

  47. אפשר להכין בשישי ותכף להכניס לתנור או שצריך להיות מספר שעות
    smile במקרר? תודה

    • זהבה,אפשר להכין ומיד להכניס לתנור. אין בעיה.
      לבריאות ושבת שלום לכולכם smile

  48. הכנתי את הבצק הוא במנוחה נראה סוף אחלה מתכון והבצק שמערבבים במיקסר מוציא את הגלוטן שלו עם המים הסוכר והמלח והעירבוב הבצק נהיה שומני מזכיר קצת בצק של מופלטה עושה ניסיון פעם ראשונה אם יצליח יעשה בשבת בלי נדר

  49. פירגה יקרה שוב אני שואלת איך הבצק יוצא שומני מהמקסר אם הכנסנו אליו קמח מלח מים וסוכר תוכלי לפתור לי את החידה? המון תודה

  50. חברים שלום ! אתם כפי הנראה חבורה של משועממים הכותבת אמרה שמדובר בג'חנון מקורי מסוים . מה מביא אותכם לכל השאלות ? תבינו אתם רשאים להוסיף ולגרוע ולשנות כל העולה על רוחכם רק שזה כבר לא יהיה הדבר המקורי שבו מדובר זה הכל!!!! ;) ;)

  51. אם רוצים לשים על פלטה כדאי לשים ניר אלומניום על זה פיתה או פרוסות לחם על זה נייר אפיה ואז את הג'חנונים כך שזה לא ישרף במשך הלילה

  52. יש אפשרות במקום מרגרינה רק חמאה רגילה?
    ואם לא אוהבים אותו מתוק אפשר לשים רק 3 כפות סוכר?

    • זהבה ערב טוב,
      אני עוטפת את הג'חנון (כל אחד בנפרד) בניר אפיה ומניחה אותו צפוף בכלי שמתאים לתנור. אפילו בחמגשיות עם מכסה תואם.
      מחממים מראש את התנור לחום 200 מעלות מורידים ל-100 ובודקים אחרי חצי שעה .
      אם לא מוכן,ממשיכים לאפות עוד קצת.
      בהצלחה smile

  53. איך לגרום לזה שהגחנונים יצאו אחד אחד ולא ידבקו אחד לשני?
    תודה

  54. אני מסדרת במגש כסף שיכבה ראשונה מכסה בנייר כסף .מכינה שיכבה שניה אחד על השני ושוב מכסה בנייר כסף .ועוטפת סופית בנייר כסף . אחרי כשעתיים עד שלוש מוציאה מהמקפיא ומפרידה אחד אחד אחרי שזה קפא לא ידבק שוב ..כמו בקוביות קרח .בתאבון ובהצלחה

  55. שלום פירגה, זקוקה לתשובה ממך

    ציינת שאפשר להוסיף ריבה אדומה לגחנון
    על איזו ריבה אדומה מדובר? טעם? האם ריבה חלקה או עם חתיכות?מה הכמות שצריך להוסיף
    ואם תוכלי לציין את החברה יעזור לי מאוד.

    שאלה נוספת- באיזה שלב מוסיפים את הריבה? כאשר מכינים את הבצק או מורחים על כל ג'חנון?

    תודה smile

להגיב על שרי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *