d790d796d7a0d799 d794d79ed79f d79ed798d795d792d7a0d799d79d - אמפנדס מתוקים מטוגנים במלית פרג

אמפנדס מתוקים מטוגנים במלית פרג

d790d796d7a0d799 d794d79ed79f d79ed798d795d792d7a0d799d79d 1 - אמפנדס מתוקים מטוגנים במלית פרג
מהבצק הזה הכנתי לראשונה אמפנדס במליות של טונה ובשר . עם כל ביס נשמעה קריאת התפעלות.
ואז החלטתי לגוון מהבצק הנפלא הזה גם משהו מתוק. הבצק כל כך עדין וטעים שאין דברים כאלה.
למטה בסוף המתכון תמצאו קישורים למלית הפרג הביתית שלי ולמתכון של האמפנדס .
מצרכים לבצק בתוך קערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל ומכינים עוד 1/2 כוס לזמן לישה
כפית אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה רכה שכמכניסים אצבע היא שוקעת.
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות סוכר דק.
להגשה להכין אבקת סוכר.
אופן הכנה:
ללוש לבצק נעים וגמיש ולשמור במקרר בדיוק 30 דקות
לחלק ל-3 ולרדד כל חלק על מעט קמח
הבצק מנוצל עד תום והוא נוח לעבודה.
ניתן לקרוץ עיגולים בכל גודל שרוצים. למלא , לקפל ולהדק עם האצבעות
בנוסף לסגירה הידנית צריך להדק שוב את השוליים עם שיני ה מ ז ל ג.
טיגון:
מטגנים בשמן עמוק חם מאד. הטיגון רק כמה שניות.
תוך 5 שניות הופכים כי משחים במהרה ומוציאים על ניר סופג (למרות שאין טיפת שמן)
הגשה: להגיש פושר/קר ולפדר/לסנן באבקת סוכר
קישור לאמפנדס

http://pirge.co.il/אירוח/אמפנדס
קישור למלית פרג

http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/מליות-מתוקות-לבצקים-שונים

תהנו

18 תגובות על “אמפנדס מתוקים מטוגנים במלית פרג

  1. האם אפשר לאפות?

    אני בטוחה שתשאלו מה לגבי אפיה?
    אז אפשר לאפות . כן, ניסיתי. המירקם שמתקבל דק וקצת קשה.
    למעשה אפיתי גם כרוכית שזורה וגם אזני המן.
    לכן, המלצה שלי…… להוסיף למצרכי הבצק ביצה שלמה ושקית של אבקת אפיה.
    בהצלחה smile

  2. היי פירגה איזה הכנת בצק קל,
    אני מאחלת לך שהיה לך כול טוב שבעולם, :P

    • האם אפשר למלא במילויים מתוקים אחרים, כמו למשל תמרים ואגוזים ..
      הפרג לא מדבר אליי

      smile

      • ערב טוב
        תמלאי כל מלית העיקר שתהיה סמיכה ולא דלילה ושהכיסונים יהיו סגורים ומהודקים היטב.
        בהצלחה smile

  3. היי פירגה,

    מה עם המרגרינה? אפשר להחליף בשמן? :eek:

    רציתי גם לדעת האם יש לך מתכון למילוי דפי אגרול. מתוק או מלוח.?

    • נאוה הבצק הזה מתאים מאד לטיגון.הוא לא סופג שמן בכלל ויוצא כמו אפוי (ראי בתמונה)

      בכל אופן,אין לי מושג להמרה בשמן והאם השמן טוב בטיגון.

      לגבי אגרול, תעשי לפי המתכון הזה : אגרול ברוטב חמוץ מתוק-גם לפסח
      מאת:פירגה

      בפסח להכין עם מצות בדרך כלל עם עלי בריק/סיגר

      12 מצות טבולות במים– לעטוף במגבת ולהשהות כ-40 דקות
      כדאי לארוז כל 4 מצות בנפרד
      שוברים את המצה בדיוק על הקו באמצע וממלאים כל חצי מצה

      לשים במחבת עמוקה:
      4 – 6 כפות שמן
      בצל גדול חתוך לרצועות דקות
      בצל ירוק קצוץ
      2 גזרים בינונים מגוררים בפומפיה גסה
      3 כוסות כרוב בינוני חתוך לרצועות
      כוס נבטים מהסוג העבה
      3 כפות מגבעול סלרי קצוץ
      שן שום כתוש
      כף סילאן
      כפית מרק עוף לטעם+מלח ופלפל שחור אחרי טעימה
      אפשר להוסיף קשיו או אגוזים שבורים
      לטגן הכל ביחד בבחישה עד לצבע זהוב
      לקראת סוף הטיגון להוסיף: כפית קמח ולבחוש היטב
      אפשר להוסיף כף מים
      אפשר להוסיף כמה טיפות שמן שומשום להעשרה
      לקרר ולמלא (מניחים את המלית לאורך המצה/עלה)
      את המצה יש לטבול בביצה טרופה ורק אחר כך לטגן
      את עלה הסיגר ממלאים ואחרי הגלגול הראשון מכניסים את הקצוות כלפי פנים וממשיכים לגלגל-מדביקים עם מעט קמח+מים(דבק)

      רוטב חמוץ מתוק:
      3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני מתוק
      2 כפות סירופ פטל מתוק
      5 כפות סילאן
      2 כפות רוטב צ'ילי חריף או מתוק
      3 כפות קטשופ
      2 כפות יין אדום יבש
      קורט זנגביל
      2 כפות חומץ רגיל
      לערבב הכל היטב ולצקת למחבת
      לטעום ולשפר טעם לחמוץ מתוק
      להסמכה אפשר לערבב כפית קורנפלור עם מעט מים ולהוסיף בבחישה

      להגשה קולים שומשום על מחבת יבשה ומגישים מעל לכל מנה
      תהנו

  4. אין עלייך smile
    תודה רבה על המאמץ שהשקעת בלהשיג לי את המתכון :lol:

    האם את מכירה גם מלית מתוקה? laugh

    • נאוה למעשה כל מלית תתאים , אם את מסמיכה אותה בעזרת אגוזים,שקדים,עוגיות וכו'…..
      מתאימים כל כל המליות המוכנות שיש על המדפים בסופר. לא לשים מלית דלילה או נוזלית ולהדק היטב,אז אין בעיה ויוצא נהדר.

      אגב, יש מליות פצצה בחנויות טבע כמו: מלית אגוזים או מלית שקדים או מלית חרובים.

  5. היי פירגה
    מה שלומך?
    אני בד"כ רק מלקטת ולא "משתתפת" , אבל רציתי לבדוק משהו על הבצק הזה.
    ביום שישי עשיתי אותו במילוי בשר, הבצק היה רך ונעים אבל ספג לי המון שמן…ממש המון, כך שלא היו הרבה קליינטים …..
    יכולה לשער היכן טעיתי ? sad

    • הי שוש
      אין פה ממש טיגון , לכן אין ספיגה.
      מכניסים למספר שניות לשמן חם הופכים ומיד מוציאים . ממש שניות ספורות….
      זהו… אין פה עוד משהו שאני יכולה להמליץ
      בהצלחה להבא

    • שושי,יכול גם להיות שהמלית שלך היתה מדי שמנה ולא הבצק או הטיגון.
      בבצק אין שומן והטיגון בשניות . ממש שניות . אין פה טיגון.

      תודה ובהצלחה להבא

  6. יכול להיות,
    אנסה עם מלית מתוקה לפורים.
    קניתי מכשיר פשוט מפלסטיק איתו אני חורצת עיגול בצד אחד, מעבירה לצד השני של המכשיר את העיגול,
    ממלאה ומצמידה 2 הדפנות של המכשיר כמו חצי סנדוויץ.
    הכל יוצא אחיד, עם גימור יפה.עולה פרוטות ברשתות.
    שאלה נוספת-
    האם ניתן לשפוך על זהבצק מי סוכר ?
    תודה על הכל ויום טוב :P

    • שושי בקר טוב
      המכשיר נשמע אידיאלי להכנה מושלמת
      מה שנשאר זה ל ח מ ם היטב את השמן ולטגן שניות את הכיסונים.שניות בלבד.
      לא לשים מי סוכר , רק אבקת סוכר.
      מקווה שהפעם יצליח ותהני מהם. הם באמת מיוחדים וטעימים מאד.
      כל טוב smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *