d79cd796d7a0d799d794 d797d7a6d799d79c 55 - מאפה חצילים וגבינה

מאפה חצילים וגבינה

 

d7a4d7a9d798d799d793d7aa d79cd796d7a0d799d794 d797d7a6d799d79cd799d79d - מאפה חצילים וגבינה

במקום לזניה,הכנתי הכל בתבנית.
רוצים לזרום איתי? פה ממש פה…….

המצרכים:
2 בצלים קצוצים
2 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
שן שום קצוצה
3 ביצים
300 גרם גבינות צהובות מגוררות שיש בבית מכל סוג
5 דפי עלי לזניה שבורים ומפוררים גס (לא מבושלים)
2 כפות רסק עגבניות
כף מלאה קטשופ
כף שטוחה סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פירורי לחם
אורגנו , טימין, וכו'…..כל אחד וטעמו .אני לא הוספתי.

אופן ההכנה:
לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולשקף אותם
להוסיף את החצילים ותוך כדי הקפצה לרכך אותם .אפשר גם לכסות קצת את הסיר שיהיה יותר מהר
כשהחצילים רכים מוסיפים את הרסק והקטשופ מערבבים על הגז כדקה ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערה את כל יתר מרכיבים ומערבבים
טועמים על קצה הזרת כדי לשבח טעמים
יוצקים לתבנית משומנת עגולה מספר 26
אופציות לציפוי:   להבריש את פני הפשטידה במרגרינה כדי למנוע התייבשות.   או…….

לשים בקערה: 2 כפות שמנת חמוצה + כף רסק עגבניות + ביצה שלמה + כף קמח + מלח ופלפל , מערבבים, טועמים לשיפור ויוצקים באופן שווה על הפשטידה,  אופים כאמור.
מקשטים כיד הדמיון :זיתים,חצאי עגבניות,רצועות גמבות,פרוסות בצל,וכו'…..
אפיה בחום 170 כ-40 דקות
הפשטידה טעימה אחרי חימום קל.
תהנו

38 תגובות על “מאפה חצילים וגבינה

  1. פריגוש אני בזמן האחרון לא אופה פשטידות בגלל בעלי אנחנו שומרים מאוד
    רק בחגים אם אנחנו מוזמנים טועמים
    בכל אופן נראת טעימה
    תודה לך אילנה :oops: :oops: :oops:

        • מדי יקרה
          תכתבי את התגובה למטה מתחת לכל התגובות כדי שאוכל למצוא אותך יותר מהר.
          שימחת אותי מאד עם חוות דעתך הטעימה smile תודה והמשך יום נפלא :lol:

  2. הצעה נוספת לשדרוג:
    אופים בתנור בחום גבוה פרוסות של חצילים מוברשות בשמן זית.
    לשכבות הלזניה מוסיפים את החצילים, פרוסות דקות של עגבניות וטבעות דקות של בצל סגול.

    מכינים רוטב לבן ומוסיפים אלין רוטב עגבניות שנקרא TOMATO MAX

    • בלהה יקרה בקר אור
      שידרוג נהדר . תודה שהוספת לתגובות שכולם יראו smile

  3. הכנתי השבת, היה קל להכין, ויצא מאוד טעים. במקום חלק מהגבינה הצהובה, שמתי גבינת טובטעם ששכבה בבית כבר הרבה זמן…

    תודה. תמשיכי עם הרעיונות המוצלחים, ובמיוחד, אלו שקלים לביצוע.

    • תמר היייייייייחמודה
      שמחתי לקרוא שאהבתם את הפשטידת לזניה.
      רוב המתכונים שלי קלי הכנה ביתיים וטעימים.
      המשך טעים לך ושתפי בכיף של כולנו smile

  4. ערב טוב פירגה
    הפשטידה מוצאת חן בעיני
    רציתי לשאול אותך בקשר לדפי הלזניה. יש לי בבית פסטה/איטריות שחשבתי לשים במקום דפי הלזניה. כמה בערך אני צריכה לשים – כוס? או יותר?

    תודה מראש
    ובעז"ה הדמיון שלך ימשיך "להתפרע" ולהניב מתכונים כאלה :cool:

    • ויני יקרה
      תשימי כוס ואחרי ערבוב תחליטי אם צריך להוסיף עוד קצת.
      תהנו smile

  5. את פשוט אשה מדהימה פירגה !
    נגמרו לי כבר המילים – הפשטידה פשוט נהדרת :P
    קלה כל כך להכנה וטעימה כל כך לאכילה
    תודה רבה רבה לך
    smile וויני

  6. פירגה שלום,

    אני חדשה באתר שלך, התחברתי אליו מהרגע הראשון. שמתי לב שהמתכונים שלך הם מ"שלנו". בלי הרבה דאווינים וזה נהדר. גם החומרים הם מאד פשוטים והנדים, מתאימים לסבתות. הצעירים אמנם מבשלים עם הרבה פיצ'יבקעס וקידמה אבל בסופו של דבר שמתי לב השילדים והנכדים אוהבים לאכול אצל הסבתא את מה שהיא מבשלת מבית אמא.

    מבטיחה להיות הרבה באתר שלך ותבורכי. לגבי הקפאה. אני אישית מאד בעד הקפאת אוכל יוצא מעולה, לפעמים יותר טרי וטעים מאוכל שהיה מספר ימים במקרר. אבל את המומחית, האם במקרה זה הפשטידה הזו, האם יקרה לה משהו אם אקפיא אותה ואוציא מתי שארצה. אני יודעת שרצוי לא להקפיא תפ"א. תודה שושי

    • שושי הי
      נהדר שאת נעזרת ולוקחת רעיונות ו"מעוף" מהאתר שלי.באמת אוכל ביתי פשוט וטעים מאד.

      אני לא חסידה של הקפאות כי לא אוכלים אצלי אוכל מהקפאה.
      הכנתי קטגוריה קטנה של אוכל להקפאה.תעייני בה. מעבר לזה אני לא בטוחה לגבי מתכונים אחרים אם טוב או לא טוב להקפיא.
      אני תמיד מציעה:
      להקפיא חתיכה אחת למשך הלילה ולמחרת לראות איך היא מתנהגת.אם עבר בשלום,תקפיאי הכל….
      סתם "טיפ" כזה שיכול לעזור.
      בברכה,פירגה smile

  7. היי פירגה,

    הכנתי היום את הפשטידה פעם ראשונה לארוחת חג שבועות, יצאה מדהים – גם יפה וגם טעימה.
    המחמאות שקיבלתי מועברות בחום אליך.

    אוהבת את מתכונייך,

    בברכת חג שמח

    חנה

  8. smile smile smile smile הכנתי את הפשטידה ואכן היא מדהימה טעימתי אותה לפני האפיה והיא טעימה טעימה. אני מארחת מחר בערב ואיני יודעת איך אוכל לא להתאפק ולא לזלול ממנה. מקווה שתשאר שלמה עד למחר. תודה רבה.

    חג טו בשבט מלבלב ופורח במלוא החופן של דברים טובים. :lol: ;)

    • ציפי,זה מחיר הדברים הטובים.חהחהחהחהחה. מחר תהני עם כולם. אני אוהבת להכין לזניה יום לפני האירוח,היא הרבה יותר טעימה ויציבה להגשה.
      חג שמח וטעים לכולכם.

  9. :P :P :P אילו הפנים שקיבלתי מאורחי בטעימת הפשטידה :P :P וזאת היתה תגובתי כשטעמתי ממנה. מותר לציין שלא נשאר כלום ליום המחרת(למרות שפינטזתי שישאר מעט לנו ליום המחר) :lol: שאפו על המתכון :lol: קל מהיר והכי הכי טעים. מומלץ ביותר.

    • בקר אור ציפי
      אם כך,תכיני רק לכם שתהנו ממנה בכיף שלכם.
      דברים טובים נעלמים מהר.חהחהחהחה
      חיבוק ליום מקסים.

  10. laugh smile תודה חמה ואכן נכנסה לאוסף הפשטידות. מאחלת לך חג אוהבים שמח ומלא יצירות נפלאות ממעשי ידיך smile לאורך כל השנה. תבורכי laugh

  11. פירגה המקסימה, זה יצא פשוט מ ע ו ל ה ! ! ! תמשיכי לפנק אותנו עם מתכונים כאלה טעימים אך פשוטים בברכת חג שמח laugh

    • קרן,שמחתי ששיתפת בחוות דעתכם. תודה מקרב לב.

      חג שמח לך ולכל המשפחה.

  12. שלום, אני מעדכנת לאחר הכנה . קודם כל הפשטידה מצויינת , אורחי נהנו מאוד . עלי לציין ששיניתי מעט , למשל , את החצילים אפיתי בפרוסות משומנות בתנור , לאחר שכבת הגבינה הוספתי פרוסות דקות של עגבניות , כמו כן הכנתי רוטב בשמל קל מ50 גר' חמאה , 3 כפות קמח וכוס חלב ושפכתי מעל . כאמור , מצויין ותודה על הרעיון .

  13. היי לך שוב smile
    הפשטידה תלך גם בתבנית קטנה ריבועית חד פעמית?
    המון תודה לך
    ויום טוב :P

  14. שלום לך פירגה. תודה רבה על האתר הנהדר! מעבר למתכונים המעולים, יש כאן אווירה של בית עם המון חום ופירגון ממך, וזה כיף אמיתי.
    רציתי לשאול: האם ניתן להמיר חלק מהגבינות הצהובות בגבינה לבנה / קוטג'? יותר מדי נקיפות מצפון… :|

    • תודה מרב
      לבריאות ובכיף.
      הצהובות נותנות את הטעם,את יכולה להשתמש בצהובות רזות. רק גבינות לבנות זה משעמם והרבה פחות טעים.
      לשיקולך smile

  15. פירגה שבת שלום! האם אני יכולה להחליף את החצילים בבטטה או פיטריות כי אני אלרגית לחצילים?

    • שובה,פשוט תכיני מהפשטידות בטטה שבאתר.
      יש גם טעמים אחרים במגוון גדול.
      [ smile

  16. פירגה יקרה
    אני רוצה להזמין משפחה ולהכין להם תפריט חלבי כמובן רק מהאתר הנפלא שלך .רק שלא התעסקתי יותר מדי במוקרמים. , לזניות, קנלוני וכו..אני מתכוונת להכין את כל אלו ומקווה שלא אעשה לי בושות ;) השאלה היא אילו סוגי גבינות אני צריכה לקנות? חוץ מצהובה רגילה ובולגרית לא מכירה שום גבינה : ) רוצה שהגבינות יהיו בטעם דומה לגבינה הצהובה הרגילה ..מה יתאים לדעתך? אילו גבינות אני צריכה לקנות?
    מודה לך מראש את נהדרת! smile smile

    • גם אני משתמשת בהכי פשוטות צהובות במשקל הכי פושטיות,אפשר לשלב קצת קשקבל ופרמז'ן
      בולגרית במליחות עדינה מסוג פטה או פטינה. באמת,הכי פשוטות,יוצא הכי טעים. smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *