d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a7d7a0d799d7a9 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - קניש פטריות-נוסטלגיה של מתכון

קניש פטריות-נוסטלגיה של מתכון

מd791d795d7a8d7a7d7a1 d7a7d7a0d799d7a9 d7a4d798d7a8d799d795d7aa.jpgפטריות - קניש פטריות-נוסטלגיה של מתכוןתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה:

ויש גם במלית תפוח אדמה בצל ותירס

http://pirge.co.il/בצקים-שונים/בצק-עלים-במגוון-צורות-במלית-תפוחי-אדמה

ואת קניש הבצל שלנו אתם כבר מכינים?  איך לא?   מהרו והכינו כי זה פשוט פצצה של מתכון.

http://pirge.co.il/אירוח/קניש-בצל-מתכון-נוסטלגיה-מזה-דורות

קניש פטריות-עוד נוסטלגיה יקרה מפז שנשארה לי מבית סבתא ואמא
תכינו ותהנו ותעבירו הלאה.

מצרכים:
חבילה בצק עלים מרודד                או שמכינים לבד בצק שק"ם על בסיס שמן (מתכון למטה).

מלית:
4 בצלים גדולים קצוצים דק
500 גרם פטריות קצוצות קטן מאד
4  – 5 ביצים גדולות
1/2 כפית מיורן או ירק אחר
מלח ומי שלא מפחד מאבקות מרק שיוסיף כף אבקת מרק פטריות
פלפל שחור לטעם

להזהיב בצל ולהוסיף פטריות לטגן עד שכל הנוזלים מתנקזים והפטריות מתחילות להזהיב.
להוציא לקערה.
באותה מחבת לטגן ביצים עם התבלינים , כמו שמכינים ביצה מקושקשת ולא לייבש . כל הזמן לערבב שיתקבלו פירורים גדולים.

להחזיר הכל למחבת ולערבב שנייה .   לטעום ולסגור להבה.    לקרר.

מרדדים עיגול די גדול כמו בגודל של בורקס בינוני,מניחים מלית בקצה וסוגרים בהידוק חזק.
אפשר להבריש ביצה אבל לא חובה.  אמא לא הברישה אף פעם.

להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה. יוצא בערך 2 תבניות וקצת יותר.
לאפות בחום 180 . עד להשחמה.

מתכון לבצק שק"מ על בסיס שמן:

שימו בקערה:
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
מיכל של שמנת חמוצה (ניתן להמיר ליוגורט)
2 כוסות קמח רגיל +קצת מלח לטעם
שקית אבקת אפיה
מכינים עוד קמח ליד ומתחילים ללוש תוך הוספת קמח לאט לאט עד שנוצר בצק כדורי ונוח לרידוד. כמות ל-3 כרוכיות.
בהצלחה ותהנו icon smile - קניש פטריות-נוסטלגיה של מתכון" />
תהנו

39 תגובות על “קניש פטריות-נוסטלגיה של מתכון

    • ורדה שלום

      שימי בקערה:
      3/4 כוס שמן רצוי קנולה
      מיכל של שמנת חמוצה (את יכולה להמיר ליוגורט)
      2 כוסות קמח רגיל
      שקית אבקת אפיה
      מכינים עוד קמח ליד ומתחילים ללוש תוך הוספת קמח לאט לאט עד שנוצר בצק כדורי ונוח לרידוד.
      בהצלחה ותהנו smile

  1. smile smile אין עליך… את פשוט גדולה. כל מתכון פ צ ץ. האם אפשר להכין את המתכון עם בצק אחר, לא בצק עלים שכל כך שמן. smile

    • אסתר,איך שאת רוצה
      במקור מרדדים עיגול ממלאים וסוגרים. אבל אפשר כרוכית

  2. למה לא לשפוך ביצים ישר לתוך הפטריות במחבת ולתגן הכל ביחד כמו שקשוקה?

    • אידה,תכיני כמו שאת מרגישה לנכון . מרגיש לך טוב להכין כך? תכיני ותהנו. זה טעים.
      בהצלחה smile

  3. המתכון הנוסטלגי שלי לקניש הוא ממקור עלום, כדרכם של מתכונים קלאסיים. הוא קל להכנה, קל לעיבוד, סובל כל מילוי – קניש כהלכתו (ולא בורקס).
    המצרכים אותם בוחשים יחדיו :3 כוסות קמח, 200גר' חמאה/מחמאה/מרגרינה, 1 כף חומץ וכוס אחת מים מוגזים (= סודה).
    את הבצק עוטפים ומצננים במקרר כחצי שעה.
    לאחר מכן הבצק מוכן לרידוד ולמילוי ולבילוי בתנור.

  4. את מרעיפה עלינו גשם של מתכונים.
    המתכון של התצילים ברוטב חריימי הוא פשוט נפלא.
    הקנישים, רק מהתמונות אפשר להתעלף. הוצאתי גם את זה של הקניש בצל.
    תבורכנה ידיך :P

    • ורד,תכיני,הם מעלפים,בכנות ;) בהזדמנות כתבי את המחמאות לחצילים ברוטב חריימי במתכון עצמו. תודה. smile

      לילה טוב smile

  5. 2 כוסות קמח בכלל לא מספיק, נכנס לי לפחות 3 כוסות ועדין הבצק היה מאוד רטוב. העם משהו לא נכון?

  6. יצא טעים מאוד עשיתי עם מלית ת"א אכלנו הכל. היום החלתתי להכין עם פטריות וביצים הוספתי אורז מבושל ליתר סמיכות של מלית אבל בכל זאת היא היתה מתפוררת. מה נכון לעשות?

    • אידה,למה הוספת אורז? ממש לא צריך. המלית לא צריכה להיות קשה. חבל.

  7. בס"ד
    בוקר טוב לך, רציתי לשאול אם אפשר להמיר בבצק לפרווה? תודה ויישר כח על המתכונים הנפלאים שלך וברכת שבת שלום !

    • ברכה בצק פרווה טעים:

      200 גרם מרגרינה/מחמאה
      כוס מיץ תפוזים או מים או שמנת מתוקה פרווה או חלב פרווה.
      מלח לטעם
      אפשר להוסיף חלמון ביצה ואת החלבון לשמור להברשה. לא חובה.
      3 כוסות קמח תופח ובזמן לישה מוסיפים עוד עד שהבצק מתכדרר ונוח לרידוד.
      בהצלחה smile

  8. פריגה אשה יקרה
    למרות שאיני מרבה לכתוב תגובה אני בולעת בשקיקה כל מתכון שלך ומייסמת אותו לרוב בכייף ובאהבה. כל פעם שאת כותבת מתכון נוסטלגי את מחזירה אותי אחורה בגעגוע לשנות ילדותי.
    לפני שנים רבות הייתי מכינה בצק עלים בבית כמו אמי ז"ל.. אך את יודעת היום יש הכל מוכן ושכחתי את המתכון שהיה בראשי כל הזמן (נראה שגם השנים עושות את שלהן smile. השבוע בניי הגדולים מבקשים מאוד שאכין להם לפחות פעם אחת את הבורקס של פעם .כל שאני זוכרת זה שהייתי שמה 7 כפות חומץ ו-7 כפות שמן בבצק מעבר לזאת אינני זוכרת כלום . גם במילוי אני זוכרת רק גבינת כנען ביצה מלח פלפל … והיה עוד גבינה שאינני זוכרת אותה.
    פריגה היקרה במידה ואולי את יודעת על איזה בצק עלים אני מדברת אשמח מאוד מאוד לשמח את בני שוב באהבה. תודה מקרב לךב
    עקרבית חיפאית smile :lol:

  9. פירגה יקרה כרגיל עםהמתכונים המנצחים.
    מה את מציעה במקום שמנת כדי שהמתכון יהיה פרווה.
    תודה

    • חנה בקר טוב
      תודה ולבריאות smile

      תכיני בצק אחר:

      שימו בקערה:
      200 גרם מחמאה/מרגרינה ר כ ה
      3/4 כוס מיץ תפוזים או מיכל שמנת מתוקה פרווה
      3 כוסות קמח רגיל +קצת מלח לטעם
      שקית אבקת אפיה
      מכינים עוד קמח ליד ומתחילים ללוש תוך הוספת קמח לאט לאט עד שנוצר בצק כדורי ונוח לרידוד.
      כמות ל-3 כרוכיות.
      בהצלחה ותהנו

  10. הכנתי את הבצק עם השמן במקום החמאה והבצק נפלא. עדיין מתקר במקרר.
    תודה על הזכרונות. חמותי היתה מכינה את הקנישים האלו קטנים כמו כדור. היתה קורצת עיגולים וממלאה במלית.
    תבורכי.
    מה שמגם מראה שדברים טובים מחזיקים מעמד ולא תמיד צריך להכנע לכל הטרנדים הפלצניים באוכל

    • לבריאות ובאהבה יפצ'י
      ספרי אחרי טעימות אם אהבתם את הגירסה הזו :lol: תודה.

  11. כנראה שכן. לא הצלחתי לטעום אכלו הכל… זה מה שמראה שדברים טובים טעימים לכולם. תודה על המתכון.
    יש לך מתכון שאפשר להכין עם הבצק ועם חצילים? ניסיתי להכין כמו בורקסים חצילים עם גבינה בולגרית אבל אני מחפשת רעיון חדש
    תודה

    • יפצ'י,אם זה בצק עלים וחצילים אין הרבה אופציות
      אם את רוצה מתכונים עם חצילים רשמי בחיפוש באתר את המילה: חצילים
      ותקבלי מבחר ענק של מתכונים

      בהצלחה smile

  12. האם יש מתכון למלית תפוחי אדמה? אני מכירה מהמעדניות בניו יורק, והיה מעולה. אשמח לשחזר את הטעם

  13. פירגה יקרה
    סבתי ז"ל הייתה מכינה קניש ממולא בכרוב. יש לך מושג איך מכינים?
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך.

    • הי יעל
      יש את המלית הקלאסית של כרוב קצוץ מטוגן עם בצל זהוב.
      מוסיפים קצת מרק עוף ופלפל שחור.

      מכאן השמיים הם הגבול.
      אפשר להוסיף:
      צנוברים מטוגנים,שקדים קצוצים מטוגנים,גזר מגורר,ביצים קשות,שום,ועוד מה שנראה לך מתאים לכרוב.
      בהצלחה.

  14. דודתי ז"ל הייתה מכינה קניש מדהים עם מלית של אטריות ובשר או כבד לא זוכרת, האם יש לך את המתכון לזה?

להגיב על אסתר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *