d791d7a9d7a8 d7a6d79cd799 - בורקס בשר ברוטב פטריות

בורקס בשר ברוטב פטריות

d791d7a9d7a8 d7a6d79cd799 1 - בורקס בשר ברוטב פטריות

יש באתר שלי מתכון לצלי עם פירות יבשים או כדורי בשר ופירות יבשים שמתאים מאוד לחגים .

מהרוטב של התבשיל אני יוצקת על הבורקס,והרי לכם מנה ראשונה מפוארת וחגיגית.

המצרכים:
חבילת ריבועי בצק עלים מעדנות מופשרים כשעה לפני ההכנה.או ריבועים מבצק עלים גליל 12X12
50 גרם צנובר
פטריות שמפיניון טריות

למלית בשר:
1/2 קילו בשר טלה טחון או בשר טחון אחר
2 בצלים קצוצים
מלח, פלפל שחור,קינמון, פפריקה,כמון ומעט כורכום
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה

אופן ההכנה:
1. לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים .להזהיב ולהוסיף את הבשר והתבלינים תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת פירורים. להוציא לקערה.
2. באותה מחבת ללא תוספת שמן, לטגן את הצנובר בהקפצה מהירה עד להזהבה ולערבב עם הבשר. להוסיף פטרוזיליה. לקרר.
3. בכף שמן להקפיץ את הפטריות ולשים בצד. הם יחכו להגשה.
4. מכינים ריבועים של בצק עלים בגודל 12X12 או כל גודל אחר שאתם רוצים, מניחים באמצע הריבוע ממלית הבשר וסוגרים היטב את כל הפתחים.
5. מניחים על ניר אפיה ומברישים ביצה טרופה

6. אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים.

יוצקים מהרוטב החם של הצלי על כל מנה ומגישים עם הפטריות מסביב.
תהנו

8 תגובות על “בורקס בשר ברוטב פטריות

  1. היי פירגה האם הרוטב של כדורי בשר בדבש יתאים ואם לא אז רוטב פטריות אולי? יש לך מתכון ? שאלה שנייה עשיתי את הבורקס בשר עם ריבועי בצק עלים בשנה שעברה ושמתי עלה על עלה הבורקס יצא גדול ומלא במילוי. אם אני יעשה מריבוע אחד משולש האם לא יהיה קטן מידי עם מעט מידי מילוי בתודה אירית ושבת שלם. אגב אני עושה לחג הרבה מאכלים מהמתכונים שלך המאוד טעימים ומוצלחים למרות שאני לוקחת את הסיכון ויש מתכונים שזו תהיה פעם ראשונה. היום אני עושה את כדורי הבשר בדבש לשם ניסוי כדי לעשות בערב החג

    • אירית חמודה,הי
      רוטב הכדורים יתאים מאד. את לא חייבת פטריות.
      בכל אופן,פטריות מתאימות לכל רוטב ואין קשר ברוטב שתבחרי.
      פשוט לקראת הארוחה תקפיצי אותם בטיפונת שמן זית ותפזרי על המאפה.

      לגבי הגודל,את צודקת ריבוע על ריבוע זה גדול את יכולה להכין קטנים מריבוע אחד לרדד אותו קצת להגדיל אותו ברידוד ,למלא ולסגור למשולש.
      אני בטוחה שכל מה שתעשי מהאתר שלי יצליח ובענין הטעם,את תשתפי אותי אחרי הטעימות.
      שלך,פירגה smile

    • אילנה,
      כל צלי שתכיני בכל טעם הרוטב שלו יתאים. גם רוטב פטריות יתאים.

להגיב על עירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *