d790d79cd7a7d794d794d794 - חמין בשר עם שפע הפתעות

חמין בשר עם שפע הפתעות

DSCF8136 - חמין בשר עם שפע הפתעות

 
יש להכין את כל המצרכים מראש .  לגזור את הדף ולשמור לקניות .
הכנה על פלטה חשמלית  (המלצה חמה) לבשל על להבה קטנה על הגז 1/2 3 שעות ורק אז להעביר לפלטה החמה.
המצרכים:
2 קילו בשר לחמין חתוך לקוביות כמו: פילה מדומה (לדעתי יוצא מעולה)  
בצלים יבשים,    שום,     2 גזרים,   10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים, ס"ה 2 כוסות גרגרי חומוס יבש / שעועית יבשה מושרים 12 שעות  ללא בישול.כל צבע של שעועית מתאים ואפשר לשלב כמה צבעים.   כוס גריסי פנינה וכוס חיטה . אפשר רק חיטה או רק גריסים.
יש אפשרות להכניס את הקטניות לתוך שקית בד. קונים בסופר.
תפוחי אדמה וביצים קשות כמספר הסועדים.
עצמות בקר כדאי להוסיף אבל רק אם הסיר מספיק גדול.
קמח רגיל ל"קוקלה"
כוס שמן קנולה "לקוקלה" בכוס חד פעמית רגילה .
100 גרם כבד עוף וחלה רגילה (במידה ומכינים את קציצות הכבד עם החלה)
תבלינים שכל אחד יכול להחליף לטעמו :  3 כפות סילאן , 3 כפות גריל עוף, כף אבקת מרק עוף,כפית גדושה פלפל שחור, 3 כפות פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה,  כף כמון, כף תבלין סטיק, כף שום טרי כתוש. אחרי טעימות משלימים עם מלח ועוד פלפל שחור.
חבילה או יותר של ג'חנון אפוי מראש.
 

אופן הכנה:

בסיר חמין גדול לטגן בקצת שמן 3 בצלים גדולים ו-2 גזרים חתוכים לעיגולים. להזהיב תוך בחישה.
להוסיף נתחים של בשר לחמין במשקל של כ-2 קילו . 

על הבצל והגזר המוזהבים לטגן ולצלות את הבשר מכל הצדדים עד השחמה.
להוסיף 10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים.  להוסיף גם  2 כוסות של גרגרי חומוס או שעועית (בכל צבע או שילוב של כמה צבעים)  חשוב שיהיו אחרי השרייה  של לילה לפחות וגם כוס של גריסי פנינה וכוס החיטה.

תבלינים  : 3 כפות סילאן , 3 כפות גריל עוף, כף אבקת מרק עוף,כפית גדושה פלפל שחור, 3 כפות פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה, כף כמון, כף שום טרי כתוש ,כף אבקת מרק בצל.

אחרי טעימות משלימים עם מלח ופלפל שחור.

לקלף תפוחי אדמה ולחתוך כל אחד ל-2 לאורך.

לבשל ביצים קשות כמספר הסועדים ולשטוף. להשאיר את הקליפה

אם הסיר ממש גדול כדאי להוסיף 2-3 עצמות שמיועדות לחמין.

————————————————————————————————————————–

קוקלה קוגל מתכון משופץ:

מתכון נהדר ואל תוותרו כי הוא "גולת הכותרת" של החמין.
לשים בקערה:
 
3 כוסות קמח רגיל
2 ביצים
2 בצלים מגוררים על מגררת גסה
תפוח אדמה גדול מגורר גס
כוס שמן
מלח,פלפל שחור,פפריקה,סילאן,שום.
מערבבים לעיסה ואם היא קשה אז להוסיף מעט מים וללוש שוב.
להעביר לשקית בד  שמיועדת לבישול. לעצב לצורת עיגול גדול
מניחים את השקית באמצע הסיר שתשב בתוך הנוזלים.
——————————————————————————————————————————————————————————
למעזים:    מציעה להכין קציצות לחם עם כבד עוף.
מתכון של אמא מימים רחוקים.
מתאים לכל סוג של חמין— וכמובן שאפשר להכין בלי הכבד.
חצי חלה – להרטיב במים ולסחוט היטב.
לפורר לקערה.
2 בצלים קצוצים גס  מטוגנים  ומוזהבים, מוסיפים חתיכות קטנות כבדי עוף כ-150 גרם ומטגנים ביחד.
מכניסים לקערה את הכבדים עם יתר החומרים:
2 ביצים טרופות
כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
2 כפות קמח רגיל
מלח
פלפל שחור בנדיבות
פפריקה
כמון
כפית סוכר חום
לערבב וללוש ביחד.
להכין לביבות שמנות ושטוחות ולטגן עד ה ש ח מ ה מכל הצדדים.
לטגן על מעט מאד שמן.  לשמור את הקציצות במקרר עד לשבת בבקר.
קציצות הכבד אחרי טיגון:
d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d79cd797d79d d79cd797d79ed799d79f1 300x225 - חמין בשר עם שפע הפתעות

בבקר של יום שבת 6 שעות לפני הארוחה…..אני מניחה  למעלה בסיר את הג'חנונים וקציצות הכבד.

"הערה"   ממש לפני שמכניסים את הסיר לתנור או מעמידים אותו על הפלטה החשמלית,אני מכסה בניר אפיה את כל החמין ודוחסת את השאריות של הדף פנימה.

זה מונע התייבשות של החלק העליון. מעל לניר האפיה לכסות היטב במכסה תואם.

כשהחמין על הפלטה,אני מכסה אותו במגבת אבל רק למעלה שהיא לא תיגע בפלטה. תקפלו מגבת רגילה על 4 ותניחו על המכסה.

כשמכניסים את הסיר לתנור, המים צריכים לכסות קצת יותר מ- 3/4 גובה הסיר.
משאירים חום שבת עד לארוחה למחרת.

 
—————————————————————————–
כדאי לבדוק לפחות פעמיים במהלך הבישול אם יש נוזלים.ואם יש עודף נוזלים אז אפשר להוציא.
d797d799d798d79ed794 d7a6d799d79ed795d7a7 d7a6d7a0d795d791d7a81 300x225 - חמין בשר עם שפע הפתעות
d792d797d7a0d795d7a0d799d7991 300x225 - חמין בשר עם שפע הפתעות

לא חובה אבל מי שרוצה להעשיר את החמין שלו בצבע שחום ונפלא הנה ה"סוד"   .   סירופ קרמל:

שמים על הגז סיר קטן עם 4 כפות סוכר לבן  . בלי מים. רק הסוכר.

עומדים ליד הסיר כ-5 דקות  ומנענעים את הסיר לצדדים עד שנהיה נוזל בצבע חום מקורמל (לא לשרוף) .  את הנוזל המקורמל לצקת לתוך הנוזלים הרותחים שבסיר.

ממלאים קצת יותר מ-3/4 גובה מים ושמים תבלינים.  

מבשלים על הגז  כ-1/2 3 שעות  על להבה קטנה ומעבירים לתנור חם מאד ובהדרגה מורידים לחום שבת.

כאמור,   רק בשבת בבקר מוסיפים במרום הסיר את הג'חנונים וקציצות הכבד.

"טיפ" חשוב:   בזמן ההגשה,פורסים את ה"אלקה" למנות ויוצקים עליו מנוזלי החמין.

בהצלחה ותהנו

אור 1024x768 - חמין בשר עם שפע הפתעות
אור 9 461x1024 - חמין בשר עם שפע הפתעות

75 תגובות על “חמין בשר עם שפע הפתעות

  1. מה אומר! או מה אגיד !יש בבית ריח מדהים אתמול הכנתי את החמין ללא הקציצות . בני היקר חזר עם חברים הסביבות שלושוחצי לפנות בוקר ,החברה בני 18 ישבו על הסיר ,השאירו כנראה מכבוד מנה לאדם.בבוקר אני מריחה ריח משכר פותחת את הסיר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את האמת הרגשתי בעננים ועוד מכתב על המקרר, אמא אין כמוך תודה וסליחה אבל אי אפשר היה לעמוד בפיתוי .את המנה שנשארה אתן לבעלי אחרי תפילת שבת ,לכם חברי האתר כדי לאתאמץ ,ושבוע הבא כל בני הבית יהנו מהחמין כי מה שבטוח .ננעל את המתבחון .

  2. אם רוצים להכין חמין ללא החיטה וללא קציצות הלחם כמה שעועית להוסיף וכמה גריסים? המתכון נראה נפלא. לכמה אנשים הוא מספיק?

    • אסתר ערב טוב
      החמין מספיק ל-8 איש תכיני עם 2 כוסות שעועית אחרי שהושרתה לילה ו-1/2 כוס גריסים.
      תפוחי אדמה וביצים כמספר הסועדים אבל תמיד אני שמה יותר.
      לבריאות smile

  3. בקר טוב,

    וואו………… כמה עבודה smile כל הכבוד לך!!!!
    ולפני ההכנה מספר שאלות:

    1. מה זה קוגל "אלקה"?
    2. ישנה אפשרות אחרת לטפל בחיטה?
    3. האם באלקה כוס קמח מצה חובה? פשוט לא יהיה לו כל שימוש נוסף אצלי במטבח.

    • מיכל הי
      תשרי את החיטה ושימי אותה בלי בישול בשקית קוקי עם התבלינים והתוספות תחוררי את השקית.
      מציעה לך אחרי 4 שעות או כשהיא כבר מוכנה ועדיין נשארת בגרגיריה… להוציא את השקית מהסיר כדי שלא תהיה דייסתית מדי ולפני הארוחה חממי במיקרו או תכניסי שוב לסיר.
      באלקה, לא מכירה בלי קמח מצה אבל מניחה שאפשר.

      אלקה זה הקציצה של החמין עם הקמחים+שמן.
      בהצלחה smile .

  4. בוקר טוב
    לא הבנתי לגבי האלקה, האם להכין קציצות או להשאיר את התערובת בשקית קוקי?
    תודה מראש שרי
    לגבי הג'חנון, כיצד ניתן להכין פרווה וללא חמאה?

    • שרי,הכל לתוך השקית ולשטח קצת.להכניס את השקית באמצע הסיר.

      לגבי ג'חנון אני מניחה שמרגרינה זה גם טוב. שאלה של טעם
      smile יום נפלא

  5. שלום פירגה,
    יש לי נתח גדול של "צלי בשר עגל". האם הוא מתאים לחמין?
    אם כן, האם להכניס בשלמותו או עדיף לחתוך לנתחים?
    תודה,
    ורדה

  6. שלום פירגה,
    מחר אני הולכת להכין את החמין המהמם שלך ומשכר החושים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    אין לי סולת ולא קמח מצה לכן מחר אכין את האלקה שחמותי מכינה חצי חב' קמח+ 3 ביצים+חצי כוס מים+חב' מרגרינה+ 4 בצלים.

    בבקשה ממך תייעצי לי כמה שמן לשים במקום המרגרינה (לא רוצה לתת לילדים הקטנים מרגרינה). האם לוותר על המים?
    המון תודה smile

    • מיכל,אני שמה במקום מרגרינה = כוס שמן.את המים אני מחליטה אם להוסיף בסוף. העיסה – כמו של עוגה בחושה (לא קשה)
      בהצלחה smile

  7. הי פירגה,
    היום עשיתי לראשונה חמין עם שקית קוקי לחיטה (לא מתכון שלך) והחיטה יצאה ממש לאטעימה- גם תפלה וגם דייסתית.במה טעיתי?…
    ושאלה לגבי האלקה- איזה צורה יש לזה? מערבבים את התערובת ואז?…סתם דוחפים לשקית?..
    ועוד שאלה- אין קשר בין האלקה לקציצות כבד, נכון?

    שבוע טוב,

  8. ok,
    אז שאלה לגבי החיטה- את כל המרכיבים שציינת, כולל הבשר ,שמים עם החיטה?
    כמה חיטה יש לשים? כמה מים? האם להכניס את השקית לתוך הנוזל של החמין?

  9. ועוד שאלה- איך מעצבים את האלקה?כלומר, באיזה צורה?
    מכינים את התערובת וסתם דוחפים לשקית הקוקי?

  10. היי :P
    אין לך במקרה, ממש בטעות מתכון לחמין בסיר איטי?? טעמתי פעם חמין כזה ומאז בא לי לאכול רק אותו.. בבקשההההה תגידי שיש לך מתכון כזה :?

  11. כזה סופ"ש חורפי, יאללה נכין חמין בפעם הראשונה, בד"כ לא אוהבת את העיסה הזו, אבל מתכון שלך חייבים לנסות.
    ויש לי כמה שאלות,
    אני הולכת לקנות מחר את החיטה, שעועית, חומוס.
    כך שעד שזה יכנס לתנור בשישי בערב, לא יעבור יום להשריה (מקסימום שעות ספורות).
    האם זה יספיק אם אני אשרה את זה מהצהריים בערך? או שלעשות הנחה ולקנות חומוס ושעועית קפואים?
    ואם אני רוצה לבשל את החיטה במקום להשרות, כמה זמן מבשלים?
    שאלה נוספת, איזה בשר כדי לקנות לחמין? מספר 5 זה טוב?
    ואני מבינה שצריך לבקש שיחתכו לי לקוביות, נכון?
    אני הולכת להכין בסיר מרק גדול, נראה לי שזה יהיה בסדר, נכון? אין לי איזה סיר גדול מיוחד חוץ ממנו.

    • ריטה אי אפשר להכין חמין עם קטניות מבושלות . את צריכה רק להשרות אותם והם יתבשלו בחמין אחרת תקבלי דייסה אחת גדולה. השרייה של 12 שעות לפחות.
      בשר בקוביות ג ד ו ל ו ת.

  12. פירגה יקירה בשבוע שעבר הכנתי בפעם הראשונה את ה"אלקה" עם החמין הרגיל שאני מכינה…..מה אומר ומה אגיד,הילדים מאוד כעסו עלי ולמה ??? הם כעסו שרק עכשיו גיליתי דרכך את המתכון הטעים טעים הזה ובאו אלי בטענות למה כל השנים הם אכלו חמין בלי אלקה ?????? מאז אין אצלינו חמין בלי הקיגל (או קוגל) הזה….אחד הדברים הטעימים שאכלתי…..תודה לך אישה יקרה…. smile

    • איבונה יקרה
      אין עליך שחזרת לעדכן אותי.
      אין שמחה ממני.
      מעכשיו,אין חמין בלי אלקה.
      חיבוק לשבת נפלאה לכולכם

  13. פירגה היקרה, אני מקווה שתוכלי לייעץ לי מה לעשות.
    הזמנתי לשבת את המשפחה לחמין והשריתי את הקיטניות ללילה בסיר עם מים.
    רק שהבוקר קמתי חולה ואני נאלצת לדחות את החמין.
    האם יש מה לעשות עם הקטניות המושרות או שהפעם זה אבוד?
    האם לתת להן רתיחה ולהקפיא או פשוט בפעם הבאה שאכין חמין אשתמש בקטניות חדשות?
    ומה אעשה אם הקישקע שכבר הפשיר ואמור היה להיכנס לחמין? לזרוק או שניתן להציל אותו?
    אשמח אם תוכלי לייעץ לי.

    שבת שלום לכולם.

    • מיכל בקר טוב

      את הקישקה לא כדאי לזרוק. אם תכיני סיר כדורי בשר או עוף תכניסי לסיר.

      אפשר גם לבשל אותו רק במים ולהכין איזה רוטב של צלי למשל.

      את הקטניות תסנני ותקפיאי לחמין הבא. לא לבשל.

      בריאות וחיבוק.

  14. פירגה היקרה!
    החמין בתנור ואני רוצה להוסיף לו אל האלקה אבל אין כמעט מקום…
    עוד מעט אוציא את השקית עם החיטה כפי שהמלצת.
    השאלה שלי היא האם מספיק שאשים את השקית עם האלקה רק מחר בבוקר או
    עדיף שהשקית תהייה כל הלילה בסיר עם החמין?

    • תשובה מאוחרת,סליחה

      מיכל,הוא מתבשל מהר.את יכולה להוסיף אותו רק לכמה שעות.
      בזמן ההגשה,תפרסי אותו וצקי עליו מנוזלי החמין שיהיה עסיסי ורך.
      תהנו.

  15. בוקר טוב ושבת שלום,
    היות ואתמול יכולת לענות לי רק בשעה מאוחרת הכנתי את האלקה והיא נחה לה בסיר כל הלילה.
    הבוקר היא שזופה ויפה והריח מהסיר שבתנור משגע.
    אני כבר מחכה לטעום….

  16. שלום רב,
    רעיונות מדהימים לשדרוג החמין
    שאלה לגבי האלקה: האם הכרחי להכניס שקית קוקי או שניתן לשים אותו בצורת נקניק בהיקף הסיר?
    אני בד"כ שמה ג'חנון מוכן בחלק העליון של הסיר, מאת חוסר מקום, האם אפשר לוותר עליו ולהסתפק באלקה ?

  17. אין לי סולת.
    יש אפשרות להכין את האלקה בלי הסולת?להחליף בעוד קמח אולי? :P

  18. את האלקה אפשר להכניס בלי שקית קוקי ישר אל תוך החמין כי ראיתי שעושים את זה בחמין של הבית הכנסת

  19. הכנתי חמין דומה למה שנתת והוספתי את האלקה מה אני יגיד לך כלום לא נישאר בעלי והילדים ביקשו כל שבת אפילו בעלי אמר שהחמין מוגזם מרב שטעים תודה פירגה :| :oops: :lol: :lol:

  20. פירגה שלום, האם ניתן להכין חלק מהמרכיבים מראש ורק אחר כך להכניס לסיר .?למשל , את האלקה מראש ולשמור במקרר . כך גם את הקציצות ? על מנת להקל על ההכנות המרובות. שבת שלום

  21. רציתי בבקשה לשאול
    האם גם בשקית החיטה וגם בסיר שמים קוביות בשר?
    והאם בסיר עצמו לא מוסיפים תבלינים ?

  22. שרית בקר אור
    הנה הקטע במתכון של התבלינים לסיר
    ואת יכולה לשנות אותם לפי טעמך:

    תיבול לסיר:
    מלח, כמון , אבקת מרק עוף ,פלפל שחור, 3 כפות פפריקה, 3 כפות גריל עוף, קופסה 100 גרם רסק עגבניות.
    אפשר להוסיף לסיר שקית או שתיים רוטב צלי לבשר שייתן עוד ארומה וצבע.

    את הבשר את שמה
    לפי רצונך.אפשר להכין עם או בלי בשר.

    את לא חייבת להוסיף בשר גם לחיטה.
    בהצלחה smile

  23. היי פירגה,

    זאת הולכת להיות הפעם הראשונה שלי בלהכין חמין וחיפשתי מתכונים ושלך נשמע מהמם!!
    אבל יש לי כמה שאלות:

    1)האם ניתן להכניס גם עוף בנוסף לבשר לתוך החמין?
    2)האם במקום קמח מצה אפשר להשתמש בפירורית/בפירורי פנקו?
    3)את האלקה אכין אבל יש לי התלבטות לגביי הקציצות כבד האם זה ממש מוסיף?
    4)והכי חשוב (!!) אין לי שקיות, האם אפשר בקוקי???

    אעדכן אותך יום א' איך יצא smile
    הבלוג שלך מהמם!!!

    • מיטל תודה חמדתי
      עוף אני מוסיפה אבל בתוך שקית קוקי אחרת הוא מתפרק והעצמות נכנסות לחמין. תתבלי אותו היטב ותעשי חורים בשקית שהרוטב ייכנס.
      אפשר קוקי .פחות בריא. גם אני משתמשת עדיין בקוקי.
      עדיף פירורי לחם הכי פושטים שיש.
      קציצות כבד ממש לא חובה. תוותרי בכלל.
      תעדכני איך יצא ותהנו מהמטעמים שתכיני
      שבת שלום smile

  24. פירגה שלום,קודם כל שאפו על המתכונים אני משתמשת הרבה באתר שלך.לאחרונה הכנתי את הקציצות ברוטב עגבניות (עם בקבוק מיץ עגבניות) ויצא מעולה!!
    שאלה לגבי שקיות הבד-האם הן חד פעמיות?או שניתן לשטוף בצורה כלשהי ולהשתמש שוב?

    • אלונה,כתוב על השקיות לגבי שימוש חוזר.
      תודה על המחמאות ושימשיך להיות תמיד טעים smile

  25. כמו כולם אצלנו אוכלים רק פירגה
    ויש כמה שאלות ,:
    אצלנו לא אוכלים שעועית,האם אפשר להוסיף יותר גריסים ,ואיך? תפזורת שקית?
    האם אפשר חלקי עוף במקום בשר?
    תודה ושבת שלום

  26. שלום פירגה.אני מתכננת להכין את החמין מחר לשבת בצהריים. לא מצאתי שקיות בד בניצת הדובדבן וגם לא בסופר.אני אכין את שקית החיטה-רשמת לחורר אותה אבל הנוזלים יצאו מהשקית אל תוך הסיר?זה בסדר? גם את השקית על האלקה לחורר?

    • דנה,את שקית החיטה "קוקי" לא צריך לחורר.
      את שקית "קוקי" האלקה תחוררי קצת עם קיסם.

      לגבי שקיות בד , גם אני בהתחלה לא מצאתי את צריכה לבקש עזרה מהאחראים בסופר והם יתנו לך.
      בהצלחה smile

  27. היי פירגה

    אמא שלי היתה עושה דבר שומר לאלקה אצלנו קוראים לזה קיגלה אבל היא לא הייתה שמה בשקית אלה פשוט בסיר יש סיבה שחייבים שקית
    תודה
    מאוד כיף לקרוא המתכונים הם מאוד ברורים וכיף לי להכין מהם

    • רונית בקר אור
      אצלי החברה אוהבים שהכל בנפרד,אבל אין פה כללים.
      אני שמחה שאת מכינה ונהנית להכין את המתכונים מהאתר שלי. בהחלט העונג והשמחה גם שלי.
      יום נפלא לך ותודה מהלב smile

  28. פירגה יקרה,
    אני מתכוננת להכין את החמין רציתי בבקשה לשאול, אין לי שקיות בד ואני מתכוונת להכניס את החיטה והאלקה לשקיות קוקי. ראיתי שכתבת באחת התגובות לחורר את השקית עם האלקה.
    אבל מה לגבי החיטה? האם מכניסים אותה לשקית הקוקי ללא מים? איך היא תתבשל?

    • שרית הי,אל תכיני ב"קוקי" . מיותר.
      תקני גרבי ניילון עד הברך ותשימי את התכולה בפנים.
      הגרב "נושמת" סופגת את הנוזלים ויצא לך סבבה.
      בהצלחה smile

  29. אני מכינה "ול" אותו דבר מלבד תוספת הכבד והג'חנון יוצא נהדר\ הכנתי בשבת ויצא פצצה – תרתח משמע….. :lol:

  30. יש לך רעיון לקישקעא בחמין שלא יתפוצץ ומבלי לעטוף אותו בנייר אלומיניום?

    • הי שרה
      אמא שלי היתה דוקרת את הקישקע במחט דקיקה ב-3-4 מקומות. כמובן אחרי הפשרה ושמה אותו עם מעט שמן במחבת לטיגון מ-2 הצדדים עד שהוא מוכן.
      שמים בתוך הסיר בשכבה העליונה.

      נ,ב,
      עדיף לשים בקוקי שאם בכל זאת הוא יתפוצץ..אז לתוך הקוקי ולא לתוך החמין.

      smile שבת שלום

  31. פירגה יקרה, תודה עבור המתכון.
    האם את מחוררת את שקית הקוקי שבה את שמה את הקטניות?
    תודה!

  32. פירגה יקרה,
    הכנתי חמין בהתאם להנחיות והנחתי על הפלטה.
    לצערי, כשפתחתי את החמין בצהריים הייתה בתחתית שיכבה חרוכה מאד עבה.
    יש לך השערה מה הסיבה ואיך אפשר למנוע זאת בפעם הבאה? אשמח ללמוד מניסיונך.
    תודה רבה ושבוע טוב לך ולמשפחתך,
    הדס

  33. היי פירגה האם כדאי לשים את הבשר כגוש אחד כי עשיתי בעבר חתוך אבל לא סגרתי אותו בטיגון והוא התערבב לי ביחד עם כל החמין לחתיכות מאוד קטנות. האם מטרת סגירת הבשר היא למנוע את ההתפוררות ? ואם אשים בגוש אחד גם צריך לסגור ? אני רוצה להוסיף גם עוף ומשהי יעצה לי לשים אותו בקוקי כי הוא התפר'ק לי ככשמתי אותו בלי קוקי מה דעתך? בתודה וסופשבוע נעים וחמים

    • ערב טוב אירית,אני שמה חתיכות וסוגרת קצת בשמן. הוא אכן, מתערבב עם כל הקטניות.
      עוף אני שמה בקוקי.
      בהצלחה smile

  34. פירגה יקרה,
    סוף סוף קצת קריר בחוץ ואפשר להתחיל לחשוב על חמין לשבת…
    את שקיות הקוקי עם תערובת הקטניות המבושלות את מכניסה למעלה? מחוררת אותן?
    אשמח להסבר קצת יותר מפורט איך לנהוג עם שקיות קוקי בחמין . אני עקרת בית צעיר הולומדת ממך המון!!
    תודה על הכל!!!
    שירי

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *