d797d79ed799d79f d79ed7a7d7a8d795d7a0d7996 - חמין מקרוני

חמין מקרוני

d797d79ed799d79f d79ed7a7d7a8d795d7a0d79963 1 - חמין מקרוניחמין מקרון בשיטה עסיסית במיוחד
הרעיון למתכון נלקח מזיוי האחת ולה התודה.
6 כרעיים חצויות מתובלות בגריל עוף (בחירה שלכם אם להשאיר את העור)
6 ביצים קשות מבושלות (משאירים את הקליפה)
3 בצלים חצויים פרוסים
3 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס
בטטה פרוסה
750 גרם ספגטי ע ב ה
קופסה קטנה רסק עגבניות
כף גדושה סילאן
1/2 כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
קורט קינמון
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה

אופן הכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומערבבים בקערה עם כפית שמן.
2. מטגנים עם 3 כפות שמן את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה . מוציאים לצלחת
3. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שיושחם יפה .כ-20 דקות . מוציאים לקערה
4. שמים בסיר לא יותר מ-4 כפות שמן ומגרדים את התחתית
מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים
5.מוסיפים את הרסק והתבלינים . מערבבים וסוגרים להבה.
6.מוסיפים 5 כפות מים ואת הספגטי ומערבבים .

טועמים ומשפרים עם מלח ופלפל שחור.

הרכבת הסיר:
בתחתית הסיר מניחים את תפוחי האדמה והבטטה
לצקת על הירקות 1/2 מכמות הספגטי
לסדר מעל את העופות והביצים
לכסות ביתר הספגטי
לכסות בניר אפייה משומן כשאת הצד המשומן שמים על התכולה
לדחוס את הניר כלפי פנים הסיר.
מעל ניר האפייה לכסות גם בניר כסף ולסגור מכסה

לאפות על חום שבת כמו חמין כל הלילה

תהנו והנה גם מחמאה חמה חמה  ש"נאספה" מפורום בישול ילדים:

תאריך ושעת ההודעה: 18/12/2009 23:23:00
שם: אור685
נושא: אפשר להגיד תודה לפורום המקסים ? Emo13 - חמין מקרוני
תוכן: אני קוראת כאן כל יום, ונעזרת בכן די הרבה (בלי שתדעו אפילו Emo3 - חמין מקרוני ) כבר המון זמן רוצה להכין חמין מקרוני, אבל לא יצא. הפעם החלטתי שאני חייבת,לכבוד החורף שהגיע ואני כל כך אוהבת. אז חיפשתי מתכון, והחלטתי ללכת על זה של פירגה. אתמול בערב הכנתי,שמתי על הפלטה,והלכתי לישון עם אצבעות קשורות… מקווה שאכן תהיה ארוחת צהריים להיום… ומה אני אגיד לכן….ברור שהריח היה בכל הבית,והתאפקתי עד הצהריים בלי לטעום. וכשישבנו לאכול,כשבחוץ גשם וערפל שלא רואים כלום, וכזה מעדן בצלחות… מה צריך יותר מזה? לדעתי זה האוכל הכי ביתי ואמיתי שהכנתי אי פעם. מבינות למה אני מתכוונת? אפילו הגדולה שלי, שהיא די בררנית באוכל, אמרה שטעים לה. שבת שלום !

96 תגובות על “חמין מקרוני

  1. הכנתי אתמול בערב את זה לאורחים של שבת בצהריים
    ויש לי שאלות:
    1. מה? אין לזה ריח של חמין? או שסתם ההתקררות שלי ממש חמורה ;)
    2. אני רוצה את התנור לעוד בישולים הבוקר עד שיגיעו האורחים אפשר להעביר את זה אל הגז לכמה שעות?
    4. יש צורך לבדוק אם הכל בסדר בפנים? כל הלילה לא נרדמתי מדאגה כי עלה בדעתי שאין נוזלים בסיר שלי

    • לחמודה הברבורה
      תבדקי ללא חשש . תבדקי שהחמין ממש מוכן. סביר להניח שכבר מוכן
      לא יודעת לגבי הגז. לא העברתי אף פעם.
      אם חשוב לך לפנות את התנור והחמין מוכן תוציאי אותו לשיש תעטפי בשמיכה שישמור על חום
      לא להמשיך לבשל . כמובן להחזיר לחימום לפני ההגשה.
      מה אומרת?
      החמין הזה לא צריך נוזלים.
      מחכה מחכה מחכה….?

  2. טוב, בסדר נעטוף אותו ברכות….אפילו אני לא מקבלת כאן יחס רך שכזה laugh

    רגע…יש לי מין רשת כזו עם ידית ששמים על הגז ושומרת על החום בלבד אולי זה יהייה טוב?

    • ;) עשית לו בדיקת רנטגן? נראה טוב?

      אם האש ממש קטנה ורק שומרת על חום עדין זה בסייייייידר.

      שוב מחכה מחכה מחכה…….

  3. בסוף….זה התחלק לשניים:
    אלה שאהבו ואלה שפחות
    אלה שפחות אמרו שזה לא הטעם הרגיל של ספגטי וכל הזמן הוסיפו לצלחת קצת קצת עד שבסוף הגיעה ההודעה מהם "זה בסדר" (עכשיו לכי תביני פולנים…זה אומר שזה מצא חן בעיניהם? שאלתי אם זה בסדר בשביל פעם אחת או בשביל עוד פעם laugh ….ושוב זה התחלק לשניים…אלה שהחליטו גם לפעם הבאה ואלה שהספיק להם הטעם הראשון ….מזל שהאפונה במחבת שלך חגגה בגדול אצל כולם. וחיממתי על מחבת נקי וחם ויצא פריך :lol:

    • חהחהחהחהחהח את תמיד מצחיקה אותי.
      לפחות לא נשארו רעבים.חהחהחהחהחה
      מתה עליך ;) תודה על הדיווח החצי חצי :!:

  4. עכשיו אני מעלה את צוואר הברבור שבי גבוה גבוה בגאווה
    לא רק בישול למדתי אצלך
    גם להיות מצחיקה נגלה לי אצלך :lol:

    אם רק היית יודעת איך פעם הייתי מדוכאת צחוק….אבל זה באמת סיפור אחר sad

  5. עשיתי לשישי האחרון את החמין מקרון, זו לא פעם ראשונה שלי כבר עשיתי כבר פעמיים של אהרוני ויצא לי דיי לבן, פה יצא ממש חום ושמתי אותו מ-6:00 בבוקר עד 18:30 בערב והוא כבר היה ממש חום.
    היו לי אורחים וממש ליקקו את האצבעות, היה טעים להפליא ממולץ להכין בשנית.
    בהצלחה!

    • דלית חמודה ערב טוב
      והמחמאות שלך השמינו אותי בטוח.חהחהחהחהחה
      שמחתי כל כך שהאורחים נהנו ושהיה להם טעים.
      בכיף שלי ובכיף שלך ולהמשך ביחד smile

  6. בוקר טוב,
    האם אפשר לבשל את החמין הזה גם על פלטת שבת? אני פשוט רוצה את התנור לעוגה.
    תודה רבה לך על הפורום הנפלא
    לאה :P

    • לאה לא יודעת לבשל על פלטה לא הכנתי עליה כלום. עדיין.
      :!:

  7. פירגה היקרה בוקר טוב,
    לשבת הכנתי את החמין ויצא משגע, אבל שמתי אותו בפלטה מערב שבת עד למחרת בשעה 16:00 וחצי יצא שרוף. מה דעתך בנדון? האם לשים את התבשיל בבוקר מוקדם?
    תודה שרי
    נ.ב. ממתינה למתכון אורז צהוב (כפי שהבטחת בעבר)

  8. הצלחה מסחררת……… – גירסה לילדים המפונקים (בלי בצל ובלי שום)
    עשיתי ככה, טיגנתי רסק עם חלק העוף, הוספתי מלח + פפריקה מתוקה, הוספתי פסטה וכמה גזרים שלמים (הבן לא אוהב גזר ), בישלתי 1/2 שעה בסיר לחץ.
    ו…
    אחר כך העברתי לתבנית ח"פ לתנור + 3 ביצים קשות – שעתיים בתנור
    ויצא מעדן, הילדים צלצלו לחברים לבוא לאכול "פטנט חדש" הכל נטרף.
    תודה רבה, את גדולה.
    יש לי תמונה אני לא יודעת איך להעלות אותה.

    • פיביס תודה יקירתי
      אני מאד רוצה לראות את התמונה אבל אני גם לא יודעת מהצד שלך איך מכניסים לפה. גם נראה לי שאי אפשר. אולי להעביר קישור?

      אבל כנסי לאחד הפורומים שאני חברה בו:
      פורום מתכונים
      פורום בישול ילדים
      תכניסי שם את התמונה.
      ממש ממש אשמח לראות
      תודה smile

  9. פירגה זה טעיייייים!
    הכנתי על הפלטה, לא לכל הלילה, אלא לכמה שעות, ובסוף הכנסתי לתנור בלי מכסה כדי שהשכבה העליונה תקבל קרנאץ' נחמד.
    יצא מעולה!

    • נהדר רוני
      איזה כיף לקרוא את התגובה הנהדרת והטעימה לחמין מקרוני.
      תודה smile

  10. הכנתי את החמין אתמול בלילה, חבל על הזמן, איזה ריח, טעם ומראה, פשוט מעולה !!!!!!!!
    שינוי קטן טכני – על כל השכבות של התפוח אדמה בטטה עוף ומקרוני גזרתי שקית אפייה של קוקי ושמתי למעלה כאשר הידקתי עם סכין את דפנות השקית למסביב הסיר ועל השקית אפייה הנחתי מסביב בצמוד לדפנות הסיר את הביצים.
    פשוט מעולה :P :P

    • מנדנה יקרה בקר טוב
      תודה על השיתוף וחוות דעתך לחמין מקרוני.
      שמחתי שאהבתם ושהיה מעולה.
      שבוע נפלא לכולכם smile

  11. שבת שלום
    אתמול בארוחת הערב המנות שלך כיכבו
    קודם כל המרק תירס חוסל סיר שלם כל אחד אכל שתי מנות
    החמין מקרוני יצא כל כך טעים וקבלתי הרבה מחמאות
    ולבסוף עוגת שמנת עם ריבה וקינמון שיצאה טעימה
    תודה שוב על הכול :P

    • מאיה הי חמודה.
      תודה רבה שחזרת לשתף אותי בכל הטעימים שהכנת.לבריאות והמשך טעים תמיד :lol:

  12. היי פירגה אני כ"כ נהנית באתר שלך ומהמתכונים. האם כששמים כף סילאן האוכל יוצא מתוק? ואם כן אפשר להוריד מהכמות?

  13. פירגה קופסא של רסק עגבניות קטנה תספיק לכמות גדולה של המקרוני? ועוד בלי מספיק מים?

  14. פירגה שלום!
    אני רוצה להכין עם בשר בקר מספר 4 במקום עוף. מה לדעתך צריך לבשל את הבשר? כמה זמן?

    • בוודאי אפשר עם בשר בקר אנחנו מאוד אוהבים מס 8 שריר אך אפשר גם מס 5 חתוך לקוביות אני מבשלת בסיר לחץ עם מים רק עד כיסוי כי לא צריך את הנוזלים לבשל לרך ולהמשיך רגיל כמו עוף מאוד טעים!!!!!!!!!!

  15. שבוע טוב!
    הכנתי ושמתי על הפלטה מכניסת שבת עד לארוכת צהריים למחרת. יצא מצויין!!! לא נשרף, טעים מאוד ולא כזה כבד כמו קטניות. טיגנתי קצת תפוחי אדמה בסיר ואז שמתי שאר הדברים. כיסיתי טוב טוב בנייר אפיה ונייר אלומיניום ומכסה.
    smile

  16. יצא מעולה!!!!
    לא יצא לי להכניס בערב לתנור אז אפיתי היום שעה ב 200 ואח"כ עוד שעה ב 180
    הוספתי קצת מיים רותחים באמצע ויצא נהדר!! (היתה תחרות קשה על תפוחי האדמה מלמטה…)
    תודה רבה smile

  17. הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא פשוט מעדן.
    המתכון הגיע בזמן למשפחה שלא אוהבת שעועית/ גריסים וכל מה שבדרך כלל הולך עם חמין.
    רעיון נהדר וביצוע טעים.
    כל הכבוד :lol: :lol: :lol:

    • יעלי, שרק תמשיכי להכין ולשמח אותי בכאלה תגובות נפלאות וטעימות.
      תודה מעומק ליבי

  18. אהלן,
    נראה לי מה זה מדליק,
    השאלה היא אם אפשר בעצם להכין הכל מראש (את השחמת העוף הכנת
    המקרוני והכל) להכניס לסיר ולהשהות במקרר
    ולהכניס לתנור יום למחרת

    הולך?

    יום מקסים :|

      • לא נעים לי אבל…..
        אני מבקשת לקרוא את המתכון מספר פעמים
        כשיש לכם שאלה תראו קודם אם התשובה מופיע במתכון ורק אם אין,אז תשאלו.

        90 אחוז מהשאלות שלכם התשובה כבר במתכון וזה סתם יוצר עומס עצום על האתר.

        לא אוכל לענות לכולם וחבל.
        כל כך הרבה שאלות לא לענין ומיותרות.

        אשמח תמיד לעזור.אבל גם אתם קצת תעזרו לי.
        תודה ושבת שלום.

  19. אין לי מושג כמה זה חום שבת ?
    אצלי בתנור אין אופציה כזו
    סליחה על הטירחה
    ותודה

    • חום שבת בתנור זה חום 50.
      שימי 50 ואם לא מתאים , תעלי בהדרגה כל פעם עוד 10 מעלות.
      בהצלחה

  20. מצטרפת אל כל התודות והברכות!!! למרות שכולם מחמיאים לך, היה חשוב לי להוסיף גם מחמאה משלי. אני ממש ממש חושבת שהאתר שלך מעולה!!! ובנוסךףלכך החמין מקרוני מעולה !!! הכנתי אותו על פי ההוראות, מיום ששי בערב "ישב" בתנור עד שבת בצהרים והיה טעים ומענג!!! כל הכבוד לך!!!

  21. היי פירגה בוקר טוב!
    smile החלטתי להכין את המנה הזאת להיום בערב
    אני נימצאת בשלבי סיום ויש לי שאלה
    מכיון שזה יאכל היום על איזה טמפרטורה אני ישים את התנור?

  22. פירגה שלום,
    נדמה לי שלפני שבוע פירסמת חמין מאטריות רחבות עם עוף, מתכון שנראה לי משהו-משהו ואני לא מוצאת אותו. תוכלי לעזור לי?
    תודה פנינה

  23. הכנתי היום את החמין וגם קציצות וירקות מתוקים לקוסקוס כמובן סלט כרוב עם חמוציות היה מעולה :lol:
    תודה ושבוע נעים

    • ערב טוב מאיה
      תודה והמשך ערב נפלא
      אשמח לחוות דעתך תמיד. שבוע נפלא גם לך.

  24. היי הכנתי את המתכון לשבת יצא טעים מאוד הדרב היחיד שמבטס שיחסית לחמין זה המון המון עבודה

  25. לא אוהבת טיגון אב להמתכון נראה לי סוף הדרך! איף אפשר בלי הטיגון של הירקות והעוף?

    • לפירגה בוקר טוב,
      קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים שלך. כל משפחתי נהנית מהיצירות שלך והחוכמה שבמתכונים היא שגם אנשים כמוני שלא יודעים לבשל מסוגלים בעזרת ההספברים שלך להפיק דברים טעימים.
      יש לי שאלת תם. כשאת רושמת ״לאפות על חום שבת כמו חמין כל הלילה״ על איזו מידת חום ומה עושים כשהלילה נגמר, הרי אוכלים את זה בצהרים. מה עושים עם החמין בין הבוקר לצהריים.
      סליחה אם השאלה טפשיתותודה על תשובתך.
      חיים

      • הי,ערב טוב חיים
        אפשר עד הבקר חום 100 ולהוריד ל-50 עד לארוחה.
        בהצלחה והמשך טעים ביחד smile

  26. עשיתי לשבת
    מצויין
    אין כמו מקרוני מהביל לחמם לי קצת את השבת החורפית

    אין כמוך ;)

  27. היי פירגה,
    מה שלומך?
    אני רוצה להכין כזה לשבת..
    1.במקום בטטה אפשר להחליף לגזר?
    2.אחרי שהרכבתי את כל הדברים בסיר במקום לשים בתנור יש אפשרות לשים על הפלטה כל השבת?
    תודה ויום טוב. smile

    • אמא של נועיתה שלום
      לגבי המרה גזר=בטטה זה בסדר
      לא מכירה בישול/חימום על פלטה. תנסי לשאול מישהו אחר.צר לי

    • אורנה ערב טוב
      אני שמחה שאת באתר שלי ונהנית.
      תמשיכי להכין ולעדכן אותי במעלליך ;) :lol:
      לבריאות ובאהבה smile

  28. שלום
    עשיתי בשבת חורפית
    ויצא נהדר :lol:
    מאוד נהנה מאתר
    יש פה מתכונים שמחזרים אותי לבית סבתא שהייתה דמשקאית אמתית !!!!!!!1

    • יצחק,תודה ונפלא שבחרת להכין ושיצא טעים.
      המשך טעים ביחד smile
      שימחת אותי שחזרת לשתף ולפרגן.

      תוד smile ה

  29. אפשר להניח על הפלטה לכול הללילה,אבל רק לאחר בישול של שעתיים וחצי ,על הגז.

  30. פירגה היקרה
    יש לך מתכון של מקרוני עם עוף ביחד (לא חמין), לימי השבוע?
    תודה שרי

    • יש עשרות מתכונים.
      כנסי ותבחרי.
      לדעתי כל מתכון לספגטי ולעוף מתאים.
      שאלה של טעים אישי…..שלכם.
      smile

  31. פירגה שלום,

    ברצוני לנסות את המתכון, נראה מעולה!

    יש לי מס' שאלות ברשותך.. 1. כמה שעות בערך הסיר צריך להיות בתנור על 100 מעלות?
    2. שמים את הסיר באמצע של התנור?
    3. אפשר גם רק 4 כרעיים?
    4. וכמה זמן לטגן את תפוחי האדמה והבטטות?

    סליחה על השאלות המוזרות, פשוט אין לי ניסיון בזה… תודה רבה! יערה

  32. ערב טוב יערה
    שימי את הסיר למטה על הרשת.
    שימי כמה בשר /עוף שאת רוצה
    תטגני שיהיה כזה חום
    כמה שיותר שעות יותר טוב. כל הלילה זה בערך 12 שעות.אפשר יותר.
    בהצלחה smile

    • שלום לך פירגה!
      אני רוצה להכין השבת חמין ל-2 אנשים ושיהיה בו פסטה או מקרונים וחזה עוף (רצועות?).
      תוכלי להדריך אותי מה חייבים לשים ומינון?
      אם לא קשה לך, אשמח!

      תודה רבה!

      • דבי, תכיני חצי כמות מהכל. לגבי חזה, אולי יהיה יבש, אז שימי פרגיות.

להגיב על זהבית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *